- 7 Temmuz 2016
- 9.425
- 33.047
- 548
- 40
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #52.601
Robin williams ın müthiş dadı filmini eşinle birlikte izlesen kendini sorgular mı acabaBende Allaha havale ediyorum ablacım.
Şu an hiç sorun olmadığını benim huysuzluk yaptigimi falan söyleyip suçluluk duymamı isiyor. Hey Allahim
Ego tavan tatlımRobin williams ın müthiş dadı filmini eşinle birlikte izlesen kendini sorgular mı acaba
Evlenmeden önce tanıma fırsatin olmadı mı hiçEgo tavan tatlım
tüm suç bende ama o sütten çıkmış akkaşık
hayat mükemmel 4-4lük ama ben huysuzlanarak, hiç memnun olmayarak çekilmez hale getiriyorum.
herkes cahil o çok bilmiş harika insan üstü varlık.
O olmasa biz yaşayamayız mazallah başımıza bi iş gelir
falan filan.
asla kendinde suç görmez o yüzden çok bi değişeceğini zannetmiyorum.
bir konuda tartışştık o arada annesi aradı.
Söyledim oğlun daha fazla böyle davranmaya devam ederse Allah şahidim olsun şu süreçten sağ çıkarsam boşayacam dedim. Başlarına kalacağından korktuklarından sanırım baya bi konuşma yaptı falan.
Şu yaşıma kadar herkesin yükünü çektim ailem dahil
artık kimsenin yükünü çekmek istemiyorum...
çünkü 7 yıl önce haşimato troidine sahip oldum ki bilen bilir ne zor olduğunu
artı birde 2 senedir saç derimde egzama olarak cilt egzamama arkadaş geldi.
ve bunların hepsi stresten malesef
değermiydi
değmezdi...
Ve bu kendini övmek değil ama
evim tertemizdir çalıştığım halde yılda 2 sefer genel temizlik haricinde temizlikçi gelmez.
en az 3 -4 çeşit yemek yaparım günlük çünkü kimse önceki günden yemek yemez
Bakımlıyımdır. Temizliğe çok önem veririm ama kendisi ne vücut temizliğine ne tuvalet lavobo olsun dikkat etmez
kesinlikle huysuz değilim. en küçük şeyden mutlu olup kabullenmesini bilirim. Çünkü Rabbim haddi aşanları sevmez derim.
Alışveriş harcamalarım çok değildir. tutumluluğu severrm ama cimri değilim.
Kuaföre gitmem tesettürlüyüm kaş derdim yok bıyığımı gratiste satılan ağdayla hallederim
saçımı kendim keser boyarım çünkü bu yaşımda saçımın yarısı beyaz.
Ailesiyle hiç bir sorunum yok ikramlarımı yaparım hiç gocunmam
Çok dazla arkaş çevem vardır ve bu onu rahatsız eder.
çünkü tek arkadaşı benim arkadaşların kocaları
Bu sorunun yanıtını kimse tam olarak bilemez ve o vebale girmez
Dediğin gibi olacağını bilsem elimde 1 gr altın tutmadan hepsini bozdurur beklerim
Bizler küçük birikimcileriz
Para babaları piyada ne isterse o olur
Isterlerse bir sebep bulup hatta sebepsiz düşürürler isterlerse aksi olur
Ellerine sağlık canım
Hiçbirimiz anamızın karnında öğrenmedik
Sora sora birilerine ya da netten tariflere bakarak
Yaparsın sen de hem de çok güzel şeyler yaparsın
Yuvanda mutlu huzurlu ol Allah tüm kötülüklerden korusun seni ve aileni
Şimdiden 355 tl daha 1 hafta var
Bizimkinin ikizi mi var yoksa bilmediğim
Bir insan kendi ayakları üzerinde duramadı mı
Ana baba da sermaye verdiğinde bunu sürekli başa taparcasına bir tavır aldı mı
Öncelik kendi ailesine oluyor eşi çocuklarıyla olan tarafı 2. 3. bilmem kaçıncı sıraya bile koymuyor
Denge sağlanamayınca evlilik başlıyor çatırdamaya
önlem alınmazsa da benim hesap inceldiği yerden kopsun deniliyor
Çünkü tek tarafın gayretiyle nereye kadar
Sen bütün yükü omuzlarsın karşındaki soğan erkeği iskele babası bir tarafından tutmayı bırak o yükün en tepesine oturup seni ezmeye çalışır
Allah'ım sana havale ediyorum
Sormazlar çünkü onlar kişinin yaptığını artık görevi kabul ediyorlar
Bizde az harciyoruz ve artik genelde kartla ödüyoruz, onun icin bizdede pek bozuk para cikmiyor.Bozuk para kumbarasi yapanlar, sizde durum nasil?
Bizim hasilat cok dustu.
Asgari ihtiyaclar disinda dogru durust harcama yok, dolayisiyla para ustu de yok.
Ama ayni sebepten cuzdanin bereketi de artti.
Boyle de yasaniyormus.
Tabi ki bu durum, sabit geliri olanlar, biz gibi kalabaligi olmayanlar icin gecerli.
Varsay yedim deyip, paylasma zamani...
Allah hep niyetinde olup, bir turlu arttiramayanlar icin paylasim firsati sundu.
Cok sukur, bin sukur...
