- 1 Ekim 2013
- 8.464
- 20.517
- 548
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #46.781
bundan sonra da hep boyle devam etsın ınsAllah canım huzurunuz daim olsunBiri bana deseydi ki bunları yaşayacaksın ve sabredeceksin hayatta yapamam derdim.
Hayatım boyunca hiç sıkıntı görmedim ben, maddi manevi hep bolluk içinde yaşadım.
Sıkıntılar başlayınca bu da benim sınavım dedim, kabulum. Elimden gelenin fazlasi için çabaladım hep. Çok şükür Rabbim yardım etti de kimseye muhtaç olmadan, yarı yolda kalmadan ilerledim.
Bu yaşadığımız zorluklar eşimle bizi birbirimize daha çok bağladı, zaten zor bir evlilik karariydi. Çevrem gönül rizasiyla olur dememisti. Ama eşim Allah razı olsun bir kere bile acaba dedirtip yanıltmadı beni.
Aynen öyleDün dışarı çıktık dolaştık.. Akşam eve geldik yemek yapmamıştım...Böyle zamanlarda hicbir şey yapmak içimden gelmiyor...
Ben şunu goruyorum...Erkek ve ailesi eve maddi ve manevi calisan köle aldıklarını düşünüyor..
Çok uzun zaman oldu kv Birikim yapmışsınız ne kadar var dedi.. Ufak ufak koyuyoruz olunca dedim. Ben ne kadar oldu onu soruyorum dedi. Net bilmiyorum diye kapattım konuyu...Ben hoşlanmıyorum bazı şeyleri ince ayrıntısına kadar söylemeyi
nasip kahvemsim nasıl ıstıyorsa gönlünüz öyle olsun ınsAllah Allah herkese gönlündeki muradı versinkronikuykucu dün buraya yazarken çocuk için acaba dedim farklı bir hayat yaşamış olsak ne olurdu.
Açıkçası biz bekarken de çocuk istemediğinizi konuşurduk
Şu an çok şükür halimize ama istemiyoruz yine
Calisan anne cocuguydum ben de...Aynen öyle
Evde hizmetçi
Kocasına kadın
Çocuklarına bakıcı
Bir de eve para getirsin
Kadına bakış açısı bu maalesef
Eskiden öyle miydi ya babalarımız evin nafakasını temin eder annelerimiz evin yükünü omuzlar
Birlikte hayatı yaşamaya ve biz çocuklarını yaşatmaya çalışırlardı.
Her evde olurdu illaki iyi gün kötü gün ama bu kadar ahde vefasız değildi eşler
En azından bu kadar yaygın değildi
İmtihanım denir Allah'tan yardım dilenir sabırla tevekkülle yaşanırdı hayat
Ne güzeldi içinden çıkmadığınız durumlarda Allah Kerim vardır bir bildiği denir konu en yüce makama havale edilirdi.
Rabbim aklımızı fikrimizi kendine olan inancımızı imanımızı korusun
Güçlü bir irade versin hepimize.
Kahvemsim, esin için de bir travma bu ama onun şansı dönmüş.Eşimin anne ve babası o çok küçükken ayrılmış. Anneyi uzun yıllar görmemiş.
Eli ekmek tutunca amca ve yenge evladımız diye birlikte yaşamaya başlamışlar.
Eşim de az saf değil, birlikte yaşıyoruz diye evin tüm ihtiyaçlarını görüyor, amcaya araba alıyor, yengeye bilezikler diziyor.
Birikim yapiyorum diye aldıklarını yengeye veriyor.
Düğün zamanı geldi bir kurus vermediler eşime.
Takıyı bile eşim alıp veriyor ayıp olmasın insan içinde diye.
Anne zaten sonradan ortaya çıkıyor.
Maddi durumu iyi olmasına rağmen gizli gizli bir bekelenti onda da var.
Aman neyseki artık hiçbiri hayatimizda yok, umarım ki bir daha da hiç olmazlar.
Ben hakkımı hiçbirine helal etmiyorum çünkü.
Eşim o kadar zor zamanlar geçirdi ki, birisi bile arayıp gelip ne oldu demedi.
Parasizligi geçtim,sağlık sorunu vardı.
İki koca yıl birinden bir ilgi alaka görmedik.
O zaman da onların paraları vardı, durumları iyiydi.
Herşeyiyle tek başıma ilgilendim.
Çok şükür Anlimin akıyla o günleri geçtim, sınavını verdim.
Ama bir daha asla yüzlerini görmek, seslerini duymak istemiyorum hiçbirinin
Allah kimseye kaldiramayacagini vermezmiş ben buna çok inanıyorum, sen güçlü bir kadinsin cnm her zaman da söylerim idolumsun.Yasadiklarimdan çok ders çıkardım ama ben.
Maddi manevi asla kimseden beklentim yok artık mesela.
Sağlık olduktan sonra para da bulunuyor, iş de bulunuyor, ev de alınıyor.
Ben ki prensen gibi yetistirildim, o kadar şeyin üstesinden geldiysem Rabbim güç kuvvet versin ölüm olmadıktan sonra hiçbir şeye zor, imkansız demem.
Çok şükür bugunumuze.
Borçlar ödendi, kötü günler geçti, kendi evimizi aldık. Bir de borcunu odersek bu dünya da bizden iyisi yok k
Calisan anne cocuguydum ben de...
Kucuk dokuma atolyelerinde fason is cikarirlardi.
