Altın istemek ?

Arkadaslar merhaba. Aslında sorum cok net kiz tarafının damat tarafindan altin istemesi yanlış mi? Yani ben cok karşıyım böyle bir şeye. Cok utanıyorum. Annem isteyeceğim bu konuda bana asla karışamazsın diyor dehşet kavga ediyoruz. Gercekten cok mutsuzum stres yapıyorum. Nisanlim askerde gelsin ailesi annemi arayacak bu konuda konuşacaklar. Annrme isteme diyorum ama zerre dinlemiyor. Canim cok sıkkın. Yani paragöz biri de degil. Ablamda istemedi ablamlar boşandı bir daha kimseye oyle rahat kiz vermek yok diyor. Ha tutturacak degolim ama isteyeceğim de bana degil ya sana yapılıyor. Yarin o altınların ev sahibi oluyorsunuz karışma bana diyor.

Ben ne yapabilirim? Aramiz açılır diye korkuyorum. Utanmak istemiyorum. Yani bunlar olan şeyler mi yoksa cok ayıp olan şeyler mi? Bana ayıp geliyor ama annemi nasil durdurabilirim dinlemiyor beni
annenizi dinleyin isteyin ne olacak, ilerde o kadar farklı şeyler yaşayacaksınız ki hayat öyle annenin eş adayından altın istemesine utanacak kadar rahat ve basit değil göreceksiniz.

Siz bilirsiniz.
Haa bizde böyle güvensemde güvenmesemde yinede aynısı yapardım ve bende iyiki böyle yapmışım.
Erkeğe güvenipde altın istemeyip sonradan ayrılanlarıda duydum

Umarım olmaz ama olabilir, bizim evliliğimiz de bitebilir. Bir evliliğin bitebilmesi için bir sürü sebep var.
Ama altın istememiş olmak ya da altın takılmamış olması o sebeplerden biri değil.

Son düzenleme:
Cocugum yok, kardeşim de yok.
Burada altin istemedim de deger verilmedi diye yazilan sorunlarin hicbiri altin istememekten değil. :) Aile, eş kotu cikinca altin istemedim de ondan oldu deniliyor veya zaten kotu cikti bari altinim olsaydi diyorlar.
Ha bi de gercekten istememek var bi de yaranmak icin istememek var. Pisman olanlarin cogu yaranmak icin istemeyenler.

Bakin burada yaşanan durumun da altin istememeyle hiç alakasi yok. Daha dugun gecesi eşine guvenmeyip plan kuran bir gelin var ortada, o evliligin yurumeyecegi o gece belliymiş. Dugun gecemde altin kaciracagim biriyle ben evlenmezdim.
Altin istemedim de oldu diye yazilanlarin hicbiri altinla alakali degil.
Hanimefendi bizde böyle güvensemde güvenmesemde yinede aynisini yapardım.
Ben altin istemeyipde ayrilanlarda oldu derken illa hepsi altindan kaynakli degil bizde biliyoruz bunu, ama sonunda öyle yada böyle ayrildilar degilmi?
Altin gelinin güvencesidir ister kabul edin ister etmeyin.
Üstelik gelininede değer veren altin takar bence

Cocugum yok, kardeşim de yok.
Burada altin istemedim de deger verilmedi diye yazilan sorunlarin hicbiri altin istememekten değil. :) Aile, eş kotu cikinca altin istemedim de ondan oldu deniliyor veya zaten kotu cikti bari altinim olsaydi diyorlar.
Ha bi de gercekten istememek var bi de yaranmak icin istememek var. Pisman olanlarin cogu yaranmak icin istemeyenler.

Bakin burada yaşanan durumun da altin istememeyle hiç alakasi yok. Daha dugun gecesi eşine guvenmeyip plan kuran bir gelin var ortada, o evliligin yurumeyecegi o gece belliymiş. Dugun gecemde altin kaciracagim biriyle ben evlenmezdim.
Altin istemedim de oldu diye yazilanlarin hicbiri altinla alakali degil.
Yoo gercekten istemeyipde sonradan pisman olanda çok duydum

