Günaydın kızlar
Virüs kontrol altına alına kadar dışarı çıkmayacağız, tek yapacağımız bu. Mecbur dışarı çıkmak zorunda olanlar da tedbiri elden bırakmadan çıkacağız. Bu virüs mukozadan yani ağız, burun ve göz gibi ıslak organlardan geçiyor, elimizi, yüzümüzü (bence namaz kılarken yüzü yere değdirince ya da minibüste koltuğa yaslanıp uyuyunca vs ) temiz tutacağız. Arada 1-1.5 metre mesafe bırakmaya çalışacağız. Asansör gibi kapalı ve klimalı ortamlar riskli bence. Mümkünse kullanmayacağız.
Bazı yaşlılarımız virüsü göremedikleri için halen ciddiye almıyor. Onları gerekirse her gün arayıp hal hatır vs sorup sonra bu konuyu yine gündeme getirip ufaktan ufaktan hatırlatacağız. Ölenlerin 4ü de yaşlı bu örnek verilebilir.

korkutmak istemem ama bunu postunuz üzerine anlatmam gerektiğini düşündüm. ölen ilk vaka bir arkadaşımın ailece tanıdıkları. ve o amca oğlunu dinlemeyip eczanesine çalışmak için ısrarla gidince, o gün gelen, semptomları taşıyan bir kadından kaptı covid-19u. sonuç malum.

gerçekten kuyumcuya gitmeniz şart mıydı mesela ? yada şehir turu yapmanız ? kuyumcuda 2 metre koruma mesafesini sağlayabildiniz mi misal ? virüs 1 metreye kadar canlı kalabiliyor.

birikimi virüs tehlikesi geçene kadar rafa kaldırsanız mesela ? siz bu konuda çok sistematik birisiniz zaten, ne zaman bu başlığı okusam hep yaptığınız bir birikim var.

Merhaba...Sehir turumuz ozel aracimizla, inmeden oldu.
Kuyumcu ile olan alisverisimiz de sosyal mesafeyi koruyarak yapildi.
Cantamizda kolonyali mendillerimiz, dezenfektanimiz, yuzumuzde maskemiz vs...Duyarlisiniz, tebrik ederim.

Merhaba...Sehir turumuz ozel aracimizla, inmeden oldu.
Kuyumcu ile olan alisverisimiz de sosyal mesafeyi koruyarak yapildi.
Cantamizda kolonyali mendillerimiz, dezenfektanimiz, yuzumuzde maskemiz vs...Duyarlisiniz, tebrik ederim.

ben de sizi duyarlı bir üye olarak gördüğümden şaşırdım açıkçası. arabanın yüzeyinde de virüs olabilir, metalde yaklaşık 3-4 saat kalıyor.
bir de açıkçası bu ortamda hala kuyumcuyu, altını düşünmek bana biraz tuhaf geldi.
çünkü yaptığınız tamamen keyfi bir dışarı çıkma durumu, farkındasınızdır zaten bunun.
hem kendinizi hem de çevrenizi riske atmışsınız bana göre.
bir de hasta olmayanların maske takması zararlı.. eğer hasta değilseniz maske soluduğunuz havadaki virüs dahil zararlı herşeyi o yüzeye yapıştırıp aldığınız solukla sizin ciğerlerinize ulaştırıyor.

neresinden baksak bence tehlikeli birşey yapmışsınız. umarım bundan sonra bunları düşünerek özenli olursunuz. gerçekten sizin gibi bir üyenin bu davranışına üzüldüm

Bakiniz, duyarlilikla isguzarlik arasinda ince bir cizgi vardir. Burada ne siz bana kendinizi tam anlatabilirim, ne ben sartlarimi veya ne yaptigimi. O yuzden rica ederim, o cizgiyi asmayiniz ve uzatmayiniz.

Bakiniz, duyarlilikla isguzarlik arasinda ince bir cizgi vardir. Burada ne siz bana kendinizi tam anlatabilirim, ne ben sartlarimi veya ne yaptigimi. O yuzden rica ederim, o cizgiyi asmayiniz ve uzatmayiniz.

dünyanın alev alev yandığı bir konuda benim bu tepkimi işgüzarlık olarak alıyorsanız o sizin hayata bakışınızdır. bir sürü insan hastaneye gitmemek, doktorları meşgul etmemek ve varsa virüs saçmamak için evde diğer hastalıklarını gidermeye çalışırken kuyumcuya gitmek bana göre gereğinden fazla duyarlılıkla tepki verilmesi gereken bir durumdur. dilerim bu tutumunuzla gerçekten kimseyi tehlikeye sokmamışsınızdır.

herkese açık bu platformda fikrimi özgürce ve saygı çerçevesinde iletebilirim. söylediğim doğruları duymak rahatsız etmişse beni görmezden gelir, bir daha yazılarımı okumazsınız.

size hayırlı günler.

Hayirli gunler, hayirli cumalar hanimlar...
Ogleden sonra oglumun yanina gidecegim. Oglenleri disaridan yememege calisiyor, evden yemek goturecegim.
Donuste de atm'den esimin maasini cekecegim. Bu ayki emekli maasini altina ayirmayip, nakitte tutalim diye karar verdik. Malum vaziyet mechul...
Gun olur kontak kapatilirsa, tedarikli olmakta fayda var.
Bir de markete ugrayip, bir kac paket islak havlu, islak cep mendilleri bakacagim. Bulamamistik, insallah gelmistir.
Hakkimizda hayirlisi...

Son düzenleme:
Cinde ilk etapta maskesiz disari cikmak yasakti Hatta sadece n95 kabul ediliyordu. Ucaklarda maskesiz yolcu yoktu. Yurt disindan n95 arandi sonra eczanelerden kimlikle 5 er adet dagitildi.
Simdi bize gerek yok deniyor. Hastaysaniz takin deniyor ama maskeler receteye baglandi. Kagit maskelerin ztn anlami yok. Bu konuda kafam cok karisik

Bir dusman var ama, bilim adamlari da dahil tam olarak taninmiyor. O yuzden de onerilerde degisiklik oluyor. Ben maskeyle korundugumu hissediyorum. Hekim arkadasim da hijyen kurallarina uyarak takin dedi.
Nasil bulastigini anlatan kisa bir film izledim, bu filme gore bulasmamasi mumkun gorunmuyor. Hemen herkes bu hastaligi yasayacak gibi... Tedbirleri uygulayarak, yayilma hizi duser sanki. Hastanelerde yigilma olmaz, doktorlar hasta secmek zorunda kalmaz gibi.
Allah sonumuzu hayir etsin...

abla kuafore gıdemessek magara kadınına döneriz demıstın ya bunu gorunce senin esprın geldı aklıma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…