Eskiden paranın değeri varmış.
İnsanlar daha az şeyle mutlu oluyormus bir de sanırım.
Çok şükür halimize tabi, ama ev borcu bitsin başka da bişi istemiyorum diyorum ben de
Normal zamanda iki maaş giriyor eve, fena sayılmaz gelirimiz ve elimden geldiğince de tutarım ama para gerçekten gidiyor.
diğer yandan çoluk çocuk gecinenleri düşününce çok üzülüyorum.
Önümüzdeki günler daha bunaltıcı olacak maalesef
Rabbim hepimize yardım etsin.

Canım muzlu dondurmanın ölçüsünü söyleyebilir misin? (Muz, süt, kakao, vanilyadan oluşuyor değil mi) oğluşa yapayım,3 yaşında, dondurma istiyor sürekli, baban muz alsın dondurma yapayım sana dedim, muzdan dondurma mı olur dedi muzlu pasta mı diyecektin diyor

Tereyağı market ürünleri bile indirimde 50 TL den aşağı yok, köy ürünleri 60 TL'den başlıyor.
Hamsi çok severim, hamsikusu özellikle.
Bu kış sadece bir kere yaptırdık 65 TL verdik.
Dedim ton balığına devam, ben o paraya et alırım. Etciliz biz

Canım ya kıyamam.
İki tane donmus muz, yarım çay bardağı soğuk süt, iki tatlı kaşığı kakao, bir çay kasiginin ucu ile vanilya. İki dolu kase çıkıyor
Blenderdan geçiriyoruz. Sonra içine damla çikolata ve badem, ceviz ekleyip dondurdum.
Enfesto oldu.
Daha yoğun kakao tadı istersen kakao oranını arttirabilirsin ama dikkat et acı da olmasın.

Aynen öyle ben de dün bi hesaplim dedim ama sonra boşver sıkma canını dedim vazgeçtim

Aynen canım, ben de iki haftada bir toplu alış veriş yapıyorum... içinde et, kıyma, tavuk, sucuk vs ( onları bildik yerden toplu alıyoruz ) yok, tereyağı, zeytinyağı, süt, yoğurt vs ( onları da bildik yerden toplu alıyoruz, yoğurdu kendim yapıyorum ) yok, kuru bakliyat da yok sayılır, onların da çoğu stoklu var, kıvır, zıvır, tatlı vs çok çok az var, onları da kendim yapmaya çalışıyorum... buna rağmen bin liraya yakın tutuyor, her seferinde.... bazen marketten ama genelde tanıdık bakkal tarzı ( herkes marketten alıyor, bakkallar ölsün mü mantığıyla ) bir yer var, ordan alıyoruz... listem hazır yarın yine sipariş vereceğim... :)
Gerçekten her şey çok pahalı, insanların çoğu işsiz, bu gidişle bir çoğu daha işsiz kalacak...

Rabbim yardımcımız olsun ve lütfen özellikle bu süreçte, etrafımızdaki ihtiyaç sahiplerinin sıkıntılarını gidermeye, onları bir nebze olsun rahatlatıp, mutlu etmeye devam edelim...

Rabbim yardımcımız olsun ve lütfen özellikle bu süreçte, etrafımızdaki ihtiyaç sahiplerinin sıkıntılarını gidermeye, onları bir nebze olsun rahatlatıp, mutlu etmeye devam edelim... ❤
Evet bolca sadaka vermeliyiz az çok demeden, bazen cüzi bi rakam sadaka verince canım sıkılıyor gerçekten gücün buna mı yetiyor diyorum ama çok fazla verecek durumumuz da yok gibi bilmiyorum. Sonra diyorum az diyip hiç vermemekten iyidir

Kesinlikle canım, sadakanın azı çoğu olmaz ve bazen çok küçük bir sadaka, çok büyük bir belayı def eder....

Yeni ev alan arkadaşlar hayirli olsun sağlıkla mutlulukla oturun..

Kizlar biz de dün damla çikolatalı kurabiye ve balkan tatlısı yaptik ikisi de güzeldi...

Kurabiye dondurucu da saklanır mi acaba
Ben koymuştum önceden cnm hiçbirşey olmadi.
Bu hafta -300 gram
Bayaaaa iyi gidiyorum.
Mantıdan vazgeçtim ama.
Eşim kahvaltı hazırlıyor bugün değişik lezzetler var, oradan yana kullanayım tercihimi
Ooo kahvemsim evde olduğun halde süper
Hayat pahali maalesef.
Aliyoruz aliyoruz hep eksik var e şimdi evde geçirilen zaman da daha bol olduğu için fazla alıyoruz
Ben geçen ortalamayı hesapladim normal zamandaki giderin 2 kati idi.
Aynen öyle ben de dün bi hesaplim dedim ama sonra boşver sıkma canını dedim vazgeçtim
Vazgeç bencede
Balıktaen sevdigimdir hamsi tava 🍽

Evdekal formdakal durumu benimki turtiş
Malum daha görümce de olamadım
Bir daha mı elbise alayım

Evdekal formdakal durumu benimki turtiş
Malum daha görümce de olamadım
Bir daha mı elbise alayım
Ben sürekli evde kalsam 1 beden yükselirim
Büyük başarı seninki.

Biz nişandan sonra düğüne aylar varken eşimin damatligini almıştık,
O zamanlar beyefendi 40 beden
Düğüne kadar yediklerine hep dikkat etmişti damatlik olmicak bu gidişle diyordu
Şimdi maşallahi var

Ben evde kaldığım süreçte 2 kilo verdim.
Bugün tam bir ay doldu.
sıkıldıkça uğraş buluyorum, kitap okuyorum yemeğe sarmayayim diye.
Açıkçası eskisi kadar da canım istemiyor.
Yersem de dengelemeye çalışıyorum.
Şu an ideal kilomun altındayım birkaç kilo alma payım var ama böyle korursam sağlığım için de iyi.

Rize
Çocukluktan kalma damak tadı işte etle kebapla aram yok nine gibi dolapta lahana yemeği olsun sadece onu yesem şikayet etmem
benim de şu hayatta en sevdıgım yemek lahana corbası hafif iç yağlı olcak bide off lahananın ölüsünü bile yerim lahana olunca ilave yemek yapmayız

samsunluyum ben de canım karadeniz yemekleriyle büyüdük cok sükür
sabahları ne bulursak kavurur yeriz

Bende lahananin en çok yoresel yemeğimiz olan lahana aşı yemeğine yatiya giderim
Eksitilmis lahanadan olacak ama tursusundan yani.
Rahmetli anneannem yapardi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…