Umarım olmaz ama olabilir, bizim evliliğimiz de bitebilir. Bir evliliğin bitmesi için bir sürü sebep var.
Ama altın istememiş olmak ya da altın takılmamış olması o sebeplerden biri değil.
Insallah mutlu olursunuz ne deyim.
Kimse boşanmak için evlenmez altin istesin istemesin.
Altin ayrilmak icin sebep olmaz evet ama özelliklede şimdiki devirde istemekde fayda var diye dusunuyorum.
Cok kotu bir devirdeyiz hic kimse hiç birsey eskisi gibi degil.
Yarin kimin ne yapacagi hiç belli degil neler duyuyoruz.
Ben kocama guvenmedim bu konuda evet ama maddi manevi evlilikten sonra cok emek harcadim mutlu olabilmemiz adina.
Ben lise terk oldugum icin taa bekarken ilerde cocugum olursa ne yapip edip onlari okutacagim gerekirse özel ögretmen tutacagim özel okullara gonderecegim derdim ve o altinlarida cocuklarim olsaydi onların eğitim yaşantisi için harcayacaktim kismet olmadi

Hanimefendi bizde böyle güvensemde güvenmesemde yinede aynisini yapardım.
Ben altin istemeyipde ayrilanlarda oldu derken illa hepsi altindan kaynakli degil bizde biliyoruz bunu, ama sonunda öyle yada böyle ayrildilar degilmi?
Altin gelinin güvencesidir ister kabul edin ister etmeyin.
Üstelik gelininede değer veren altin takar bence
Bir kadının güvencesi altın bileziği işi mesleğidir. Ya da arkasında desteklerini esirgemeyen ailesidir.
Meslek edinmeyip kendini eş ailesine adayınca en büyük güvenceyi altın gibi görüyor olmanız normal, o yüzden sizi anlayabiliyorum

Bir kadının güvencesi altın bileziği işi mesleğidir. Ya da arkasında desteklerini esirgemeyen ailesidir.
Meslek edinmeyip kendini eş ailesine adayınca en büyük güvenceyi altın gibi görüyor olmanız normal, o yüzden sizi anlayabiliyorum

İnsanin kendi ailesinden guvencesi olmayinca, meslegi olmayinca başkasinin verecegi 100gram altin önemli olur tabi ki. Bugun bir kasiyerlik yapmak istese en az lise mezunu isterler.

Bu denklikten yana olanlarda, yada annesi altin istemesin ayiptir vs.diye yaklaşanlarinda kesin erkek cocuklari vardır, yada erkek kardesleri vardir ondan böyle konuşuyolar

benim 2 erkek cocugum var,
daha kucukler,
ama su an secimimi yapmam gerekiyor,
hayat malum zor.

ya cocuklarimin egitimine yatirim yapacagim, ya da gelecekteki eslerine verecegim hediyelere,
yoksa normal maasli bir insan olarak o kadar altini nasil yapayim, bir yerlerden kismam lazim.

ben cocuklarimin egitimine yatiriyorum,
giyimlerine, yediklerine ictiklerine,
altinlarini da kendileri isterse buyursunlar alsinlar,
ama o kadar saftirik olmazlar diye de ummuyor degilim yalan yok :KK70:

Anlayamiyorsunuz.
Bende biliyorum en buyuk guvencesi meslegi ve gelinin arkasinda duran ailesi, haa bende ikiside var meslegimde var çok sukur arkamda duran kapı gibi ailemde.
Ama altinda artı bir güvence benim düşüncem

İnsanin kendi ailesinden guvencesi olmayinca, meslegi olmayinca başkasinin verecegi 100gram altin önemli olur tabi ki. Bugun bir kasiyerlik yapmak istese en az lise mezunu isterler.
Valla benim işimde var, arkamda kapı gibi ailemde çok şükür

benim 2 erkek cocugum var,
daha kucukler,
ama su an secimimi yapmam gerekiyor,
hayat malum zor.

ya cocuklarimin egitimine yatirim yapacagim, ya da gelecekteki eslerine verecegim hediyelere,
yoksa normal maasli bir insan olarak o kadar altini nasil yapayim, bir yerlerden kismam lazim.

ben cocuklarimin egitimine yatiriyorum,
giyimlerine, yediklerine ictiklerine,
altinlarini da kendileri isterse buyursunlar alsinlar,
ama o kadar saftirik olmazlar diye de ummuyor degilim yalan yok :KK70:
En iyisi egitimlerine harcamak evet.
Ama bence bi 20-25 yılda en azından bikaç altın parası biriktirebilirsiniz, ustelik cocuklarinizda büyüyünce çalisir kendileride alir zaten

