Memurlar diye yazarken elbette tek çalışan vergi veren memurlar değil canım
Orada tüm ücretliler yazacakken memurlar yazmışım alışkanlık gereği
Bence bütün vergi yükünü milletvekilleri ve diğer bürokratlara yüklemek lazım

Bende özel sektördeyim.
Eylül ayi zam ayimizdi zammi birakin kesintilerden elimde kalan para kuş kadar kaldi.
Kesintisiz maaşımı alayım yeter.
Zam olmasın, anlasmasinlar napalim bekleriz 5 aydir bekliyoruz.
Anlasma süreci dediler, arabulucu vs dediler birşey olduğu yok.
Mayısa kadar tam bizim her yil maaşlar sonra 200 200 aşağı iniyor.

Bereketli olsun uykucum

o kadar geçmiş birikmiş ki okumaya tahakatim yok biraz toparlanınca hepsini okumaya başlicam
Cok gecmis olsun. Gecen yildan beri bagisikligimi guclendirmek icin, balik yagi kapsulu ve gunde bir su bardagi kefir iciyorum, kahvaltida dogal keciboynuzu pekmezi yiyorum. Cok faydasini gordum.

Canım memurlar arasında bu kural net ya hep konuşulur, ağız alışkanlığı olmuştur. Her özel sektör farklı çalışıyor, mesela benim eşim vergiden bağımsız net maaş alıyor, vergiyi iş yeri ödüyor, o her ay ne maaş alacağını bilir. Asıl keşke herkesin öyle olsa.

çok sağolun kızlar
Cok gecmis olsun. Gecen yildan beri bagisikligimi guclendirmek icin, balik yagi kapsulu ve gunde bir su bardagi kefir iciyorum, kahvaltida dogal keciboynuzu pekmezi yiyorum. Cok faydasini gordum.
bende çok dikkat ederim ablacım ama sanırım kapalı ortam da çalışmanın zararları olsa gerek tüm çalışanlar hasta ve raporlı ne yazık ki

Bu kişinin işyeri ile anlaşmasına bağlı, özel bir durum. İstisnadır yani.
Tüm ücretli calisanlar para eline geçmeden vergi kesintisine uğrar. Bazı çalışanlar net maaş üzerinden anlaştığı için vergiyi işyeri karşılar ama bu çok nadir karşılaşılan bir durumdur, ve her durumda o maaştan bir vergi kesilir.
Mesela memura gelene kadar asgari ücretten vergi kesintisi yapılmasın.
Engelli çocuğu olandan vergi kesintisi yapılmasın.
Ya da yıllık bir miktar belirlenip onun üstü vergilendirilen diyorum.
Çünkü parayı harcarken de vergi ödüyoruz

Avans hesaba geçmiş ve hemen ay basina kadar harçlığımiz olarak ortak paraya ilâve ettim.
Çünkü 15inde gelen avansim o ay bize gelen son miktar.
Doğalgaz için 500 tl ayirdim üstünde gelir muhtemelen de neyse.

Sevgili kv min geldiği belli oldu, yemege davet etti biricik gelinini
Hamsi tava ve salata yapmış.
Ama biz gelin kaynana eşimi bekleyemedik yedik bilee
Çok dusuncelidir bu konuda asla hakkini yiyemem yapmayi ve yedirmeyi çok sever.
Yarinki menüyü sordu bana hiç farketmez anne dedim, ki zaten çok da yemek seçmem ben.

Yakında soluduğumuz soluk için de vergi almaya kalkarlarsa şaşırmam
Yapılan zam %4 alınan vergi %15 çok çabuk vergi dilimine giriyoruz ve de sonrası %20
Bir de kurslar ve ders saatleri fazla olan arkadaşlar % 27 den bahsediyordu geçenlerde
Çalışan neredeyse cezalandırılıyor diye
Hatta arkadaşın biri seneye kurs filan vermeyi düşünmüyorum hafta sonu diyordu

Asgarî ücretli normal bir ayi nasil geçiriyor pek de kimsenin umrunda değil cnm maalesef.
Kazandığından çok vergi ödüyor.

