- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #18.581
Masraf mi yapsın kateYoutube'a asiri pintiler diyince birkac bolum cikiyor.. iste birikim yapabilmrk icin neler yaptiklarini anlatiyorlar... ilk bolumde kate dedigimiz asyali bir kadin var.. :) gercekten de cok asirilar.. copten yiyecrk toplayip arkadaslarini yemege cagiriyorlar filan
Insan yaşadıkça ögreniyorBizimki biraz derin ya eşimin küçüklüğünden gelen sorunlar var.
Eşimin annesi ve babası o çok küçükken ayrılmış, kv tekrar evlenmiş uzun süre eşimi aramamis. Babaannesiyle büyümüş, o olunce de yalnız yaşamaya başlamış. Eşimin eli ekmek tutunca amca ve halalar sahip çıkmış sozde. Kim yanına cagirsa tüm masraflarını odetmisler maddi olarak faydalanmışlar.
Anneye karşı hep doldurularak büyümüş, gerçi kv de dengesizdir.
Ben ilk tanıştığımız da kv ile çok sıcak bir ilişki kurduk, hep aradı ben aradım. Nisanda ve düğünde takisini yaptı. Düğün sonrası eve geldi. Gayet iyiydik.
Ama meğerse o da oynamış.
Biz söz yaparken kv kendine ev almis, kp ile eşim yıllarca hiç görüşmedi.
Amca sözde babalık yaptım diye attı kendini ortaya, yenge de anne oldu bir anda
Sürekli eşimden para alıp düğün için biriktiriyorum diyen yenge kendine bilezikler yaptı. İsteme, nişann dugun kimsenin bir çöplerini dahi görmedik.
Maddi destek kesilir diye eşimin evlenmesini istemediler, bir sürü sorun yarattılar.
Evlendikten sonra ben de maddi olarak eşimin onlara destekte bulunmasına karşı çıktım. Yapmadıkları şeylerden ve esimi kullandiklarindan bir süre görüşmedim. Sehirdisina yerleştiler. Eşimin ciddi sağlık sorunları oldu, işiyle ilgili problemler yaşadı. O süreçte yine bir şans verdim ama yine beni yaniltmadilar ve hep sömürmek için yaklaşmaya çalıştılar. Sözde hasta ziyaretine gelip dalga geçer gibi kendi sozde sorunlarından bahsedince ve bizim maddi durumu sorgulayinca da dedim bir daha benim evime gelemezler.
Birkaç kez eşim dışarıda görüştü amcasıyla ve yengeyle. Anneyle zaten bağlar kopuk, yılda bir aklına eserse arar sorunlarını anlatmaya başlar eşim müsait değilim der kapatır.
En nihayetinde ben sustum ve söylediğim
herşeyi kendisi görüp gorusmemeye karar verdi.
Ben asla görüşme demedim, demem de iyi veya kötü kendi kökleri neticede.
Yıllardır hiçbirinin ne sesini ne yüzünü bilemeyiz çok şükür huzurluyuz.
Eşim şimdi de hep derki beni ne kullanmışlar ne kadar safmisim.
Bedeli biraz ağır oluyor ama öyle malesefMasraf mi yapsın kate
Insan yaşadıkça ögreniyor
Arkadaslarima da hep dedigim laf şu; "görünüste akraba, içten akbaba" ya hep mi para meselelerinde gercek yuzlerini gosterirler bunlar.Bizimki biraz derin ya eşimin küçüklüğünden gelen sorunlar var.
Eşimin annesi ve babası o çok küçükken ayrılmış, kv tekrar evlenmiş uzun süre eşimi aramamis. Babaannesiyle büyümüş, o olunce de yalnız yaşamaya başlamış. Eşimin eli ekmek tutunca amca ve halalar sahip çıkmış sozde. Kim yanına cagirsa tüm masraflarını odetmisler maddi olarak faydalanmışlar.
Anneye karşı hep doldurularak büyümüş, gerçi kv de dengesizdir.
Ben ilk tanıştığımız da kv ile çok sıcak bir ilişki kurduk, hep aradı ben aradım. Nisanda ve düğünde takisini yaptı. Düğün sonrası eve geldi. Gayet iyiydik.
Ama meğerse o da oynamış.
Biz söz yaparken kv kendine ev almis, kp ile eşim yıllarca hiç görüşmedi.
Amca sözde babalık yaptım diye attı kendini ortaya, yenge de anne oldu bir anda
Sürekli eşimden para alıp düğün için biriktiriyorum diyen yenge kendine bilezikler yaptı. İsteme, nişann dugun kimsenin bir çöplerini dahi görmedik.
Maddi destek kesilir diye eşimin evlenmesini istemediler, bir sürü sorun yarattılar.
