kesinlikle öyledir, ama cidden baska yolunuda bulamiyorum.
Iyilikle anlattim, sesimi yüksektdim tinlamiyordu. Ama yeni fikirlere inanki acigim. Var mi bir tavsiyen canim?
Ne güzel bi annesin, kendini geliştirmeye hazır. Konulan kuralların çocukta karşılık bulabilmesi için 3 adım var. 1. Çocuğun kuralı bilmesi ( yemekten önce ellerin sabunlanacağını söylemek)
2. Çocuğun kuralı anlayabilmesi ( neden yemekten önce ellerin sabunlanması gerektiğinin çocuğun yaşına uygun olarak anlatılması)
3. Çocuğun kuralı kabullenebilmesi (kural koyanı çocuğun sevmesiyle kabullenebilir)
Tabi tüm bu kuralları koyarken aynı kurallara ebeveyn olarak bizim de uymamız gerekiyor.
Ayrıca çocuk 4 yaşına kadar madde ile/eşya ile olaylar arasındaki İlişkiyi anlamlandırmaya çalışırmış, dolayısıyla önüne zararlı olmadığı sürece engel koymamak gerekirmiş. Sadece iktidar mücadelesi verdiğini düşündüğümüzde çok duygusuz, umursamaz olarak davranmamızda hiç bir sakınca yok. İstediği kadar ağlayabilir. Dr. Özgür Bolat Beni Ödülle Cezalandırma kitabını okudum ve çok ilgi çekici buldum. Cezanın olumsuz etkilerini az çok tahmin edebiliyoruz ama ödül kısmı beni çok şaşırtmıştı. Okuyabilirsen tavsiye ederim canım. Ayrıca podcast uygulaması var, orda Pedagog Adem Güneş in çocuk deyip geçmeyin adlı kaydedilmiş radyo programları var. Ebeveynlerden gelen soruları cevapladığı. Ben onları indirip dinliyorum, çok faydasını görüyorum. Youtube da Falan da olabilir incelemeni tavsiye ederim. Açıklamalar kısmında hangi konunun hangi dakikada konuşulduğu da yazıyor.

Bizde de maske zorunluulgu var ama nasıl takılması gerektiğini bilmeyen insanlara dolu bir toplumuz maalesef
Maskeyi ağzından başka heryerine taktılar. En son birinin iç çamaşır gibi giyinip poz verdiğini görünce amaaan beeee dedim

ben bu bdvye girince neden anksiyetem azıyor ya bazıları gerçek olmamalı olur diyorum
Bu dertler insanlara fazla ya nelerle sinaniyoruz Allahim
Çoğunluğu da Allah'ın verdiği aklı kullanmamaktan witch. Bu kadar gerçeklikle dolu ülkede hayal alemi düşünceleriyle yaşamaya çalışıyor insanlar.

iste o sarilmalarla kandiriyorlar bizi hep
15 aylik daha cok kücük lizmak icin ya
Benimki baya baya anliyor artik, bilincli yapiyor.
kızamıyorum ki zaten oglum niye oyle yapıyosun atma falan dıyorum hiç tınnnn kaldırıyo bi daha kütt atıyo kanepeden kanepeye atlıyo gorsen 15 aylık ama sorsan 15 yasında

Canim cok tesekür ederim kitaba burda ulasa bilirmiyim bilmiyorum, ama youtube deniyecegim.
Biz cok sakin bir aileyiz. Sesimizi yükselterek konusmayiz, kavgalarimiz bile sakin gecer diye bilirim. Bi bizim sipa huy degistirdi eskiden her seyi sevgiyle hal ede bilecegimi düsünüyordum, ama cocuk zaten sakindi huy degistirdiginde bi afalladik tabi. Herseyi bagirarak istiyor, oysaki gayetde birsey istediginde lütfen ve tesekür kelimesini kullanacagini biliyor, uykusuzum dedigi gibi birsey alip gözümüzün icine bakarak yere firlatmak, kizim annenin kollari cok agriyor dedigim halde kucagimdan inmemek.
2 yasinda zapt edemezsem, bir kac yil sonra gercek ergenliginde ne yapacam diye kara kara düsünmege basladim.
Aslinda ödüllenmeninde zararlari oldugunuda okumusdum ta bekarken. Ama iste careyi malesef ceza ve ödülde buldum. Herkesede soruyorum, siz o yaslarda ne yaptiniz diye, ama cogu kiside benim gibi cezayla hareket etmis.
Önerdiklerini mutlaka arastircam ama. Cok tesekür ederim