Cumartesi oglende kumaslar teslim edilir, parasi alinir, odemeler ayrilirdi. Bu hesaplar tum ailenin bir arada oldugu zamanlarda halledilirdi.
Evde paranin yerini herkes bilir, hatta ve hatta komsu gelini ve oglu kiracimizdi, onlar da bilirdi.
Anne baba birbirinden para saklamaz, cocuklarindan hic saklamazlardi.
Kimse kimseyi istismar da etmezdi.
Eger o hafta isler kotu gittiyse, sadece bu hafta dikkatli olmamiz gerek denirdi.
Ihtiyaci olan, ihtiyaci kadarini, yuk sandiginin kosesinde saklanan paradan alirdi. Kiracimiz da dahil...
Simdi kulaga cok tuhaf gelebilir, ama bizde oyleydi.
Kendi kurdugum yuvada da boyle oldu.
Finansal konular acikca konusuldu, kimse kimseden para saklamadi...
Hersey seffaf!
Bizim de evimizde eski bir cuzdanimiz var.
Oglum da, kizim da yerini bilir.
Ihtiyac duyduklarinda, biz evde olmasak dahi, ihtiyaclari kadarini alabilirler.
Kimse kimseye hesap sormaz, kimse kimseyi somurmez.
Ben dogal olarak somuren ana-babayi da, somuren evladi da anlamam...
Bizim ailemizin paraya bakisi bu...
Ama kayinbiraderim, esine para verirken arkasini donermis.
Kadin para cuzdaninin icini gorurse, bereketi kacarmis...
Bizim paramizin hic bereketi kacmadi, tam tersi soframiz da, cuzdanimiz da hep bereketli oldu.
Cok sukur, bin sukur...
Sorgu hele hele yargi makami hic degiliz.CanTorun
Ablacim doğru sistem bu zaten ama günümüz adamlari da değişti .
Kadinlar hâlâ çok çalışkan evde işte her statüde.
Erkekler daha bir gevşek,kadinin da eli ekmek tutuyor diye.
Bende çalisan anne babanin kiziyim şu an emekli ikisi de. Çok şükür.
Sorumlulugumu daha cocuklukta aldım diğer iki kardeşim de.
Yemek de hazirladik sobamizi da biz yaktık eve en erken geldiğimiz için ama hiçbirzaman zoruma gitmedi.
Evimizin parasi bütçe hiçbir zaman gizli değildi hiçbir zaman babam paramiz yok bu istediğini alamayiz demedi.
Gunumuzde eşinden gizli birikim yapanlari hiç yadirgamiyorum bariz sebepleri var çünkü, hatta hakli buluyorum.
Günümüz evlilikleri de eşlere göre şekil aliyor bence,maalesef...Sorgu hele hele yargi makami hic degiliz.
Yozlasmisiz, soylemek istedigim bu...
Okuduklarima, cevremde duyduklarima, gorduklerime istinaden tesbitim maalesef boyle...
Sizin torununuz çok şanslı maşallahEvladini ATM gibi goren anne babayi..
Anne babasini yolunacak kaz gibi goren evladi da anlamam...
Allah razi olsun onlardan...Benim annem babam evlenip yurtdışına gitmişler 10 yıl kalmışlar
Annem de çalışmış orada hem de çok ağır işlerde
Ben 1 yaşında imişim. Türkiye'ye dönüş yaptıklarında
Annem yurda dönünce çalışmamış
Ben annemi hep evde babamı işte bildim
Çok mutlu bir çocukluk geçirdim bir dediğim iki olmadı.
Huzur içinde yaşattılar Rabbim onlardan razı olsun.
Iste anlayamadigim seylerden biri de bu...Sizin torununuz çok şanslı maşallahBizim bebek o kadar zor oldu ki. 3. Tüp bebek tedavisinde oldu. Sıkıntı eşimdeydi ve annesi biliyordu, oğlumun bebeği olmayacak mı diye ağlıyormuş. Çok şükür bebeğimiz oldu. Eşim her ay annesine otomatik harçlık gönderdiği halde torununa hiç bir hediye almamış. Bir tane yelek örmüş, onun da düğmelerini bile dikmemiş, sen al da bir ara dik diyor bana Ya insan en kötü lcw dan bir takım falan alır.
Ah canım bana neyi hatırlattın benim büyük oğlanda kv başkasına boz renkte bir yelek ördürmüş düğmesiz filanSizin torununuz çok şanslı maşallahBizim bebek o kadar zor oldu ki. 3. Tüp bebek tedavisinde oldu. Sıkıntı eşimdeydi ve annesi biliyordu, oğlumun bebeği olmayacak mı diye ağlıyormuş. Çok şükür bebeğimiz oldu. Eşim her ay annesine otomatik harçlık gönderdiği halde torununa hiç bir hediye almamış. Bir tane yelek örmüş, onun da düğmelerini bile dikmemiş, sen al da bir ara dik diyor bana Ya insan en kötü lcw dan bir takım falan alır.
Canım mutlu yıllara dün giremedimSelam kızlar
Bugün doğum günüm ama Sindirella olacağım yerde külkedisi gibiyim ya
Bütün evi sildim supurdum, halıları yikamistim onları serdim.
Şimdi de mutfak dolaplarını siliyorum.
Akşam yemeğe çıkacağız.
İşlerimi bitirip duş alıp kuaföre gitmem lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?