- 21 Temmuz 2008
- 17.367
- 54.201
- 1.123
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #48.161
Merhaba kızlar ben de turtişten öğrenmiştim, verdikleri ödeme planında her ay için anapara ve faiz tutarları var. Ödeyeceğin miktar kaç ayın anaparasının toplamına denk geliyorsa o kadar ay düşüyor ve o ayların faizi siliniyor. K kahvemsi mutluluk un dediği gibi netten de kolayca hesaplayabilirsiniz.Bunu bende merak ediyorum.Mesela 5 yıllık bir kredinin 10 taksitlik kadarının ödemesini nakit yapsak ne kadar azalır?Yani bende aydan düşmek istiyorum.Kızlar bizi bi aydınlatsa iyi olur.Ara ödeme olarak ne kadar yapıyorlar mesela,normalde taksitleri ne kadar,yaptıklaru ödeme sayesinde kaç taksit azalıyor gibi örnekli anlatan olursa bende aydınlancam :)
Sağolasın canım, hepimiz bir an önce kurtulalım borçlardan inşallah, aynen çok cüzi bir rakamÇok sevindim cnm
6 ay az mi. Faizi de düştü şimdi o 6 ayın.
Iyice araştırıp adım atilmali bankaci her zaman kendi kârını düşünür.
Erken ödeme cezası çok cüzi bir rakam oluyor genelde, ettiğin kârda devede kulak :)
Hayırlı olsun canım sevindim, çok mutlu olsunlar inşGünaydın herkese
Haftasonu kardeşimin nişanı oldu, pazartesi de oğluşun aşısı vardı, ateş falan derken gelemedim buraya.
Damadımız küçükken annesiyle babası ayrılmış, babası sonradan yine evlenmiş. Damat her ikisiyle de görüşüyor, o yüzden nişan nasıl olsun diye stresliydi. Annesi tamam ben başka zaman aileyle tanışmaya gelirim demiş. Ama baktım damadımız annesine daha da yakın olduğu için biraz buruk, kardeşimle konuştuk. Öğlen babası tarafıyla akşam da annesi tarafıyla çift nişan yaptık.Hatta sabah çok kalabalık olduğu için biz kız istemeyi falan duyamamıştık, akşam herkesin içinde annesine dedim, abla bir de sen ister misin bizim de içimizde kaldı diye. Kadın çok memnun oldu, heyecanlandı, yanlarında enişteleri vardı onlar bir daha istedi. Tabi nasıl isteriz diye hazırlıklı gelmedikleri için heyecanlandılar onlar da lafları karıştırdılar falan komik oldu, güldük, ortam daha da yumuşadı. Sonra yine kurdele kestik. Sonra damat kardeşimden teşekkür yollamış bana, her iki taraf da çok mutlu ayrıldılar. Kardeşimin 2 kayınvalidesi oldu ama çifter çifter gelin bohçaları oldu. Böylelikle nişan stresimiz de geldi geçti.
Teşekkür ederim:) Çoook sağol canım,inşp_ritha eviniz hayırlı olsun, içimde iyi niyetli kiracılar otursun inşallah.
Genelleme yapmak istemiyorum ancak gozlemledigim kadarıyla çok kötü bir nesil geliyor.Ekşi sözlükte biri başlık açmış 3.800 lira maaş diye.
Ve bu şahıs bekar, ev arkadaşıyla yaşayıp kiraya 400 lira ödeyecek bir insan. Öldürür mü süründürür mü sormuş, birçok yazar da ya öldürür ya süründürür yazmış. Çok nadir o paraya rahat yaşarsın diyen var.
Sizce de böyle mi :) ben biraz şaşırdım açıkçası kirası 400 ise 400 de faturaya verir kalanı da harcar işte. Ben mi fazla pembe gözlüklüyüm hayatın gerçekleri çok daha mı başka. Tamam o paraya senede bilmem kaç tane yurt dışı yurt içi tatili yapamaz belki ama, bence öldürecek ya da süründürecek bir rakam da değil.
Şimdi şöyle bir gözattımEkşi sözlükte biri başlık açmış 3.800 lira maaş diye.
Ve bu şahıs bekar, ev arkadaşıyla yaşayıp kiraya 400 lira ödeyecek bir insan. Öldürür mü süründürür mü sormuş, birçok yazar da ya öldürür ya süründürür yazmış. Çok nadir o paraya rahat yaşarsın diyen var.
Sizce de böyle mi :) ben biraz şaşırdım açıkçası kirası 400 ise 400 de faturaya verir kalanı da harcar işte. Ben mi fazla pembe gözlüklüyüm hayatın gerçekleri çok daha mı başka. Tamam o paraya senede bilmem kaç tane yurt dışı yurt içi tatili yapamaz belki ama, bence öldürecek ya da süründürecek bir rakam da değil.
Genelleme yapmak istemiyorum ancak gozlemledigim kadarıyla çok kötü bir nesil geliyor.
Paranın kıymetini bilmeyen, yaşamayi pahalı yerlerde gezip eğlenmek olan gören, manevi duygulari eksik, okumuş ama kendini gelistirememis diye uzayan özellikleri olan bir gençlik var
Yani ben de anlamadım acaba o yorumu yazanlar mı şımarık yoksa ben mi pembe bakıyorum hayata anlamlandıramadım..Şimdi şöyle bir gözattım
Yaşamak kavramı herkes için farklı şeyler anlam ifade ediyor
Benim gibi hayattan yüksek beklentisi olmayan elindeki imkânlarla yetinen ve hep daha zor koşullarda hayat geçiren insanları görüp her haline şükretmeye çalışan biri için gayet normal bir rakam
Asgari ücretli ne yapsın
Günlük çalışanlar ve sigortası olmayanlar ne yapsın
Memur olsa bile hatta 4000 tl alsa bile evli çocuklu kirada yaşayan biri ne yapsın peki ???
-
Tatlım paranın miktarı mı bereketi miYani ben de anlamadım acaba o yorumu yazanlar mı şımarık yoksa ben mi pembe bakıyorum hayata anlamlandıramadım..
Asgari ücretle geçinen kuzenim yazın benden çok geziyor mutfağı her zaman bereketli çeşitlidir maşallah. 3800 alsa eşi kim bilir ne işler becerir o parayla. Ekşi sözlükten uzak durayım en iyisi
Son cümle çok güldürdü beni, bence de bu konu da uzak durYani ben de anlamadım acaba o yorumu yazanlar mı şımarık yoksa ben mi pembe bakıyorum hayata anlamlandıramadım..
Asgari ücretle geçinen kuzenim yazın benden çok geziyor mutfağı her zaman bereketli çeşitlidir maşallah. 3800 alsa eşi kim bilir ne işler becerir o parayla. Ekşi sözlükten uzak durayım en iyisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?