Altın borç verdim geri isteyince kötü oldum

Konuyu ,tüm yorumları tek tek okudum. Öncelikle yengenin samimiyeti bana geçmedi. Sanki tüm aile haklısın, yanlış anladık falan filan diyip ağzınıza bir parmak bal çalıyor gibi geliyor bana. Önünüzde düğün varmış. Aileniz elalem ne deri fazla takan insanlar. Elaleme rezil olmayalım diye yapıyorlar gibi hissediyorum. Tavsiyem altınları almadan evlerinde yatılı falan kalmayın araya biraz mesafe bir soğukluk koyun. Ne olur ne olmaz

Netfliks dizisi gibi akıcı ve her bölüm şaşırtıcı. Sonunda çarpıcı bir plot twist bekliyorum; mesela meğer gerçekten eşiniz sizin aile arsalarının pesindeymis ahava

Öyle güzel aktı ki kuzen gizli görev için gönderilmiş MİT ajanı ya da annesi kılık değiştirmiş Hades çıksa şaşırmayacağım.

Yaaa ahahah yorumlar cok tatlıı bu durumda beni bile güldürdünüz gelişme yok onu bir söyleyeyim topluca kuzeni de ana babayı da dahil edip yüzleşme yapmak cok mantıklı. Lakin benim gideceğim düğün tam da bu kuzenin düğünü. Üstelik babam şu an olanlarda ortalığı karıştırdığı için anneme aşırı kızgın. Sin sülale sövme modunda ve annem yemeklerden sonra babamdan laf duymamak için evden kaçma modunda babam abimle anneme çok kızıyor. Biz kuzen olmadan da olsa annemlerle beraber oturup konuşalım desek abim kendini haklamaya uğraşır. Yengem “iyi niyetli ve dürüstçe” gibi takılır ve annemi suçlar. Babamı da tanıyorsam eğer anneme daha çok sarar. Annem de ayılır bayılır ve ben seninle doğru düzgün konuşmadım, ben sana bir şey demedim bile ama hep sen yapıyorsun, senin yüzünden oldu der ve beni suçlar. Adım kadar eminim daha önce de biz bu tarz seyler yaşadık para muhabbeti olmuyordu hiç başka bir konu oluyordu. Annem gene taraf tutup beni haksız buluyordu. Biz konuşmaya oturduğumuzda abimle yengemin bütün hatalarını kendi hatasından olmuş gibi gösterip, arkadan ben sana naptım, sana ana lazım değilmiş moduna girip bol aglayış, bol bagırma , bol tansiyon aleti ile süreci sürdürüp, ben oralı olmayıp laf söyleyip kendi kabuguma cekilince arkadan ağlayan gözlerle yanıma gelip ben seni çok seviyorum diyip sarılıp agladı hep. Ful bu şekilde gerçekleşti olaylar…

Yengemde anneme yıkma konusunda şu şekilde haklı olabilir. Daha öncelerinde bebeğim daha da kücükken annemlere gittiğimizde bir seferinde şöyle bir olay gerçekleşti. Annemlerdeyim ve bebeği tam uyutuyorum. Abimin cocuklar ya gelip doğrudan uyandırıyor. Ya da bagrış cagrışlarına cocuk avaz avaz aglayarak uyanıyor. Abimlerde sabah kahvaltıdan aksam yatana kadar annemlerde duruyorlar. Görüyorlar, ne müdahale ediyorlar ne de gidiyorlar. Bu baya bir tekrarladı. 2.veya 3.gun oldu. Anneme dedim. Anne bu cocuk sesten, cocuklardan uyuyamıyor. Keşke alışık olsaydı ama değil olmuyor. Kaç gündür ne cocuk uyku uyudu ne de biz uyuduk. Abimler tabiki gelsinler ama çocugu uyutacağımda ya sessiz olsunlar ya da evlerine geçsinler. Uyanınca geri cagırırız. Zaten 1 ön sokakta oturuyorlar. Ben evde de hep tek başıma uğraşıyorum cocukla. Anneme geldim daha cok yoruldum. Bu çocuğun uyumaya, benim de dinlenmeye ihtiyacım var. Keşke benim bir evim olsaydı burada, ben gitseydim ama öyle bir durumum da yok. Lütfen konuş çocuk da ben de perişan durumdayız dedim. Tamam kızım dedi. Arkadan abimi aramış. Ona da demiş ki oğlum kardeşin sizin bana gelmenizden rahatsız. Bunlar gidince biz görüşelim… abim beni bir aradı ki onda da neye uğradığımı şaşırdım. Sanki ben onlar niye sana geliyor, gelmesinler. Ben onlarla görüşmek zorunda mıyım demişim gibi tepkiler aldım. Dedim ben öyle bir şey söylemedim. Benim dediğim buydu. Bu şekilde söyledim… o da bana inanmadı annemin gazına geldi. Küstü bana. Yengem onda da aradı hemen dördümüz oturup konuşalım dedi. Yüz yüze konustuk da öyle beni anladılar. Dediler biz bilmiyorduk. Ufak bebeğin var ve annene gelmişsin. Tabiki haklısın cocuk uyusun, ben de dinleneyim istersin ama biz gidelim dedikçe annem kardeşin o kadar yoldan gelmiş ayıp olur kalın biraz daha diyip oturtuyordu. Hatta birinde nöbete uykusuz uykusuz gittim siz yanlış anlamayın diye dedi. Dedim yok yok hiç yanlış anlamam gülüştük sonra. Öylelikle kapandı o olay da. Gene annem lokum diyeyim derken bokum diyor olabilir

