virüs salgını muhabbeti ortaya çıkıp da milletin buralarda markete gidip stok mu yapmalı acaba dedikleri zaman evime aldığım biraz takviye malzemenin bedeli 100 tl bile tutmamıştı inan

Ben her zaman tedbirli olmaya çalışıyorum

Çok duygulandım kizlar ya,
Üniversite öğrencisi bir kardesimize elimizden geldiğince destek oluyorduk. Dün market listesi yaparken eşimle onlara da alışveriş yapalım dedik.
Elimizden geldiğince ihtiyaç olabilecek şeylerden sipariş ettik.
Kurye az önce teslim etmiş, biz sipariş vermedik demiş adresi yanlış yazmıştır.
Merkezden aradılar teslim ettirdik.
Çocuk ayrı annesi ayrı dua, teşekkür.
Belediyenin yardımını bekliyorlarmis zaten.
Rabbim ne olur bu zor zamanlarda kimseyi aç bırakma, keşke imkanımız olsa daha çok yapabilsek.

Tam bunun üstüne ben de birşey diyeyim.
Üniversiteden arkadaşım okullar kapanınca cocugu da alıp annesinin yazligina gitti.
Yasağın sınırları genişler diye dün apar topar evine dönmüş.
Arıyor beni ya kahvemsi evde birşey yok, gelirken de alışveriş yapmak aklıma gelmedi buradaki marketlerde reyonlar boş kalmış dedi.
Şubat ortası görüştüğümüz de dedim ki senin çocuğun var en azından onun bez, mendil gibi şeylerini ve temel ihtiyaclari al evde dursun.
Evde fazlaliga tahammülüm yok demişti.
Ben de alışveriş yaptığım uygulamaları söyledim
Oralar çok pahalı diyor.
Sıfırdan mutfak alışverişini şimdi yaparsan tabii ki çok pahalı, ama temel şeyler evde olsaydı takviye edilseydi çok farkı olmayacaktı.
Tedbir her zaman her konuda şart.

Allah razı olsun canım senden

Evde fazlalığı kim ister temizlik yaparken filan altlarını çek sil süpür düzenle
Herhangibir yangın deprem vs gibi afata karşı evde fazla malzemeyi kim ister ama
Dünyanın binbir türlü hali var
İnsanın aklına hiç gelmeyen şeyler de yaşanabiliyor
Şu anki gibi
İfrat ve tefritten uzak durarak tedbirli yaşamak lazım

Allah razı olsun canım... bunlar küçük ama çok önemli şeyler... özellikle şu dönemde, olanı paylaşmak bir fırsat....

Burada kimse kimseyi reelde tanımadığı için rahatça paylaşılabilecek, örnek olacak davranışlar... benim de yeni boşanan iki çocuğu olan bir arkadaşım var, normalde ufak tefek çalışıp geçimini sağlıyordu ama malum şu dönemde iş vs kalmadı çoğu insanda... evlere servin yapan tanıdık maketten, a dan z ye gıda listesi yapıp gönderdik kapısına.... bunun verdiği mutluluk hiçbir şeyde yok...

bence insanlar bencilce düşünüp, sırf kendi mutlulukları için bile olsa böyle hareketler yapmalı... :)

Vererek bereketlenir, çoğalır, bunu şakın unutmayalım....

Fikri, zikri ne olursa olsun, bu dünyada başkaları için de bir şeyler yapmaya çalışan insanlar, benim için çok değerli...

Insanla galiba soktan cikip, normale donmus. Her zaman gittigimiz bim markette ama temizlik reyonlarinda, ama gida reyonlarinda raflar doluydu.
Kagit urunler bol boldu.
Gorevliye depoda problem olup olmadigini sorduk. O ilk zamanlar bildiginiz yagmalandik, artik normale donduk dedi. Sevindim. :)

90 tl pazarda, 90 tl markette harcadim. Allah bereketli kilsin, agiz tadiyla yemeyi nasip etsin...

Bereketli olsun abla
Sağlıklı mutlu huzurlu günlerde yiyin

güzel insan

gözlerim doldu inan canım Allah bin kere razı olsun seni hiç bunaltmasın

Bugün duşakabini şununla temizledim
1 bardak sıcak suya 1 yemek kaşığı limontuzu koyup karışımı boş bir fıs fıs kaba doldurdum
Ben de beyaz sirkeyi puskurterek temizliyorum. Kirec cok olduysa, mecburen kimyasal kullaniyorum. Limon tuzu kirec cok olunca da temizliyor mu?

Ben de beyaz sirkeyi puskurterek temizliyorum. Kirec cok olduysa, mecburen kimyasal kullaniyorum. Limon tuzu kirec cok olunca da temizliyor mu?
Çaydanlık kirecini limon tuzu ile kaynatıp tamamen parlak hale getirdiğinden yola çıkarak bunu denedim abla
Bence sonuç gayet güzel
Kimyasal solumamak ayrı bir güzellik

Kızlar bu limonata işi hoşuma gitti
C vitamini alerjisi olmayanlar için güzel bir serinletici
Misafirlere çay pasta börek çörek faslından sonra da ikram için iyi bence

Çok da bereketli bütün malzeme
1 limon 1 portakal 1 sb şeker 1 tatlı kaşığı limon tuzu
2.5 ya da 3 lt su

Komşum geçen yumurta istemişti
Dün torunuyla yumurta göndermiş tabiki almadım
Bir kavanoz da onlara gönderdim onlara da ikram etmiş oldum

Kizlar bugunler ak koyun, kara koyunun ayrilacagi gunler. Sosyal yardimlasma ve dayanisma ile insaallah atlatacagiz.
Biz de kizimla esinden ayrilmis, tek cocuklu kizimizin market ihtiyaclarini ustlendik. Once A'dan Z'ye akmaz kokmaz herseyini yedekli aldik, kisa omurlu olanlari da yine son kullanma tarihlerini gozeterek yedekli aldik, kizim goturdu. Simdi de bim marketin hediye kartlarindan alip, gunluk ihtiyaclarini karsilamaya calisiyoruz.
Kendisi netten ve pazarlarda kendi gece gunduz evinde yaptigi beton saksi, degisik obje vs satiyor. Ama artik pazara cikmasi yasak.
Bir ev de malesef sadece market ihtiyaclariyla donmuyor.
Hediyelik veya kendiniz icin dekoratif urunlet almak isterseniz, adresini verebilirim. Inceler siz almasaniz da birilerine tavsiye edebilirsiniz. Isteyene adresi bu platformdan aldiginizi soylememe sartiyla ozelden verebilirim...

Son düzenleme:

Siz neredeydiniz, şehir olarak... market, Pazar çıkabiliyorsunuz, ben korkuyorum, bir haftadır çıkmadık biz... evde eksik yok gibi, meyve, sebze bitince de marketten eve sipariş verip kspıda bekletip, öyle içeri almayı düşünüyorum...
belki biraz fazla abartıyorum ama tanıdıklardan da vaka haberleri gelmeye başlayınca daha çok endişeleniyorum ben ve bu ah vah anlamında sızlanış değil de, tedbirleri arttırma konusunda teşvik edici oluyor...

Ben de senin gibiyim.
Siparişler gelince kapıyı açtım.
Kuryeden rica ettim, çift kapı bizim giriş.
Dairenin önüne bırak sen gidince alırız dedim.
Biraz kapının girişinde beklettim sonra boş odaya yere büyük boy poşeti kesip oraya aldım, cami açtım, kapıyı kilitledim.
Akşam geç saatte de deterjanlı suyla silip öyle dizerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…