Sabah sabah altını bozdurdum
İçime sinmedi bu fiziki altın durumundan dolayı en kisa zamanda parayı çeker fiziki altını alır uzun vadeli birikim yaparım yapacak birsey yok artık
banka hesabını bozdurup fızıkı altına mı cevırıyosun sımdı anlamadım canım
ayy esımın arkadası da gecen hafta yukseldi diye bozdurmus guya al sat yapcaktı altın uctu gitti

günaydın kızçeler;

sabah piyasalar açılmadan önce 5,85 den aldığım 1300 doları 5.95 den sattım. iranın hamle yapması durumunda doların düşme ihtimali var. nakitte dursun, dolar düşerse alırım tekrar.

evi taşıdık, kira farkı şimdilik 400, ağustos ayında 550 olacaktı. taşınmak da masraflı ama 6 ay içinde önceki eve göre daha karlı olacak. en güzeli ev almak tabi, kısmet.

gece ara ara sizi okudum. para ve eş ailesi durumları herkeste var.

kızlar çok canım sıkıldı.
banyonun tavanı şakır şakır akıyor, bitişigindeki odanın duvarı komple ıslak.
alt katımdaki dairede de durum aynı
sanırım çatıdaki su gideri borusu kırık ya da çatlak.
cuma günü hafif bir akıntı vardıi üst evin banyosundan sandık ama değil gibi duruyor.
yağmur evin içine yağıyor resmen.
üst kat sigortasını aramış, tamirci çağırmışlar
ne yaptıracaklar belli olsun
akşamki duruma göre ben de sigortamı arayacağım, inşallah parkelere kadar inmez su
binayı yapan müteahhite tek kuruşumu helal etmiyorum,
adama ulaşmak imkansız, remen vurkaç yaptı bizlere
iki senedir binanın derdi tasası bitmedi, burnundan gelsin, yiyemesin tek kuruşu

banka hesabını bozdurup fızıkı altına mı cevırıyosun sımdı anlamadım canım
ayy esımın arkadası da gecen hafta yukseldi diye bozdurmus guya al sat yapcaktı altın uctu gitti
Evet abla altını bozdum
Fiziki altın almak için

Altin borcu olanlarin Allah yardimcisi olsun.
Kizimin da var, neyseki bana.
Dolayisiyla ogluna...
Esim zaten okul taksidini sen yatirmayacak misin, kendisi odesin sildim borcunu de diyor.
Ben de gevsemesin, zorunlu tasarruf yapsin istiyorum.
Ev borclari 19 ay kaldi.
Sonrasinda her ay cumhuriyet yapamasa da, yarim altin yapsin diyorum.
15-20 ay daha sıksınlar dislerini.
Esim de ne zalim anasin diyor.
Bence degilim.
Ilerisi dedigimiz zaman, goz acip kapayana dek geliyor.
Gelecek geldiginde, gecmiste cekilen sıkıntılar unutulup gider.
Kuzumun altinlari da ellerine kâr kalir...

Günaydınnn
Bugün yine nöbetçiyim. Netten 66 dolar daha aldım. Bankada 351 dolar var. Onları bozdurup ata mı alsam acaba?
Maaşı alınca yükselmemiş olsa da gün için çeyreğimi alsam
15 gun once oglum da, ben de fiziki dovizden fiziki altina gectik. Dogru zamanda dogru hamle oldugunu dusunuyorum. Bankadaki doviz hesabimi kumbara gibi kullanacagim. Kusuratlarla alacagim. Su an hesapta sadece 15 $ var...50 $ uzerinde de almam artik...

Boruda patlak var kesin kahvemsim, sigorta ile görüşün bakalım mutlaka çözüm yolu bulunur tamirci bakar canim.

Baba kıyamıyor birtaraftan :)
Ne güzelki sizden destek almış.
Az kalmış ev borcu bitmiş sayılır.

Baba kıyamıyor birtaraftan :)
Ne güzelki sizden destek almış.
Az kalmış ev borcu bitmiş sayılır.
Cok sukur az kaldi.
Borc borctur, hibe hibedir.
Hibe ettigimiz ayri.
Bu araba alindi, onun icin verdigim.
Bunun disinda elden doviz almislardi, onu da kapattim.
Yine bana, yani ogullarina doviz borcu da var.
Ayrica borc insana psikolojik baski yapar, kendini zorunlu hisseder, bir an once kapatmaya calisir.
Ama okul taksidi sabit gider gibi gorulur, o eldeyse 300 daha kenari atayim pek denmez.
Borc dersem, bu baskiyi uzerlerinde hissederler, bir an once bitirmeye ugrasirlar.
Insan psikolojisi iste...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…