- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #68.801
uykusuzlukta etkiliyor canim.Günaydınlarr
Dolunay etkisindeyim galiba
Acayip asabım bozuk
Herkese catasım var
150 tl ye kilim aldım,hırsımı kkdan cıkarıyorm
İstiyordm su meshur karabag kilimlerden dallı güllü:)
Aldım 2 taksit napam
hosgeldinGünaydın merhabalar
Direk konuya balıklama dalaraktan beni de birikim listenize alır mısınız demeye geldim
Hoşbuldumhosgeldin
Uzun zaman birikimi altinla yapmıştım bendeEvet altın candır gerçekten
Bugün maaş günü1 gram almayı planlıyorum hemen bildiririm.
Tavsiyelere açığım birikim konusunda
Evet para geldiği gibi birikim yapılmalı buna katılıyorum elde kalanla zaten bir şekilde idare ediliyor.Uzun zaman birikimi altinla yapmıştım bende
Gizel kâr ettim altinda.
Ev kredisi başladığından beri tl deyim çünkü uzun vadede birikim değil benimki şu an.
Borcu daha kisa zamanda bitirmek ilk hedefimiz.
Ben her ay maaşlarla beraber gelir gider tablosu ile takip ediyorum ve böyle olunca aylik değil yillik bile ne kadar neye harcaniyor birikiyor görebiliyorum.
Para geldiği gibi birikim yapılmalı en son değil.
Kızlar çok iyiler tasarruf,birikim,yatirim konularinda mutlaka faydali olur sanada
Gelir gideri de takip altina alirsan herşeyi net görebilirsin.Evet para geldiği gibi birikim yapılmalı buna katılıyorum elde kalanla zaten bir şekilde idare ediliyor.
Gelir gider tablosu da iyi fikir bende yapsam fena olmaz, haftalık programlarla (mutfak, ev giderleri vs için.) ilerlemeyi planlamıştım bir ara iş güç fırsat olmadı.
Ev kredisini kısa zamanda bitirmek başlı başına bir birikim bence oradan kar edilen faiz çok tatlı oluyor
Altini tutabilene aşk olsunOğlumun harcliklarin üzerine katıp tami tamına 745 tl den çeyrek aldım
Allah izin verirse coooook uzun zaman (20 yil falan haha) bozdurmayi düşünmüyorum inşallah
Altini tutabilene aşk olsun
Senin çeyrek o zaman yatirimlik
Çok güzel ilerlemişsiniz inşallah daha da kısa zamanda bitirirsiniz.Gelir gideri de takip altina alirsan herşeyi net görebilirsin.
2015 aralıkta başlamıştım ben :)
Aylik,6 aylik ve yillik hedefler belirledim.
Ev kredisi benim henüz yeni ama birkaç kez azar miktarlarla da olsa ara ödeme yaptik giden faizi gördükçe mutlu oldum oluyorum.
15 ay önce başladı kredi,10 yillik çektik ara ödemelerle şu an kalan 6 yil.
3 yila kadar dusmesini istiyoruz
Umarim hepimiz bitiririzÇok güzel ilerlemişsiniz inşallah daha da kısa zamanda bitirirsiniz.
Bizde 10 yıllık çektik 2 kere ara ödeme yaptık şu an 2,5 sene kaldı toplamda da 5,5 sene de bitmiş olacak.
Ama en güzeli 80 bin faiz yemiştik şu ana kadar 40 bini ara ödemelerle silindi, fırsat varken başlarda faiz çokken mutlaka yapılmalı.
Gelir gider çok mantıklı geldi, şu an kendime tablo hazırlıyorum
Artık ara ödeme düşünmüyorum çünkü ödediğimiz tutarın neredeyse tamamı artık ana para.Umarim hepimiz bitiririz
Bi son 2.5 yil için başka ara ödeme düşünmüyorsun sanırım dimi.
Biz 150 bin 1.45ten çektik faizler düştü 0.99a geçen yıl,hop yapilandirdik kafadan 40 bin düştü.
4 kez ara ödeme yaptik o şekilde de sanırım ortalama 50 bin kadar faiz düştü.
Bir ara ödeme daha yaparsam 40 bin faiz daha silinir eylül-ekimi bekliyorum bakalım.
Böyle büyük borca girmek herkese göre değilbana göre hiç değil.
Durduğum yerde duramadim borç başladığından beri
Faiz ödemek sinirime dokunuyor,
Aylik ödediğim tutarin 5te biri idi ilk ödemeye başladığımızda şu an 3te 1i.
Ne kadar faiz yüksekken almış olsak da iyiki diyorum ben,ev sahibi oluyoruz.Artık ara ödeme düşünmüyorum çünkü ödediğimiz tutarın neredeyse tamamı artık ana para.
Zaten çok uzun yılları yok artık ancak güzel bir birikim yaparsak 1 sene falan erken tamamını kapatabilirim.
Çok güzel ilerleme olmuş vallahi iyi faiz düşmüş sizin.
Evet böyle yüklü borçlar, yüklü faizli krediler biraz sıkıntılı ama totalde düşününce fazlasıyla değiyor.
Birikimle bu kadar kısa zamanda ev alınmıyor maalesef o parayı mümkün değil biriktiremiyorsun, yani biz yapamayız en azından
Böyle bankaya borçlu olunca mecbur kalıyorsun o yüzden borç beni hiç korkutmuyor
Son 4 senedir borçsuz bir ayımı hatırlamamNe kadar faiz yüksekken almış olsak da iyiki diyorum ben,ev sahibi oluyoruz.
Son 2 yil kaldığında bende bitirmeyi düşünmem, birikimi altina yatiririm
Ev miras,destek yoksa maalesef kredisiz alinmasi hele büyükşehirlerde imkânsiz.
40 yaşıma gelene kadar bitsin istiyorum ben bu borcun
Eşimin hedefi de var tâbi o da araba istiyor pahali olmasa da olur tercihinde
Hep bankaya çalışıyoruz biz
Sen hangi ildesin?Son 4 senedir borçsuz bir ayımı hatırlamamBüyükşehir dediğiniz gibi imkansız hiç oluru yok peşin para ile.
Önemli olan bilinçli davranabilmek tabiki bazen borç insana kar ettirebilir ev araba gibi
Hedef güzel bence insan yapabiliyorken sağlığı ve imkanı el veriyorsa hep bir hedefi olup ona yönelmeli kafaya koyunca oluyor.
Sonra ilerleyen yaşlarda bunların mükafatını çok güzel alacağız inanıyorum
DeğilYikamasi kolay hem iyi etmişsin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?