Bugün bizim de pazar vardı, sadece meyve aldım.
25 TL gitti
Kocaman karnıbahar neredeyse 3 kilo
Fiyatı sadece 3 tl

Elmanın kilosu 2 tl idi
Mandalina 2.5 tl idi kilosu
Brokoli kilosu 4 tl
Pırasa kilosu 2.5 tl
Havuç kilosu 2

Kocaman karnıbahar neredeyse 3 kilo
Fiyatı sadece 3 tl

Elmanın kilosu 2 tl idi
Mandalina 2.5 tl idi kilosu
Brokoli kilosu 4 tl
Pırasa kilosu 2.5 tl
Havuç kilosu 2
Mandalina 5 TL
Muz 8 TL
Cennet hurması 10 TL
Elma 5 TL
Portakal 4 TL
Kivi 3lu paket 5 TL
Limon 7 TL
Hatırladığım fiyatlar.
Sen alıp bize kargo mu yapsan acaba

Selam kızlar buraya ekonomi konularına sık sık bakarım ara ara yazarım.

2017 sonunda başımıza bela olan sıkıcı bir borç ile sarsıldık, 2018 çok zor geçti, 2019 bir tık daha hafif geçti.
2020 çok daha güzel olacak inanıyorum yavaş yavaş birikime geçtim eksiden kurtulup.
2020 hedefim, birikime devam etmek. Aylık 1000 koyabiliyorum kenara bakınca. Neden olmasın.
Kredi kartımı ocak-şubat-mart üç ayda kapatabiliyorum
İnşallah nasip olur.

O zaman 2020 ilk çeyrek hedef kredi kartını kenara kaldırmak. Mayısta bebek geleceği için iptal etmem gözden uzak bir yere koyarım
2020 ilk yarısı için hedefim 30 gram altın yapmak.
İkinciyi yarıyı şu an kestiremiyorum inşallah hayırlı huzurlu bir yıl olur

Kahvemsim canım benim..
Hayat işte inişli çıkışlı herşey oluyor.
Rabbim agzinizin tadini bozmasın canım benim daim olsun

2019 a girerken kiz kardeşimin hastaneden çıkışını kiz kardeslerim ile bizde kutlamistik çok şükür güzel bir giriş yaptık.
En büyük dileğim tüm sevdiklerim için sağlıkti.

Martta çocuklarımın pasaportlari çıktı, yurtdışına doğduğumuz ve ailelerimizin 31 yaşına kadar geçen yıllarının yurdu olan bulgaristani onlar da gördü.
Artik onlar da ayrica avrupa vatandaşı oldular :)
Nisan sonu ailevî büyük problem yaşadı eşim ailesi ile. Ani bir plânla ev sahibi olmamiz gerektiği bilincine vardik, 1 ay sonra evimizi aldik ki iyiki birikim yapmışım yoksa alamazdık.
Aylikodemelerimiz dışında iki kez ufak bir miktar ara ödeme yapip 24 ay kisalttik ödemeyi.
Birde yapılandırma yaptım bir miktar da aylik ödememiz azaldi.

Ara ara iş yerimde bölüm değişikliği yapildi moralim buna da bozuldu ama şu an sabit ayni yerdeyim çok şükür.

Çocuklarim..hergün dua ediyorum rabbim onlari hep korusun, yollari hep açık olsun.
Kızkardeşlerim, annem babam ile aram çok iyi her türlü destekcilerim onlar benim rabbim başımızdan eksik etmesin. Eşimle de mutlulugunuz devam etsin dilerim.. dile kolay evliliğimizin 14. Yili icerisindeyiz,
Sevgililigimizin 17. Yili ❣

Tatil planını iptal etmeyi tercih ettim bu yaz , iki kez kamp çadır yaptık :))

2020 yilinin maddi plânını gecen yil yapmıştım o kadar ayrıntılı yapmışım ki değişiklik yapmayacağım.
Aylik birikime devam edeceğiz rabbim nasip ederse.
Bankaya olan borcumuzu azar azar da olsa azaltmaya devam etmek plân.

Herşeyden önce sağlık diliyorum, herşeyin başı sağlık.
2020de de kendim ve sevdiklerim için çaba göstermeye devam edeceğim

Son düzenleme:
Tüm hayalleriniz gerçek olsun

2019 yılında kendi evimin sahibi olmak bana da nasip oldu Rabbime sonsuz kere hamdolsun
19 yıldır birikim yapmanın özellikle son 8 -9 yıldır ciddi miktarlarda birikime yönelmenin faydasını bu süreçte gördüm.

Hayatıma
sorunlarıma karşı kör sağır dilsizi oynayanları
Hatta sorun kaynağı olanları
kenarda bırakarak devam etmek
nasip oldu.

Şu an itibariyle kredi kartımdaki taksitli işlemin toplam borcu 1427 tl

Başka da hiçbir borcum yok

2020 yılı için hedefim ise nasip olursa şu
şekilde

Aslında bankada aylık ortalama 15 gr altın alarak senelik 150 gr altın almak idi
Ben birikimi 10 ay olarak düşünüyorum
2 ay içinse kurban zekat vs gibi nedenlerle birikim olmayabilir diye düşünürüm

Şimdi birtakım bildiginiz sorunlar sebebiyle fiziki altına yatırım yapmayı düşünüyorum.
Onu da ne yapsam bilmiyorum saklaması bir dert

Yani benim hedef 2020 de ayda 4000 tl 10 ayda toplam 40000 tl

Ya da 150 gr
Ya da 21 Cumhuriyet altını

Anlamına gelmekte.

