- 21 Haziran 2016
- 9.248
- 25.556
- 548
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #53.801
RizeTrabzon mu, Rize mi? :)
Eskiden paranın değeri varmış.paranin degeri yok ama para yok kimsede sikinti orda.
Eskiden nasil dedelerimiz arsalar alirmis dimi.
Buyuk dede(annemin dedesi) koyden 3 arsa
ist 3 arsa almis tek maasla.
3 cocuk buyutup bi de arsalar almis.
3une ev yapmis masallah.
simdi bir ev alabilsekde baska bisi istemiyoruz derdinde herkes.
Hepimiz.
Canım muzlu dondurmanın ölçüsünü söyleyebilir misin? (Muz, süt, kakao, vanilyadan oluşuyor değil mi) oğluşa yapayım,3 yaşında, dondurma istiyor sürekli, baban muz alsın dondurma yapayım sana dedim, muzdan dondurma mı olur dediYemek yedik, dolaptaki yemekler bitti
Yarın ne yapacağım diye bakınıyorum.
Tek derdim bu oldu
Pazartesi de ekmek yaparım muhtemelen, karantina öncesi eksi mayalı ekmek kestirip buzluğa atmıştım.
Son poşeti çıkardım, kendime saglikli ekmek yapmam lazım.
Çavdar unu, tam buğday un var.
Tereyağı market ürünleri bile indirimde 50 TL den aşağı yok, köy ürünleri 60 TL'den başlıyor.Ya Karadeniz mutfağı yurdun en ekonomik mutfağıydı en son, et filan istemezdik hamsimiz lahanamız mısır unumuz tereyağımız peynirimiz olsun haftayı döndürürdük :)) ama artık tereyağ peynir ve ekonomi kelimeleri aynı cümle içinde nasıl zıt duruyor
hamsiden nefret ederdim 6-7 sene önce çünkü kışın evden eksik olmazdı kokusu bayardı beni, evlendik mevsimi gelince haftada bir yiyerek kendimizi şımartıyoruz
Canım ya kıyamam.Canım muzlu dondurmanın ölçüsünü söyleyebilir misin? (Muz, süt, kakao, vanilyadan oluşuyor değil mi) oğluşa yapayım,3 yaşında, dondurma istiyor sürekli, baban muz alsın dondurma yapayım sana dedim, muzdan dondurma mı olur dedimuzlu pasta mı diyecektin diyor
Aynen öyle ben de dün bi hesaplim dedim ama sonra boşver sıkma canını dedim vazgeçtim
Günaydınn
Nolcak kızlar bu hayat pahalılığı. Geçen cuma Şok’tan aldıklarımız 280 tl tuttu eve geldik poşete bakıyorum ne aldık diye
Aldığım şeyleri söylüyorum, 10 kg alo matik, 1 fairy, 1 cif, 2 dev rulo havlu kağıt, 1 lt bioblas şampuan, yarım kg tereyağ, 2 kutu yarım yağlı süt, 1 kg bulgur, 1 kg kuru fasulye, 2.5 kg pirinç, 1 kutu barilla makarna, küçük boy tahin pekmez, 1 küçük cips, 1 çoklu halley.
Bakınca kaydadeğer tek şey matik deterjan ve şampuan, diğerleri buhar olup gidecek. 280 tl yahu siz deyin 300, ne zaman bu kadar değersiz oldu bu para.
