Günaydın kızlar
Mutlu pazarlar. .

Dün bir güzel alışveriş yaptım kendime .
Hazır bulmuşken hem beğenip hemde kendime yakıştırmışken iki elbise bir etek 2 bluz 2 tshirt aldım . 4 taksit yaptırdım . Pişman mıyım hayır ihtiyacım vardı ve istiyordum da .
Hafif topuklu yazlık ayakkabı gerekli bir de güzel bir babet. Onu da maaştan sonra alacağım belki bir de çanta.
Kk önümüzdeki aydan sonra azalıyor zaten tatil ve tv taksidi temmuzda son ödemesi var.

Güle güle giyin canım.
Taksitler bittiğinde insanın üstünden kocca bir yük kalkıyor değil mi?

Seni de tebrik ediyorum ve yaşasın kk diyorum

Şu an tüketim toplumu halindeyiz ne yazık ki. Harcamadan duramıyordum ben de .

Biz de geçen hafta oğluş büyüdüğünden hiç kıyafeti kalmamıştı. Oğluşa alınacakları aldıktan sonra kızım ve ben de bir şeyler baktık. Ben sadece siyah ve beyaz basic tshirt aldım. Kızım da birkaç thsirt aldı sadece. Geçen yıldan elbiselerim filan var 10 günlük tatilde yeter de artar bile. 2 de mayom var daha ne olsun hiçbir eksiğim yok çok şükür.

Aklım fikrim nasıl ne kadar birikim yapabilirim de
Tatilden sonraki ay da sanırım kurban bayramı var. Kurban keseriz kısmetse. O ay çok birikim olmaz. Ondan sonraki 2 aylık maaşımla şöyle güzel bir bilezik alayım kendime ohh
Heyecanlanıyorum bak şimdi
Kışın da eşim tüm masrafları karşılarsa (kızımın özel dersleri, faturalar, kredi kartlarımız ve diğer masraflar)
maaşım ile de birikim yapabilirsek harika olacak. Şu an doğu görevindeyiz (lojmandayız, kantinimiz daha hesaplı, oğluşun okulu iyi özel okula gerek yok, vb) bunlar da masraflarımız az olduğu anlamına geliyor. Borçlarımızı da bitirdik çok şükür.
Güzel bir arsa vb bulabilirsek çok sevineceğim. Evimiz ve aracımız var çünkü. Arsa zamanla daha çok kazandırıyor sanki. Tabi doğru bir arsa olmalı kıymetlenecek...

Bir de kızım 12. sınıfa geçti. Eğer bu yıl Allah nasip eder de üniversiteyi kazanırsa seneye birikim yapma imkanımız azalacak.

Çocuklar sürekli büyüdüğü için onlara mecbur alınır, kendine aldığın siyah beyaz tişört de mantıklı, her zaman giyilen şeyler. Kadınlar kulübünde Minimal yaşam topiğini de takip ediyorum evim epey sadeleşti. Gardıropta da katlama tekniğimi değiştirdim.Konmari usulü katlama deniliyor. Şimdi bakınca bütün kıyafetlerimi görüyorum, kombinleyip giyiyorum hemen.

Bu arada babamdan aldığımız borç 5 bin dolar + 2 bin euro :) ben yavastan altin almaya başladım şuan
Tam altin ceyrek yarim karışık altınlar oldu. Ceyrek olarak hesap edersem hepsini 29 adet ceyrek diyebilirim :)
cnm neden döviz almiyorsun zaten borcun doviz seklinde.
Altin daha mi cok artiyor dövize gore

gule gule kullan cnm ihtiyacsa tabiki alinmali begendiysen hic soryn degil zaten

merhaba kızlar birkaç gun uzak kalmısım bırıkmıs sayfaları okudum arkadasımın sehır dısında dgunu vardı gıderken otobusle gttım donuste aılemde geldı onlarla donduk arabayla benzın bılet 300gıbı bıse tuttu.
orda da pek bıse harcatmadılar bıze 60 70anca tutmustur esım berbere falan gtcektı 50de ona verdim
kına dugun kuafore gttık kınada ama makyajımı arkadasıma yaptrdm 50tl kar ettım ıste toplam 150de kuafor tuttu. ee hedıyesız olmaz ceyrek götürdüm
gıdılmesı gereken dugunu olan 1000lirasız yola cıkmasın

canım minimal yaşam topiğini iyi ki söyledin. Onu okuyorum. İşlerim bitmiyordu. Fazlalık ne varsa atı atıvereyim de rahatlayayım. Çok teşekkürler

forumda tarzını yorumlarını begendıgım bırısınız ınce dusuncelıgınız borc konusunda bıle kendını gostermıs aılende olsa bnde aynı fıkırdeyım gonlunden gecer durumu vardır oylesıne verır ama borc alınıyorsa aynı sekılde döviz yada altn olarak verılmeli bncede.
genel bırıkım yorumlarınızı da sevıyorum bu arada ıyıkı aramızdasınız

canım minimal yaşam topiğini iyi ki söyledin. Onu okuyorum. İşlerim bitmiyordu. Fazlalık ne varsa atı atıvereyim de rahatlayayım. Çok teşekkürler
Hangi topik o kızlar ben de bir bakayım, taşınırken epey ayıklama yaptım aslında ama kesin yine verilecek fazla birşeyler vardır

Sağol canım.
Henüz bu ay da çok yüksek 1.400 kadar .
Önümüzdeki ay 800 e düşüyor sonra iyice azalıyor :)
Benim haziran ayında yani bu ay 992 tl kredim ve 1500 tl (gün parası) bitti. Hepsi bitti
Öde öde bitmiyordu. Maaştan da kalmıyordu.

Seninkisi de iyice azalıyor hepsi bitsin kurtulalım borçtan harçtan

Fazlalıkları atacağım bugünden itibaren. Annem görmesin Kullanmadığım deri çantalarım var ona da götüreyim bari
Bu arada annemler hiçbir şeylerini atmıyorlar. Evlerinde iş yapmak da çok zor. Kendileri de yaşlandı. Depolarında doğal gaza geçmelerine rağmen kömür sobaları ve termosifonları duruyor daha neler neler

cnm neden döviz almiyorsun zaten borcun doviz seklinde.
Altin daha mi cok artiyor dövize gore
Canım ben kendi evime taşınınca abilerim, kızkardeşim ev hediyesi olarak hep çeyrek aldılar.. bende basta elimde az kaliyordu.çeyrek alıyordum.. altin almaya baslayinca hevesim daha çok artti ve altın olarak devam ettim.. böyle devam etti yani :)
hakkimdaki.düşüncelerin için cok teşekkür ederim. Biraz empati herseyi daha dikkatli yapmamiza sebeb oluyor diyelim. Biri benden yüklü bir borç alsa ve geri vermesi bir yıldan fazla sürse verecegim para ciddi deger kaybeder. Hele.ki birikim paramdan versem bi anlamı kalmaz dimi. O sebeble biraz duyarlı olmak en iyisi

Teşekkürler canım ekran görüntüsü aldım dönüşte de tavsiyelerini bekliyorum, hangi otel bi sakıncası yoksa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…