En iyisi egitimlerine harcamak evet.
Ama bence bi 20-25 yılda en azından bikaç altın parası biriktirebilirsiniz, ustelik cocuklarinizda büyüyünce çalisir kendileride alir zaten
Niye alsın Alys Alys ki altın almak eşin görevidir. Evlatları eşlerine takıcakları altınlarıda onun meslek sahibi eden insanlardan beklemesi ne kadar doğru? Niye gelinin takıcağı altını yapsın? Altın yapmak düğün vs yapmak evlenenleri bağlar. Evlenen başkaları ama paralar altınları aıleler ödesin ne kadar mantıklı dimi :işsiz:

Insallah mutlu olursunuz ne deyim.
Kimse boşanmak için evlenmez altin istesin istemesin.
Altin ayrilmak icin sebep olmaz evet ama özelliklede şimdiki devirde istemekde fayda var diye dusunuyorum.
Cok kotu bir devirdeyiz hic kimse hiç birsey eskisi gibi degil.
Yarin kimin ne yapacagi hiç belli degil neler duyuyoruz.
Ben kocama guvenmedim bu konuda evet ama maddi manevi evlilikten sonra cok emek harcadim mutlu olabilmemiz adina.
Ben lise terk oldugum icin taa bekarken ilerde cocugum olursa ne yapip edip onlari okutacagim gerekirse özel ögretmen tutacagim özel okullara gonderecegim derdim ve o altinlarida cocuklarim olsaydi onların eğitim yaşantisi için harcayacaktim kismet olmadi

İşte insanın esas güvencesi kendisi olmalı. Aile de önemli tabii ama bir yere kadar.
31 yaşındayım, mesleğim, işim var. Sevgilimle de uzun yıllardır beraberiz. Neden bundan sonraki hayatımı onunla evlenmeye karar verdikten sonra, onun ailesinin takacağı altına bağlayayım ki? Bugüne kadar güvencem onlar değildi, bundan sonra da olamaz.
Benim karşıdaki insanlardan beklediğim tek şey saygı. Saygısız insanlarsa bin gram altın da taksalar saygısız olmaya devam ederler ve o evlilik zaten yürümez. Sonra elimde altınlar olsa ne fayda?

Sizin için de geç değil. Okuyarak ya da başka bir şekilde bir meslek edinebilirsiniz eğer yoksa.
Güvendiğiniz tek şey kendiniz olursa kimse kolay kolay ezemez zaten sizi.
Umarım siz de bundan sonrasında daha mutlu olursunuz.

Altın istemek çok ayıp geliyor bana. Ablamlar evlendigi zaman enistelerimin aileleri gelerek ya da arayarak Adetleriniz nedir, takı olarak ne munasiptir diye sormuşlardi bizimkilere. Ailemin hepsine cevabı herkes kendi durumuna göre münasip olanı yapar olmuştu. Hatta bı eniştem aşiret oğlu. Babama sormuş ablamın kp başlık parası süt hakkı falan diye. Babam olmaz öyle şey demiş. Önemli olan mutlu ve huzurlu olmak. Herkes kendi bütçesine göre üzerine düşeni yapar zaten. Yapmıyorsa da zorlayarak yaptırmak ne kadar mantıklı tartışılır. Bir de kendi değerini istediği altınla gramla bilezikle ölçen olmuş. Hanımlar hepiniz çok değerlisiniz. Kendinize etiket bicmeyin

Onlar ailesi, ne yapsalar affedebilir ama sizden beklememeli. İnsan ailesini en iyi kendi tanır, aynı şeyi yaşatacaklarını bile göre içlerine sokmaya çalışıyorsa canıma pek değer vermediğini düşünürüm, siz eşinizi daha iyi bilirsiniz tabi.
Ya nasıl anlatsam . Şimdi merhametsiz vicdansız desem değil hak veriyor. Savunmaya çalışıyor aynen dediğiniz gibi benimde unutmami istiyor sanırım. Sevmek zorunda değilsin tamam dio konuşmak zorunda değilsin tamam dio ama gel gör ki anne babası bişey desin tamam dio bende red alınca susuyor. Diğer türlü geciniriz Nazım niyazim lafım geçer . İçime hiç atmam pat pat konuşurum . Asla bı saygisizligini hakaretini duymadım keza bende hakaret saygısızlık yapmadım. Bizimki numune aralarında. Neyse ki ahkam kesince sesini çıkarmıyor zorlama yok teklifi canımı sıkıyor.

Back
X