- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #53.781
Süpersin abla sağlıkla giysinler vallahi çevrende seni tanıyanlar cok şanslı.. bilgili ahlaklı en guzeli de kalbî gönlü zenginBen de bugunlerde kendimi internet alisverisine adadim.Eksik ve yenileme listem var, onlari uygun buldukca aliyorum.
Polaris ev terlikleri siparis vermistim, 5 cift kadin, 5 cift erkek. Bugun geldiler. Toplamda 250 tl. Balkona attim havalaniyor.
Bugun de torunuma onumuzdeki kis icin bir bot ve mevsimlik spor ayakkabi siparisi verdim, 245 TL. Ayni markanin benzer botunu 270 tl almistim bu kis. Bir sonraki sezon icin kiyafet cok aldim da, ayakkabi ilk.
Insallah olur, olmazsa da bir cocuk sevindiririz.
Sira pijama ve atletlerde, sonra tavalarda...
Ekonomiye kan olsun, can olsun...
Denediniz mi tencerelerinizi memnunmusunuzOhh eline sağlık ablacım
oyy saklanmazmı canım bizimkinde hep olur şükürYeni ev alan arkadaşlar hayirli olsun sağlıkla mutlulukla oturun..
Kizlar biz de dün damla çikolatalı kurabiye ve balkan tatlısı yaptik ikisi de güzeldi...
Kurabiye dondurucu da saklanır mi acaba
Yok canım bugün yapmayacağım.K kahvemsi mutluluk mantıyı yapacak misin
Kurabiye dondurucuda saklanıyorYeni ev alan arkadaşlar hayirli olsun sağlıkla mutlulukla oturun..
Kizlar biz de dün damla çikolatalı kurabiye ve balkan tatlısı yaptik ikisi de güzeldi...
Kurabiye dondurucu da saklanır mi acaba
Nasil kendimi gordumGünaydınn
Nolcak kızlar bu hayat pahalılığı. Geçen cuma Şok’tan aldıklarımız 280 tl tuttu eve geldik poşete bakıyorum ne aldık diye
Aldığım şeyleri söylüyorum, 10 kg alo matik, 1 fairy, 1 cif, 2 dev rulo havlu kağıt, 1 lt bioblas şampuan, yarım kg tereyağ, 2 kutu yarım yağlı süt, 1 kg bulgur, 1 kg kuru fasulye, 2.5 kg pirinç, 1 kutu barilla makarna, küçük boy tahin pekmez, 1 küçük cips, 1 çoklu halley.
Bakınca kaydadeğer tek şey matik deterjan ve şampuan, diğerleri buhar olup gidecek. 280 tl yahu siz deyin 300, ne zaman bu kadar değersiz oldu bu para.
Geçen gün cantorun abla haftalık mutfak masrafı kaç olur sorduğunda 250-300 demiştim sanırım, ama bakınca şu aldıklarım arasında peynir var mı yok, zeytin yok, yumurta yok, sıvıyağ yok, et tavuk sucuk asla yok. Eskiden daha doğrusu birkaç sene önce yarım yağlı süt almaya utanırdım sağlıksız gelirdi anlamsız gelirdi şimdi alıyoruz valla, normal sütün litresi 6 tl neredeyseşampuan reyonuna baktım, en son aylar evvel gratisten çoklu almıştım o stoğum bitti, head and shoulders dandirik yarım lt şampuan 20 liranın üzerinde sen hayırdır ya
27 yaşımdayım, 20’lerin başında babamın evindeyken yaptığımız market alışverişlerini hatırlıyorum annem fiyatına bile bakmadan atardı sepeteeve taşıdığımız market poşeti sayısı 2-3 olmazdı en az 7-8 olurdu. Evde pişen en uyduruk yemek yöresel yemeğimiz kuymak olurdu, onda da kaşık kaşık tereyağ ve telli peynir kullanılıyor artık lüks oldu o da. Şimdi eşimle Allahın şok marketinde bim marketinde kılı kırk yararak alışveriş yapıyoruz. Tamam bizim toplam gelirimizin büyük bir kısmı borçlara gidiyor evdir arabadır ama asgari ücret alan ya da ona yakın alan aileler ne yapıyor dertlendim sabah sabah.
Hayat gerçekten çok pahalı.Günaydınn
Nolcak kızlar bu hayat pahalılığı. Geçen cuma Şok’tan aldıklarımız 280 tl tuttu eve geldik poşete bakıyorum ne aldık diye
Aldığım şeyleri söylüyorum, 10 kg alo matik, 1 fairy, 1 cif, 2 dev rulo havlu kağıt, 1 lt bioblas şampuan, yarım kg tereyağ, 2 kutu yarım yağlı süt, 1 kg bulgur, 1 kg kuru fasulye, 2.5 kg pirinç, 1 kutu barilla makarna, küçük boy tahin pekmez, 1 küçük cips, 1 çoklu halley.
Bakınca kaydadeğer tek şey matik deterjan ve şampuan, diğerleri buhar olup gidecek. 280 tl yahu siz deyin 300, ne zaman bu kadar değersiz oldu bu para.
