:) burda memura gelene kadar derken birçok özel sektördekinin standart düşüncesi gibi olmuş.Memurda zor durumda emin olun.Evet belki iş garantisi var (artık oda eskisi gibi değil) ama maaşlar son 2 senede yüzde 35 eridi emin olun.Evet asgari ücretten vergi alınmasın o konuda haklısınız, ama bunun memurlarla bi alakası yok o yüzden memura gelene kadar demek hoş olmamış.Bende memurum ama burdan önce özel sektörde çalıştım,6 yılda 3 firma değiştirdim üçündede net maaş alıyordum.Çevremde özel sektörde çalışan kişilerin %90 ı maaşını net maaş üzerinden alıyor.Yani maaş 3000 se zam gelene kadar her ay 3000 alıyor.Ben memur olduğumdan beri maaşımın ne olduğunu anlayamıyorum mesela.Bir ay 3000 alıyorsam diğer ay 2800 başka ay 2700 v.s.

Her konuda dini öne sürerek yorum yapacaklarina, insanların bu durumlara nasil ve neden geldiğini görseler.
Ahh nerede o empati.
Canım dini kurallar kuru kuruya konuşulsun diye değil aktif olarak yaşanılsın diye gönderilmiş
Söylenenlerle yaşananlar birbirini tutmalı

Mesela az önce haberlerde diyanet işleri başkanının devlet bankalarına verilen faizin caiz olduğunu söylediği vardı :)
Bundan okulda müdür odasında müdür bey de bahsetti
Ben bu konuda hocam çok net veda hutbesinde peygamberimiz faizin her türlüsü ayağımın altındadır diye ifade etmiş
Onu geçtim Bakara süresinde ilgili ayette Allah(c.c) ve Resulüne (s.a.v)harp ilan etmiş gibidir diye ifade ettim
Müdür yardımcısı da aynen öyle hocam dedi
Kimin ne dediği beni ilgilendirmiyor
Mensubu olduğum dinin kitabı ve peygamberinin yaşantısı benim rehberimdir

Şaka maka derken bir dönemin daha sonuna geldik
Her sene olduğu gibi bu yıl da nasıl geçtiğini anlamadık dönemin adeta su gibi aktı geçti zaman
2. Dönem genelde daha çabuk geçer ama bana son 5 senedir filan her iki dönem de çok çabuk geçiyor
2. Dönem sömestri tatilinden sonra tekrar ara tatil uygulamaları sonra Ramazan bayramı
Çok fazla tatil var
Dur kalk dur kalk yolcu otobüsü gibi bir dönem bizi bekliyor

Memura gelene kadardaki kastimi örneklerle açıkladım zaten, bugünkü şartları göze alınca bir memur maaşı ile en azından gecinilebilecek seviyede olmak mümkün.
Asgari ücret su an evi olmayan için barınma ve gıda için yetse çok şükür seviyesindeyiz.
Büyük şehirlerde durum daha içler acısı.
Ben mali musavirim, işim gereği pek cok kesimden mesleğin kamu veya özel maaşlarını aşağı yukarı biliyorum, yaşadıkları hayatı da görüyorum.
Herkesin kendine göre geçim sıkıntısı var.
Son iki yıldır para birimimiz eridi zaten.
Ama o kadar zor şartlar altında az para ile geçinmeye calisan insanlari da görünce bu gibi yorumlara kayıtsız kalamiyorum maalesef.
Özel sektördeki kişinin her ay net aynı maaşı alması tamamen işveren ile anlaşmasına bağlıdır ve öyle durumlarda da işveren vergi kaçırıyordur. Çalışanın SGK si düşük gösteriliyordu vs başka sorunlar vardır.

Canım dini kurallar kuru kuruya konuşulsun diye değil aktif olarak yaşanılsın diye gönderilmiş
Söylenenlerle yaşananlar birbirini tutmalı
Bu konulara girmek istemiyorum ama yazmadan duramayacagim.
Elhamdülillah muslumaniz.
Ama günümüz şartları öyle bir duruma geldi ki dini alet olarak kullanan kesim en zengin kesim, nasıl oluyor bu.
Sonra kimse faiz haram demesin. Evet hepimiz biliyoruz haram ama bugün bankadan kredi çekmeden orta kesim nasıl ev sahibi olacak.
Yurtdışında müslüman olmayan ülkelerde özellikle devlet ev almak isteyen vatandaşına borç veriyor. Verdiği kadarını geri alıyor. Hiçbir kar amacı gutmuyor.
Kendimi örnek göstereyim devlet bankasından kredi kullandım ev almak için, neredeyse bire bir geri ödemesi olacak.
Para biriktirerek ev alamayacagima kanaat getirdigim noktada kredi kullanmak zorunda kaldım.
Aaa faizli ama lafını çok duydum, ancak elde imkan olmayınca bazı şeyler mecburi oluyor.
Zenginler parası altını olanlar fon olustursun o zaman herkesi ev sahibi yapsın, altın, USD yapıp kenarda tutmasınlar.

