Gunumuz hayirli olsun.
4 aydir bir turlu ic huzuruna erisemedigim bir durum var.
53 yasindaki erkek kuzenim issiz kalmis. Yevmiye usulu bir is cikarsa gidiyormus. Hafif de psikolojisini bozmus gibi.
5-6 ay once bir kizi evlendi, iki de evde var.
Faturalar birikmis, mutfak ne alemde fikrim yok, sormuyorum. Ama haberli gitmeme ragnen sadece cay ikram etmislerdi, tahminimce kotudur. Kari koca sigara bagimlisi, birakma konusunda sadece gelinde az bir dusunce var. Kadin 42 yasinda cok genc. Is de bakiyor gibi degil. Eve getirirlerse cocuk bakarmis. Disarda calisamazmis.
Yerimde olsaniz mutfak konusunda yardim eder misiniz?
Gonlum elvermiyor, yardim etmiyorum.
Ama huzur da bulmuyorum. Onlardan her laf acildiginda uzuntu, kizginlik vsvsvs.
Bugune kadar ya birine yardimci olmusumdur veya kriterlerime uymadigi icin yuruyup gecmisimdir. Ilk defa boyle hissediyorum.
Laf soz dinleyecek insanlar da degiller. En basiti kendi isini yaptigi donemde bagkur primlerini odememis. Sebep harammis. Neyse...
Eli cok acik bir kadinim, paylasmayi cok severim ama onlara resmen pintiyim. Gonlum asla vermiyor. Hadi pintiyim, neden huzursuz ve uzgunum.
Allah gonlume genislik ve ferahlik versin.

Son düzenleme:
Merhaba

Ben olsam 1 kez kısıtlı bir seyler yapardim bende biraz boyleyim genelde abartmadan temel ihtiyaclardan birseyler yapiyorum.
Yardim edebilmek bence once kendimiz icin bana iyilikmis gibi beni cogaltacakmis gibi geliyor.
Karsidakinin durumu yok sayma ama orta dengede birseyler yap

Merhaba ablacim,
Herkes yaşadığını bilir elbette ama bende duyarsiz kalamazdim sanirim.

Selâm kızlar,
Bu hafta çok yorgun hissediyorum kendimi.
Fazla mesai demek daha haftanin ilk gününden haftaya yorgun başlamak demek ama parasini alirken ne güzel tâbi
Bordrom gelmiş biraz önce, zam yansiyinca maaşa ne güzel olmuş öyle hemde kesintisiz
Rabbim harcamayi nasip etsin.
Biz kadinlar çok fedakariz çok.

Abla en güzel yanıtı vicdanı verir insanın

Merhaba ablacim,
Herkes yaşadığını bilir elbette ama bende duyarsiz kalamazdim sanirim.

Derdim dogru kisi olup olmamalari. Dogalgazi kesilmisken, dogru durust is bakmamalarina, fosur fosur sigara icmelerine kiziyorum. Bir yandan da hallerine cok uzuluyorum. Dogru olan neyse, Allah icime onu sindirsin.

"Abartmadan", bunu sevdim. Allah kimseye muhtac etmesin de, durumun vehametini anlamiyor olmalari cok uzucu...

C can Torun abla ben ve eşim de sigara kullanıyoruz, çok notu dönemler gecirdik burada anlatmisimdir. O dönemde sigarayı sayıyla içerdik, önce evin giderlerini karşılar sonra sigara için para ayırdık ve bir paketi bir hafta içtiğimiz olurdu.
Ben olsam madem çalışmak için çabaları yok, iş seçiyorlar ve fosur fosur sigara içiyorlar asla para olarak yardımda bulunmazdim. Kim olursa olsun geçerli bu, ben de geçtim o yolllardan maalesef.
Ama evine gittiğimde temel ihtiyaçları için bir kerelik alışveriş yaparım.
Sonrasında düzelme varsa elimden geldiğince devam ederim yardıma ama bakarım çaba yok bir daha destek olmam.
Bu konuda biraz katiyim ben

