Altın istemek ?

Niye alsın @Alys ki altın almak eşin görevidir. Evlatları eşlerine takıcakları altınlarıda onun meslek sahibi eden insanlardan beklemesi ne kadar doğru? Niye gelinin takıcağı altını yapsın? Altın yapmak düğün vs yapmak evlenenleri bağlar. Evlenen başkaları ama paralar altınları aıleler ödesin ne kadar mantıklı dimi :işsiz:
Valla nasil biliyorlarsa öyle yapsınlar benim sorunum değil, ama bizde böyle

Nasilsa hiç bilemeyecegiz.
Neden yalan soyleyim?
30 senedir ailemle yurtdisindayiz, burdada çok şükür durumumuz iyi, turkiyedede.
Ben eşimden ayrildim ve başımdan geçenleride anlattim bir arkadaşın konusunda fikir amaçlı.
bizde erkek evlat yok vede ailem bizim üstümüze titriyor.
Ailem eski evliligimin konusu bile açmıyor, evlenmeden önce baba evinde nasilsam şuandada öyleyim.
Ticari sekreterlik yapiyorum ve baba evindede gayet rahatim evlenmeden önceki gibi sukur 😎

Neden yalan soyleyim?
30 senedir ailemle yurtdisindayiz, burdada çok şükür durumumuz iyi, turkiyedede.
Ben eşimden ayrildim ve başımdan geçenleride anlattim bir arkadaşın konusunda fikir amaçlı.
bizde erkek evlat yok vede ailem bizim üstümüze titriyor.
Ailem eski evliligimin konusu bile açmıyor, evlenmeden önce baba evinde nasilsam şuandada öyleyim.
Ticari sekreterlik yapiyorum ve baba evindede gayet rahatim evlenmeden önceki gibi sukur 😎

Bu kadar durumunuz iyiyken dugun gecesi altin kacirmaya calişmanizi "güvence" diye aciklamasaydiniz o zaman. Ekstra guvence derdi degil o ekstra bedava para sevgisi.

Nasilsa hiç bilemeyecegiz.
Üstelik benim ailemin maddi ve socio-kültürel durumu eski eşimin ailesinden daha iyiydi.
Ama onların durumuda bikaç altin takamayacak kadar kotu degildi.
Üstelik çok cahillerdi, hiç kendilerini gelistirmemisler.
Söz merasiminden sonra kayinbabam arabada evlerine giderken eşime, adamlardan 30 sene geride kalmisiz demis benim ailem icin, bunu eski eşim söylemişti bana.
Neyse herşeyin hayirlisi

Üstelik benim ailemin maddi ve socio-kültürel durumu eski eşimin ailesinden daha iyiydi.
Ama onların durumuda bikaç altin takamayacak kadar kotu degildi.
Üstelik çok cahillerdi, hiç kendilerini gelistirmemisler.
Söz merasiminden sonra kayinbabam arabada evlerine giderken eşime, adamlardan 30 sene geride kalmisiz demis benim ailem icin, bunu eski eşim söylemişti bana.
Neyse herşeyin hayirlisi
Madem böyleydi niye cahil insanların evladıyla evlendiniz? Kendi sosyo kültür seviyenizde biriyle evlenmediniz?

Bu kadar durumunuz iyiyken dugun gecesi altin kacirmaya calişmanizi "güvence" diye aciklamasaydiniz o zaman. Ekstra guvence derdi degil o ekstra bedava para sevgisi.
Benim ailemin taktigi altini neden bu konuda guvanmedigim eski esime birakayim?

açıkçası benim bakış açım değişti bu konuya karşı ... iki kere nişanlılık yaşadım ikisinde de ne takarsanız dediler geçtiler bizimkiler. 2.nişanlımla evlendm , herşeyimizi kendimiz yapmaya çalışıyorduk. Benim ailem takılarımı yapmışlardı, eşimde takıları çektiğimiz kredinin haricinde maaşından yapmaya çalıyordu , afedersin ama argo tabiri ile bi taraflarında ayı bağırıyordu yapıcam diye, ben ne takıldım , ne önemsedim ... görümcenin bileziğini alıp göstermelik taktılar geri aldılar . Evlendikten snra kayınvalide olcak şahıs 70 yaşlarında altın kolye , bilezikleri takmış takıştırmış gelmiş bize gezmeye :) eşim şok oldu anne bu ne dedi? aa vardı işte kötü gün içindi cart curt diyip geçiştirdi. Eşim hiç söylemedin nasıl sakladın bu zamana kadar dedi falan konu kapandı. Ben şok oldum oğlu yapamıcam yetiştiremicem altta kalmıcam diye çabalarken kv olcak kişi bişeye karışmıyorum en azından altınını takayım dememiş bir de üzerine bana hava atmak için takmış takıştırmış gelmiş. Eşimle en küçük sebepten de aramızı açmaya kalktı. Sonra anladım ki , borcun altına biz girdik emek verdik çalıştık çabaladık ödedik çok şükür , o yüzden o kıymet bilemedi , çünkü o zorluk çekmediği için ona yuva bozması kolayına geldi. Ah kafam diyorumm keşke isteseydik , paragöz olduğu için boşatmaya kalkışırken ilk önce gidecek olan altınları düşünür vazgeçerdi diyorumm... Çok iyi niyetli olmamak gerekiyor, snra seni kullanıyorlar. İyileri de var tabi içinde ama bin kişi de bir nadir türler artık. Erkek tarafı kızı biraz zor almalı ben bunu bilir bunu söylerim... Eskilerin demek ki varmış bir bildiği...
...