Geçen gün cantorun abla haftalık mutfak masrafı kaç olur sorduğunda 250-300 demiştim sanırım, ama bakınca şu aldıklarım arasında peynir var mı yok, zeytin yok, yumurta yok, sıvıyağ yok, et tavuk sucuk asla yok. Eskiden daha doğrusu birkaç sene önce yarım yağlı süt almaya utanırdım sağlıksız gelirdi anlamsız gelirdi şimdi alıyoruz valla, normal sütün litresi 6 tl neredeyseşampuan reyonuna baktım, en son aylar evvel gratisten çoklu almıştım o stoğum bitti, head and shoulders dandirik yarım lt şampuan 20 liranın üzerinde sen hayırdır ya
27 yaşımdayım, 20’lerin başında babamın evindeyken yaptığımız market alışverişlerini hatırlıyorum annem fiyatına bile bakmadan atardı sepeteeve taşıdığımız market poşeti sayısı 2-3 olmazdı en az 7-8 olurdu. Evde pişen en uyduruk yemek yöresel yemeğimiz kuymak olurdu, onda da kaşık kaşık tereyağ ve telli peynir kullanılıyor artık lüks oldu o da. Şimdi eşimle Allahın şok marketinde bim marketinde kılı kırk yararak alışveriş yapıyoruz. Tamam bizim toplam gelirimizin büyük bir kısmı borçlara gidiyor evdir arabadır ama asgari ücret alan ya da ona yakın alan aileler ne yapıyor dertlendim sabah sabah.
Rize
Çocukluktan kalma damak tadı işte etle kebapla aram yok nine gibi dolapta lahana yemeği olsun sadece onu yesem şikayet etmem
Evet bolca sadaka vermeliyiz az çok demeden, bazen cüzi bi rakam sadaka verince canım sıkılıyor gerçekten gücün buna mı yetiyor diyorum ama çok fazla verecek durumumuz da yok gibi bilmiyorum. Sonra diyorum az diyip hiç vermemekten iyidirRabbim yardımcımız olsun ve lütfen özellikle bu süreçte, etrafımızdaki ihtiyaç sahiplerinin sıkıntılarını gidermeye, onları bir nebze olsun rahatlatıp, mutlu etmeye devam edelim... ❤
Evet bolca sadaka vermeliyiz az çok demeden, bazen cüzi bi rakam sadaka verince canım sıkılıyor gerçekten gücün buna mı yetiyor diyorum ama çok fazla verecek durumumuz da yok gibi bilmiyorum. Sonra diyorum az diyip hiç vermemekten iyidir
Ben koymuştum önceden cnm hiçbirşey olmadi.Yeni ev alan arkadaşlar hayirli olsun sağlıkla mutlulukla oturun..
Kizlar biz de dün damla çikolatalı kurabiye ve balkan tatlısı yaptik ikisi de güzeldi...
Kurabiye dondurucu da saklanır mi acaba
Ooo kahvemsim evde olduğun halde süperBu hafta -300 gram
Bayaaaa iyi gidiyorum.
Mantıdan vazgeçtim ama.
Eşim kahvaltı hazırlıyor bugün değişik lezzetler var, oradan yana kullanayım tercihimi
Hayat pahali maalesef.Günaydınn
Nolcak kızlar bu hayat pahalılığı. Geçen cuma Şok’tan aldıklarımız 280 tl tuttu eve geldik poşete bakıyorum ne aldık diye
Aldığım şeyleri söylüyorum, 10 kg alo matik, 1 fairy, 1 cif, 2 dev rulo havlu kağıt, 1 lt bioblas şampuan, yarım kg tereyağ, 2 kutu yarım yağlı süt, 1 kg bulgur, 1 kg kuru fasulye, 2.5 kg pirinç, 1 kutu barilla makarna, küçük boy tahin pekmez, 1 küçük cips, 1 çoklu halley.
Bakınca kaydadeğer tek şey matik deterjan ve şampuan, diğerleri buhar olup gidecek. 280 tl yahu siz deyin 300, ne zaman bu kadar değersiz oldu bu para.
