Azmış aslında dışarıda verilen.
Ben 300/500 tahmin etmiştim.
Bana biraz yüksek geldi canım bilmiyorum ama sigara da vardır içinde belki
Bizde sigarada yok ahım şahım bir gezmede yapmadık
Hiç bir açıklaması yok gidip kredi kartını kırasım var ama bu gidişle temmuzda da parasız kalıcaz kk 2 bini bulur benim ek dersimde olmayacak

Bizde sigarada yok ahım şahım bir gezmede yapmadık
Hiç bir açıklaması yok gidip kredi kartını kırasım var ama bu gidişle temmuzda da parasız kalıcaz kk 2 bini bulur benim ek dersimde olmayacak
Kızmakta çok haklısın bende senin gibiydim .Bütçeyi ele alarak çözdüm bu işi ancak .
Hiçbir lüx denilecek birşey olmadığını söylüyorsun ayrıca bu paranın içinde.

Kızmakta çok haklısın bende senin gibiydim .Bütçeyi ele alarak çözdüm bu işi ancak .
Hiçbir lüx denilecek birşey olmadığını söylüyorsun ayrıca bu paranın içinde.
Bu kredi kartı alındığından beri o bütçeyi yapamıyorum maalesef kendim uğraşıyorum yeri geliyor eşimle tartışıyorum kenara koyuyorum ama yine adama yarıyor biriktirdiğim para üzerinden başka araba hayalleri kuruyor motor alıcam diyor
Hadi ev alalım diyince ben borca girmek istemiyorum diyor
Bedelli kapıda eşimin babasından alacağı var 25 bin ama babasıyla kötü olmamak için istemeyecek sanırım niye çünkü benim biriktirdiğim birikimim var ona güveniyor

Günaydın canım
Bugün 5000 adim atıp 25 dk spor yaptım.
Kahvaltım
Patatesli omlet
Domates Salatalik
Peynir ve şekersiz çay

9 gün sonra tatile çıkacağız kısmetse. Eşimle en son 1 ata altin yapmıştık secimden önce. 25 haziran gibi evimizin kirası yatacak diye de nakit ayırmamistik. Ayın 26 si gibi eşim para erken yatmış biz de harcamışız demesin mi
Anlayacağınız benim ek derse kadar parasısiz. O kadar kizdim ki Sen becerimiyorsun kartını ver dedim vermedi bana esim

Suveybe13 cnm isiniz zor
babasi versin borcunu eger durumu iyiyse
esin bencil sanki
acaba her ay kendine gizli birikim mi yapsan 1 gr 50 dolar gibi esin sende oldugunu bildikce toparlanamayacaksiniz

üstelik o kadar gida masrafi cok gibi ama uzun sureli yağ bakliyat vs ise olabilir

Aynen canım bencil babasının parası var bedellinin lafını bile açmıyor onlara.adamlar ellerindeki parayla bir şeyler almasını bekliyor bu sayede isteyememiş olacak ve onlarla kötü olmamış olacak
Biraz önce dediki iyiki birikmiş para var.yani ona güveniyor bundan daha güzel bahane olabilir mi ki
Ev alalım demiştim o zaman mecbur verirler o keyfiyet dedi bana şimdi bedelli var ama lafını bile açmıyor onlara

Selam kızlar, misafirlerim gitti.
Ortalığı toparlayıp akşam yürüyüşlerine kaldığım yerden devam.
Tarif için Suveybe13 teşekkür ederim canım pamuk gibi oldu poğaçalarim.
Artan börek ve pogacalari buzluğa attım.
Bizim bu ay mutfak alışverişi 1.363 TL tutmuş. 250 TL si kasap, 100 TL civarı stok için deterjan, yağ ve çay aldım. Dışarıda hiç yemedik. İki kişiyiz ve kahvaltıyı da evde yapıyoruz. Kışın 500 TL yeten aylar bile oluyordu ama artık dondurucu stoklarımiz bitti ve herşey çok pahalı.

O istemiyor mu bende vermiyorum o zaman yapsın askerliğini kimse beni düşünmüyor ben niye düşünüyorum
Babasından alacağı varken birikimi kullanmak istemesi tam bir klasik erkek düşüncesi. Erkeklerin geneli boyle sanirim, eşim de parasının değerini hiç bilmezdi, cebinde biraz para kalsın hicbiryere harcayazsa hemen dışarıda yiyelim der.
Borçları hafifletip birikime başlayınca neredeyse hiç kendi maaşımı kullanmamaya başlamıştım ve harçlığım kalmadı diye ondan istiyordum.
Ev kredisi ile birlikte daha da paranın kıymetini bilmeye başladı. Mesela pazara birlikte gittik domates 7 TL diğer tezgahlara bakıp öyle alalım diyor, eskiden olsa ilk tezgahtan alır çıkardı. Yani borç altına girince ancak erkekler düzene giriyor diye gozlemledim ben.
Tatlu ya katılıyorum, biraz ayrı birikim yap onun haberi olmasın, birken parayi az bilirse ona göre daha temkinli yasayabilir

Ben de birkaç yıldır eşimden habersiz birikim yapıyorum. Eğer esimin haberi olsaydı çoktan gitmişlerdi.
Evliliğimizin başlarında birseye lazım olunca bende para olduğunu bildiğinden isterdi ben de hep verirdim. Sonra dedimki kendime sen biriktirmeye çalış esin harcasın. Uzunca bir süre biriktirmedim çünkü bir anlamı yoktu.
Bir sonraki aşama da eşimden habersiz kenara altın yapıp koymak oldu.
Bu süper çünkü bayağı biriktirdim ben. Arsa vb alacak olursak bur kısmını çıkartır veririm. Bir kısmından yine haberi olmaz. Kenarda hep olmalı. Keşke eşim de birikim yapabilse birlikte birikirsek.

Ben her kadının her zaman gizli birikimi olması taraftarıyim
Ev alırken şahsi birikimimi cikardim epey rahatlattı bizi, iki aydır yine ufak tefek ayrı birikim yapıyorum.
Eşim harçlık olarak ayırdığından hiç arttırmaz, zaten sana veriyorum birikiyor diyordu şimdi de ev kredisi ve aylık bir altından artan harçlık olmalı kafasında
Hiç değişmeyecek sanırım :)

En son bilezik yapmıştım bayağı enlicesinden birseye lazım oldu yine istedi.
O bileziğin yerine 2 li burma adana bileziği yapacağım. Hem bilezigimi aldı şimdi ne dese begenirsiniz yeniden yapmak isteyince bilezik değer kaybettiriyormus ata yapmalıymışım. Aldığını yerine koyacağım onu da harcamayacağım dedim.

Şimdi sıkıntı yok hiç kavga da yok isteyemiyor. Temiz iş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…