+1000000
Her cümlene harfiyen katiliyorum kahvemsim.

İşte buna devlet sosyal devletim diyorsa ve bu konuda samimiyse kendisi Avrupa'daki bahsettiğin sistemi uygulayarak vatandaşına ev sahibi olma imkanını meydana getirecek
Bence Devlet için bu tip projeleri hayata geçirmek hiç de zor olmasa gerek

Zenginlere gelince onların derdi sadece kendi mallarına mal kazandırmaktır hatta bunun için fakir insanın emeğini kullanırlar ve utanmadan bir de onlara tepeden bakarlar
Patronların genel zihniyeti maalesef bu
(Bu şekilde olmayanlara lafım yok )

Canım işin gereği bizden daha çok fikrin vardır bu konuda, evet dediklerin çok mantıklı keşke olsa olabilse... Biz sadece kendi penceremizden yorum yapıyoruz işte.

Abla bahsettiğin eşitlik sadece komünist ülkelerde var ama oralarda da din yok. Müslümanlığı müslüman gibi yaşayan bir ülke görmedim zaten.
Bizim müslümanları görüyoruz. Arapların zenginliğini şatafatını zaten biliyoruz. Herkes kendini düşünüyor, o yüzden dinle, siyaseti çok birbirine katmamak lazım. Canım Atatürk taa o zaman ne güzel düşünmüş ama şimdi kemikleri sızlıyor...
Neyse çok konuştum, ilk defa ban yiyeceğim bu gidişle.

Açıkcası vergi olayını,işverenin kaçırdığı vergiyi bilemem,tabi sizin mesleğinizle alakalı olduğu için tüm ayrıntılarıyla biliyorsunuzdur.Belki işvereninizin bu şekilde istekleri bile oluyordur sizden.Sizinde kötü niyetle yazdığınızı sanmıyorum o cümleyi ancak malesef ülkemizde memurunda durumu çok iyi değil onu belirteyim istedim.Memur geçiniyor belki ama kıt kanaat ,bir adım ileri gidemiyor.Anca asgari ihtiyaçlarını karşılayabiliyor işte.Kimse halinden memnun değil vesselam.Umarım en kısa zamanda insanların refaha ereceği günler gelir

Bu arada faiz beni rahatsız etmiyor. Herkes bütçesini hesabını kitabını yapıp parayı ona göre çekiyor ya da artırdığını ona göre faize yatırıyor. Bu devirde akraba akrabaya borç vermiyorki banka niye bedavadan versin, tabiki kar koyacak. Faize bulaşmayım deyip 10 yıl parayı biriktirsen ev alsan, bu 10 yıldaki ödediğimiz kira bedeli zaten faizi aşar, en azından daha erken ev sahibi olabiliyoruz.

Bugun esime telefon aldik o kdr ihtiyaci vardiki telefonu bitik durumdaydi almaya zor ikna ettim magazada da istedigi telefonu ikna ettim bu ay birikim yapamam ama belki 1 gr alirim
Sonra kofteci yusufa gittik, aksamda kardesime geldik scrabble almistik onu deneyecegiz

Slm kızlar
Meral akşenerin asgari ücretliler ile ilgili bir fıkrası var izleyin tavsiye ederim.
bir İngiliz bir Fransız bir Alman asgari ücretliler ile alakalı
Ben siZe söyleyeyim dev survivor hayatı var asgari ücretlinin ek iş yapmak zorunda kalıyorlar yapamayanlar zaten borç batağında...
Allahım şu kış günlerinde yardımcısı olsun onların.
Elektrik faturamız 175tl geldik ben şok. Hep 120-130 arası geliyordu.
bu ay birikim yok kıZlar bir sonraki ay inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…