- 13 Mayıs 2016
- 1.385
- 2.899
- 133
- 38
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #74.661
Ne güzel bi annesin, kendini geliştirmeye hazır. Konulan kuralların çocukta karşılık bulabilmesi için 3 adım var. 1. Çocuğun kuralı bilmesi ( yemekten önce ellerin sabunlanacağını söylemek)kesinlikle öyledir, ama cidden baska yolunuda bulamiyorum.
Iyilikle anlattim, sesimi yüksektdim tinlamiyordu. Ama yeni fikirlere inanki acigim. Var mi bir tavsiyen canim?
Maskeyi ağzından başka heryerine taktılar. En son birinin iç çamaşır gibi giyinip poz verdiğini görünce amaaan beeee dedimBizde de maske zorunluulgu var ama nasıl takılması gerektiğini bilmeyen insanlara dolu bir toplumuz maalesef
Çoğunluğu da Allah'ın verdiği aklı kullanmamaktan witch. Bu kadar gerçeklikle dolu ülkede hayal alemi düşünceleriyle yaşamaya çalışıyor insanlar.ben bu bdvye girince neden anksiyetem azıyor ya bazıları gerçek olmamalı olur diyorum
Bu dertler insanlara fazla yanelerle sinaniyoruz Allahim
kızamıyorum ki zaten oglum niye oyle yapıyosun atma falan dıyorum hiç tınnnn kaldırıyo bi daha kütt atıyo kanepeden kanepeye atlıyo gorsen 15 aylık ama sorsan 15 yasındaiste o sarilmalarla kandiriyorlar bizi hep
15 aylik daha cok kücük lizmak icin ya
Benimki baya baya anliyor artik, bilincli yapiyor.
Canim cok tesekür ederimNe güzel bi annesin, kendini geliştirmeye hazır. Konulan kuralların çocukta karşılık bulabilmesi için 3 adım var. 1. Çocuğun kuralı bilmesi ( yemekten önce ellerin sabunlanacağını söylemek)
2. Çocuğun kuralı anlayabilmesi ( neden yemekten önce ellerin sabunlanması gerektiğinin çocuğun yaşına uygun olarak anlatılması)
3. Çocuğun kuralı kabullenebilmesi (kural koyanı çocuğun sevmesiyle kabullenebilir)
Tabi tüm bu kuralları koyarken aynı kurallara ebeveyn olarak bizim de uymamız gerekiyor.
Ayrıca çocuk 4 yaşına kadar madde ile/eşya ile olaylar arasındaki İlişkiyi anlamlandırmaya çalışırmış, dolayısıyla önüne zararlı olmadığı sürece engel koymamak gerekirmiş. Sadece iktidar mücadelesi verdiğini düşündüğümüzde çok duygusuz, umursamaz olarak davranmamızda hiç bir sakınca yok. İstediği kadar ağlayabilir. Dr. Özgür Bolat Beni Ödülle Cezalandırma kitabını okudum ve çok ilgi çekici buldum. Cezanın olumsuz etkilerini az çok tahmin edebiliyoruz ama ödül kısmı beni çok şaşırtmıştı. Okuyabilirsen tavsiye ederim canım. Ayrıca podcast uygulaması var, orda Pedagog Adem Güneş in çocuk deyip geçmeyin adlı kaydedilmiş radyo programları var. Ebeveynlerden gelen soruları cevapladığı. Ben onları indirip dinliyorum, çok faydasını görüyorum. Youtube da Falan da olabilir incelemeni tavsiye ederim. Açıklamalar kısmında hangi konunun hangi dakikada konuşulduğu da yazıyor.
süpersin canımEvet 2 yas sendromu savasindan canli haber veriyorum. Ayaktayim yikilmadimdedigimi yapmadiginda sundugum tehtiti uyguluyorum. Oyuncak gidiyor, tv kapaniliyor. Biraz bi düzelme var sanki. Kabulleniyor cezaya, bas bas bagirmiyor. Bazende dedigimi yapiyor su anda benle barismak icin beni oksuyor öpüyor naz yapiyorum biraz daha
aaaa benim kızda bu ayın 29 unda 29 aylık olacak :) aralarında pek fark yokmuşHayatima hosgeldin canim
28 aylik ve inanki daha 2 ay lnce cocugun giki cikmazdi. Herkes nekadar sakin derdi.
Ben bu haftasonundan beri esimle birlikte sinirlarimizi cok ciddi koruyoruz ve gercekten etkili oldugunu görüyorum.
