- 9 Eylül 2020
- 5.504
- 7.717
- 118
- 30
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #74.321
Tesekur ederim canım fızık tedavı yarın baslıyor nasıl buladar ilerı boyuta gelır anlam veremiyorum. Yenı belırtılerı basladı.Gecmis olsun
Demii ya bencedeBen de bankanın güvenli olduğunu düşünüyorum
Ama kasa varsa arada çıkarır sayar motive olursun
kolay gelsin, güzel günlerde kullanin hepsini canim.kocasi yüzünden batacak bi asmin birakayim buraya.
Televizion dükkanda bukadar büyük görünmüyordu evde kocaman duruyor500€ ona gitti, duvsra takmak icin aletde alincak daha oda 85€, kettle alcaktim 31€ gördüm, tutdurdu 55€ aldik birtane.
Arkadasin minibüs taxisi var, onu cagirdik televizionu eve götürmek icin. Sagolsun hemen geldi yardim etti. Kahve makinesi alcaktim arkadas birakmadi, ev hediyesi okarak getircekler herhaldeama buda demek ben o kahveyi bugün icemiyecegim.
Acele edip ciktik arkadasi daha gazla tutmuyalim diye, daha ikili ocaga bakcakdik. Yarin belki yine gideriz.
Daha alincak cok ivir zivir var. Hepsi kücük rakamlar, ama toplami baya tutuyor iste.
tesekür ederim canimkolay gelsin, güzel günlerde kullanin hepsini canim.
bu arada benimki de sürücü kursuyla kavga etmistineyseki sinav tarihi almamislardi ( o yüzden etmis bir türlü almiyorlarmis) yenisi hemen aldi tarih. ama yeni kursa gecince ekstra para ödemedi burda.
Canim esinin maasiyla gecine bilirseniz süper bir birikim olur bencekizlar bu ay sonu yeni sözlesmemin ilk maasini alacagim kismetse. bu sözlesmem bir senelik. cok yüksek bir meblag degil aldigim ama diyorum ki ben bu maasimi direk birikime koysam. yani esimin maasiyla idare etsek bu sene. topu topu bir sene ama birikmis para olur kenarda. ev icin biraz tadilat düsünüyoruz ona gider ilerde. pencere acacagiz bir duvara. cok karanlik bir kösemiz var. belki bir kac farkli is daha olabilir.
benim esim de Türklerin yerinden kazik yedi cok sinirleniyor tasinacagim daha kücük bir Alman kasabasina diyortesekür ederim canim
bi tanidigin arkadasinin sürücü kursu varmis, oraya telefonla sordular 170€ mus Anmeldung.
Acikcasi orasida türklerin gitme dedim. Her nezaman bizimkilerle bir ise girsek, o is ters gidiyor. Gitsin almanlarin yaninda sinava girsin. Artik cidden bir cok konuda kendi milletimizden kötü tercübeler edindik. Oysaki biz, onlar bizden, onlar kazansin diyorduk.
yani ucu ucuna gecinebiliyoruzCanim esinin maasiyla gecine bilirseniz süper bir birikim olur bence
yinede senin maasinin tümü gerekmezse güzel birikir amayani ucu ucuna gecinebiliyoruz
neeee ne diyorsunayrica belki evdeki tadliyat, tamir islerinin bir kismini vergifen geri alma ihtimalin var, o bahsettiyim senelik hesaplamada canim. Bi arastir istersen. Ha temizlik icin bayan tutarsanda bir kismini vergiden düsüyorlar, ve cocuklarin kresininde
evet evet euro birikirecegim. evimiz 50 senelik ve nerdeyse hic tadilat görmemis. yavas yavas ihtiyac analizi yapip duruma bakacagim.yinede senin maasinin tümü gerekmezse güzel birikir amaeuro olarak birakcaksin di mi?
hicbir dönüs olmadi malesef. cok umutluydum oysaviyana basvurulari ne durumda?
bak ev konusunda cok emin degilim cünkü kendin icinde oturuyorsun. Kiraya versen kesin bir kismini alirsin. Berlindeki arkadasima bi sorayim yarin, senle ayni üniverstedecalisanneeee ne diyorsunkendime profesyonel vergi hesaplayici tutacagim kesin.
virusdan dolayi belki gec cevabliyorlardir canimhicbir dönüs olmadi malesef. cok umutluydum oysa
yaa beni onunla tanistirsanabak ev konusunda cok emin degilim cünkü kendin icinde oturuyorsun. Kiraya versen kesin bir kismini alirsin. Berlindeki arkadasima bi sorayim yarin, senle ayni üniverstedecalisanonun dairesi var, o bilir belki.
Geri konularda eminimki vergi yükünü azaltiyor, amaaaa unutma vergi hesaplamadi cok karisik isler, baska ne gelirin ne harcaman var, ona bagli. Sonunda boecku cikmiyasinben senin yerinde olsam belediyeye yollatmadan sadece bi hesaplatirdim, geri aliyormusun, borclu cikiyormusun diye. Geri alirsan yollatirsin. Vergici ne kadar alir sor ama. Sizin gelirinize göre fiyat biciyor. Ben 180€ civari ödüyorum genelde.
ah keske olsa cok güzel isvirusdan dolayi belki gec cevabliyorlardir canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?