Bende beceremem diyordum. Boşuna katılıp da yarıda bırakmayayım ayıp olur dedim. Önce kendi kendime denedim. Ama çok istikrarlı gittim. Kenarda para biriktikçe insan bir mutlu oluyor.
kesinlikle canım özellikle o parayı harcamaya kıyamıyorsun bile :)

Hoşgeldin
Kendinden bahsedersen tanışalım
Biri yapabiliyorsa sen de yapabilirsin
Ve her çok azdan olur
Bunlar hep aklının bir köşesinde olsun
Hoş bulduk canım. 29,5'dan 30 yaşındayım. Evliyim, çalışıyorum. Yıllardır çalışıyorum ama kenarda birikmiş 5 kuruşum yoktu. Gelen bir şekilde gidiyor ya. Her ay bundan sonra para biriktirelim kenara para atalım diyoruz eşimle ama olmuyor. Bir de böyle deneyeyim dedim.

Birikimin altın kuralı parayı alınca ayırmak.
Nasıl kira, kredi, vs odenecekleri maaşı alınca veriyorsak birikimi de en başından ayırıp kalan paraya göre yaşamak gerekiyor.
Ve bütçe yapmak nereye ne verdiğini takip etmek önemli.
İlk ay mesela bütçem zorlanmasin dersen çeyrek ya da gram ile başlarsın.
Sonraki ay durumuna göre arttırır azaltirsin.

Genel harcama şablonunuzu çıkarın. Mesela 1000 TL mı kalıyor 100 TL birikime. Önce birikim ayrılıp sonra kalanla geçinme planı yapılabilir. Ben öyle yapıyorum.
Hoşgeldin, hayırlı olsun.

Direkt kenara para koymadım dediğim gibi gün hesabı yapıyorum. ayın 1 inde 1 tl, 2 sinde 2 tl gibi. Böyle mi yapsam yoksa para alınca direkt kenara mı koysam?

Genel harcama şablonunuzu çıkarın. Mesela 1000 TL mı kalıyor 100 TL birikime. Önce birikim ayrılıp sonra kalanla geçinme planı yapılabilir. Ben öyle yapıyorum.
Hoşgeldin, hayırlı olsun.

Evet, şimdiye kadar hiç harcama şablonu gibi bir şey yapmadım. Dediğiniz gibi yapsam daha iyi olacak.

Hadi hayırlısıı

Cagırmısıın

Ben en başından ayırıyorum birikimi. Bunun daha bereketli olduğunu düşünüyorum.
Sonra elimde kalanlari da ayrı biriktiriyorum.
Mesela market, pazardan para ustu bozuklukları kumbaraya atiyorum

Selâm kızlar
Özlüyorum sizi bu aralar çok yazamiyorum.
Iş,ev,çocuklar tam gaz devam ediyor yetişemiyorum.

mavimli son durumlara üzüldüm ama durum bu maalesef.
Umarim iyisin cnm.

K kahvemsi mutluluk cagniim test sonucu umarim negatif çıkar, görüşmelerin de olumlu

wertx35 aramıza hoşgeldin.
Lütfen çekinme hep gel kizlar tasarruf,harcama,birikim konularinda çok iyiler.
30 dönüm noktasi tüm topigin desem

Huysuzd sana bir şey soracağım. Dental volumetrik tomografi ve Cone-Beam tomografi aynı şey mi. İki ayrı merkez var bunun için. Herhangi birine gitsem cihaz vs farkından mağdur olur muyuz.tekrar gerekir mi.

Aynı şey, Farklı isimlendirme sadece, cone beam koni ışınlı demek yöntemin adı. Dental volümetrik tomografi de genel isimlendirme diye biliyorum ben yanlış da yönlendirmeyim de tabii

bol sanslar canim

hosgeldin, tabi basarirsin

Inşallah canım. Malesef kaynaklar yetersiz dediğin gibi.
Inşallah pozitif değildir cnm
Ayyy hadi insallah
kızlar ya şu labne yarışması varya bende katılmayı düşünüyorum ama aklıma menü gelmiyor 4. hafta için hadi bana güzel bi tarif verinde bende katılım sağlayayım
Labneye en çok yakışan tiramisu ve chesekek bence
Sebo yapsana kiz bol cikolatali

Hosgeldiniz

mavimli
inanamiyorum ya.
Umarim negativ cikar canim.

K kahvemsi mutluluk
umarim sizinkide negativ cikar ve is konusunda güzel haberlerle gelirsin.

karamelli_turta
özletme kendini

Bugün avukatimla son islemler icin telefonda görüstük.
850€ sigortam, 150€ da ben ödüyecektim. Dedim hesabi yollayin hemen ödemeyi yapim. Almadi 150€
Sigortanizin 850€ su yeter dedi, fazla ugrastirmadi beni dedi. Hakkiniz neyse alin lütfen dedim, yok yeterli dedi. Dünki yemek parasi cikmis oldu
Esimde iyi haberler getirirse süper olur.
Sigotacimi aradim demin. Yeni eve gecince sigortayi ona göre degistirmesini ve uygun bir teklif sunmasini istedim.
Geri döncekmis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…