- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #44.761
Benim çocukluğum da sobalı evde geçti hayatımın en güzel en anlamlı yılları annem ve rahmetli babacığım ile yaşanan yıllarDoğalgaz çok büyük rahatlık gerçekten.
Bizim evlere doğalgaz baglandiginda annem ve yengemin sevincini çok net hatırlıyorum.
Her konuda çok avantajli.
Ama çocukluğu sobalı evde geçmiş biri olarak da çok güzel anılarım var
Kendi evimizde ikinci kışımız bu. Geçen yıl yeni bina, boş vs. epey soğuktu.
Bugün bu havada bile sadece serin icerisi.
Birazdan start vereceğiz kombiye.
Hemen günün koşturmacası başlıyor..Ben de kuru islatmistim haşlayıp dondurucu ya koyacağım..Köfte hazırlayıp onu da koyacagimBirazdan hamur mayalayacağım peksemet yapmak için
Bir de paçanga böreği yapacağım nasipse
biz de hiç kapatmıyoruz yaktıgımız zaman, bebek yokken de öyle yapıyoduk yakma dönemi gelince kapatmıyorduk cünkü her kapatıldıgında duvarlar soğuyor tekrar yükseltmek için evin ısısını, harlanıyor gaz, geniş zamanda yakacagını bi anda yakıyor, şu da önemli evin her tarafı yakılmalı. eger bi kısım yakılmazsa oranın sogugu dıger tarafa yayılıyor ısı dusuyor. denedım ben daha evvelden acıp kapa,az oda yak, felsefesıyle neredeyse aynı gelıyor. esıt sıcaklıklar için tabiKızlar bizim kombi dün sabah 7:30 ile bugün sabah 7:30 arasında (24 saatte ) 60 derecede
Ev termostatı 25 dereceye ayarlı şekilde 8 metreküp yakmış.
Dün bütün gün evde idim.
Okula gidip gündüzleri yakmadığım akşamüstü yaktığım zamanlarda da 21 22 dereceye düşen evi 25 dereceye getirmek için akşamüstünden sabaha kadar da 7 - 8 metreküp yakıyor
Hep yandığı zaman ev 25 dereceye çabuk ulaştığı için kombi sık sık devreden çıkıyor
Ev hem daha sıcak hem de kombi daha az çalışıyor gibi geldi bana
sobanın sıcagını cok severım ah yanına kıvrılıp uyuması hele ama asırı zahmetli bi iş. anneciğim ne sıkıntı cekerdi tutusturmak için ince tahta kırardı, ayagıyla çat çat basmaktan kireclenmesi tetiklendiGünaydın kızlar erkenciler
Topigin bu sabah tek uyuyani benmiyim.
Doğalgaz ınanilmaz rahatlik en cok da emek ve zamandan tasarruf.
Benim çocuklugum da sobalı evde geçti, hayatimin en güzel yılları çocukluğumun yillari o zamanlar annem babam ve kiz kardeşlerim ile geçen yillar.
Hatta sobayi çoğu zaman ben yakardim hiç de şikayet etmedim çalışan anne babanin çocukları idik çünkü.
Evlendigimde buraya doğalgaz gelmemişti henüz 3 4 yil sonra ancak geldi. Soba gerçekten zahmetli iş.
Isi tozu kömürü odunu.
Çok şükür bu günümüze diyelim.
Tek erkenci ben degilim neyseki
Günaydın kizlar
Kolay gelsinHemen günün koşturmacası başlıyor..Ben de kuru islatmistim haşlayıp dondurucu ya koyacağım..Köfte hazırlayıp onu da koyacagim
Ben de tıpkı senin gibi düşünüyorumbiz de hiç kapatmıyoruz yaktıgımız zaman, bebek yokken de öyle yapıyoduk yakma dönemi gelince kapatmıyorduk cünkü her kapatıldıgında duvarlar soğuyor tekrar yükseltmek için evin ısısını, harlanıyor gaz, geniş zamanda yakacagını bi anda yakıyor, şu da önemli evin her tarafı yakılmalı. eger bi kısım yakılmazsa oranın sogugu dıger tarafa yayılıyor ısı dusuyor. denedım ben daha evvelden acıp kapa,az oda yak, felsefesıyle neredeyse aynı gelıyor. esıt sıcaklıklar için tabi
Kesinlikle doğalgaz daha uygun oluyor.örneğin eskiden ocakta tüp kullanılırdı ayda bir değiştirsek hadi 2 ayda bir desek şu an o tüpler 120 tl civaeı galiba aylık 60 tl ediyor,ama doğalgazla sadece ocak ve sıcak su mac kullanımda 20-30 arası geliyor bize.ısınmadada daha uygun oluyor.Ne yapalım görmemeşin(ben oluyorum ) kombisi olmuş
Ki görmedik ilçede beceriksiz yöneteciler sayesinde ilçemize doğalgaz en az 15-20 sene geç geldi.
