Abla dün yazdım sana, teşekkür ederim.
İnternetten baktım. Kullanan herkes çok memnun.
Başka bir markanin aynı ürününü kullandım ama hiç fayda etmedi, bu tür şeyler ben de niyeyse işe yaramıyor.
Egzersiz düzenli yapıyorum o çok rahatlatıyor.
Bunu da alacağım fiyat bakıyorum şimdi.

Gormedim canim. At kestanesi jelleri de marka marka degisiyor. Ben de bunu bulana kadar kac tane denedim. Bundan gercekten cok memnunum. Kucuk tupte olanlari da var, bu en buyuk boy...
Doktorlarin verdigi jel veya kremler bende hic ise yaramadi. Ama bunsuz duramam...

Insanlar arsiz ve firsatci olmus...
Bi akrabama ev alirlarken pesinat icin destek olmustum. 4 ay kadar oldu. Altin veya doviz bazinda da verebilirdim ama, tl verdim. Hadi dedim zorlanmasin...
Kadin da erkek de memur.
Bugun beni ariyor diyor ki, durum malum. (koronadan bahsediyor.) Bankalar bile kredileri erteledi. Bir kac ay sonra versek? Cocuklari dersaneye yazdiracagim da, erken kayit ve nakit indiriminden faydalanalim.

Hic uzatmadim. Devlet calisanlarinin maaslarini bildigim kadariyla oduyor. Ayrica ben banka degilim.
Derdim kâr olsaydi, zaten TL cinsinden borc vermezdim dedim. Parayi yarin hesabimda gormek istiyorum dedim ve kapattim.

Tovbe estagfirullah...Pess, bu kadar da olmaz. Ozel sektor olsa, isini kaybetse anlayacagim.
Uzerine bir cizik attim, bir daha asla para alisverisi yapmam.

Son düzenleme:
Yuzsuzlugun bu kadari
Bazılarıyla gerçekten para alışverişi yapilmaz.
Iki memur maaşı ödemeye yetmemiş mi acaba?
Ayağını yorganina göre uzatacak insan,
senden aldığı borca göre plân yapamaz ki.
Tutumunu belli etmişsin insansa parayi yollar abla.
Dershane indirimi istiyorsa onlarla görüşecek seninle değil

Evimizi alirken kişisel olarak kimseye borçlanmadık,
Eğer öyle olsaydı ben borcuna sadık bir insanim uykularim kaçardı hele şu önümüzü göremediğimiz günlerde.
Aylik ödenecek borcumuz belli,
yavaş yavaş öderiz umarım.
Zaten tasarruflu olmaya çalışıyorum her zaman,
Onceligimiz ev kredisi.
Borcumuzun anaparada 37 bini ödendi 1 yilda.
Kalan bakiye 110 bin.

Kendi hesapsizliginin ceremesini baskasina cektirmek. Evi alirken de, cocuklarin dersaneye yazilacaklari belliydi. Uc bes koyaydi kenari. Insanlari yolculukta, ayni sofrada veya alisveriste tanirmisiz.
Bu ilk ve sondu. Bir daha alisverisim olmaz. Bir bakima boyle olaylar iyi de oluyor. Insanlarin kac okka cektigini goruyorsun...

Allah odeme kolayligi versin canim.
Ben bu borc verme sayesinde, cok insani tanima firsati buldum, sogudum, sessizce hayatimdan cikardim. Ahh bende ne hikayeler var...
En yakinlarin, deger verdiklerin bile merhametini somurmeye kalkiyor. Cok sukur izin vermedim ama sogudum. Benim uzulmesin diye gozune baktiklarim, niye bu sekilde beni uzerler diye dusunup dusunup kendimi yiprattim...
Insanlar kapilari, sinirlari zorlamayi seviyor
Acaba tamam der mi diye sansini deniyor. Neler kaybettiklerini bilmiyorlar ama...

