kahvemsi aynı durum benim eşimde de vardı. At kestanesini kıbrıstan getirtilmişti. Çok faydasını gördük.
İnternetten görüp almıştım ama işe yaramadı bir de cantorun ablanın dediği markaya bakayım, umarım bana da faydalı olur.

Benim kizim da oyle yapmisti.
Onlarin evinde torunu bakiyordum. Iki kere kurutmadan camasirlarini cikarip, katlamistim. Hepsi eski...Ilkinde pek farketmedim, gunluk diye dusundum. Ikinci de nasil uzuldum anlatamam. Bir kac gun once de kendime toplu alisveris yapmistim, kizim da yanimdaydi... hic renk vermedi cocugum. Guzel de yakistirdigi icin uzerinde eski de durmuyordu.

Sonra tabi ki toplu alisveris icin harclik verdim ona...
Onlar da borc oduyorlar.
Ben kizinca, yeterince destek oldun niye soyliyeyim ki dedi evladim...

İnternetten görüp almıştım ama işe yaramadı bir de cantorun ablanın dediği markaya bakayım, umarım bana da faydalı olur.
Uyumazdan once suruyorum ben, uzerine de sicak havlu kapiyorum. Surdukten sonra gezinince pek fayda etmiyor, istirahat gerekiyor...

Ah analar siz olmasanız ne yaparız acaba ablam

ben ders çıkardım o günlerde çok çok fazla ablam . Düzeliyor mu durum zaman herşeyin ilacı çok şükür düzeliyor .. birdaha Allahım yaşatmasın
Hatalar olacak ki, tecrube edinilsin.
Allah hanenize huzur, bedeninize sihhat, kesenize bereket versin.

Abla bu borç verdiğin kişinin devlet memuru olması dolayisyla 2 sinin maaşı bellidir. Oma gore bir butceleri vardir...Özel sektörde çalışıp cok daha iyi maaşlar alanlar var.....o tuzden sektor olarak olaya bakmiyorum....Olay şu. Senin iyiniyetini suistimal etmesi...Dersane indirimi cok saçma bir durum. Her yıl bu zamanlar indirim olur. Çocuğun yaşı bellidir para ihtiyacı olacağını hesaplamalı...ben de bilirim çocuğum okula başlayacak indirim vs..Ama bunlar başkasının hakkını gaspederek olmaz

Kızlar benim yağ ihtiyacım var . Zeytinyağını Migros’ta uygun bulunca stok yapmıştım ama sıvı yağ gerekli . İndirim nerde var acaba bilgisi olan var mı?
Carrefour da yudum 5 litre pet 44,90 TL gördüm bugün.
Kendi markasida 39,95 TL

kimseyi kınamak istemem ama gercekten yaptıgı sey hiç hos degıl bız sırf bu elden borç almak istemem meselesi yüzünden ılk evlendıgımızde ev alamadık.
ben elden borç alsam bi simiti düsünürüm annemden böyle gördüm, dershanenın indirimini kacıracakmıs nedene bak? sizin dükkanınız var onu dusunuyomu bu krizde? bizim kısıtlı gelırımız vardı annemin arkadası 100-200 normal harclıgından ısterdi kısa sürede verırdı bu kadarında bıse yok ama alma nedeni faizdeki parasının vadesını beklemesi! böyle sacma bı neden olurmu? tabi bise diyemıyoduk ama haksızlık oldugu zaman gercekten ck kızıyorum ben.

Bu yonunu bilmiyordum hic, bildigin bencilmis. Iyi oldu aslinda, hakkiyla tanimis oldum.
Yardimlasmaya, paylasmaya evet.
Somurmeye ve somurulmeye hayir!
Sukur ki hayir diyebilen ve gerektiginde bunu sertce soyleyebilen bir yapim var...

Benim de kizdigim duygu ve para istismarina kalkisilmasi ya...
Para var, o kâr etsin diye bana odenmeyecek bir para...
Trajikomik...

Selamlar altın kızlar, sizleri okuyorum arada bu borç verme ile ilgili bi anımı paylaşmak istiyorum müsaadenizle
Bizde evlilik hazırlığında ki herşeyi kendimiz yaptığımız zor bir dönemdi, eşimin bir arkadaşı borç istedi eşim de geri çevirmek istemedi karttan çekti şu bu halledip verdi, aylar geçti adam borcunu vermiyor ki geliri de iyi bir yerde çalışıyor, sonra bizim çok sıkışık olduğunuz bi dönemde o arkadaşından istesene dedim eşim de söyleyemem geri ver diyemem dedi neyse borç ister gibi adamı arayıp istedik, bize dediği şu, madem ihtiyacınız var size altın olarak vereyim siz de öyle verin, ya yüzsüzlüğe bakar msnz borcu kendi kendine silmiş, açık açık söyledik artık borcunu öde ulan diyesonra bize bi kazık daha artı o konulara da hiç girmeyeyim

Oluyor boyle...
Yine bi akrabamin esime dukkandan ciddi bir borcu var.
Y.disindan degisik peynir getiriyordu. Kizim da hamile, cani cekmis. Yarim kilo kadar istedim ki parasini verecektim. Bana gevrek gevrek parayi veren dudugu calar dedi... Cok da sevdigim, beraber buyudugum biriydi. O borc oyle batak olarak kaldi. Ama ben onu baska saygisizliklari yuzunden gonlumden de, hayatimdan da sildim...Aile buyuklerinin hatirina selamlasmaktan ote gecmiyorum.

Valla insan bu tarz şeyleri okurken bile şaşırıyor ama bazılarının hayat felsefesi bu, ilginç gercekten, dediğiniz gibi akla kara da böylece açığa çıkıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…