- 5 Nisan 2013
- 6.111
- 6.139
- 248
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #73.121
kesinlikle canım özellikle o parayı harcamaya kıyamıyorsun bile :)Bende beceremem diyordum. Boşuna katılıp da yarıda bırakmayayım ayıp olur dedim. Önce kendi kendime denedim. Ama çok istikrarlı gittim. Kenarda para biriktikçe insan bir mutlu oluyor.
ay canım teşekkür ederimSüper olur, on elemeden geçen tarif orada da başarılı olur
Hoş bulduk canım. 29,5'dan 30 yaşındayım.Hoşgeldin
Kendinden bahsedersen tanışalım
Biri yapabiliyorsa sen de yapabilirsin
Ve her çok azdan olur
Bunlar hep aklının bir köşesinde olsun
Birikimin altın kuralı parayı alınca ayırmak.Hoş bulduk canım. 29,5'dan 30 yaşındayım.Evliyim, çalışıyorum. Yıllardır çalışıyorum ama kenarda birikmiş 5 kuruşum yoktu. Gelen bir şekilde gidiyor ya. Her ay bundan sonra para biriktirelim kenara para atalım diyoruz eşimle ama olmuyor. Bir de böyle deneyeyim dedim.
Genel harcama şablonunuzu çıkarın. Mesela 1000 TL mı kalıyor 100 TL birikime. Önce birikim ayrılıp sonra kalanla geçinme planı yapılabilir. Ben öyle yapıyorum.Hoş bulduk canım. 29,5'dan 30 yaşındayım.Evliyim, çalışıyorum. Yıllardır çalışıyorum ama kenarda birikmiş 5 kuruşum yoktu. Gelen bir şekilde gidiyor ya. Her ay bundan sonra para biriktirelim kenara para atalım diyoruz eşimle ama olmuyor. Bir de böyle deneyeyim dedim.
Direkt kenara para koymadım dediğim gibi gün hesabı yapıyorum. ayın 1 inde 1 tl, 2 sinde 2 tl gibi. Böyle mi yapsam yoksa para alınca direkt kenara mı koysam?Birikimin altın kuralı parayı alınca ayırmak.
Nasıl kira, kredi, vs odenecekleri maaşı alınca veriyorsak birikimi de en başından ayırıp kalan paraya göre yaşamak gerekiyor.
Ve bütçe yapmak nereye ne verdiğini takip etmek önemli.
İlk ay mesela bütçem zorlanmasin dersen çeyrek ya da gram ile başlarsın.
Sonraki ay durumuna göre arttırır azaltirsin.
Genel harcama şablonunuzu çıkarın. Mesela 1000 TL mı kalıyor 100 TL birikime. Önce birikim ayrılıp sonra kalanla geçinme planı yapılabilir. Ben öyle yapıyorum.
Hoşgeldin, hayırlı olsun.
Hadi hayırlısııKızlar çıktım plazadaki yere gorusmeye gidiyorum.
Hayırlısını dileyin ne olur.
Yalniz durakta beklerken yaşadığımı paylaşmadan geçemeyeceğim
Sanayide görüştüğüm yere çift vesait ile ulaşım var biliyordum ben
Durakta bir otobüs gördüm, güzergahı sanayiden geçiyor.
Saatleri de tam oranın giriş çıkış saatine uygun.
Allah'ım dedim işaret yolluyorsan böyle yollama
Benim kelebek kalbim kaldıramaz bunu
CagırmısıınK kahvemsi mutluluk hayırlısıyla en iyi yer olur inşallah
Anlatmadan geçemicemgeçen gün vileda yaparken mop almayı düşündüm bi tarafım al diyor bi tarafım elimde sağlam vileda var gereksiz olur diyor kararsız kararsız dolanırken dedimki kırılsa alırım, sonra belki bilinçli bir şekilde de kırılabilir diyordum
Derken viledanın sopası uç yerinden çat dedi kırıldı şok oldum resmenkeşke o an başka bişey isteseymişim dedim
onun bir fotosunu koysaniza suraya neymis merak ettimVip Ahmet Mop her kadının hakki derim
Google a vip Ahmet mop yazonun bir fotosunu koysaniza suraya neymis merak ettim
Ben en başından ayırıyorum birikimi. Bunun daha bereketli olduğunu düşünüyorum.Direkt kenara para koymadım dediğim gibi gün hesabı yapıyorum. ayın 1 inde 1 tl, 2 sinde 2 tl gibi. Böyle mi yapsam yoksa para alınca direkt kenara mı koysam?
Evet, şimdiye kadar hiç harcama şablonu gibi bir şey yapmadım. Dediğiniz gibi yapsam daha iyi olacak.
Nazar değer diye benimkinin fotosunu atmaya çekiniyorumonun bir fotosunu koysaniza suraya neymis merak ettim
Huysuzd sana bir şey soracağım. Dental volumetrik tomografi ve Cone-Beam tomografi aynı şey mi. İki ayrı merkez var bunun için. Herhangi birine gitsem cihaz vs farkından mağdur olur muyuz.tekrar gerekir mi.
bol sanslar canimKızlar çıktım plazadaki yere gorusmeye gidiyorum.
hosgeldin, tabi basarirsinMerhaba kızlar, bende aranıza katılmayı düşünüyordum ama yapabilir miyim diye emin olamadım. ayın 15'inden beri birikim yapmaya başladım. Becerebilir miyim diye önce bir deneme yaptım. 107 TL biriktirmişim. Gün hesabı olarak para biriktirmeye başladım. Galiba başaracağım :)
Inşallah canım. Malesef kaynaklar yetersiz dediğin gibi.kizlar Almanya fos ciktiasminin verdigi numarayi aradim yok doktora gidin dediler. bu hasta halimle test yaptirmaya gidiyorum hem de belirli yerler var, öyle her doktora gidemiyorsun, benim gidecegim yer burdan 10 durak otobüsle. eve gelen falan yok sizin anlayacaginiz. umarim covid degilimdir ve kimseye de bulastirmam.
Inşallah pozitif değildir cnmKız kardeşimin oda arkadaşı sabah teste gitmiş
Kronik sinüzit var bende ondan demiş,kardeşim ısrarla teste göndermiş.
Dönüşümlü çalışıyorlar, en son geçen hafta salı günü birlikteydik diyor ama tedirginiz.
Annem risk grubunda, ben de geçen hafta oradaydım.
Kurum doktoru test sonucu çıkana kadar çalışmaya devam edebilirsin demiş
Pozitif çıkarsa evde karantina olacakmış
Ayyy hadi insallahKızlar çıktım plazadaki yere gorusmeye gidiyorum.
Labneye en çok yakışan tiramisu ve chesekek bencekızlar ya şu labne yarışması varya bende katılmayı düşünüyorum ama aklıma menü gelmiyor 4. hafta için hadi bana güzel bi tarif verinde bende katılım sağlayayım
HosgeldinizDirekt kenara para koymadım dediğim gibi gün hesabı yapıyorum. ayın 1 inde 1 tl, 2 sinde 2 tl gibi. Böyle mi yapsam yoksa para alınca direkt kenara mı koysam?
Evet, şimdiye kadar hiç harcama şablonu gibi bir şey yapmadım. Dediğiniz gibi yapsam daha iyi olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?