- 6 Ağustos 2010
- 40.519
- 72.530
- 1.123
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #46.061
biz varya kv ile hamama gidince 3 saat kalıyoruz bide dogal kaplıca suyu zaten oh foşfoşDuşta kronometre açacağım artik
aynen be bi konuşayım en iyisisekerim00 kendin ayrilacagin için tazminat hakkin yasal olarak yok, işverenin vicdanına kalmış bir konu.
Raporlu olduğun sürede raporunu aylık olarak onaylayabilirler, o zaman rapor parasini da aylik alırsın. 4ayi beklemene gerek yok.
Zaten işsizlik alabilmen için şirket işten çıkarmış gibi işlem yapmak zorunda.
Bende konuş tamamını olmasa bile belki bir miktar verirler tazminatından
kontratlar kiracıyı korumak için yani ev sahibi sözlesme tarihinden evvel sizi cıkaramasın diye, kiracı ıstedıgı vakitte evden cıkabılır, tek sorun su eger depozıto verdıysenız sozlesme suresi dolmadıysa onu alamazsınız, sizinki zaten gecmıs. ıstedıgınız zaman tasınabılırsınızselamlar hatuncanlar;
size danışmam gereken bir şey var. siz bilirsiniz. oturduğum evden taşınmaya karar verdim, bir anda oldu ve bu akşam gittim bir ev tuttum. aradaki kira farkı 400 tl. sorum şu: şu anda oturduğum evin sahibine böyle söylersem yasal bir yaptırımı var mı? yaptığımız kira kontratı bir yıllıktı. kontratta yazılı olan tek şey de buydu ve 1,5 yıldır bu evdeyim.
ev tutma işi aniden oldu fakat bir alt yapısı var. şöyle ki; şu anda oturduğum eve çok masraf yapmıştım, ev sahibi de biliyor ve gördü. kiradan düşmedim, o da düş demedi. kirayı en azından bir yıl artırmaz diye düşünüyordum ve kendisine de söyledim, öyle olmaz bari 50 tl artır dedi. artırdım ama taşınma fikri o zamandan beri kafamın bir köşesinde kaldı.
ne dersiniz?
İlk yildan sonra kontrat yenilenmezse bile artış yapıldı veya oturulmaya devam edildi ve ev sahibi kiraya itiraz etmediy ise otomatikman kontrat yenileniyor.selamlar hatuncanlar;
size danışmam gereken bir şey var. siz bilirsiniz. oturduğum evden taşınmaya karar verdim, bir anda oldu ve bu akşam gittim bir ev tuttum. aradaki kira farkı 400 tl. sorum şu: şu anda oturduğum evin sahibine böyle söylersem yasal bir yaptırımı var mı? yaptığımız kira kontratı bir yıllıktı. kontratta yazılı olan tek şey de buydu ve 1,5 yıldır bu evdeyim.
ev tutma işi aniden oldu fakat bir alt yapısı var. şöyle ki; şu anda oturduğum eve çok masraf yapmıştım, ev sahibi de biliyor ve gördü. kiradan düşmedim, o da düş demedi. kirayı en azından bir yıl artırmaz diye düşünüyordum ve kendisine de söyledim, öyle olmaz bari 50 tl artır dedi. artırdım ama taşınma fikri o zamandan beri kafamın bir köşesinde kaldı.
ne dersiniz?
Benim oglan 300 yolda diyor...Gram altın 288 tl yi geçmiş
canım gunaydın ben kiracı ıstedıgı zman cıkar sadece depozitoyu erken cıkarsa alamaz dıye bılıyorum yanlısmı bılıyorum merak ettim? kalan kirayı ödemek zorunda kalabılırsın yazmıssın yaİlk yildan sonra kontrat yenilenmezse bile artış yapıldı veya oturulmaya devam edildi ve ev sahibi kiraya itiraz etmediy ise otomatikman kontrat yenileniyor.
Sen bu durumda kendi butceni ve rahatını dusunmek zorundasın.
Ev sahibin yasal işlem baslatirsa sen haksız duruma düşüp kalan kirayi ödemek zorunda kalabilirsin.
En mantıklısı uygun bir dil ile çıkacağını söylemek.
ev alma nıyetindeyiz bozarken yüksek olsa bari yaBenim oglan 300 yolda diyor...
amin sağolunAllah rahmet eylesin.
kira kontrati iki tarafı da koruyan bir sözleşmedir, olur mu istediği zaman çıkmak :)canım gunaydın ben kiracı ıstedıgı zman cıkar sadece depozitoyu erken cıkarsa alamaz dıye bılıyorum yanlısmı bılıyorum merak ettim? kalan kirayı ödemek zorunda kalabılırsın yazmıssın ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?