Evlendikten sonra ben de maddi olarak eşimin onlara destekte bulunmasına karşı çıktım. Yapmadıkları şeylerden ve esimi kullandiklarindan bir süre görüşmedim. Sehirdisina yerleştiler. Eşimin ciddi sağlık sorunları oldu, işiyle ilgili problemler yaşadı. O süreçte yine bir şans verdim ama yine beni yaniltmadilar ve hep sömürmek için yaklaşmaya çalıştılar. Sözde hasta ziyaretine gelip dalga geçer gibi kendi sozde sorunlarından bahsedince ve bizim maddi durumu sorgulayinca da dedim bir daha benim evime gelemezler.
Birkaç kez eşim dışarıda görüştü amcasıyla ve yengeyle. Anneyle zaten bağlar kopuk, yılda bir aklına eserse arar sorunlarını anlatmaya başlar eşim müsait değilim der kapatır.
En nihayetinde ben sustum ve söylediğim
herşeyi kendisi görüp gorusmemeye karar verdi.
Ben asla görüşme demedim, demem de iyi veya kötü kendi kökleri neticede.
Yıllardır hiçbirinin ne sesini ne yüzünü bilemeyiz çok şükür huzurluyuz.
Eşim şimdi de hep derki beni ne kullanmışlar ne kadar safmisim.
Yattigi yatagi cöp kenarinda bulmus almis eve getirmis kate... halbukisi calisan para kazanan insanMasraf mi yapsın kate
Insan yaşadıkça ögreniyor
Bunu başarmış kate....bizde kate mi olsakYattigi yatagi cöp kenarinda bulmus almis eve getirmis kate... halbukisi calisan para kazanan insan
Olabilüüü..Bunu başarmış kate....bizde kate mi olsak
Her ne kadar sorun yaşadıysak...toparlanmak önemli...ümidi kesmemek önemli..değer veririz sevdiklerimize bizde...@dilek bolu insan zor gün görmeden kimin ne olduğunu anlamıyor
Ben kendi adıma vicdanen çok rahatım, gerçek yüzlerini çok önceden görüp eşimi uyardım, ama yine onun hatrina defalarca şans verdim. Ama eşimin hastalığı son noktamdi. Hasta yatağında adamdan para beklediler, ne halde oldugunı gördüler de birgün sormadilar nasıl geçiniyorsin, hastaneye nasıl gidip geliyorsun aramadilar. Sanki yer yarıldı yerin içine girdiler. Hayatimiz normal akışına dönmeye başlayınca tekrar aradilar, görüşmek istediler.
O süreçte eşim de gördü gerçek yüzlerini.
Yine bir süre görüştü ama baktı yine aynılar. Sen de varsa iyisin ama bir kere düşmeye gör...
Ondan diyorum bazı şeylerin bedeli çok ağır oluyor.
Bizi temizlik işinde çalışan arkadaşlar kovalarOlabilüüü..eger denersem becerebilirim sankim
görüsmemekte cok haklısınız canım kendımı senin yerıne koymaya calıstımda hadı dıyelim ben tartıstm ettım ama yine devam ederım bı sekılde gorusmeye amaaaa esıme kotu davranıp kullanılırlarsa ıste o zman ısler degısır en guzelini yapmıssınız kotu gunde olmayan hıc olmasn.@dilek bolu insan zor gün görmeden kimin ne olduğunu anlamıyor
Ben kendi adıma vicdanen çok rahatım, gerçek yüzlerini çok önceden görüp eşimi uyardım, ama yine onun hatrina defalarca şans verdim. Ama eşimin hastalığı son noktamdi. Hasta yatağında adamdan para beklediler, ne halde oldugunı gördüler de birgün sormadilar nasıl geçiniyorsin, hastaneye nasıl gidip geliyorsun aramadilar. Sanki yer yarıldı yerin içine girdiler. Hayatimiz normal akışına dönmeye başlayınca tekrar aradilar, görüşmek istediler.
O süreçte eşim de gördü gerçek yüzlerini.
Yine bir süre görüştü ama baktı yine aynılar. Sen de varsa iyisin ama bir kere düşmeye gör...
Ondan diyorum bazı şeylerin bedeli çok ağır oluyor.
