- 6 Ağustos 2010
- 40.508
- 72.493
- 1.123
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #47.561
Memurlar diye yazarken elbette tek çalışan vergi veren memurlar değil canımKızlar vergi dilimine sadece memurlar girmiyor biliyorsunuz ki
tüm ücretli çalışanlar gelir vergisi kesintisi ile uğraşıyor
memura hep %15 çok adaletsiz bir istek fikrimce
özel sektör çalışanları yeri geldiğinde daha çok yıpranıyor
belirli bir maaşa kadar gelir vergisi kesintisi hiç yapılmamalı bana göre
neticede aldığımız maaş ile yaptığımız tüm harcamalar için fazlasıya vergi ödüyoruz
Bereketli olsun ekliyorum hemen..
Geçmiş olsun canımo kadar geçmiş birikmiş ki okumaya tahakatim yokbiraz toparlanınca hepsini okumaya başlicam
Bereketli olsun uykucumgünaydın güzellikler
çok şükür maaşlarımız yattı. ödemeleri yaptım.kalan 500 tl. ay basına kadar. eşimin maaşı ayın ilk haftası yatıyor tarih degısken. bizim evin düzeni esımın maasına göre o yuzden ocak ve temmuz zamlı harici maas beni heyecanlandırmıyor
Cok gecmis olsun. Gecen yildan beri bagisikligimi guclendirmek icin, balik yagi kapsulu ve gunde bir su bardagi kefir iciyorum, kahvaltida dogal keciboynuzu pekmezi yiyorum. Cok faydasini gordum.o kadar geçmiş birikmiş ki okumaya tahakatim yokbiraz toparlanınca hepsini okumaya başlicam
Canım memurlar arasında bu kural net ya hep konuşulur, ağız alışkanlığı olmuştur. Her özel sektör farklı çalışıyor, mesela benim eşim vergiden bağımsız net maaş alıyor, vergiyi iş yeri ödüyor, o her ay ne maaş alacağını bilir. Asıl keşke herkesin öyle olsa.Kızlar vergi dilimine sadece memurlar girmiyor biliyorsunuz ki
tüm ücretli çalışanlar gelir vergisi kesintisi ile uğraşıyor
memura hep %15 çok adaletsiz bir istek fikrimce
özel sektör çalışanları yeri geldiğinde daha çok yıpranıyor
belirli bir maaşa kadar gelir vergisi kesintisi hiç yapılmamalı bana göre
neticede aldığımız maaş ile yaptığımız tüm harcamalar için fazlasıya vergi ödüyoruz
bende çok dikkat ederim ablacım ama sanırım kapalı ortam da çalışmanın zararları olsa gerek tüm çalışanlar hasta ve raporlı ne yazık kiCok gecmis olsun. Gecen yildan beri bagisikligimi guclendirmek icin, balik yagi kapsulu ve gunde bir su bardagi kefir iciyorum, kahvaltida dogal keciboynuzu pekmezi yiyorum. Cok faydasini gordum.
Bu kişinin işyeri ile anlaşmasına bağlı, özel bir durum. İstisnadır yani.Canım memurlar arasında bu kural net ya hep konuşulur, ağız alışkanlığı olmuştur. Her özel sektör farklı çalışıyor, mesela benim eşim vergiden bağımsız net maaş alıyor, vergiyi iş yeri ödüyor, o her ay ne maaş alacağını bilir. Asıl keşke herkesin öyle olsa.
Yakında soluduğumuz soluk için de vergi almaya kalkarlarsa şaşırmamBu kişinin işyeri ile anlaşmasına bağlı, özel bir durum. İstisnadır yani.
Tüm ücretli calisanlar para eline geçmeden vergi kesintisine uğrar. Bazı çalışanlar net maaş üzerinden anlaştığı için vergiyi işyeri karşılar ama bu çok nadir karşılaşılan bir durumdur, ve her durumda o maaştan bir vergi kesilir.
Mesela memura gelene kadar asgari ücretten vergi kesintisi yapılmasın.
Engelli çocuğu olandan vergi kesintisi yapılmasın.
Ya da yıllık bir miktar belirlenip onun üstü vergilendirilen diyorum.
Çünkü parayı harcarken de vergi ödüyoruz
Asgarî ücretli normal bir ayi nasil geçiriyor pek de kimsenin umrunda değil cnm maalesef.Bu kişinin işyeri ile anlaşmasına bağlı, özel bir durum. İstisnadır yani.
Tüm ücretli calisanlar para eline geçmeden vergi kesintisine uğrar. Bazı çalışanlar net maaş üzerinden anlaştığı için vergiyi işyeri karşılar ama bu çok nadir karşılaşılan bir durumdur, ve her durumda o maaştan bir vergi kesilir.
Mesela memura gelene kadar asgari ücretten vergi kesintisi yapılmasın.
Engelli çocuğu olandan vergi kesintisi yapılmasın.
Ya da yıllık bir miktar belirlenip onun üstü vergilendirilen diyorum.
Çünkü parayı harcarken de vergi ödüyoruz
Ben asgari ücret işçi ücreti memur maaşı gibi ücretlendirmelere karşıyımAsgarî ücretli normal bir ayi nasil geçiriyor pek de kimsenin umrunda değil cnm maalesef.
Kazandığından çok vergi ödüyor.
Asgarî ücret adi altindaki o miktar anca yeme ve barinmaya tin tin yetiyor maalesef çünkü miktar ortada. Nerede gezme,eglenme...Ben asgari ücret işçi ücreti memur maaşı gibi ücretlendirmelere karşıyım
Bence normal geçim ücreti olmalı herkes ve kesim için
Samimi ve adil bir yaklaşımla bir "İNSAN"ın insanca temel ihtiyaçlarına (yiyecek giyecek barınma ulaşım eğlenme dinlenme vs gibi)
ayrılması gereken tutarı tespit edip ona göre herkes için eşit adil bir ücretlendirme sistemi getirilmeli ülkede
Böyle bir uygulama işçi memur emekli herkes için aynı olmalı
İşte maalesef bir taraf açlıktan geberiyor diğer taraf tokluktanAsgarî ücret adi altindaki o miktar anca yeme ve barinmaya tin tin yetiyor maalesef çünkü miktar ortada. Nerede gezme,eglenme...
Ama vergilere sira gelince 1 numarali çalışan kesim onlar.
Su millet vekillerinden ikiuc katı alsalar yata yata para alıyorlar resmen su asgari ücreti de yüzlere dusuurler kendileri bakalım biray gecinseler keşke adalet yok maalesef Allah yardım etsin fakire hem kira borç çok zor geçim markete gitsem iki şeyle çıkıyoruz geçim çok zor oldu artık ay sonu gelse diye bekliyorumİşte maalesef bir taraf açlıktan geberiyor diğer taraf tokluktan
Makamı mevkisi etiketi ne olursa olsun insan insandır ve her insanın ihtiyacı aynıdır
Ben böyle düşünüyorum(
Her konuda dini öne sürerek yorum yapacaklarina, insanların bu durumlara nasil ve neden geldiğini görseler.İşte maalesef bir taraf açlıktan geberiyor diğer taraf tokluktan
Makamı mevkisi etiketi ne olursa olsun insan insandır ve her insanın ihtiyacı aynıdır
Ben böyle düşünüyorum(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?