Geçen gün cantorun abla haftalık mutfak masrafı kaç olur sorduğunda 250-300 demiştim sanırım, ama bakınca şu aldıklarım arasında peynir var mı yok, zeytin yok, yumurta yok, sıvıyağ yok, et tavuk sucuk asla yok. Eskiden daha doğrusu birkaç sene önce yarım yağlı süt almaya utanırdım sağlıksız gelirdi anlamsız gelirdi şimdi alıyoruz valla, normal sütün litresi 6 tl neredeyseşampuan reyonuna baktım, en son aylar evvel gratisten çoklu almıştım o stoğum bitti, head and shoulders dandirik yarım lt şampuan 20 liranın üzerinde sen hayırdır ya
27 yaşımdayım, 20’lerin başında babamın evindeyken yaptığımız market alışverişlerini hatırlıyorum annem fiyatına bile bakmadan atardı sepeteeve taşıdığımız market poşeti sayısı 2-3 olmazdı en az 7-8 olurdu. Evde pişen en uyduruk yemek yöresel yemeğimiz kuymak olurdu, onda da kaşık kaşık tereyağ ve telli peynir kullanılıyor artık lüks oldu o da. Şimdi eşimle Allahın şok marketinde bim marketinde kılı kırk yararak alışveriş yapıyoruz. Tamam bizim toplam gelirimizin büyük bir kısmı borçlara gidiyor evdir arabadır ama asgari ücret alan ya da ona yakın alan aileler ne yapıyor dertlendim sabah sabah.
Ben geçen ortalamayı hesapladim normal zamandaki giderin 2 kati idi.Hayat gerçekten çok pahalı.
Markete sırf bakmak için bile gitsen 100 TL bırakıp geliyorsun.
Bir poşet şeye 200 TL veriyorsun.
Ve bakınca büyük birşey yok.
Ben bir aydır yaptığımız mutfak alışverişini hesapladim, internetten alınanlar falan dahil resmen servet odemişsiz.
Allah yardımcımız olsun
Vazgeç bencedeAynen öyle ben de dün bi hesaplim dedim ama sonra boşver sıkma canını dedim vazgeçtim
Balıktaen sevdigimdir hamsi tava 🍽Tereyağı market ürünleri bile indirimde 50 TL den aşağı yok, köy ürünleri 60 TL'den başlıyor.
Hamsi çok severim, hamsikusu özellikle.
Bu kış sadece bir kere yaptırdık 65 TL verdik.
Dedim ton balığına devam, ben o paraya et alırım. Etciliz biz
Evdekal formdakal durumu benimki turtişBen koymuştum önceden cnm hiçbirşey olmadi.
Ooo kahvemsim evde olduğun halde süper
Hayat pahali maalesef.
Aliyoruz aliyoruz hep eksik var e şimdi evde geçirilen zaman da daha bol olduğu için fazla alıyoruz
Ben geçen ortalamayı hesapladim normal zamandaki giderin 2 kati idi.
Vazgeç bencede
Balıktaen sevdigimdir hamsi tava 🍽
Ben sürekli evde kalsam 1 beden yükselirimEvdekal formdakal durumu benimki turtiş
Malum daha görümce de olamadım
Bir daha mı elbise alayım
Ben evde kaldığım süreçte 2 kilo verdim.Ben sürekli evde kalsam 1 beden yükselirim
Büyük başarı seninki.
Biz nişandan sonra düğüne aylar varken eşimin damatligini almıştık,
O zamanlar beyefendi 40 beden
Düğüne kadar yediklerine hep dikkat etmişti damatlik olmicak bu gidişle diyordu
Şimdi maşallahi var
benim de şu hayatta en sevdıgım yemek lahana corbası hafif iç yağlı olcak bide off lahananın ölüsünü bile yerimRize
Çocukluktan kalma damak tadı işte etle kebapla aram yok nine gibi dolapta lahana yemeği olsun sadece onu yesem şikayet etmem
Bende lahananin en çok yoresel yemeğimiz olan lahana aşı yemeğine yatiya giderimbenim de şu hayatta en sevdıgım yemek lahana corbası hafif iç yağlı olcak bide off lahananın ölüsünü bile yerimlahana olunca ilave yemek yapmayız
samsunluyum ben de canım karadeniz yemekleriyle büyüdük cok sükür
sabahları ne bulursak kavurur yeriz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?