sen sımdı oyle dıyınce aklıma sey geldı dugunume 5gun var gelin hamamı yapıyoruz halam gelıp bı ıhtıyacın varsa soyle alalım edelim dedi.sagolsun belki iyi nıyetle soyledi ama bu 5gun kalamı soylenır?? yardım edecek ınsan aylar öncesınden der.Ne iyiymiş sizinkiler bizde düğünde takılan altından başka bişey olmadı be halası ne dayısı bi ihitticanz var mı die sormadı bile bütün ev eşyalarını kendimiz ödedik ev aldık annemler yardım etti kayinvaldemlr elini bile surmedi hayırlı olsuna hediye bile almadılar görümcem ekler getirmiş :) ne ev eşyası ne başka bişey sonrada beni silmiş whtsptn kendi kendine kıskançlık yapiyo iste herşeyi kendimiz yaptık bitane çöpleri dokunmadı böyle insanlar nasıl swvilir
bazı seyler hiç unutulmuyor gercten bak o enıstenın vermemesını hıc unutmazsn bnde üniversitede ogrencıyken tam bayrama denk gelmıstı okulun yeni baslma evreleri e azcık bursum var akrabalarda harclık verdı halamlara ddımki zekatınızı vereceksınız bana verin hala ogrencıyım dedım.ıhtıyac olmasa zaten demem hayatımda ılk ve tektir. ve bana 'bu kadar düştünüzmü dedi' . Allah razı olsn cook yardım etmıstır cok ıyılıgı vardır ama bu sözü unuturmuyum asla ömür boyuda unutmicam. cok sukur sımdı durumumuz ıyı elimden geldıgince aileme cevreme yardımcı oluyorum düşmez kalkmaz bi AllahK kahvemsi mutluluk ...etrafimda o kadar çok çakal var ki...kaza bana çok şey öğretti...kim akraba....kim akbaba....en yakınım dedigim insan meğerse en uzagimdaki kisiymiş..1 sene kaza sonrası çalışma hayatıma döndüm...bu halle çalışmaya utanmayacan dendi..bunu söyleyen meslektaşım...Benim soframa oturan kişi...simdi çoğu kişiye karşıyım.. görüşüyorum ama mesafeli...akbabalarima gelince ailemin belli saatlerde corba getirmesi gerekti.öz eniştem veremedi...arabam kıymetli dedi...daha ben yazayım...5 sene geçti...o akrabam kaza yaptı.. araba pert....üzülme araç kiralarsın dedim..bizim araba kıymetli.. ya kaza yaparsan dedim
Sizinkiler yine demiş gelinliğimi faln annemle aldım icim ısınmıyor onlara en son hatadan cikarinacada görünce osinamam sevdirmeye çalışmıyor eski zamnlarda çok farklı gerçekten anneniz iyi dayanmış biz bola bol eşim benim istedğim eşyadan aldı ekstra ne istediysem aldı bindallı mi kendim gittim aldım onlar hic yorulmadisen sımdı oyle dıyınce aklıma sey geldı dugunume 5gun var gelin hamamı yapıyoruz halam gelıp bı ıhtıyacın varsa soyle alalım edelim dedi.sagolsun belki iyi nıyetle soyledi ama bu 5gun kalamı soylenır?? yardım edecek ınsan aylar öncesınden der.
cok sukur ben sorun yasamadım ama annemden bılıyorum bu esya mevzularında o kadar sorun yasamıslar ki. bır bucuk yıllıgına ılk evlendıgınde babannemle oturmus neyse gtmis oyle ck bı esya yk evde zaten kendı evleri degılmıs memlekette ev burdakı kıraymıs pek bıse almamıslar annem gıtmıs heves etmıs tv kabini almıs halı almıs sehpa almıstaksıtle. ve annem calısan bi insan maasımdan oderım demıs halalarım burnundan getırmıs zaten bi suru borc var bıde sen bunlari mi aldn diye.ah ahh.. kuaför akrabalarıymıs babamlarn adam kapıya gelmıs hala parayı vermedıler dıye annem vermıs dusun dıyo kendı sacımı kendım yaptırdım
annem daha nelere katlandı canım sonuc ne oldu 60yasındalar bosandılar.annemın cektıgı ezıyetler yanına kar kaldı.bekarken sultanlar gıbıymıs ısı guzel aılesı guzelmıs ınsAllah 60yasından sonra yıne rahat eder 1.5yıl oldu cok mutluSizinkiler yine demiş gelinliğimi faln annemle aldım icim ısınmıyor onlara en son hatadan cikarinacada görünce osinamam sevdirmeye çalışmıyor eski zamnlarda çok farklı gerçekten anneniz iyi dayanmış biz bola bol eşim benim istedğim eşyadan aldı ekstra ne istediysem aldı bindallı mi kendim gittim aldım onlar hic yorulmadi
Bu yaşta da boşanan var demkki baya evli kalmışlar demkki aile araya girmicek erkek karısını koruyacakannem daha nelere katlandı canım sonuc ne oldu 60yasındalar bosandılar.annemın cektıgı ezıyetler yanına kar kaldı.bekarken sultanlar gıbıymıs ısı guzel aılesı guzelmıs ınsAllah 60yasından sonra yıne rahat eder 1.5yıl oldu cok mutlu
Allah korusun o kadı parasını yiyemezki ne yapcak parayla hep çöpten topluyor...yemeyenin parasını yerlerBunu başarmış kate....bizde kate mi olsak
babannem cok ıyıymısde kızları o 2sene cok bunaltmıslar sonra zatn babannem memlekete gtmıs halalrla da sorunlar cozulmus ama annemlerin sorunu ıkısı arasndaydı anlasamıyolardı hıc. keske daha erken bosansalardı ama işte klasık Turk kadını dayandı son gucune kadarBu yaşta da boşanan var demkki baya evli kalmışlar demkki aile araya girmicek erkek karısını koruyacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?