Asgarî ücretli normal bir ayi nasil geçiriyor pek de kimsenin umrunda değil cnm maalesef.
Kazandığından çok vergi ödüyor.
Ben asgari ücret işçi ücreti memur maaşı gibi ücretlendirmelere karşıyım
Bence normal geçim ücreti olmalı herkes ve kesim için
Samimi ve adil bir yaklaşımla bir "İNSAN"ın insanca temel ihtiyaçlarına (yiyecek giyecek barınma ulaşım eğlenme dinlenme vs gibi)
ayrılması gereken tutarı tespit edip ona göre herkes için eşit adil bir ücretlendirme sistemi getirilmeli ülkede
Böyle bir uygulama işçi memur emekli herkes için aynı olmalı

Asgarî ücret adi altindaki o miktar anca yeme ve barinmaya tin tin yetiyor maalesef çünkü miktar ortada. Nerede gezme,eglenme...
Ama vergilere sira gelince 1 numarali çalışan kesim onlar.

Bugün

Kredi kartı ve gün parası ödendi
Faturalar için aylık 800 tl düşünüyordum önceki aylarda ama bu ay mümkün değil çünkü
Bu ay doğalgaz 700 tl ya da biraz daha fazla gelebilir (şimdiden 15 günde 360 tl olmuş bile )
Neyse baştan 1 cumhuriyet altını paramı kenara koydum
Gerisi Allah'ın izniyle bereketiyle yeter ☺

Asgarî ücret adi altindaki o miktar anca yeme ve barinmaya tin tin yetiyor maalesef çünkü miktar ortada. Nerede gezme,eglenme...
Ama vergilere sira gelince 1 numarali çalışan kesim onlar.
İşte maalesef bir taraf açlıktan geberiyor diğer taraf tokluktan
Makamı mevkisi etiketi ne olursa olsun insan insandır ve her insanın ihtiyacı aynıdır
Ben böyle düşünüyorum (

Geçen yıl asgari ücret belirleme komisyonunda yer alan gündeme damgasını vuran bayanın oğlu maalesef okul formasını bir süre alamadıkları ve okulda sürekli bu konuda baskı yapılınca
Çocuk daha fazla dayanamayarak okulu bıraktığını ifade etmişti
Çok yazık gerçekten çok yazık
Bunların hesabı nasıl verilir aklım almıyor

Makamı mevkisi etiketi ne olursa olsun insan insandır ve her insanın ihtiyacı aynıdır
Ben böyle düşünüyorum (
Su millet vekillerinden ikiuc katı alsalar yata yata para alıyorlar resmen su asgari ücreti de yüzlere dusuurler kendileri bakalım biray gecinseler keşke adalet yok maalesef Allah yardım etsin fakire hem kira borç çok zor geçim markete gitsem iki şeyle çıkıyoruz geçim çok zor oldu artık ay sonu gelse diye bekliyorum

Bugün maaşı aldık hoş azıcık kaldı ya110tl kuruyemiş salca vs,80 işyerinde,300tl gün,2700 kredi,1500tl kredi kartı aslında taksitliydi ama önceden kapansın istedim.yürüteç,göğüs kalkanı,bebişe zeka kartı emzirme atleri aldım 4 tane 4 gramda altın sonuç bişey kalmadı farklar yatıcak bide eşimin arkadsının cezasını ödemiştim 450de ordan gelicek onun üstünü tamamlar ceyrek alırım.artık kredi kartını kullanmayıp doğum parasını biriktircem inş diğer masraflarıda eşim vericek gecen gün kızdı bişeye para veriyodum kızın hastanesi vs var artık tek maasız dedi bir hoşuma gitti dinliyomuş ya bu adam beni

Ben böyle düşünüyorum (
Her konuda dini öne sürerek yorum yapacaklarina, insanların bu durumlara nasil ve neden geldiğini görseler.
Ahh nerede o empati.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…