Amin ablacım.
Böyle yüklü para kimseden istenemiyor mecbur bankaya başvurduk. Nerdeyse 4 te 1ine yakini ödenmiş bile. Ilk aylar uykularim bile kaçıyordu bu kadar borca girdik nasil geri ödeyeceğiz diye
Artık alıştım borç düşüşe geçmeye başlayınca..
Ben herşeyi hesaplayıp düşünüp uzun tuttum yil olarak borcu.
Iki çocuk iki çalışan ama belli mi olur birimiz çalışamazsa diğeri ödeyebilsin vs. Ince eleyip sık dokudum.

Araya para girip de dostluklar bozulmasa keşke

Zoru kolaylastirmak, musgulu gidermek evlere huzur ve bereket getirir. Curuk elmalar yuzunden bu dusuncelerimden vazgececek degilim. Keske yapmasalar da, onlara karsi duygularim degismese...

Neyse, vardir bunda da bir hayir.

Hesabini bilmek iyidir. Allah'in izniyle kimseye muhtac olmazsin. Daha insanlara faydan olur.

Sene 2003 te 10000 tl ye ihtiyacım oldu da annemden borç aldım
Anacığım tl olarak vermeye kalktı ben olmaz dedim euro olarak borçlandım
Kadıncağız ne kadar ısrar ettiyse de kabul etmedim
Annem de olsan tek evladın ben değilim ayrıca ben bunu başkasından alsam sonuçta tl almıyacağım hiç kimseyi kendi işim için mağdur etmek gibi bir hakkım yok dedim
Iyiki de öyle yaptım kimseye minnet borcum olsun istemem

Herkes karsisindakinin hakkini gozetse, boyle sorunlar yasanmaz. Ama o zaman da ak koyun, kara koyun ortaya cikmaz.

CanTorun abla borç verdiklerin seni banker sanmış galiba. Sen bekle ben biraz daha kara geçeyim dershaneden indirim alayım.
Mevcut durumda geliri düşmeyen belki tek kesim devlet memuru, gelecek kaygısı olmadan maaşlar her ay hesapta. Neyin yuzsuzligu böyle, çok sinir bozucu.
Bizim ev alacağımızı duyunca halam altınlarını yollamıştı, ihtiyacım yok olunca ödersiniz borç yapma dedi.
Eşim anında geri gönderdi, Allah razı olsun düşünmüş ama onun da yarın bir gün bir işi olsa hemen çıkartıp veremeyiz.
Hesap kitap yaptık tek yere borçlanmak ve ne kadar ödeyeceğini bilmek her zaman daha doğru geliyor ve manevi olarak da rahat hissettiriyor

2012 yılında evlendiğimizde maaşlarımız yetmiyordu da kimseden de isteyemezdim. Annem duyunca çok kızdı nasıl bana söylemezsin diye. Çok şükür geçti o günler hepimiz ders aldık paramızın kıymetini biliyoruz. Eşim çok savurgandır onun ve ailesinin borçlarını sürekli ödedim durdum. ( Ki hala var borç ) Ama şunu anladım bu hayatta ben güçlü olmalıyım kimseye güvenmeden. Çok şükür kendi işimi kurdum az çok şükür ederek kazanıyorum. Demem o ki biz güçlü olmalıyız kızlar.

Mayıs ayı birikimi için 5 gr altın + 1 Çeyrek ekler misiniz listeye. Önümde çok hedef var :)

Bunun küçük tüpünü sipariş vereceğim, denemekten birşey kaybetmem.
İse yararsa inşallah büyüğünü söylerim.

sinirlerim bozuldu. Paralari var yani, yok degil. Dalga gecer gibi, dersaneye vereceklermis. Neden? Indirim yapsinlarmis..
Sansini denedi, duvara tosladi. Bir de bildigin bozuldu. Bakalim yarin ne yapacak...

sinirlerim bozuldu. Paralari var yani, yok degil. Dalga gecer gibi, dersaneye vereceklermis. Neden? Indirim yapsinlarmis..
Sansini denedi, duvara tosladi. Bir de bildigin bozuldu. Bakalim yarin ne yapacak...
Ben dürüstlüğünu takdir ettim ama, açık açık dershaneye vericem demiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…