- 21 Temmuz 2008
- 17.367
- 54.201
- 1.123
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #50.601
Sosyalmedyada vardi geçen,2019da ne güzel dertlerimiz vardı, poşete para mı verilir diye söylenirdik.2020deki dertlerimize bak, hey Allah'ım
Cnm ya :)Alisverise cikip geldim. Marketde az insan vardi. Bazi ürünleri bulamadim, geldigi gibi satiliyor anlasilan.
Kasanin önünde isaretler var. Müsteriler orda bekliyor aradaki mesafeyi tutmak icin.
Ekmek, yumurta, sebze icin cikmisdim. Yumurta az vardi. Ekmek aldim. Un aldimda mutfakta sifirimhayatimda hic hamur isi yapmadim. Bir ilk olcak. Yemekte tam 5 cesit biliyorum Sizleri okuyunca keske bende su yemek islerini zamaninda ögrensedim diyorum.
Neyse ögrenmek icin bol zamanim olcak gibi görünüyor.
Yarin hava iyi olcakmis, ailece saglam bir yürüyüs yapariz. Temiz hava ve hareket de önemli. Allahdan evimize cok yakin kocaman bir park var. Orda kimseye yaklasmadan yürüye biliriz.
50€ harcadim alisverisde.
Artik cok dikatli harcamaya calisiyoruz cünkü esimin geliri baya düsdü.
Umarim ekonomi cabuk toparlar virusdan sonra.
Artik herkes daha tutumlu yasar diye düsünüyorum. Birikimin önemini herkes anladi herhalde.
Sizlerde durumlar nasil?
mecbur cikiliyor malesef. Sebze meyve icin.Cnm ya :)
Kimse doğuştan bilmiyor,
Kolay yemeklerden başla denemeye sonra ustayi bile sollarsin eminim.
Bende birgün markete gideceğim de hem hava soğuk, hemde pek istemiyorum çıkmayı
mecbur cikiliyor malesef. Sebze meyve icin.
deniyecemde maya bulamiyoruz marketlerdeIlk defa hamur yogurdum pogaca yaptim cok guzel olmus bence sende denemelisin yarinki hedefim ekmek
Ustteki msjina cikmadim, bunu alintiladim
Ben de Türkiyede degilim Almanyadayim diye sükrediyorum. Burda ölüm orani cok az, hastaneler donanimli. Herkesin derdi kendine ama öyle olmamali. Avrupa, Iran, Türkiye, dunyanin geri kalani, tüm insanoglu.Hanimlar bol bol sabir, bol bol sukur, bol bol dua...
Cok sukur, bin sukur dolaplarimiz dolu. Istedigimizi pisirip yiyoruz. Hatta bir cogumuz stoklu. Allah bugunumuzu aratmasin...
Avrupa ve Iran'daki manzaralar korkunc, icler acisi...
Maya da kalmamış o zaman?deniyecemde maya bulamiyoruz marketlerde
tuvalet kagidi, kuru ve yas maya, un, yumurta bunlar en cabuk biten. pek bulunmuyor herkes stokluyor diye. artik bu ürünleri sayili satiyorlarMaya da kalmamış o zaman?
Neler Çabuk bitiyor asmin?
Ya ben de maya bulamiyorum Almanlar ne düskünmüs mayayaGünaydin turta,
30000 i gecdik. Bililenler bunlar. Gercek sayilar cok daha fazladir.
cikma yasaklari almanyanin her yerinde farkli uygulaniyor.
Bizim burda sadece birlikte bir evin icinde yasiyanlar birlikte disarda gezip hava ala bilir. Yabanciyla, komsu, arkadasla yasak.
Marketler acik, ezcane, postane ve bankada. Marketler bir üründen cok fazla almaya izin vermiyorlar herkes ala bilsin diye.
Cogu is yeri kapandi. Restaurant, lokanta, cafe sadece siparis üzeri evlere
servis yapiyor. Cogu isyeri herhalde iflaz edecek.
Ölü sayisi 110 du herhalde en son. Saglik sistemi burda cok iyi ve simdilik daha fazla gencler virus kaptgi icin ölümsayisi henüz düsük diyorlar.
Hepimiz evdeyiz calisanlar haric. Sokaklar bos. Günde bir kez parka hava almaya cikiyoruz. Insanlardan 2 metre uzak durmaya calisiyoruz.
Cogumuz virus kapacak. Bu fikre alistirdik kendimizi. 100 de 80 cok hafif atlatiyormus, cogu fark etmiyormus bile.
Yaslilara ugramiyoruz inlari riske atmamak icin.
Yanliz güzel seylerde oluyor. Cok insan yasli, hasta ve viruslu komsulari icin alis verise ezcane gidiyor. Aldiklarini kapinin önüne birakiyor.
Güzel bir yardimlasma basladi.
Yani güzel yanlarida var.
Merak etdigin baskabirsey var mi?
Ne güzel halk adina sevindim.Ya ben de maya bulamiyorum Almanlar mne düskünmüs mayaya
Yalniz bizim burda da dayanisma super. Almanyayi inanilmaz takdir ettim. Sokaktaki evsizlere neler neler hazirlaniyor. Yaslilari zaten cikarmiyorlar her mahallede alisveris eden oluyor.
evet güzel yanlari bile varYa ben de maya bulamiyorum Almanlar ne düskünmüs mayaya
Yalniz bizim burda Berlin'de dayanisma super. Almanyayi inanilmaz takdir ettim. Sokaktaki evsizlere neler neler hazirlaniyor. Yaslilari zaten cikarmiyorlar her mahallede alisveris eden oluyor.
Bende hiç yapmadim cnm,tutturabilir miyiz acabaYaş maya benim gittiğim markette de yoktu, kuru maya aldım.
Evde birkaç günlük ekmek var onlar bitince ben de ekmeği evde yaparım.
Özellikle ekmeği dışarıdan almak istemiyorum.
Diğer şeyler yıkanıyor da ekmeğe çözüm yok
Deneye deneye artıkBende hiç yapmadim cnm,tutturabilir miyiz acaba
Biz de esimle gecirdigimizi düsünüyoruz hafif bir sekilde. Cocuklar da birer gün cok ateslendiler gecti.Kizlar, hastalarin yüzde 80ni gercekten cok hafif atlatiyormus. Kronik hastalar ve yaslilar icin telikekli. Ha bide sigara icemler daha kolay kapiyormus.
Almanyada cok kisi kapip düzelmis bile. Belediye onlari takip etmiyor cünkü o kapasitesi yok artik, ama bir cok kisi yine düzeliyor ve bagisiklik kazsnmis oluyor.
Cocuklar cok hafif atlatiyormus. Büyüklerimizi koruyun. Ve özelikle bu aralar onlari sık sık telefonla arayıp sohbet edin, cok yanlız his etmesinler kendilerini oda saglıga zarar sonuçda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?