Altın borç verdim geri isteyince kötü oldum

Kedili ve Bebeli

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2021
3.402
4.753
83
2.5 sene önce abim araba almak için 90 gram borç istedi. Aydan aya öderim, her sene 30 gram yaparım 3 senede bitiririm dedi. Ben de şu an ihtiyacım yok ama benim evim yok. Ev alacak olursam daha erken de isteyebilirim. O zaman bozuşmayalım bak dedim. Yok problem değil zaten öderim, ödeyemezsem arabayı satarım niye kötü olalım dedi. İyi tamam abi dedim verdim. Gel zaman git zaman 2.5 sene geçti. 30 gramını sadece ödedi ve ben topraktan bir eve girdim. Bu aralıkta da biz arabayı yükseltecek olduk, abimden istemedim. Kendi bileziğimi bozdum koydum üstüne. Eşim iş için araba alacak oldu. Para yetmedi. 50 gram başkasına borçlandım onu ödedim gene abimden istemedim. Ev için gerçekten parayı toparlayamadım. Bu aralıkta da 40 gram kayınpederden borç aldım. En son çare abimden istedim. Onda da durumu anlattım. Dedim abi böyleyken böyle. Benim şu kadar ödeme yapmam lazım. Bu kadar da borçlandım. 2 arsamı ilana koydum ama satılmıyor. Ödeme durumun var mı ben gerçekten sıkıştım dedim. Ben ödeme yapamam. Anca seneye öderim dedi. Dedim seneye benim için çok geç. Benim 1 ay içinde ödeme yapmam gerek. Ben ödeyemem bulamam dedi. Peki abi ben gene haberin olsun diye söylüyorum dedim. Çocukları falan sorduk kapattık… ertesi gün babam beni aradı. Sen cok ayıp ettin abini niye sıkıştırıyorsun. 1 sene bile olmamış daha. 1 ini de yapmışlar. Sen niye sıkıştırıyorsun bizi çok üzdün dedi. Dedim baba ben keyfi bir şey için istemiyorum. Ev alacağım ve ihtiyacım var. 1 sene de değil ayrıca 2.5 sene oldu 3 seneye yaklaştı ve ben başta da ev durumunda geri isteceğimi söyledim. Ben yanlış bir şey yapmadım dedim. Sizde iki araba var. Onu satsaydın ya, niye abindekini istiyorsun çok ayıp yaptığın dedi. Dedim baba biri iş arabası. Arkası panelvan bir araç. Ben o arabada cocugu nereye oturtacağım ? Ben sürekli sehir dışı yolculuk yapıyorum ve benim cocugum doğduğundan beri oto koltuğunda. İş arabasıyla cocugu nereye nasıl götüreceğim ? Biz ailecek bir yere giderken hep diğer arabayı kullanıyoruz. Üstelik onu kendim de kullanıyorum. Diğer araba hep eşimde. İşte. Ben çocukla istanbulda bir basımayım sürekli. Benim ihtiyacım var. Üstelik geçmiş 3 sene. Ev alıyorum ben. Verirken iyiyim de niye isterken kötü oluyorum dedim. Velhasıl kabul etmedi. Onlar da bir araba kullanıyorlar. ( abimin iş yerine servis var ve evde tek şoför) sizde de bir araba olsaydı ne olurdu dedi. Dedim baba eşim işte o arabayı hep kullanıyor. Ben de bir kullanıyorum. Hadi ben kullanmayayım. Benim o arabada cocugu koyacagım bir yer yok. Öbür arabayı sat desen, o araca da eşimin iş malzemeleri sığmıyor. Ben nasıl satabilirim ? Mecbur kalırsam arabayı mecbue kücülteceğim ama araba benim son kurşunum. Odeyemezsem, altından kalkamazsam onu küçültmeyi düşünürüm. Baskasının bana borcu varken ve benim paraya ihtiyacım varken ben niye geri isteyemiyorum çok yanlış düşünüyorsun dedim. Girdik birbirimize kapattık… annemle konuştuk sonra. Nasılsın, napıyorsun diyorum bana imalı imalı napayım tansiyonum fırladı. Beni kimse düşünmüyor. Hastane hastane dolaşıyorum diyor. Bana sen nasılsın napıyorsun bile demiyor. Cocuğu sorup kapatıyor… üstelik kuzenim eşimi arıyor sen çok ayıp ettin diyor. Ne yapmışım ben demiş. Sen ona demişsin ki merak etme biz senden geri istemiyoruz şimdi. Biz evi öderiz. Sen kendini sıkıştırma. Aynı hafta adamı arayıp altını geri istemişsin. Ayıp değil mi yaptığın demiş… biz istemiyoruz diye bir şey söylemedik. Üstelik eşim abimle hiç konuşmadı. Ben konuşsun istemedim. Benim abim, senden duyarsa kırılır. Ben kendim konusurum dedim. Kendim de bahsettiğim sekilde konustum ne kırıcı bir şey söyledim ne de bahsettiği gibi bana lazım değil vs dedim… ben anlayamıyorum gerçekten. Hazmedemiyorum yaşadıklarımı. Bende mi bir sıkıntı var arkadaşlar ? İstediler aynı gün verdim. Bir defa lafını yapmadım. Sıkıştırmadım şimdiye kadar. O bir gram üstüne kenara atmamış. Kazandığını yemiş. Sağda solda o tatil senin bu tatil benim gezmiş. Suclusu ben oldum. Kimse ona niye ödemedin demiyor. Ev alacaklarmış, mecbur isteyecek diye kimse demiyor. Herkes bana yükleniyor. Yarın abimi arayıp konusayım diyorum ama o kadar tepkiler gördüm ki bende mi sıkıntı var, ben mi yanlış yapıyorum diye kendimi sorgular oldum. Benim bir yanlışım var mı bunda ?