Madem böyleydi niye evlendiniz cahil dediğiniz insanlara gelin oldunuz?
Benim hatam, ailesini söz merasiminde, evlerinide dugunden 1 gun once dini nikah yaptigimizda gordum.
Başka hiç iletisimim olmadi onlarla.
Ama bu kadarinida beklemiyordum.
Hatta annemde dedi bana neden daha once evlerine gidip konusmadin onlarla diye

Benim hatam, ailesini söz merasiminde, evlerinide dugunden 1 gun once dini nikah yaptigimizda gordum.
Başka hiç iletisimim olmadi onlarla.
Ama bu kadarinida beklemiyordum.
Hatta annemde dedi bana neden daha once evlerine gidip konusmadin onlarla diye
İnsanlara cahil demeyi tasvip etmiyorum eğitimsiz diyebilirsiniz. İnsanları aşağılıyorsunuz evleri vs şöyle böyle diye ne alaka belki evleri modern ve ya lüks değil olmayabilir. Kime göre neye göre cahiller sizde eğitimli değilsiniz sonuçta

İnsanlara cahil demeyi tasvip etmiyorum eğitimsiz diyebilirsiniz. İnsanları aşağılıyorsunuz evleri vs şöyle böyle diye ne alaka belki evleri modern ve ya lüks değil olmayabilir. Kime göre neye göre cahiller sizde eğitimli değilsiniz sonuçta

Valla şoklardayim. Bu nasil kendini bu derece yukarilarda gormek şaşkinim. 😂😂😂😂😂 simdi bisey desem banlanmalik olacak demiyorum

Benim ailemin taktigi altini neden bu konuda guvanmedigim eski esime birakayim?
Evet yinede güvence benim için
Madem böyleydi niye cahil insanların evladıyla evlendiniz? Kendi sosyo kültür seviyenizde biriyle evlenmediniz?
Baska bi nedenide, yinede eski esimi seviyordum ayrilmak istemiyordum.
Haa yine bu hatayi yaparmiyim ASLA.
Eski eşim narsistti, evlendikten sonra belki degisir, degistiririm dedim ama o daha beter oldu

Ben kendimi ustun gormuyorum neyse onu soyluyorum, bunu sadece ben degil butun tanidiklarimda soyledi.
Evet CAHILLERDI neyse onu soyluyorum.
Ben kendimi gelistirdim herşeye ragmen, onlara saygıda kusur etmedim, sonuç olarakda ailesi beni severdi.
Ama kultur konusu önemliymiş bidaha ayni hatayi yapmayacagim 🙄

Benim ailemin taktigi onlarami birakacaktim?🙄
bırakın diyen olmadı siz en başta altını kendinize değer biçip güvenceniz olarak görmüşsünüz. Bende diyorum ki madem aılenızın durumu bu kadar ıyı sosyo kültürel olarak iyisiniz en başta bu tarz bir aile zaten altını değer biçmez bir kaç gram altını güvence olarak görmez

bırakın diyen olmadı siz en başta altını kendinize değer biçip güvenceniz olarak görmüşsünüz. Bende diyorum ki madem aılenızın durumu bu kadar ıyı sosyo kültürel olarak iyisiniz en başta bu tarz bir aile zaten altını değer biçmez bir kaç gram altını güvence olarak görmez
Belki kendimi yanlis ifade ettim bu konuda bilmiyorum cunku sonucta ben konu sahibi icin yorum yaziyordum.
Benim ailemin durumu iyi ama bizde sabancilar degiliz, yani benim icin bir arti yinede bilmem anlatabildimii

Bikac gram oldugunu kim dedi

Valla baydi beni bu konu.
Artik ben yorum yapmayacagim kizlar.
Degerli vaktimi daha fazla bu konu hakkinda heba edemem.
Yarin sabah kahvaltiya arkadaslarim gelecek daha fazla yazamayacagim.
Kaldi ki artik bu konu hakkinda konuşmak istemiyorum.
Herkese iyi gecelerr 😚

Back
X