çok üzüldülerse oğullarına o zaman borcunu onlar ödesinler. Borç vermeyi hiç sevmem. Kendi paranla rezil olmuşsun.

Baska bir yorumda soyledigim gibi kardeslerin arasini kotu eden anne babadir esit adil davranmadigi surece bu boyle gider bu saatten sonra adil davransa bile sizlerin arasinda bunun temelini atmis anneniz kendiniz yuvaniz icin uzak durun sizde ailenizdir tabi ki goruseceksiniz ama minimumda tutun

sonuna kadar katiliyorum. Bende malesef ki yasayarak ögrenenlerden oldum. Is annede babada bitiyor.

sonuna kadar katiliyorum. Bende malesef ki yasayarak ögrenenlerden oldum. Is annede babada bitiyor.
Konu sahibi annesine ne soyluyor annesi abisine gidip ne anlatiyor normal sartlarda konu sahibi annesine deseki evet onlardan rahatsizim gelmesinler o zaman bile annesinin gidip abisine bunu yumusatarak anlatmasi gerekirken gayet guzel soyledigi seyi bile kotu anlatiyor sonra hoop kardeslerin arasi bozuluyor dua etsinler kadin abisine verilen mal icin ses çıkarmamış ben olsam aileme tavir alirim o evlatta ben neyim diye hep aralari bozulsun diye ugrasmislar

Ay yalnız kuzenin olayi bdv de ders olarak okutulmalı gerçekten. Kimse kimsenin işine karışmasın valla düğün zamanı tüm suç kuzene kalacak o olacak. Baskasi olsa kavga çıkarıp düğüne bile gelmezdi belki. Durduk yere al başına belayı.

Detaya bak haha Yazarkende sormak aklıma geldi ama yazmadım. Konuda bir sürü akraba var başkasıdır herhalde yahu dedim. O kuzen düğünü olacak kuzen demek
Bilmiyorum düğün öncesi yüzleşmeye fırsatınız olur mu?

Annenize ciddi bir tavır koyun. Abinizi o hale getirende, öyle yetiştirende o.