Geçen gün cantorun abla haftalık mutfak masrafı kaç olur sorduğunda 250-300 demiştim sanırım, ama bakınca şu aldıklarım arasında peynir var mı yok, zeytin yok, yumurta yok, sıvıyağ yok, et tavuk sucuk asla yok. Eskiden daha doğrusu birkaç sene önce yarım yağlı süt almaya utanırdım sağlıksız gelirdi anlamsız gelirdi şimdi alıyoruz valla, normal sütün litresi 6 tl neredeyseşampuan reyonuna baktım, en son aylar evvel gratisten çoklu almıştım o stoğum bitti, head and shoulders dandirik yarım lt şampuan 20 liranın üzerinde sen hayırdır ya
27 yaşımdayım, 20’lerin başında babamın evindeyken yaptığımız market alışverişlerini hatırlıyorum annem fiyatına bile bakmadan atardı sepeteeve taşıdığımız market poşeti sayısı 2-3 olmazdı en az 7-8 olurdu. Evde pişen en uyduruk yemek yöresel yemeğimiz kuymak olurdu, onda da kaşık kaşık tereyağ ve telli peynir kullanılıyor artık lüks oldu o da. Şimdi eşimle Allahın şok marketinde bim marketinde kılı kırk yararak alışveriş yapıyoruz. Tamam bizim toplam gelirimizin büyük bir kısmı borçlara gidiyor evdir arabadır ama asgari ücret alan ya da ona yakın alan aileler ne yapıyor dertlendim sabah sabah.
paranin degeri yok ama para yok kimsede sikinti orda.Hayat gerçekten çok pahalı.
Markete sırf bakmak için bile gitsen 100 TL bırakıp geliyorsun.
Bir poşet şeye 200 TL veriyorsun.
Ve bakınca büyük birşey yok.
Ben bir aydır yaptığımız mutfak alışverişini hesapladim, internetten alınanlar falan dahil resmen servet odemişsiz.
Allah yardımcımız olsun
Alayım teşekkür ederim benim de cildim çok kuruBiz de Bim'den sivi sabununu almistik, o da cok guzel sahi...
Bu arada herkese gunaydin...
Ya Karadeniz mutfağı yurdun en ekonomik mutfağıydı en son, et filan istemezdik hamsimiz lahanamız mısır unumuz tereyağımız peynirimiz olsun haftayı döndürürdük :)) ama artık tereyağ peynir ve ekonomi kelimeleri aynı cümle içinde nasıl zıt duruyorNasil kendimi gordum
Kuymaklik peynir tereyag siparis gecelim dedik gecen sene trabzondan aldigimiz yerden.
Tereyag 60tl
kebir aldim 48tl marketden.
Babamlarda aynen oyle
suan bile zula zula poset poset.
Ama kira gelirleri var onlarin bir kac tane.
Bana ilkden cok zor geldi
Hatta birseyden 2 tane alinca (aliskanlik baba evinde gormusum) esim derdiki marketler mi kapancak niye 2 tane birden aliyosun
Onlarda öyle aliskanlik yok.
Nolcak sonumuz bilmem.
Benim esim trabzonlu.Ya Karadeniz mutfağı yurdun en ekonomik mutfağıydı en son, et filan istemezdik hamsimiz lahanamız mısır unumuz tereyağımız peynirimiz olsun haftayı döndürürdük :)) ama artık tereyağ peynir ve ekonomi kelimeleri aynı cümle içinde nasıl zıt duruyor
hamsiden nefret ederdim 6-7 sene önce çünkü kışın evden eksik olmazdı kokusu bayardı beni, evlendik mevsimi gelince haftada bir yiyerek kendimizi şımartıyoruz
Gerçekten boğazıma çok gidiyor marketten ovır zıvırlar dünya tutuyor bi de buna kasap dı deterjandı bir dünya tutuyor extra dışarda yemek de var rabbim yardımcımız olur inşallahhhhHayat gerçekten çok pahalı.
Markete sırf bakmak için bile gitsen 100 TL bırakıp geliyorsun.
Bir poşet şeye 200 TL veriyorsun.
Ve bakınca büyük birşey yok.
Ben bir aydır yaptığımız mutfak alışverişini hesapladim, internetten alınanlar falan dahil resmen servet odemişsiz.
Allah yardımcımız olsun
Aynen öyle ben de dün bi hesaplim dedim ama sonra boşver sıkma canını dedim vazgeçtimBen bir aydır yaptığımız mutfak alışverişini hesapladim, internetten alınanlar falan dahil resmen servet odemişsiz.
Soyle hesap yapiyorum misal.Gerçekten boğazıma çok gidiyor marketten ovır zıvırlar dünya tutuyor bi de buna kasap dı deterjandı bir dünya tutuyor extra dışarda yemek de var rabbim yardımcımız olur inşallahhhh
Günaydınn
Bahsettiğin şekilde 2 çocuklu tanıdığım var tek asgari ücretle geçiniyorlar, evin kirası ve faturaların büyük kısmı kayınbaba tarafından ödeniyor yoksa mümkün değil diyor bana.Soyle hesap yapiyorum misal.
Asgari ucretli biri kirada veriyor diyelim.
2 cocugu var.
Ee kirasi faturalari.
Kasap kahvaltilik deterjan zaten kafadan aylik 600tl(gecerde hadi en dibi yazdim)
Rabbim yardimcisi olsun herkesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?