- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #78.741
garip türklerAsmincim 1 mart bir geleneğe göre baharın başlangıcı sayılıyor,
Kırmızı beyaz renkli taki,süs ya da ip de sağlık,bolluk bereketi temsil ediyorleylek gördüğünde dilekler tutulup çıkarılıyor.
Ama sen bunlari nasil bilmiyorsun avrupali değilmiydin kuzum sen
Niyetler bir olsuncanım bizde nevruz var baharve yeni yıl başlangıcı olarak, dilegide Hızırelizde tutarız.
Bizim takvimler tutmuyor sankiCidden ilk kez duyuyorum
Gelenek bulgaristandan geliyorgarip türkler
siz türkler ne diyor? Derin mevzular bunlarGelenek bulgaristandan geliyor
Göçmenler bilir genelde.
Pehh bu arada biz türküz de senin aslın ne sanki
Dokunma o mevzuya diyor sen ,anladim bensiz türkler ne diyor? Derin mevzular bunlar
Komşuma sorayım öylese belki oda bilir. Sahi oda on yaşından sonra alman üvey anneyle büyümüş.
Sahi öz annesiyle bazen görüntülü konusdugunda bende teyzeyle sohbet ediyorum. Ona bi sorayım.
Modumuzu düşürdü bu virüs asmin.Cidden nerde bu millet? Eskiden birgün okumayınca, sayfa sayfa birikirdi.
Su virus hepimizi tembelleştirdi yazma konusunda
ama leylegi nerden bulcaz buralarda bacımDokunma o mevzuya diyor sen ,anladim ben
Anlamak ben.
Mutlaka bilirler.
Cestita baba marta çok meşhur bir gelenek orada.
Sen evde bul bir kirmizi beyaz ip dola bileğine,tut dileğini
bazen bende yazak birşey bulamıyorum, günler çok monoton geçiyor.Modumuzu düşürdü bu virüs asmin.
O zaman herhangi çiçek açmış bir ağaç gördüğünde çıkarama leylegi nerden bulcaz buralarda bacımcidden ya beyaz ve kırmızı ipimde yok. Komşuya sorayım. Dileklerim çok
Kaçacağım cnm gözümden uyku akiyor aslindasen yarın çalişmıyormusun? Geç oldu Türkyede
bak hele bakO zaman herhangi çiçek açmış bir ağaç gördüğünde çıkar
Leyleksiz durumlar için o da kabul ediliyor
Amin, herkesin kazanci bereketli olsun ..Teşekkür ederimBereketli olsun ekliyorum listeye
Ben de kocadan bildim yafuGelenek bulgaristandan geliyor
Göçmenler bilir genelde.
Pehh bu arada biz türküz de senin aslın ne sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?