- 20 Eylül 2017
- 13.876
- 56.780
- 598
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #57.001
İnternetten görüp almıştım ama işe yaramadı bir de cantorun ablanın dediği markaya bakayım, umarım bana da faydalı olur.kahvemsi aynı durum benim eşimde de vardı. At kestanesini kıbrıstan getirtilmişti. Çok faydasını gördük.
Benim kizim da oyle yapmisti.2012 yılında evlendiğimizde maaşlarımız yetmiyordu da kimseden de isteyemezdim. Annem duyunca çok kızdı nasıl bana söylemezsin diye. Çok şükür geçti o günler hepimiz ders aldık paramızın kıymetini biliyoruz. Eşim çok savurgandır onun ve ailesinin borçlarını sürekli ödedim durdum. ( Ki hala var borç ) Ama şunu anladım bu hayatta ben güçlü olmalıyım kimseye güvenmeden. Çok şükür kendi işimi kurdum az çok şükür ederek kazanıyorum. Demem o ki biz güçlü olmalıyız kızlar.
Mayıs ayı birikimi için 5 gr altın + 1 Çeyrek ekler misiniz listeye. Önümde çok hedef var :)
Uyumazdan once suruyorum ben, uzerine de sicak havlu kapiyorum. Surdukten sonra gezinince pek fayda etmiyor, istirahat gerekiyor...İnternetten görüp almıştım ama işe yaramadı bir de cantorun ablanın dediği markaya bakayım, umarım bana da faydalı olur.
Hatalar olacak ki, tecrube edinilsin.Ah analarsiz olmasanız ne yaparız acaba ablam
ben ders çıkardım o günlerde çok çok fazla ablam . Düzeliyor mu durum zaman herşeyin ilacı çok şükür düzeliyor .. birdaha Allahım yaşatmasın
Carrefour da yudum 5 litre pet 44,90 TL gördüm bugün.Kızlar benim yağ ihtiyacım var . Zeytinyağını Migros’ta uygun bulunca stok yapmıştım ama sıvı yağ gerekli . İndirim nerde var acaba bilgisi olan var mı?
Aa evet migrosta da 4 lt 37 idi bugun gordum...Carrefour da yudum 5 litre pet 44,90 TL gördüm bugün.
Kendi markasida 39,95 TL
Yudumun mu 4 litresi 37 idi?Aa evet migrosta da 4 lt 37 idi bugun gordum...
kimseyi kınamak istemem ama gercekten yaptıgı sey hiç hos degıl bız sırf bu elden borç almak istemem meselesi yüzünden ılk evlendıgımızde ev alamadık.Insanlar arsiz ve firsatci olmus...
Bi akrabama ev alirlarken pesinat icin destek olmustum. 4 ay kadar oldu. Altin veya doviz bazinda da verebilirdim ama, tl verdim. Hadi dedim zorlanmasin...
Kadin da erkek de memur.
Bugun beni ariyor diyor ki, durum malum. (koronadan bahsediyor.) Bankalar bile kredileri erteledi. Bir kac ay sonra versek? Cocuklari dersaneye yazdiracagim da, erken kayit ve nakit indiriminden faydalanalim.
Hic uzatmadim. Devlet calisanlarinin maaslarini bildigim kadariyla oduyor. Ayrica ben banka degilim.
Derdim kâr olsaydi, zaten TL cinsinden borc vermezdim dedim. Parayi yarin hesabimda gormek istiyorum dedim ve kapattim.
Tovbe estagfirullah...Pess, bu kadar da olmaz. Ozel sektor olsa, isini kaybetse anlayacagim.
Uzerine bir cizik attim, bir daha asla para alisverisi yapmam.
Bu yonunu bilmiyordum hic, bildigin bencilmis. Iyi oldu aslinda, hakkiyla tanimis oldum.kimseyi kınamak istemem ama gercekten yaptıgı sey hiç hos degıl bız sırf bu elden borç almak istemem meselesi yüzünden ılk evlendıgımızde ev alamadık.
ben elden borç alsam bi simiti düsünürüm annemden böyle gördüm, dershanenın indirimini kacıracakmıs nedene bak? sizin dükkanınız var onu dusunuyomu bu krizde? bizim kısıtlı gelırımız vardı annemin arkadası 100-200 normal harclıgından ısterdi kısa sürede verırdı bu kadarında bıse yok ama alma nedeni faizdeki parasının vadesını beklemesi! böyle sacma bı neden olurmu? tabi bise diyemıyoduk ama haksızlık oldugu zaman gercekten ck kızıyorum ben.
Benim de kizdigim duygu ve para istismarina kalkisilmasi ya...Abla bu borç verdiğin kişinin devlet memuru olması dolayisyla 2 sinin maaşı bellidir. Oma gore bir butceleri vardir...Özel sektörde çalışıp cok daha iyi maaşlar alanlar var.....o tuzden sektor olarak olaya bakmiyorum....Olay şu. Senin iyiniyetini suistimal etmesi...Dersane indirimi cok saçma bir durum. Her yıl bu zamanlar indirim olur. Çocuğun yaşı bellidir para ihtiyacı olacağını hesaplamalı...ben de bilirim çocuğum okula başlayacak indirim vs..Ama bunlar başkasının hakkını gaspederek olmaz
Oluyor boyle...Selamlar altın kızlar, sizleri okuyorum arada bu borç verme ile ilgili bi anımı paylaşmak istiyorum müsaadenizle
Bizde evlilik hazırlığında ki herşeyi kendimiz yaptığımız zor bir dönemdi, eşimin bir arkadaşı borç istedi eşim de geri çevirmek istemedi karttan çekti şu bu halledip verdi, aylar geçti adam borcunu vermiyor ki geliri de iyi bir yerde çalışıyor, sonra bizim çok sıkışık olduğunuz bi dönemde o arkadaşından istesene dedim eşim de söyleyemem geri ver diyemem dedi neyse borç ister gibi adamı arayıp istedik, bize dediği şu, madem ihtiyacınız var size altın olarak vereyim siz de öyle verin, ya yüzsüzlüğe bakar msnz borcu kendi kendine silmiş, açık açık söyledik artık borcunu öde ulan diyesonra bize bi kazık daha artı o konulara da hiç girmeyeyim
Valla insan bu tarz şeyleri okurken bile şaşırıyor ama bazılarının hayat felsefesi bu, ilginç gercekten, dediğiniz gibi akla kara da böylece açığa çıkıyorOluyor boyle...
Yine bi akrabamin esime dukkandan ciddi bir borcu var.
Y.disindan degisik peynir getiriyordu. Kizim da hamile, cani cekmis. Yarim kilo kadar istedim ki parasini verecektim. Bana gevrek gevrek parayi veren dudugu calar dedi... Cok da sevdigim, beraber buyudugum biriydi. O borc oyle batak olarak kaldi. Ama ben onu baska saygisizliklari yuzunden gonlumden de, hayatimdan da sildim...Aile buyuklerinin hatirina selamlasmaktan ote gecmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?