mavimli
kreuzbergde türk kitap evi vardi, sen orda daha kolay bulursun

kronikuykucu
canim anlatdigin tüm hateketler bizdede var malesef. Eskiden cok karismazdim birseyi alip bilincli yere düsürdügünde, cünkü cocuklar bunu yaparken misal yer cekimini anlamaya basliyorlarmus. Bir yerde okumusdum, oyunlarin cocuklara neler ögretigini. Ama artik benimki yercekimini cözdü, simarikliktan yapiyor ve gayetde söylediklerimizi anliyor artik, ama uygulamiyor.
Ben misal bugün yeni evimize masa secmege yanliz gidecegim, cünkü kizim rahat durmuyor. Esim evde durcak. Böyle olmamali.
Umarim güzel egitiriz kücük insanlarimizi güzel büyük insanlar olurlar ilerde insallah

süpersin canım
aaaa benim kızda bu ayın 29 unda 29 aylık olacak :) aralarında pek fark yokmuş demekki yaşları yakın olduğu için aynı sıkıntıları çekiyoruz :)

Asmin tam kac aylık?
2 yası gecti mi?
Bende de erken 2 yas sinyali var 14 ay bitti daha yeni ama asırı inatlasıyor.
Ben evdyken emzik sadece uyurken veriorm.
Drmuz komple bırakın dedi ama suan beni hayata baglayan sey emzik
Emzikle cözüyoırm suan inadını
Tmm veriyorz emzği kuslara diyorum

Kızlar dişleriyle yıllardir başı belada olan biri olarak implant yaptırmaya karar verdim ama çok at korkuyorum.. varmi aramızda yaptıran yada yakınlari yaptıran?
Ben yaptırdım canım, hiç bekleme yaptırdıktan sonra çok rahat edeceksin.

Benim de dişlerim çok iyi bakmama rağmen her zaman sorunlu, implantla çok rahat ettim. Ağrı eşiğim de normalde çok düşük ama hiç sıkıntı olmadı

canim o inatlasma bizdede oldu o yaslarda. Su an 28 aylik, ama iki üc aydir cidden zorluyor bizi.
Kizimin ön disleri hafif öne gidiyor malesef emzikden dolayi. Eskiden benimkide uyaninca emzigi veriyordu, sadece uykuya dalmak icin kullanirdik. Arka dislerin zorlamasiyla emzigi 2 ay gibi bir süre devamli istedi. Pazartesinden beri onuda yine azalttim sadece uyukuya dalmasi icin veriyorum uyudugunda agzindan aliyorum. Arada istedigi oluyor ama dikatini dagitinca unutuyor yine.
Simdiki aklim olsa senin doktorun dedigi gibi o yaslarda biraktitirdim, sanki ozamanlar daha kolay olurdu. Ben bir süre böyle devam edip, emzigin ucunu kesipte verecegim. Umarim kendiliginden birakir ozaman.

kızlar benım emzik vakam epey bi derinepey bi süre emzik kullanmısım 3 yastan sonra sanırım yine canım isteyınce alıyormus öyle zevkine
1.sınıfta yanıma götürdüm kimse de yok diye bidaha götürmedım ve diş yapım bozuk.6 ay damaklı tel kullanmıstım.
oglusa ılk zaman defalarca denedık almadı, babası da bebekken kullanmamıs tatlıya bandırıp ver dedıler onu da ben ıstemedım vermedım epey zorlandım ama sımdı iyi ki de hiç kullanmamısız dıyorum dişlerimin bozuklugu birazda ondan bence. gerci doktor agzımın cok kucuk oldugunu soylemıstı fazla dıslerimi cektırmıstk

Selâm kızlar.
Ablam ev karantinasinda girdi çalışma arkadaşı pozitif çıkmış test yaptirmaya gidecek.
Off çok içim sıkılıyor bu aralar.
Ne olur bitsin artik şu virüs.
Ruhum daraliyor.
Benim beklediğim aşıdan bugün haber geldi aldim,sabah yaptırdım resmen tetanozdan beter nasil ağrı yaptı kolum kalkmıyor.

çok geçmiş olsun inşallah tez vakitte biter ya çok bunalttı bizleri gerçekten

Okadar karışık yorumlar var kı! İyice korkutuyor benı ama cevabına çok sevındim.. Nezaman be nerde yaptırdığını sorabilir miyim? Bir de kactane yaptırdın?
Ben okadar cektim dişi ıyı olana büyük bir hazineye sahipsınız diyorum.. ben artık inanıyorum ki sağlam diş genlerden geçiyor. Benim Li insallah oğluma miras kalmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…