- 21 Haziran 2016
- 9.248
- 25.556
- 548
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #46.521
Evet ilgi meselesi ya da bazı kişiler icin uğraşmayı sevmez...Bizim evde ocak 2018’den beri ay ay kabaca gelir giderlerin yazıldığı defter var. Ben yazıyorum yani. Beyfendi bir kez açıp bakmazilgi meselesi bu, ailemde de mesela annem ilgilenmezdi babam yönetirdi. Ben anneme değil babanneme çekmişim
Bizde sizin bu ilk yöntemi uzun yillar kullandik.Bizde önceden giderleri biraz eş biraz ben öderdim herkes kk falan öder tatil su bu derken harcanirdi...
Ne zamanki ben birikime başladım her şey düzene girdi.. Benim hesapta toplanır sonra odemeleri yaparim aylık durumu neye nasıl dikkat edeceğimizi vs.. soylerim konu kazanır
asla net maaşımı ek dèrsimi bilmez...
Ama bu konuda erkek güvenmese vermez..Ama bir erkeğin kadının kartını alıp onu resmen maddiyat icin gormesi cok çirkin...
Benim eşimde böyle ben çalışırken maaşımı kendim çekerdim eşim kendi maaşını da bana verirdi,,,, şuanda çalışmıyorum eşim tüm maaşını bana veriyor ödemeleri harcamaları ben yapıyorumBenimki hiç istemedi, tavrimi bildiği için de asla isteyemez.
Kendi maaş kartını bana verdi, sen idare ediyorsun evi, çek bana ne düşüyorsa veirsin dedi.
Öyle şey olmaz, gerekirse sen bütün parayı bana havale yap ama kartın sen de kalsin istemem dedim
Aramiza hoşgeldiniz
Sessiz olmayin madem bundan sonra bekliyoruz:)
Önce birikimi ayirmak en doğrusu, umarim ev hayaliniz de gerçek olur.
Hosgeldiniz, butuuun kararlariniz hayirlara vesile olur insaallah...Hoş buldum :)
Evet, yeni yıl kararlarımdan bir tanesi de burada aktif olmak ve aylık olarak kendi birikimimi takip etmekti.
İnşallah gerçek olur ve umarı isteyen herkesin de gerçekleşir :)
En güzelini yapiyorsunuz. Hayalimdeki emekli yasantısı :)) tabi gorursek o günleriEsim yine kurtlanmaya basladi.
Adam kendini bildi bileli hep calismis.
Emekli olali da cok oldu ama, dozu artarak calismaya devam etti.
Kendi isini yapanlar bilir, isin basinda durmazsan, bittiginin resmidir.
Oglan yetisti cok sukur, bin sukur.
Torun buyudu, benden cikti.
Biz de firsat buldukca geziyoruz artik, hak ettik...
2 gece 3 gun Van turu varmis, subat ayinda nasipse gidecegiz...
Allah oncelikle saglik sihhat versin. Helalinden kazanmayi ve kazancimiza bereket versin. Amin, amin, amin
..
En guzellerini gorun insaallah.En güzelini yapiyorsunuz. Hayalimdeki emekli yasantısı :)) tabi gorursek o günleri
Burada olun bizde tecrübelerinizden faydalanalimEn guzellerini gorun insaallah.
Cocuklarimizi evlendirdik, artik kendi halimizde takilmayip BDV'de okudugum ebeveynler gibi onlara mi saralim?
Amiin. Ne onlara sarin ne kendi hallerine bırakın :))) Torununuza krese başlayana kadar baktınız sanirim. Ben ailelerin farkli sorunları( kendi içlerinde) sebebiyle iki buçuk aylik kızımı bakıcıya bıraktım. Şimdiki maddi durumum olsa bırakmazdım. Şimdiden eşime söylüyorum. Kızım "sana ihtiyacım var anne" derse seni geride bırakır ona koşarım diye. Allah mutluluğunuzu, huzurunuzu, birlik beraberliğinizi daim etsin.En guzellerini gorun insaallah.
Cocuklarimizi evlendirdik, artik kendi halimizde takilmayip BDV'de okudugum ebeveynler gibi onlara mi saralim?
Elimiz hep ustlerinde. Talep ettikleri an evvelallah yanlarinda oluruz...Allah yeter ki saglik versin. Hele torun deyince akan sular durmuyor, donuyor.Amiin. Ne onlara sarin ne kendi hallerine bırakın :))) Torununuza krese başlayana kadar baktınız sanirim. Ben ailelerin farkli sorunları( kendi içlerinde) sebebiyle iki buçuk aylik kızımı bakıcıya bıraktım. Şimdiki maddi durumum olsa bırakmazdım. Şimdiden eşime söylüyorum. Kızım "sana ihtiyacım var anne" derse seni geride bırakır ona koşarım diye. Allah mutluluğunuzu, huzurunuzu, birlik beraberliğinizi daim etsin.
Hayırlı olsunBugün tatili fırsat bilerek hiç harcama yapmadım. Yarın için de kahvaltımı ve öğle yemeğimi hazırlayacağım birazdan. Çalıştığım okulda yemek yok, maaşa yemek parası yatırıyorlar ben de çoğunlukla evde pişen yemeği ya da yoğurtlu yulaflı karışımlı alternatifler götürüyorum hem gereksiz harcamanın önüne geçiyorum hem de ev yemeğinin sağlığına bırakıyorum kendimi :)
Kızlar bir şey soracaktım bu ay nişanım olacak Allah'ın izniyle takılan bilezik ve çeyrekleri evden daha iyi bir yerde muhafaza edebilmek adına bankadan kasa kiralamak istiyorum, kasa kiralama konusunda bilgisi olan var mı süreç nasıl işliyor? Bir de kolyelerimi falan da koysam takmak istediğim özel günlerde gidip alabiliyor muyum?
canım mınderleri yıkadım dıyınce aklıma geldiKoltuklarimi sildim
Resmen evde kalınca rahat batıyor bana, nasıl davranacağımi bilmeden kendimi bir yerleri temizlerken buluyorum.
Sanırım biraz da yetememe duygusu bu.
Kapıları ve petekleri sildim.
Koltuk minderlerinin kiliflarini çıkartıp attım makinaya.
Derin temizliğe giriştim. Hafta içi banyoya da el atarım.
Cumartesi de mutfak dolaplarını bosaltacagim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?