- 20 Eylül 2017
- 13.876
- 56.780
- 598
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #48.001
Maşallah Allah daha çok versin.Teceübeli bir insan olarak sana sormak istediğim şeyler var :) bende bir araba almak istiyorum ,bu ara malum araba fiyatları çok yüksek.Elimde sıfır bir araba alacak para var ama istediğim arabaya yetmiyor.Sence borçlanmadan basit bir arabamı alayım,yoksa biraz borçla istediği arbayımı :) Hani sen borçsuz almışsınya ondan sorıyorum.Istediğin arabalarımı aldın ,yoksa paranım yettiklerinimi?Ablacım ben yaklaşık olarak 19 senedir para biriktiriyorum
Memurluğa başlayınca evlendim vs birkaç sene sonra tanıdıklarla 12 dairelik inşaat projesine giriştik ben kurada zemin kat çıkınca sattım ama para biriktirmiş oldum bahane ile
10 sene yürüyerek okula gidip geldim bu arada evi satınca büyük oğlum da okula başlayınca beraber daha rahat okula gidip gelebilmek için sıfır bir araba aldım peşin olarak.
Biraz param kaldı
7 sene o arabaya bindim ama bu arada birikime devam ettim.
Şimdiki evimin projesini duydum oraya giriştim
Sonra arabamı değiştirdim yine peşin sıfır bir araç aldım.
Ben birikime devam ettim
Evi yapan müteahhit kaba inşaatta bizleri yarı yolda bıraktı vazgeçmedim
Ve birikmiş paralarla evin ince işçiliğini kendim yaptırdım
İçini de sıfır eşya ile döşedim
Hiç borçsuz bir şekilde
Ve şimdi borçlardan kurtuldum
Ben birikime devam edeceğim nasipse
Çocukların bütün maddi ihtiyaçlarını
Ve evin haftalık market pazar kasap ihtiyaçlarını babalarına yaptırıyorum
Ben evimin faturalarını ödüyorum sadece o nedenle Allah izin verirse çok rahat birikim yaparım inşaallah
Merhaba canım ben borçlanmadan ama sıfır bir araba aldım.Maşallah Allah daha çok versin.Teceübeli bir insan olarak sana sormak istediğim şeyler var :) bende bir araba almak istiyorum ,bu ara malum araba fiyatları çok yüksek.Elimde sıfır bir araba alacak para var ama istediğim arabaya yetmiyor.Sence borçlanmadan basit bir arabamı alayım,yoksa biraz borçla istediği arbayımı :) Hani sen borçsuz almışsınya ondan sorıyorum.Istediğin arabalarımı aldın ,yoksa paranım yettiklerinimi?
Güle güle kullan :)Merhaba canım ben borçlanmadan ama sıfır bir araba aldım.
Daha açıkça anlatayım 2011 yılında 21000 tl ye hyundai getz aldım
Elimdeki para neye yetiyorsa o an hem de 12 dairelik inşaattaki daireyi satmış elimde 85000 tl si zaten vardı
Varım yoğumla araba alsaydım şimdiki evi yaptıramaz bahane ile para da biriktiremezdim
arabayı 2017 33000 bine sattım üzerine 23350 tl ekleyip dacia stepway aldım .
Böylelikle hiç borçsuz hem araba hem de ev sahibi olma hem de evi sıfırdan döşeme hem de bir miktar birikim yapma imkanım oldu .
Teşekkür ederim canımGüle güle kullan :)
Amin canımgünaydın kızlar
akşam iki saat uyudum, kalktığımda deprem haberlerini gördüm
çok üzüldüm Rabbim yardımcıları olsun
görev nedeniyle o bölgede olan çok tanıdık var, elimizden geldiğince hepsinden haber almaya çalıştık.
Bir kez daha hayatın ne kadar pamuk ipliğine bağlı olduğunu gördüm
ama ölümün de hayırlısını versin, herşey gibiAmin canım
Ölüm çok uzağımızda değil aslında her an yanı başımızda sadece biz insanoğlu çok gafil yaşıyoruz sanki hiç ölmeyecek gibi
Rabbim ölüm bilincini ve sevgisini kalplerimize yerleştirsin inşaallah
Ölümün Rabbime ulaşmada geçilen bir vasıta bir kapı bir eşik olduğunu içimize yerleştirsin
Haklısın canım bu konudaki sorumsuzluk sadece biriama ölümün de hayırlısını versin, herşey gibi
36 yaşındayım, geçen eylül'de İstanbul'da olan deprem dışında hiç deprem yaşamadım
o bile ne kadar korkunçtu, daha büyüğünü düşünmek bile istemiyorum
Rabbim hepimize yardım etsin.
Deprem ülkesi olduğumuzun bilincine hepimiz varabilsek keşke, binalar ona göre yapılsa, önlemeler en başından alınsa
kimse zarar görmeden atlatsak
ölüm hepimiz sonu evet ama alınmayan önlemler ya da birilerinin ihmali yüzünden duvarların altında kalıp korkarak can vermek hiç kimse için olmamalı.
Ben de grip olduğumdan size bulaşmasını diye gelmemistimGrip oldum kızlar siteye girip çıkmam sorun olur mu sizlere bulaşmasın
Allah şifalar versin canımBen de grip olduğumdan size bulaşmasını diye gelmemistim
Afacan uyutmad.. Ani bir kararla uludağa gittik geldik dün. Kalabalık değildi cok eğlendikÖğretmen kızlar size tatil değil mi, yatip uyuyun.
Sabahın köründe niye kalktiniz
Tam evde kalıp battaniye altında çay keyfisi yapmalik hava var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?