- 12 Ocak 2018
- 3.621
- 10.614
- 158
- 50
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #50.101
Hoş geldinHayırlı sağlıklı günler kızlar bende geldim.
Bence de, oturun evinizde güzel güzel
Hoş bulduk canHoş geldin
Bence de, oturun evinizde güzel güzel
Biz her zamankinden fazla çalışıyoruz
Günaydın hayırlı cumalar canımGünaydın kızlar..
Hayirli Cumalar..
takip ettiğim bir konu burası :)
takip ettiğim bir konu burası :)
gecen sormustum ama uzun vadede zarar etmezsın vs demıslerdı
Selam hanimlar.
Bugun esim de ise gitmedi. Daha dogrusu oglum lutfen gelme, beni kirma dedi de gitmedi...
Iki gun once de beni aramisti, babami cikartma anne, marketinizi pazarinizi ben gelip duzerim diye. Esim de duyup delirmisti. Vay efendim kimse ona baski yapamazmis, onu kimse zorla evde oturtamazmis. Bugun nasilsa soz dinledi. Erkekler asla buyumuyorlar. Bir anne olarak evladimin bizi dusunmus olmasi beni mutlu ederken, esimi kizdirdi. Enteresan...
Ozel aracla sehir turu yaptik biz de, markete ve kuyumcuya ugradik.
karamelli_turta bu ayki sahsi birikimim, 1 cumhuriyet, bir yarim ve 1 ceyrek altin. Allah bereket versin.
Merhaba...Sehir turumuz ozel aracimizla, inmeden oldu.korkutmak istemem ama bunu postunuz üzerine anlatmam gerektiğini düşündüm. ölen ilk vaka bir arkadaşımın ailece tanıdıkları. ve o amca oğlunu dinlemeyip eczanesine çalışmak için ısrarla gidince, o gün gelen, semptomları taşıyan bir kadından kaptı covid-19u. sonuç malum.
gerçekten kuyumcuya gitmeniz şart mıydı mesela ? yada şehir turu yapmanız ? kuyumcuda 2 metre koruma mesafesini sağlayabildiniz mi misal ? virüs 1 metreye kadar canlı kalabiliyor.
birikimi virüs tehlikesi geçene kadar rafa kaldırsanız mesela ? siz bu konuda çok sistematik birisiniz zaten, ne zaman bu başlığı okusam hep yaptığınız bir birikim var.
Merhaba...Sehir turumuz ozel aracimizla, inmeden oldu.
Kuyumcu ile olan alisverisimiz de sosyal mesafeyi koruyarak yapildi.
Cantamizda kolonyali mendillerimiz, dezenfektanimiz, yuzumuzde maskemiz vs...Duyarlisiniz, tebrik ederim.
Bakiniz, duyarlilikla isguzarlik arasinda ince bir cizgi vardir. Burada ne siz bana kendinizi tam anlatabilirim, ne ben sartlarimi veya ne yaptigimi. O yuzden rica ederim, o cizgiyi asmayiniz ve uzatmayiniz.ben de sizi duyarlı bir üye olarak gördüğümden şaşırdım açıkçası. arabanın yüzeyinde de virüs olabilir, metalde yaklaşık 3-4 saat kalıyor.
bir de açıkçası bu ortamda hala kuyumcuyu, altını düşünmek bana biraz tuhaf geldi.
çünkü yaptığınız tamamen keyfi bir dışarı çıkma durumu, farkındasınızdır zaten bunun.
hem kendinizi hem de çevrenizi riske atmışsınız bana göre.
bir de hasta olmayanların maske takması zararlı.. eğer hasta değilseniz maske soluduğunuz havadaki virüs dahil zararlı herşeyi o yüzeye yapıştırıp aldığınız solukla sizin ciğerlerinize ulaştırıyor.
neresinden baksak bence tehlikeli birşey yapmışsınız. umarım bundan sonra bunları düşünerek özenli olursunuz. gerçekten sizin gibi bir üyenin bu davranışına üzüldüm
Bakiniz, duyarlilikla isguzarlik arasinda ince bir cizgi vardir. Burada ne siz bana kendinizi tam anlatabilirim, ne ben sartlarimi veya ne yaptigimi. O yuzden rica ederim, o cizgiyi asmayiniz ve uzatmayiniz.
Bir dusman var ama, bilim adamlari da dahil tam olarak taninmiyor. O yuzden de onerilerde degisiklik oluyor. Ben maskeyle korundugumu hissediyorum. Hekim arkadasim da hijyen kurallarina uyarak takin dedi.Cinde ilk etapta maskesiz disari cikmak yasakti Hatta sadece n95 kabul ediliyordu. Ucaklarda maskesiz yolcu yoktu. Yurt disindan n95 arandi sonra eczanelerden kimlikle 5 er adet dagitildi.
Simdi bize gerek yok deniyor. Hastaysaniz takin deniyor ama maskeler receteye baglandi. Kagit maskelerin ztn anlami yok. Bu konuda kafam cok karisik
abla kuafore gıdemessek magara kadınına döneriz demıstın ya bunu gorunce senin esprın geldı aklımaBir dusman var ama, bilim adamlari da dahil tam olarak taninmiyor. O yuzden de onerilerde degisiklik oluyor. Ben maskeyle korundugumu hissediyorum. Hekim arkadasim da hijyen kurallarina uyarak takin dedi.
Nasil bulastigini anlatan kisa bir film izledim, bu filme gore bulasmamasi mumkun gorunmuyor. Hemen herkes bu hastaligi yasayacak gibi... Tedbirleri uygulayarak, yayilma hizi duser sanki. Hastanelerde yigilma olmaz, doktorlar hasta secmek zorunda kalmaz gibi.
Allah sonumuzu hayir etsin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?