Eğer kullanmayacaksan bilezik alma derim ben,
Gremse altına baktın mı, aşağı yukarı 5 bin TL civarıdır
 
kahvemsim gunaydın yıllık ödersen gitgide faiz mıktarı azalıyor ya 2-3 ayda bir degılde yıllık tercıh etmenın mantıgı ne canım aydınlatırsan sevınırım
Atlamışım canım kusura bakma.
Şimdi şöyle; hesap yaptım, birkaç farklı alternatif ödeme tutari üzerinden, her ara ödemede vereceğimiz ceza aşağı yukarı ara odemeyi erteledigim ayın faizi kadar oluyor.
İki ayda bir ödeme yapmak ile yıllık ödeme yapmak arasında büyük bir fark çıkmadı benim odedigim rakam ve faiz orani üzerinden.
Bir de ben biraz garanticiyim, elimdeki para bende bir süre kalmalı ve hayatımızı devam etme şartlarımızda değişiklik olmadığını gormeliyim.
Eşim bu işyerinde pirimlerini yıllık alacak, onun da etkisi büyük. Pirimleri gelir olarak bütçeye dahil etmiyorum, biraz birikim yapip üstünü de pirimler ile tamamlayıp ara odeme yapmayı planlıyoruz.
Tamamen bütçemiz ile ilgili diyebilirim.
 
Kızlar yazip yazmama konusunda kararsızdım ama madem yeri geldi;
Eşimle sürekli hesap kitap yapıyoruz bu aralar.
Rabbim kısmet ederse ve planlarımız da bir terslik olmazsa 2023 başında evin borcunu tamamen kapatacağız.
Borcu bittiği gibi de başka diyarlara yolcuyuz inşallah.
 
Sayfayı söylermisin canım merak ettim
 
Iyi geceler kizlar. Sık yazamasam da takip ediyorum sayfayi. Onceden cok yazardim cunku birikim yapabiliyordum. Şu anda ucretsiz izinde oldugum icin birikim yapamiyorum. Ben size birsey danismak istiyorum. Ev borcumuz bu ay bitiyor cok sukur. 9 yildir dugun borcu ev borcu derken heo borc odedik. Cok sukur bu gunumuze
Allah saglik versin. Simdi arabamizi degistirmek istiyoruz. 50 bin degerinde bir arabamiz var. Almak istedigimiz araba 150.bin civarinda. 110 binliralik bir kredi kullanicaz. 3 yila boldurursek 26 27 bin faiz odemis oluyoruz. Siz olsaniz ne yaparsiniz? 1 yil daha bekleyip oara mi biriktirirsiniz yoksa krediyi ceker alir misiniz?
 
Tabiki ytd diye başlayayım.
Ekonomistler ihtiyaç dışında büyük borçlanmalar dan kacinmamiz gerektiğini, mümkün mertebe tasarruf yolunda gitmemizi soyluyor.
Ama kredi faizleri de epey dusuk.
İşiniz ile ilgili bir sorun yasamayacaginizi düşünüyor ve geliriniz iyi ise olabilir.
Ben kendim olsam; arabayı ayağımı yerden kessin olarak düşündüğüm için 110 bin TL kredi çekip araba almazdım.
 
1 yıl para biriktirdikten sonra hiç borçsuz araba sahibi olabiliyorsam
1 yıl bekler ama borçsuz önümdeki yıllara bakarım
 
Tesekkurler arkadaslar yorumlar icin. 1 yil spnra borcsuz alamayiz sadecede kredi miktarini azaltiriz. Aslinda krediye de hic bulasmak istemiyorum tekrar. Ama baska care de yok gibi. Ben ucretsiz izindeyim su an tek maasiz ama.cok sukur esimin maasi iyi. Araba ikimizin de istegi ama.tabiki basta esimin hayali. Bakalim.nasil sonhclanacak. Cok tesekkurler cevaplar icin
 
anladım canım tesekkur ederim acıkladıgın için
 
hadı ınsAllah canım basaracagına ınanıyorum
baska dıyarlar derken yurtdısı mı dusunuyosunuz canım
Varyemez hayırlı cumalar canımm
 
Bunu en iyi siz değerlendirebilirsiniz, kredi çekmek mantıksız gibi görünüyor ama mesela sizin durum bizde olsa ödediğimiz bir borç kalmasa benim eşimin ailesi sürekli bizden borç ister, belki o durumda adı borç bile olmayabilir. Çünkü şu an bile gerekli gereksiz istiyorlar, o zaman bize verin derler.

Ya da eşin nasıl bir insan? Artık borcum yok diye har vurup harman savuracak birisiyse araba al daha iyi. Bu topikte kızlat hep der, erkeğin 2 kaşığı varsa 1ini kıracaksın.
 
Kahvemsiiim plânlar plânlar:)
Rabbim gönlüne göre versin canım.
Ben olsam araba için 110 binlik krediyi asla çekmem, araba için değmez diye düşünüyorum kusura bakma cnm ama benim fikrim tâbi.


zelalke kumbara listemize de ekleyeyim seni cnm
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…