kocasi yüzünden batacak bi asmin birakayim buraya.
Televizion dükkanda bukadar büyük görünmüyordu evde kocaman duruyor 500€ ona gitti, duvsra takmak icin aletde alincak daha oda 85€, kettle alcaktim 31€ gördüm, tutdurdu 55€ aldik birtane.
Arkadasin minibüs taxisi var, onu cagirdik televizionu eve götürmek icin. Sagolsun hemen geldi yardim etti. Kahve makinesi alcaktim arkadas birakmadi, ev hediyesi okarak getircekler herhalde ama buda demek ben o kahveyi bugün icemiyecegim.
Acele edip ciktik arkadasi daha gazla tutmuyalim diye, daha ikili ocaga bakcakdik. Yarin belki yine gideriz.
Daha alincak cok ivir zivir var. Hepsi kücük rakamlar, ama toplami baya tutuyor iste.

kolay gelsin, güzel günlerde kullanin hepsini canim.
bu arada benimki de sürücü kursuyla kavga etmisti neyseki sinav tarihi almamislardi ( o yüzden etmis bir türlü almiyorlarmis) yenisi hemen aldi tarih. ama yeni kursa gecince ekstra para ödemedi burda.

kizlar bu ay sonu yeni sözlesmemin ilk maasini alacagim kismetse. bu sözlesmem bir senelik. cok yüksek bir meblag degil aldigim ama diyorum ki ben bu maasimi direk birikime koysam. yani esimin maasiyla idare etsek bu sene. topu topu bir sene ama birikmis para olur kenarda. ev icin biraz tadilat düsünüyoruz ona gider ilerde. pencere acacagiz bir duvara. cok karanlik bir kösemiz var. belki bir kac farkli is daha olabilir.

tesekür ederim canim

bi tanidigin arkadasinin sürücü kursu varmis, oraya telefonla sordular 170€ mus Anmeldung.
Acikcasi orasida türklerin gitme dedim. Her nezaman bizimkilerle bir ise girsek, o is ters gidiyor. Gitsin almanlarin yaninda sinava girsin. Artik cidden bir cok konuda kendi milletimizden kötü tercübeler edindik. Oysaki biz, onlar bizden, onlar kazansin diyorduk.

Canim esinin maasiyla gecine bilirseniz süper bir birikim olur bence

benim esim de Türklerin yerinden kazik yedi cok sinirleniyor tasinacagim daha kücük bir Alman kasabasina diyor

neeee ne diyorsun kendime profesyonel vergi hesaplayici tutacagim kesin.

neeee ne diyorsun kendime profesyonel vergi hesaplayici tutacagim kesin.
bak ev konusunda cok emin degilim cünkü kendin icinde oturuyorsun. Kiraya versen kesin bir kismini alirsin. Berlindeki arkadasima bi sorayim yarin, senle ayni üniverstedecalisan onun dairesi var, o bilir belki.
Geri konularda eminimki vergi yükünü azaltiyor, amaaaa unutma vergi hesaplamadi cok karisik isler, baska ne gelirin ne harcaman var, ona bagli. Sonunda borclu cikmiyasin ben senin yerinde olsam belediyeye yollatmadan sadece bi hesaplatirdim, geri aliyormusun, borclu cikiyormusun diye. Geri alirsan yollatirsin. Vergici ne kadar alir sor ama. Sizin gelirinize göre fiyat biciyor. Ben 180€ civari ödüyorum genelde.

yaa beni onunla tanistirsana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…