Gerçekten biz eskiden ne çekmişiz ya ilçede apartmanlarda yaşayanlar olarak
Hem Kömürün isi pası
Hem yakıcı
Hem diğer daire sahipleri biri yandım der biri dondum
Sobalı evlerde oturanlar için de büyük kolaylık rahatlık oldu.
Hergün odun kömür taşıma ve de bir oda da yan diğer yerlerde don
Şimdi her yer daha ucuza sıcacık diyorlar
Geçen sene 1 ton kömür parası bedeline doğalgaz ile ısındım diyordu tanıdık bir amca.
Geçen hafta kombi dolabı takmaya gelen usta da ısınma tüp banyo giderleri olarak bir değerlendirme yaptı çok iyi dedi.
Ben de çok sevdim çok ekonomik buldum yaptığım hesaplara ve araştırmalarıma göre
Bir de benim kombinin enerji tüketimi konusunda tasarruflu olduğunu düşünüyorum.
Kolay gelsin:)Herkese merhabalar en erken ben yazmışım size çünkü öksürmekten uyuyamadım
Sonra nane limon ve ıhlamur içip yattım 10.30 da kalktım kızlar
Bir tane yastık yıkadım. Robot süpürge evi süpürürken. Mutfağı topladım. Birazdan bir makine daha çamaşır yıkarım. Bulaşıkları yerleştirdim makinayı çalıştırdım. Ha birde süt taşırdım Ocak temizlemeye uğraştım.
Nevresimleri değiştirip toz alacağım wc sileceğim. Pöffff pazar günü böyle geçer mi yabuzluktan kıyma çukardım tepsi mantısı deneyeceğim bakalım mecalim kalırsa pırasa da pişireceğim bir iki gün ısıtıp yemelik yoğurtlu çorba yapacağım.
Eşimin yardım ettiği bir başka iş daha olmuştu.
500dolar vermişler .
karamelli_turta birikime yazabilirsin
Kahvemsim bereketli olsun yeni ay listemizi hemen yapacağım.Ayin ilk gününe motivasyon
karamelli_turta bana Aralık ayı için 1 gram yazarmisin.
Tabiki ytd diyerek az önce okuduğum haberi paylasiyorum
'Kötü gün dostu altın, yatırımcısını yine şaşırtmadı. Her ne kadar son yıllarda kurdaki aşırı yükseliş nedeniyle dikkatler dövize yönelse de altına yatırım yapanların kazancı, parasını dolar ve avroda park edenlere göre çok daha yüksek oldu. 1 yıllık karşılaştırmada altın yatırımcısı yüzde 24, 10 yıllık karşılaştırmada ise yüzde 412 kazanç elde etti. Tercihini bu senenin başında altından yana kullanan yatırımcı 10 bin lirasını 12 bin 430 liraya çıkardı. 10 yıl önce alınan 10 bin liralık altının Türk lirası karşılığı da 2019’da 51 bin 214 lira olarak hesaplandı. Ticaret savaşları, ABD-İran gerginliği, küresel büyüme endişeleri gibi nedenler, uluslararası piyasalarda güvenli liman olarak görülen altının tercih edilmesinde ve yükselişinde etkili oldu.'
Çünkü bu ay fiziki aldim, listede ilk sıraya yazmazsan bildirim yapmamKahvemsim bereketli olsun yeni ay listemizi hemen yapacağım.
Bu ay birinciliği kaptirdin
Altin hep kazandirdi ve kazandirir cnm uzun vadede birikim yapiyor olsam yine altina devam ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?