Selamlar.. Kızlar benim oturma odamdaki halım çok yıprandı. Şuan yeni halı almaha hiç niyetim yok. Küçük çocuk da var sürekli birşey dökülüyor sil sil bi hal oldum. Sanırım artık halı örtüsü almanın zamanı geldi. Hem odanın havası değişir hem temizliği kolay olur. Aranızda kullanan var mı, netten alan varsa önerdiği sayfayı benimle paylaşabilir mi

Merhaba kızlar ben de turtişten öğrenmiştim, verdikleri ödeme planında her ay için anapara ve faiz tutarları var. Ödeyeceğin miktar kaç ayın anaparasının toplamına denk geliyorsa o kadar ay düşüyor ve o ayların faizi siliniyor. K kahvemsi mutluluk un dediği gibi netten de kolayca hesaplayabilirsiniz.

kızlar şey de hoşuma gitti benim, ödeme günün her ayın 17si, bu ara ödemeyi 28 ocakta yaptım, taksitlere de Şubat 17 ile tekrar başlayacağımı söyledim ( Mart seçeceğini de sundular) neyse Şubat taksitim 900 lira düştü. Sanki krediyi 28 ocakta çekmişim ilk taksitle arası kısa diye düşük çıktı (sonuçta yeniden baştan bir hesaplama yapılıyor normal ama) bu durum hoşuma gitti

Sağolasın canım, hepimiz bir an önce kurtulalım borçlardan inşallah, aynen çok cüzi bir rakam

Merhaba kizlar
Insanlari anlayamiyorum
Oda arkadasim gorup gorebileceginiz en cimri bencil ve anlasmasi zor en inatci insandir.
Ciddiye almayip kotu davranirsaniz sizle iyi olur.
Ztn bir sure sonra anlamsizlasiyor ani geciriyorsunuz ve kendi degerlerinize gore davraniyorsunuz
Markete girmis bir urun 1 degil 1.5 tl imis iade edip laf soylemis kasiyer almamis 2. Kasiyer sen al demis 50 kurusu onlara odetmis. Ben 50 kurus icin zengin olmam nasil yetissinler kurumsal yerlerde olabiliyor kimsenin hakkini istemem niye cebinden odesin dedim. Hakkimi aramazsam tabi olmam kac kisiler yapsaymis diyor. O kdr ters ve garipki ztn haklida olsa tersleyesiniz geliyor zavalli kasiyerin tum gununu mahvetmistir
Yazik gunah hem sabahtan aksama kadar kasada ayakta calis hemde boyle kendini bilmez insanlarin tribini cek yedigini ode
Simdi surat asti oturuyor.
5 dk sonra toparlar. Yarin yine ayni.
Ayni insanlar bana bambaska ona bambaska davraniyor.
Bende gordugum hatalari soyler degistiririm koru korune yasamam ama kimseye de maddi zararda bulunmadim icime sinmez.
Bu ne rahatlik anlamiyorum
Ohh icimi doktum rahatladim

Hayırlı olsun canım sevindim, çok mutlu olsunlar inş

Ekşi sözlükte biri başlık açmış 3.800 lira maaş diye.
Ve bu şahıs bekar, ev arkadaşıyla yaşayıp kiraya 400 lira ödeyecek bir insan. Öldürür mü süründürür mü sormuş, birçok yazar da ya öldürür ya süründürür yazmış. Çok nadir o paraya rahat yaşarsın diyen var.
Sizce de böyle mi :) ben biraz şaşırdım açıkçası kirası 400 ise 400 de faturaya verir kalanı da harcar işte. Ben mi fazla pembe gözlüklüyüm hayatın gerçekleri çok daha mı başka. Tamam o paraya senede bilmem kaç tane yurt dışı yurt içi tatili yapamaz belki ama, bence öldürecek ya da süründürecek bir rakam da değil.

Genelleme yapmak istemiyorum ancak gozlemledigim kadarıyla çok kötü bir nesil geliyor.
Paranın kıymetini bilmeyen, yaşamayi pahalı yerlerde gezip eğlenmek olan gören, manevi duygulari eksik, okumuş ama kendini gelistirememis diye uzayan özellikleri olan bir gençlik var

Şimdi şöyle bir gözattım
Yaşamak kavramı herkes için farklı şeyler anlam ifade ediyor
Benim gibi hayattan yüksek beklentisi olmayan elindeki imkânlarla yetinen ve hep daha zor koşullarda hayat geçiren insanları görüp her haline şükretmeye çalışan biri için gayet normal bir rakam

Asgari ücretli ne yapsın
Günlük çalışanlar ve sigortası olmayanlar ne yapsın
Memur olsa bile hatta 4000 tl alsa bile evli çocuklu kirada yaşayan biri ne yapsın peki ???
-

Bekar biri 3800 TL ile çok guzel geçinip, birikim de yapar.
Bu para ne öldürür ne surundurur mantığıyla ailesinden destek bile ister.
Tamamen istekler ve tercihler ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
İnsta da bir tasarruf sayfası var.
Genç bir kız, öğretmen. Ailesine, evin giderlerine destek oluyor, her ay düzenli birikim yapıyor, her ay degisik bir kültürel geziye katılıyor.
Bilinçli biri, planlı hareket ettiği için de parasını herşeye yetecek ve birikim yapacak şekilde kullanıyor.

Yani ben de anlamadım acaba o yorumu yazanlar mı şımarık yoksa ben mi pembe bakıyorum hayata anlamlandıramadım..
Asgari ücretle geçinen kuzenim yazın benden çok geziyor mutfağı her zaman bereketli çeşitlidir maşallah. 3800 alsa eşi kim bilir ne işler becerir o parayla. Ekşi sözlükten uzak durayım en iyisi

Tatlım paranın miktarı mı bereketi mi
bu sırra ermemiş maneviyat yoksununa anlatamazsın
Herşeyi sadece gördüklerinden ibaret sayana anlatamazsın

Son cümle çok güldürdü beni, bence de bu konu da uzak dur

Selam canlar.. İş çıkışı bakıcı ablaya geçince sağolsun bi tabak içli köfte koydu akşam yemeği ile uğraşma dedi.
Ev geçişte bimden kızıma 2 büyük paket bez aldım. Biz bezleri bize iyi geldi. 53 tl bim e bırakıp çıktık. En az 3 hafta götürür bizi.
Eve geldim bi makina çamaşır attım. Yemek derdi olmayınca biraz evi toparlayabildim.
Eşim arkadaşları ile görüşmeye gitti. Bende kızımı şimdi uyuttum.
Telefona takılıyorum.
Biz bu ay 5000 tl birikim için ayırmaya karar verdik. Hatta eşim çıkıp bilezik alalım sana dedi de ben haftasonu annemlere gidince ordan alırım diye beklettim.
ŞUAN emin değilim bilezik mi yapsam 2 tam 1 yarım mı alsam diye. Ama en azından birikime ayıracak mebla belli oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…