Bunu sunu yapardan oyuncagini alirim diyorum ve uyguluyorum. Gecen disarda herzamanki gibi yine benim kucagimi istedi, ama inanki yoruldugundan degil, huy etmis ilaki ben tasiyacagim, arabasinada binmiyor, babasida tasimiyacak. Artik kollarim agriyor. Bukezde hayir yürüyeceksin dedim. Kendini yere atti nasil bagiriyor bi görsen, sanki cocugu dövüyoruz. Dedim madem agliyorsun eve döncez. Daha fazla bagirdi. Inat ettim almadim kucagima. Bi 500 m o sekil eve geldik. Evdede bi 15 dk filan ilgilenmedim o geldi sürekli ben orali olmadim. Sonra kucagima aldim, neden tasimadigimi birdaha anlatdim.
Dün disardaydik ona ayakabi almak icin. Uslu uslu elimi tutup yürüdü, birkez kucak istemedi.
Anladimki bunlar cidden anneye yapiyor bunlari. Onun icin bizim daha sert durmamiz gerekiyor.
Asmin tam kac aylık?Evet 2 yas sendromu savasindan canli haber veriyorum. Ayaktayim yikilmadimdedigimi yapmadiginda sundugum tehtiti uyguluyorum. Oyuncak gidiyor, tv kapaniliyor. Biraz bi düzelme var sanki. Kabulleniyor cezaya, bas bas bagirmiyor. Bazende dedigimi yapiyor su anda benle barismak icin beni oksuyor öpüyor naz yapiyorum biraz daha
Ben yaptırdım canım, hiç bekleme yaptırdıktan sonra çok rahat edeceksin.Kızlar dişleriyle yıllardir başı belada olan biri olarak implant yaptırmaya karar verdim ama çok at korkuyorum.. varmi aramızda yaptıran yada yakınlari yaptıran?
canim o inatlasma bizdede oldu o yaslarda. Su an 28 aylik, ama iki üc aydir cidden zorluyor bizi.Asmin tam kac aylık?
2 yası gecti mi?
Bende de erken 2 yas sinyali var 14 ay bitti daha yeni ama asırı inatlasıyor.
Ben evdyken emzik sadece uyurken veriorm.
Drmuz komple bırakın dedi ama suan beni hayata baglayan sey emzik
Emzikle cözüyoırm suan inadını
Tmm veriyorz emzği kuslara diyorum
kızlar benım emzik vakam epey bi derincanim o inatlasma bizdede oldu o yaslarda. Su an 28 aylik, ama iki üc aydir cidden zorluyor bizi.
Kizimin ön disleri hafif öne gidiyor malesef emzikden dolayi. Eskiden benimkide uyaninca emzigi veriyordu, sadeceuykuya dalmak icin kullanirdik. Arka dislerin zorlamasiyla emzigi 2 ay gibi bir süre devamli istedi. Pazartesinden beri onuda yine azalttim sadece uyukuya dalmasi icin veriyorum uyudugunda agzindan aliyorum. Arada istedigi oluyor ama dikatini dagitinca unutuyor yine.
Simdiki aklim olsa senin doktorun dedigi gibi o yaslarda biraktitirdim, sanki ozamanlar daha kolay olurdu. Ben bir süre böyle devam edip, emzigin ucunu kesipte verecegim. Umarim kendiliginden birakir ozaman.
çok geçmiş olsun inşallah tez vakitte biter ya çok bunalttı bizleri gerçektenSelâm kızlar.
Ablam ev karantinasinda girdi çalışma arkadaşı pozitif çıkmıştest yaptirmaya gidecek.
Off çok içim sıkılıyor bu aralar.
Ne olur bitsin artik şu virüs.
Ruhum daraliyor.
Benim beklediğim aşıdan bugün haber geldi aldim,sabah yaptırdım resmen tetanozdan beter nasil ağrı yaptı kolum kalkmıyor.
Okadar karışık yorumlar var kı! İyice korkutuyor benı ama cevabına çok sevındim.. Nezaman be nerde yaptırdığını sorabilir miyim? Bir de kactane yaptırdın?Ben yaptırdım canım, hiç bekleme yaptırdıktan sonra çok rahat edeceksin.
Benim de dişlerim çok iyi bakmama rağmen her zaman sorunlu, implantla çok rahat ettim. Ağrı eşiğim de normalde çok düşük ama hiç sıkıntı olmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?