Kızlar devamını anlatıyorum. Parayı attılar. Özür dilediler. Eşimden de özür dilediler. Helallik istediler. Bugun hepsi mahcup bir sekilde arayıp konuştular. Dedikleri gibi arkadaşı arabayı satmış. Model düşürmüş. Acelesi de yok 2 senede yavaş yavaş ödersin demiş. Üstünü de dolar, euro olarak başkalarından parça parça alıp tamamlamışlar… Bugunun en mahcubu da annemdi. Sorumsuzun teki. Hata zaten ondaydı. Bulamazsa mecbur benim ödemem lazım, senin ihtiyacın vardı. Ben ondan delirdim zaten şeker hastasıyım şekerim fırlayınca sinirim de fırlıyor benim dedi. Şimdi başkalarından borç almış. Akrabalardan almadığına cok sevindim. Yoksa onu da benim üstüme yıkardı. Ben ödemezlerse ben kendim nasıl yapacağım diye stres yaptım. Emin olun hiçbiriniz benim kadar üzülmemişsiniz de biz babanla kaç gündür kahrolduk dedi. 4 sene olacak evleneli. Bir kere sen benden istememişsindir. Ama abin öyle mi ? Hep beni sıkıştırıyor. O da bize bütün parayı 15 gunde istiyorsun diye söyledi. O bulamazsa mecbur biz bulmaya çalışacaktık. Biz ondan seni aradık ettik yanlış yaptık. Hem ödemiyor hem de bize yalan yanlış söylüyor. Bir anda biz de çok sıkıştık o kadar nereden bulacağız diye dört döndük. Zaten kimi arasam oğluma diye söyleyince kusura bakma veremem diye söylediler. Kızın öyle değil, ona olsa verirdik diye söylüyorlar. Ona kimse borç da vermek istemedi. İyi de oldu. Böyle oldu mu bizde çok rahatladık. Kimse bizi arayıp bizden de istemez. Valla ben de çok rahatladım dedi… eşimle de güzelce konuştu. O da gene inada bindirmedi. Tek tek bütün hatalarını saydı. Yanlış yaptınız. Böyle yapmayacaktınız. Bu lafları demeyecektiniz dedi. Onun da gönlünü almaya çalıştı… kırgınlıklar var gene ama bir şekilde tatlıya bağlandı. Paranın gelmesine ve sonradan da olsa hatalarını fark edip özür dilemelerine sevindim. Üstümden bir yük kalktı

işte verip kötü olacağına verme kötü ol kendı paranın dilencisi yapıyorlar insanı el bırliğiyle üstelik

Bu arada tam da bugün ev için müteahhit ödeme istedi. Kendi altınlarımı sattım. Kenardaki dövizimi sattım. Onlardan geleni de verdim. Eşimin iş karşılığı aldığı çeki de verdim. Daha önce de kayınpederden borç alıp biraz ödeme yapmıştım. Son 700 bin ödemem kaldı onun da acelesi yok. Ev bitimine kadar tamamlamam lazım Allah ın izniyle onu da hallederim. Allah nasip ederse annemin satar ev alırsınız diye söylediği arsayı falan da ellemeden evi alacağım. İstiyorum ki dönüp bizim de evde şu katkımız var diyemesinler. Nasipse hiçbirinden de almadan halledeceğim. Bana dua edin lütfen

O bulamazsa mecbur biz bulmaya çalışacaktık.
Neden? Abiniz evli, barklı hatta evi de zaten ailesi sayesinde edinmiş biri değil mi? Neden afedersiniz her hareketinde aileniz onun peşini topluyor? Kredi çeker kimseye de ne araba sattırır ne de ağzına laf verirsin olur biterdi. Bir de yengeniz çalışıyor mu merak ettim. Abiniz için altınları yapmadı demiş de sonuçta evi yenilemek isteyen de abiniz değildir.

Yorumun eli olsa da öpsem başıma koysam. Aradığım soru.
Ya bir de bir kisi degil iki kisi degil ailenin tamamı sürekli birilerine el açıyor. Hiç anlamadım yani koskoca insanlar hic rahatsiz olmuyor mu? Abi alıyor yetmiyor anne baba oraya buraya soruyor, abi sonra bir de arkadaştan aliyor, ev alınırken üye de kp den almış. Tuhaf sey gerçekten. Bi de yani küçümsemekten degil de çalışan eden insanlar icin kredi miktarı olarak bakarsak üç kuruş gerçekten.

Bu hikayede neden kimse kredi çekmiyor da dilenci gibi ordan burdan para isteniyor sürekli onu anlamadım.
Şöyle. Duyduğu gibi kp çıkardı getirdi. Öbür çocuklarıma da verdim. Hak geçmesin. Bu da sizin hakkınız dedi. Eşim kabul etmedi. O da kabul etmeyince tamam o zaman şimdilik alın. Olunca veya arsa satılınca ödersiniz acelesi yok dedi. Aslında o hediye olarak verdi. Biz borç olarak aldık. Bizdeki olay bu şekilde gelişti. Vermeseydi de abime verdiğimi geri isteyecektim. Kendi takılarımı , kenarda köşemdekini bozacaktım. Arsaları belki ederinin çok altında satacaktım. Ama bir şekilde halletmeye bakacaktım. Bir şekilde borçsuz halledebilecekken neden kredi çekeyim ki ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…