Offf tr'nin erkek çocuk aşkı beni çıldırtıyor.
şu manipülasyonlara bak.
Oğluna gezmede aydan aya öde diyeceğine kızına kendi parasını istediği için trip atıyor. Sakın alttan alma gerekirse kötü ol.

Çok haklısınız arsalarınızın olması veya 2 arabanız olması sizin ihtiyacınız olmayacağı anlamına gelmez o yüzden eş dostla akrabayla bu tarz alışverişlere girmeyi uygun bulmuyorum. Kimse sizin o malları edinirken nelerden fedakârlık ettiğinizi bilmez bizimde şuan aynı durum var bende altın biriktirin hep ama göze batar ve hakkımız olan mirastan bize vermiyorlar . Ama kimse bilmiyor ki ben 10 gezeceğim yerde 1 gezip onları yapıyorum. Yani abinizin durumu çok iyi değilse istemeyin derim gene kardeştir ama sağda solda gezip tozup borcuna sadık kalmiyorsada kuruşuna kadar alın derim

Yanlışınız yok, ailenizin tutumu yanlış.

Sorsan adil davranıyorum der. Asla kabul etmez annem de eşit davranmadığını… bu gidişte kötü olacağım zaten ama hak etmedim, ona üzülüyorum

Sorsan adil davranıyorum der. Asla kabul etmez annem de eşit davranmadığını… bu gidişte kötü olacağım zaten ama hak etmedim, ona üzülüyorum
Hemen 1 ay sonra istememişsinki 2,5-3 yılda haydi haydi denkleşirdi o para

Kardeşin de olsa yaptıkların asla görülmüyor canım.Borç morç hikaye…Aileden birine böyle para odaklı yardım edeceksen o parayı borç olarak görsen bile sana ödeme olmuyor pek.İyiliğini uzay boşluğuna atacaksın.Allah görüyor diyeceksin.Ben de abime çok iyilikler yaptım ama hep nankörlük gördüm…Biz acıyıp yardım ederiz ama kötü oluruz bu böyle…Sen öyle bir borç istesen sana verir miydi? Bunu da düşün…Bana net yok denirdi…