Abla nerdeyse bir ay olacak nakit alışveriş yapmadık. Sanal market siparişi ya da markete gitsek bile kartla ödeme yapıyorum.Bozuk para kumbarasi yapanlar, sizde durum nasil?
Bizim hasilat cok dustu.
Asgari ihtiyaclar disinda dogru durust harcama yok, dolayisiyla para ustu de yok.
Boyle de yasaniyormus.
Tabi ki bu durum, sabit geliri olanlar, biz gibi kalabaligi olmayanlar icin gecerli.
Allah hep niyetinde olup, bir turlu arttiramayanlar icin paylasim firsati sundu.
Cok sukur, bin sukur...
Dogrudur. Bizde de ciddi miktarda azaltti...Abla nerdeyse bir ay olacak nakit alışveriş yapmadık. Sanal market siparişi ya da markete gitsek bile kartla ödeme yapıyorum.
Dolayısıyla kumbaraya bozukluk olmuyor.
Bu hafta haftalık 20 TL kumbarasina biraz fazla attım sadece.
Ama evde olmak giderleri epey arttırdı bizde.
Birçok şey de stoklu olmama rağmen evde olunca tüketim arttı. Bu da aylık giderleri yükseltti.
Yok canım görücü usuluydu ve 3 ay içinde evlendik ne olup bittiğini bile anlayamadım. Tek şansım ve bol şükrüm var o da atanmak. Iyiiki atanmisim. Evlendikten 2ay sonra atandım ama bizim sorunlarımız kızım doğduktan sonra başladı.Evlenmeden önce tanıma fırsatin olmadı mı hiç
Dogrudur. Bizde de ciddi miktarda azaltti...
Cunku bizim en buyuk masraf kalemimiz gezmekti. Ayrica esim ete cok duskun, gezmeye cikinca da mutlaka et mangala gidilirdi. Esimin ogle yemegi vardi ki adam gurme gibidir, ciddi para verirdi.
Sabah kahvalti cok gec olunca, ogle yemegi kalkti. Bu saatlerde yogurt ve meyve yetiyor...Dolayisiyla para harcanmiyor.
Gencken gezmeye pek firsat bulamadigimiz icin, aklimiz hep gezmekte...Garantina biraz daha devam ederse, biz de zengin olacağız, tövbe ya Rabbim :)
Haftada bir, bilemedin iki akşam evde olurduk... arkadaş, akraba çevresi çok, gezmeler, dışarda kahvaltılar, akşam yemekleri vs. Haftada bin liralık depo yetmezdi... çocukların üçü de özel okulda, servisleri, faaliyetleri, harçlıkları vs hepsi birden kesildi... :). Sadece gıda alış verişimiz var, o da bir haftasonu harcamasıyla, bir aylık alış veriş yapılıyor... :) İstanbul yakınlarında bir köyde küçük bir ev yaptırmıştık , tam eşya falan alacaktık, o da şu an beklemede...
Ama tabi ne yapıyoruz, bunu fırsat bilip birikim yapıyoruz, ama birikimimiz sadece bu geçici dünyanın, geçici zevkleri için değil, ebedi hayatın sonsuz güzellikleri için de oluyor... asıl yatırım da o, sanırım...,
Canım ben 7 yıl 17 yaşımdan 24 yaşıma kadar görüştüm de ne olduEvlenmeden önce tanıma fırsatin olmadı mı hiç
Ego tavan tatlım
tüm suç bende ama o sütten çıkmış akkaşık
herkes cahil o çok bilmiş harika insan
Temizliğe çok önem veririm ama kendisi ne vücut temizliğine ne tuvalet lavobo olsun dikkat etmez
Kimin ne olacagi belli degil hayatda. Ayrilik var, saglik var, ölüm var.Canım ben 7 yıl 17 yaşımdan 24 yaşıma kadar görüştüm de ne oldu
Adam bildiğin tiyatrocunun teki çıktı
Evlendikten sonra maskeleri tek tek düştü
Oscara aday olur bizimkisi
Kesinlikle katiliyorum.Kimin ne olacagi belli degil hayatda. Ayrilik var, saglik var, ölüm var.
Özelikle kiz cocuklarini hep tembelliyorum kendi paralarini kazanmalari icin.
Abla kredi kartıyla alışveriş yapıyorum çoğunlukla o nedenle bozukluk olmuyorBozuk para kumbarasi yapanlar, sizde durum nasil?
Bizim hasilat cok dustu.
Boyle de yasaniyormus.
Cok sukur, bin sukur...
Erkek gerektiginde disardada uyur. Bir kadin icin, veya cocuklari icin bu mümkün degil sonucda.Kesinlikle katiliyorum.
Aileler kiz cocuklarina bir iki tik daha fazla ozen gostermeli.
Pozitif ayrimcilik gerekiyorsa bu kiz cocuklarina yapilmali...
Sen isini bilirsin...Abla kredi kartıyla alışveriş yapıyorum çoğunlukla o nedenle bozukluk olmuyor
Arada çok nadir nakit kullanıyorum
Mesela dün pazarcıdan nakit alışveriş yapmak zorunda kaldım
Zaten bozuklukları genelde biriktirip bütünlerim ben
Hatta bozukluklardan ekmek filan alıyordum şimdi ekmegi de kendim yapıyorum
Tek harcamam faturalar online ediyorum
Mutfak harcamasını bizim vatandaştan alıyorum parasını çocuk vasıtasıyla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?