- 6 Ağustos 2010
- 40.504
- 72.487
- 1.123
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #48.321
Gunumuz hayirli olsun.
4 aydir bir turlu ic huzuruna erisemedigim bir durum var.
53 yasindaki erkek kuzenim issiz kalmis. Yevmiye usulu bir is cikarsa gidiyormus. Hafif de psikolojisini bozmus gibi.
5-6 ay once bir kizi evlendi, iki de evde var.
Faturalar birikmis, mutfak ne alemde fikrim yok, sormuyorum. Ama haberli gitmeme ragnen sadece cay ikram etmislerdi, tahminimce kotudur. Kari koca sigara bagimlisi, birakma konusunda sadece gelinde az bir dusunce var. Kadin 42 yasinda cok genc. Is de bakiyor gibi degil. Eve getirirlerse cocuk bakarmis. Disarda calisamazmis.
Yerimde olsaniz mutfak konusunda yardim eder misiniz?
Gonlum elvermiyor, yardim etmiyorum.
Ama huzur da bulmuyorum. Onlardan her laf acildiginda uzuntu, kizginlik vsvsvs.
Bugune kadar ya birine yardimci olmusumdur veya kriterlerime uymadigi icin yuruyup gecmisimdir. Ilk defa boyle hissediyorum.
Laf soz dinleyecek insanlar da degiller. En basiti kendi isini yaptigi donemde bagkur primlerini odememis. Sebep harammis. Neyse...
Eli cok acik bir kadinim, paylasmayi cok severim ama onlara resmen pintiyim. Gonlum asla vermiyor. Hadi pintiyim, neden huzursuz ve uzgunum.
Allah gonlume genislik ve ferahlik versin.
Merhaba ablacim,Gunumuz hayirli olsun.
53 yasindaki erkek kuzenim issiz kalmis. Yevmiye usulu bir is cikarsa gidiyormus. Hafif de psikolojisini bozmus gibi.
Faturalar birikmis, mutfak ne alemde fikrim yok, sormuyorum. Ama haberli gitmeme ragnen sadece cay ikram etmislerdi, tahminimce kotudur. Kari koca sigara bagimlisi, birakma konusunda sadece gelinde az bir dusunce var. Kadin 42 yasinda cok genc. Is de bakiyor gibi degil. Eve getirirlerse cocuk bakarmis. Disarda calisamazmis.
Bugune kadar ya birine yardimci olmusumdur veya kriterlerime uymadigi icin yuruyup gecmisimdir. Ilk defa boyle hissediyorum.
Laf soz dinleyecek insanlar da degiller. En basiti kendi isini yaptigi donemde bagkur primlerini odememis. Sebep harammis. Neyse...
Eli cok acik bir kadinim, paylasmayi cok severim ama onlara resmen pintiyim. Gonlum asla vermiyor. Hadi pintiyim, neden huzursuz ve uzgunum.
Abla en güzel yanıtı vicdanı verir insanınGunumuz hayirli olsun.
Merhaba ablacim,
Herkes yaşadığını bilir elbette ama bende duyarsiz kalamazdim sanirim.
Hayatimda ilk defa boyle hissediyorum. Arafta kalmis gibiyim. Gerektigi kadar cabalamadiklarini dusundugum icin sanirim...Abla en güzel yanıtı vicdanı verir insanın
"Abartmadan", bunu sevdim. Allah kimseye muhtac etmesin de, durumun vehametini anlamiyor olmalari cok uzucu...Merhaba
Ben olsam 1 kez kısıtlı bir seyler yapardim bende biraz boyleyim genelde abartmadan temel ihtiyaclardan birseyler yapiyorum.
Yardim edebilmek bence once kendimiz icin bana iyilikmis gibi beni cogaltacakmis gibi geliyor.
Karsidakinin durumu yok sayma ama orta dengede birseyler yap
Elimde bu gibi durumlar icin, bir kosede tuttugum para var. Ama veremedim.C can Torun abla ben ve eşim de sigara kullanıyoruz, çok notu dönemler gecirdik burada anlatmisimdir. O dönemde sigarayı sayıyla içerdik, önce evin giderlerini karşılar sonra sigara için para ayırdık ve bir paketi bir hafta içtiğimiz olurdu.
Ben olsam madem çalışmak için çabaları yok, iş seçiyorlar ve fosur fosur sigara içiyorlar asla para olarak yardımda bulunmazdim. Kim olursa olsun geçerli bu, ben de geçtim o yolllardan maalesef.
Ama evine gittiğimde temel ihtiyaçları için bir kerelik alışveriş yaparım.
Sonrasında düzelme varsa elimden geldiğince devam ederim yardıma ama bakarım çaba yok bir daha destek olmam.
Bu konuda biraz katiyim ben
Elimde bu gibi durumlar icin, bir kosede tuttugum para var. Ama veremedim.Kendime de sastim kaldim. Temel ihtiyaclarla bir koli hazirlayayim. Sonra da dedigin gibi gozlem yapayim.
Aynen boyle dusunuyorum.CanTorun abla seni çok iyi anlıyorum
Şu kötü durumlarına rağmen hiç gayret göstermemelerine kızgınlığın
Bence çok da haklısın
Ben de çok kızarım öyle kendi sorunlarını çözmek için gayret göstermeyip deyim yerindeyse hem kel hem fodul yaşayan tiplere
Allah yardım etsin
Akıl fikir kolaylık versin
Ben sigara içki vb gibi alışkanlıkları olan kişilere temel ihtiyaç alıp direk para vermemeyi uygun görüyorum
Çünkü para versen yeri belli gibi geliyor
Para vermek veya fatura ustlenmek icimden gelmiyor. Bebek veya kucuk cocuk olsa farkli bakardim.Abla bende para vermezdim
Kahvaltilik flnda ekle istersen yada temel gida deterjan olabilir
Sonrada bekle gozlem yap bakalim ne olacak
Onun da bunun farkinda olmasi gerek ki sadece sen farkındasın canım. Ki yeniden hesaplama yapacaksin bu durumdaSelam kızlar
Sinir harbi bir gün geçirdim.
Patron bey maaşların son durumunu hala yollamadi, bekle dedi. Herkesin ödemesi var kismi ödeme yapacağım bugün, siz de cumaya kadar netlestirirsiniz dedim!
Kendime iş cikardim ama ayın 5i son maaş günüdür, herkes ödemesini ona göre ayarlamış. Eski maaşlara göre ödeme yaptım.
Farkları liste netlesince ödeyeceğiz.
Öğlenden sonra mesleki bir seminere katıldım.
Oradan da eve geldim.
Cay koyup boş boş TV izlemek istiyorum, beynim arapsaçı gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?