Pes bu ne pişkinlik? Valla keşke vermeseydin. Bu da sana ders olsun. Sen de sıkıştır hemen istiyorum kocam istiyor de.
Kesinlikle çok haklısın. Bilseydim herkesle kötü olacağım. Asla vermezdim… şu an arabayı satsa da zaten altının yarı parası anca çıkıyor. Biz gene eşimle sıkıştırmayız. Adam arabayı satıyor yok napsın baska. Oldukça verir yapacak bir şey yok diyorduk. Ama eşim için adam ağzını açıp tek kelime etmezken yok kocası istedi, yok bana istemeyeceğiz dedi aynı hafta altını geri istedi vs dediğini duyunca, kocam da döndü bana dedi ki bak ben ağzımı açıp tek kelime laf etmedim. Bir defa lafını yapmadım şimdiye kadar. Ama madem böyle konusuyor, bulsun buluştursun bütün parayı versin o zaman sıkıştıracağım sakın bana karışma dedi

Gerçekten öyle. İş arabası mevzusunda da hani borç aldık onu ödüyoruz vs diye anlayacaktım. Duyduğu gibi, sakın bana güvenme ben para mara veremem dedi bana. Bir dinle yani başta değil mi ? Dinlemedi bile beni. Ki istesem isterdim senin bana borcun varken ben baskasından borç alıyorum. Senden istemek hakkım. Ama o zaman da hemen tersledi beni

Aileniz çok yanlış üzgünüm o gramın üstüne bir bardak su için, mahkemeye verseniz kanıtlayacak deliliniz var mı?? Verecek olan şimdiye kadar öderdi eşiniz ve sizin yüz yumuşak galiba kimse borcu kaale almıyor,demek ki sizi saf ve güçsüz görüyorlar tabiri caizse dişleri sizi kesiyor.....

Borç verip kötü olmaktansa vermeyip kötü ol daha iyi.
Abin herkese kendini haklı göstermek için yalan yanlış anlatıyor.

Ben olsan son çare olayı tüm tanıdıklara mesaj atarım olayın doğru bu diye.

Kimseden kolay borç alamaz kimse kimse kefil olmaz sonrasında

Sizden aldığı altınlarla aldığı arabasını satıp borcunu ödesin.
Size arabalarınızı sat diye akıl vereceklerine abinize aynı aklı versinler.
Hepsini geçtim belli ki abiniz kendini haklı çıkarmak için insanlara yalan söylüyor bir de. Eşinizi de kuzene kotulemis. Bunlar kabul edilebilir değil. Hani bir söz var ya "bazı kavgalar çıkmalı, bazı kalpler kirilmali" diye sanırım o noktaya gelmişsiniz.

İşi mahkemeye götürmem. Ancak enn büyük hakime havale ederim, geçerim. İki kardeşiz zaten ve onunla da mahkemelik olmayı gerçekten istemem…. Yüz yumusaklık da değil aslında. 2 tane yeğenim var. Kendi çocuklarım gibi severim. Çoluk çocuk yollarda minibüslerle heba olmasınlar dedim. Kolumda kalacağına onların işini görsün dedim. Allah var bizim gelirimiz ondan daha iyi. Onun da geliri gene iyi ama aman olsun 2 cocuk var onlarda dedim. Ev alacak olmasam 5 sene de geçse istemezdim ben aman işlerini görsün koluma takıp napacağım derdim gerçekten çocuklara kıyamıyorum. Yumuşak yüzlülük mü bu bilmiyorum ama kendi abim ve benim yeğenlerim. Ne bileyim farklı da davranamazdım ki. Hak ediyorlar mıydı farklı tepkiyi ? Evet. Ama farklısını da kendime yakıştıramazdım… işte şimdi işler öyle bir noktaya geldi ki demek istemediğim şeyleri demek zorunda kalacağım. Aslında iş, diş geçirememek değil aslında. Ben hiç yapmak istemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…