Aralık ayı icin kişisel plan yaptim...
1 kitap bitirmek okumak
1 kitap online dinlemek...Yol da iş yaparken vs..
Yabancı dil temel seviye ufak eksiklerim var bulursam online kursla tamamlamak.
Sporumu aksatmadan devam etmek
Fransızca ya da ispanyolca her gün 5 kelime ezberlrmek...Ayda 150 kelime eder. zaten tekrar da yaparak ancak ezberlerim

Benim çocukluğum da sobalı evde geçti hayatımın en güzel en anlamlı yılları annem ve rahmetli babacığım ile yaşanan yıllar

Günaydın kızlar erkenciler
Topigin bu sabah tek uyuyani benmiyim.
Doğalgaz ınanilmaz rahatlik en cok da emek ve zamandan tasarruf.

Benim çocuklugum da sobalı evde geçti, hayatimin en güzel yılları çocukluğumun yillari o zamanlar annem babam ve kiz kardeşlerim ile geçen yillar.

Hatta sobayi çoğu zaman ben yakardim hiç de şikayet etmedim çalışan anne babanin çocukları idik çünkü.

Evlendigimde buraya doğalgaz gelmemişti henüz 3 4 yil sonra ancak geldi. Soba gerçekten zahmetli iş.
Isi tozu kömürü odunu.

Çok şükür bu günümüze diyelim.

biz de hiç kapatmıyoruz yaktıgımız zaman, bebek yokken de öyle yapıyoduk yakma dönemi gelince kapatmıyorduk cünkü her kapatıldıgında duvarlar soğuyor tekrar yükseltmek için evin ısısını, harlanıyor gaz, geniş zamanda yakacagını bi anda yakıyor, şu da önemli evin her tarafı yakılmalı. eger bi kısım yakılmazsa oranın sogugu dıger tarafa yayılıyor ısı dusuyor. denedım ben daha evvelden acıp kapa,az oda yak, felsefesıyle neredeyse aynı gelıyor. esıt sıcaklıklar için tabi

sobanın sıcagını cok severım ah yanına kıvrılıp uyuması hele ama asırı zahmetli bi iş. anneciğim ne sıkıntı cekerdi tutusturmak için ince tahta kırardı, ayagıyla çat çat basmaktan kireclenmesi tetiklendi calısırken beni ananemden alırdı soba yanana kadar kabanla otururdum hey gidi. tek odada soba oldugu için soguklarda 4 kişi yatıyorduk bi odada. ev sahibimizde inatla yapmamıstı. düşün 2013te tasındık dogalgazlı eve.

Tek erkenci ben degilim neyseki
Günaydın kizlar

Değilsin değilsin :)

Dün garipçe ye gittik kahvaltıya, oğlanların etüdünü beklerken
Yol kenarları dağ çileği ile doluydu, yedik biraz, bu arada dağ çileğinin yerde değil de, ağaçta yetiştiğini de öğrenmiş oldum... :)

Birazdan arkadaşlarla kahvaltı için buluşacağız...

Hayırlı, sağlıklı, mutlu, huzurlu günler hepimize... :)

Ben de tıpkı senin gibi düşünüyorum
Kombiyi yakmaya başlamadan önceki zaman diliminde yaptığım araştırmalar hep dediğin yönde idi ve benim de bütün peteklerim açık ☺

Herkese merhabalar en erken ben yazmışım size çünkü öksürmekten uyuyamadım
Sonra nane limon ve ıhlamur içip yattım 10.30 da kalktım kızlar
Bir tane yastık yıkadım. Robot süpürge evi süpürürken. Mutfağı topladım. Birazdan bir makine daha çamaşır yıkarım. Bulaşıkları yerleştirdim makinayı çalıştırdım. Ha birde süt taşırdım Ocak temizlemeye uğraştım.
Nevresimleri değiştirip toz alacağım wc sileceğim. Pöffff pazar günü böyle geçer mi ya buzluktan kıyma çukardım tepsi mantısı deneyeceğim bakalım mecalim kalırsa pırasa da pişireceğim bir iki gün ısıtıp yemelik yoğurtlu çorba yapacağım.
Eşimin yardım ettiği bir başka iş daha olmuştu.
500dolar vermişler .
karamelli_turta birikime yazabilirsin

Ayin ilk gününe motivasyon
karamelli_turta bana Aralık ayı için 1 gram yazarmisin.
Tabiki ytd diyerek az önce okuduğum haberi paylasiyorum
'Kötü gün dostu altın, yatırımcısını yine şaşırtmadı. Her ne kadar son yıllarda kurdaki aşırı yükseliş nedeniyle dikkatler dövize yönelse de altına yatırım yapanların kazancı, parasını dolar ve avroda park edenlere göre çok daha yüksek oldu. 1 yıllık karşılaştırmada altın yatırımcısı yüzde 24, 10 yıllık karşılaştırmada ise yüzde 412 kazanç elde etti. Tercihini bu senenin başında altından yana kullanan yatırımcı 10 bin lirasını 12 bin 430 liraya çıkardı. 10 yıl önce alınan 10 bin liralık altının Türk lirası karşılığı da 2019’da 51 bin 214 lira olarak hesaplandı. Ticaret savaşları, ABD-İran gerginliği, küresel büyüme endişeleri gibi nedenler, uluslararası piyasalarda güvenli liman olarak görülen altının tercih edilmesinde ve yükselişinde etkili oldu.'

Kesinlikle doğalgaz daha uygun oluyor.örneğin eskiden ocakta tüp kullanılırdı ayda bir değiştirsek hadi 2 ayda bir desek şu an o tüpler 120 tl civaeı galiba aylık 60 tl ediyor,ama doğalgazla sadece ocak ve sıcak su mac kullanımda 20-30 arası geliyor bize.ısınmadada daha uygun oluyor.

Merhaba hanimlar,
Sabah anneme kahvaltiya gittik sağolsun hazırlanmış zaten bizde biraz alışveriş yaptik çocuklarım da orada ya sevdikleri şeyleri de aldik.
Annecim erkenden yemeğini de yapmış dönerken akşam yemeğimizi de gönderdi:)
Bende birşeyler hazirlarimolur biter,bu hafta sabah vardiyasindayim.

Nakit suyunu çekti çekiyor maaşa son 3 gün.

Kolay gelsin:)
Aralik ayi başlangıcı bu ay sende alya, inanamıyorum birikime geçtiğine ve tebrik ederim

Son düzenleme:
Kahvemsim bereketli olsun yeni ay listemizi hemen yapacağım.
Bu ay birinciliği kaptirdin
Altin hep kazandirdi ve kazandirir cnm uzun vadede birikim yapiyor olsam yine altina devam ederim.

Kahvemsim bereketli olsun yeni ay listemizi hemen yapacağım.
Bu ay birinciliği kaptirdin
Altin hep kazandirdi ve kazandirir cnm uzun vadede birikim yapiyor olsam yine altina devam ederim.
Çünkü bu ay fiziki aldim, listede ilk sıraya yazmazsan bildirim yapmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…