Selam kızlar
Sinir harbi bir gün geçirdim.
Patron bey maaşların son durumunu hala yollamadi, bekle dedi. Herkesin ödemesi var kismi ödeme yapacağım bugün, siz de cumaya kadar netlestirirsiniz dedim!
Kendime iş cikardim ama ayın 5i son maaş günüdür, herkes ödemesini ona göre ayarlamış. Eski maaşlara göre ödeme yaptım.
Farkları liste netlesince ödeyeceğiz.
Öğlenden sonra mesleki bir seminere katıldım.
Oradan da eve geldim.
Cay koyup boş boş TV izlemek istiyorum, beynim arapsaçı gibi

Elimde bu gibi durumlar icin, bir kosede tuttugum para var. Ama veremedim. Kendime de sastim kaldim. Temel ihtiyaclarla bir koli hazirlayayim. Sonra da dedigin gibi gozlem yapayim.

Bende cok tatsiz bir gun gecirdim
Bugun sehit cenazemiz vardi
Hani boyle denmezde herseyin acemisiydik, e yonetimde acemi ortalik cok karisikti
Gecen ay bir toplanti tarihi belirlendi her yil ocakta belirleniyor aylik toplanti. Bu sene bir sivri zeka gunu degistirdi
Bu ay once gunu degistirmeye calistilar keyfi bir sebepti topluca il disina cikacaklardi olmaz dedik 4 kisi itiraz ederdi ilcede sorun olurdu aksam 9a aldilar
Sonra icerik degisti
Icerik degisirken saat tekrar 2 ye alindi
Sonra cenaze cikti sabah aksam 5 e almak istediler cenaze ikindide
Persembe ye aldik, ilk sebeple bu ayri bide niye ertelendigini anlatmam lazim
Mudurum bronsit oldu doktor disari salmiyor bulasici demis
Bi tane personeli iceri aldilar tum zekasi fiskirdi tovbe herkese satasiyor kesinlikle is yapmiyor hata yapiyor yani kör gibi sagir gibi sadece cene calisiyor
Dunden beri bana evrak aratiyor elindekilere bakmaya gittim meger aradaki kurumu atlamis bu ne diye bi oku bi sor dimi
Arkamdan bunla kavga ederim ben cok surmez diyordu geri girdim bu kim bi anlatsana dedim gerisini hatirlamiyorum
En kisa surede yer degistirecekler ama adam is yukunden kurtulacak ve o birimde 590 lira zam alicak mecburen odeniyor.
Hayirlisi diyorum bence tekrar disari cikmali sicak yer iyi gelmedi

Elimde bu gibi durumlar icin, bir kosede tuttugum para var. Ama veremedim. Kendime de sastim kaldim. Temel ihtiyaclarla bir koli hazirlayayim. Sonra da dedigin gibi gozlem yapayim.

Abla bende para vermezdim
Kahvaltilik flnda ekle istersen yada temel gida deterjan olabilir
Sonrada bekle gozlem yap bakalim ne olacak

CanTorun abla seni çok iyi anlıyorum
Şu kötü durumlarına rağmen hiç gayret göstermemelerine kızgınlığın
Bence çok da haklısın
Ben de çok kızarım öyle kendi sorunlarını çözmek için gayret göstermeyip deyim yerindeyse hem kel hem fodul yaşayan tiplere
Allah yardım etsin
Akıl fikir kolaylık versin
Ben sigara içki vb gibi alışkanlıkları olan kişilere temel ihtiyaç alıp direk para vermemeyi uygun görüyorum
Çünkü para versen yeri belli gibi geliyor

Aynen boyle dusunuyorum.

Abla bende para vermezdim
Kahvaltilik flnda ekle istersen yada temel gida deterjan olabilir
Sonrada bekle gozlem yap bakalim ne olacak
Para vermek veya fatura ustlenmek icimden gelmiyor. Bebek veya kucuk cocuk olsa farkli bakardim.
Temel ihtiyaclardan olusan bir koli de hazirlamazsam, huzursuzlugum devam edecek. En kisa surede onu yapayim. Hayirlisi...

Onun da bunun farkinda olmasi gerek ki sadece sen farkındasın canım. Ki yeniden hesaplama yapacaksin bu durumda
Ellerine sağlık diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…