Benim icin cok tuhaf bir yıldı 2019..
Hic olmaz yok yaaa daha neler dedigim o kdr cok sey oldu ki..
Geriye donup baktigimda ne sevebiliyorum ne kizabiliyorum hepsi haksizlik gibi geliyor..
Cok umutluydum gercek bir yuvam olacagindan emindim ama yaklasamadim bile..
2020 icinde umudum yok acikcasi..
Tum enerjim gucum umudum hayallerim tukendi sanki
Ama kendime ragmen direniyorum
Secimi kaybettik.. hayatimda ilk defa 48 saati uykusuz gecirdim
Asla yapmam dedigim bir seyi yaptim asla konusmam dedigim insana yardim ettim asla yaklastirmadigim insan beni savundu asla konusmam dedigim insana sagligi icin yardim ettim..
Asla kazanamam dedigim paralar elime gecti bir daha hic bir donem yaklasamayacagim birikimler yaptim..
Asla bizi burada tutmazlar yaa dedim is yerinde ayni duzenle ilave gelirle devam ettim
O adamla calisilmaz yaa dedim -kankamsi- oldum
Teyze oldum..
Saglik ah saglik oyle dibe vurdumki..
Beni uzen insanlari hayatimdan cikardim..
2020 de sacma seyleri dert sanmayayim yeter gerisi hallolur.
Birde asla dememek lazimmis onu ogrendim galiba..

Güzel şeyler de geliyor bazen hayatimiza, aramiza da katildin ayrica
Rabbim agzinizin tadini bozmasın hayaller gerçek olsun..

Sağlık olsun canım herşey geçiyor..

Güzel şeyler de geliyor bazen hayatimiza, aramiza katildin ayrica
Rabbim agzinizin tadini bozmasın hayaller gerçek olsun..
Bence en güzel gelişmelerden biri de en dipte olduğum bir dönemde yeniden kadınlar kulübünde yazmanın aklıma getirilmesiydi Rabbim tarafından
Burası benim için adeta bir terapi gibi geldi

Kizlar kizlarr bu ara yoğunluktan pek yazamıyorum mümkün olduğunca okuyorum
eee hadi sıcağı sıcağına ben de yazayım 2019 u

neler mi oldu
öncelikle olumlu olanları düşünmek istiyorum
istediğim tüm eğitimlere fazlasıyla katıldım. 4 il disi 4 il ici 2 uzaktan egitim...Uzakta da olsa guzel insanlar tanıdım hala gorusuyoruz

Yeni dil öğrenme çabalarım sürüyor.. Ne gerek var diyenlere inat..

saglik olarak 10 ay öncesi geçirdiğim ani ameliyat sonrasi cok sukur her yönden toparladım çünkü psikolojik olarak da zorlanmistim ve yıpranmıştım

Ayrıca 7 kilo verdim. 3 aydır düzenli spora gidiyoruz

çok şükür ailemle aram iyi. Eş ailesiyle mesafeliyim her zamanki gibi

1 tane yazın tatil yaptim keyifliydi marmara ege bayağı gezdim. zaten çevre illere sık sık gidiyorum..

birikim olarak yaklaşık hedefe ulaştım.

Olumsuzluklar okulla ilgili bazı sorunlar
saglik sorunları oldu ama hatırlamaya gerek yok...

oğlumun kişisel cok ihtiyaçları vardi giderdim. Bu üzerimde büyük dert idi.

2020 icin ayrıntılı planlar ay sonunda insallah

Merhaba arkadaşlar... :)

2019 yılı benim için de güzel geçti, çok şükür.... en şükredilesi de, önemli bir sağlık sorunu yaşamadık elhamdülillah...

2019 un beni en çok üzen olayı, çok sevdiğim bir aile büyüğümüzün ani vefatı oldu.... Rabbim rahmetiyle muamele etsin... (amin)

şevval umresini tekrardan nasip etti Rabbim, çok şükür, uzak memlekette olan kayınvalideleri ziyarete gittik umre öncesi... Trabzon, Uludağ, ege sahilleri ve muhtelif yerlerde kısa süreli tatiller yaptık arkadaşlarla...

maddi olarak da; birikime devam etmekle birlikte, yurt içi ve yurt dışı tatiller, üç çocuğun okulda olması, ofisin kentsel dönüşüme girmesi ve yazlık işi gibi durumların, aynı döneme denk gelmesi nedeniyle, yıl sonuna doğru birikimleri büyük ölçüde eritip, önümüzdeki harcama kalemleri için endişe duymaya başladım... :) ekonomik krizin çevremdeki bir çok insanı ve firmayı nasıl büyük ölçüde etkileyebileceğine şahit oldukça, ilk defa maddi anlamda endişe duymaya başladım ve ne tevafuktur ki, aynı dönemde, Hz. Meryem in aç, susuz, kimsesiz bir halde, çölde doğum yaptıktan sonra " yarının rızkından şüphe edenin, imanından şüphe ederim" sözü geldi aklıma ve zihnimde taşıdığım endişelerden haya edip, kendime geldim, şükür... :)

rızkı veren Rabbim, nasipten çıkana yapılacak bir şey yok, o nedenle endişeye de mahal yok... :) biz elimizden geleni yapıp, tedbiri alıp, takdiri Allah a bırakacağız... sonrası huzur inşallah........

bundan sonrası için de; kendim, ailem ve sevdiklerim için, hayırlı, sağlıklı, huzurlu ve en önemlisi de, Rabbimin rızasına uygun geçecek uzun bir ömür diliyorum....

maşallah ne güzel bana dua edin inşallah eşim içki içiyor inşallah bu sene bizim yılımız olur bırakır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…