Konu sahibinin kv si altınları almayacakmış. Siz de düğünde takılan altınları alın diyen konu sahibinin annesine ''Oğlumun o altınlar nasıl alabilirim''demiş.
Anneniz dunurunu aramakla cok ayip etmis. Takilanlara sahip cikmasida cok ayip. Bir kiz annesi olarak hic yakismamis bu hareketler.Arkadaslar merhaba tekrar bi once ki konumdan bilmeyenler icin kosaca ozet geceyim. Annem kinada takilan takilari alip yazicam odenmesi gereken borclardan sonra size geri veririm demisti. Nisanlimda hayir sana versin sen yaz ve odenmesi gereken borclari biz odeyelim dedi. Dun bu konuyu anneme soyledim. Annem cok fazla tepki gosterdi. Nisanlimin annesini aradi. X kisi benim altinlarima guvenerek mi shanna ile evleniyor, eger taki icin aliyorsa hic gelmeyin. Takilar benim ister veririm ister vermem. diye tepki gosterdi. Bu da dogal olarak nisanlimin kulagina gitti. Dugun 4 gun kala iptal olma noktasina geldi. Nisanlimin annesi konustu ortami nisanlimi sakinlestirdi, annem size takilanlarida sen al dedi ama kayinvalide ben almam benim cocuguma takilanlari ben nasil alirim gibisinden konustu bi sekilde konu kapandi ve dugun planlandigi gibi yapilacak. Simdi benim endisem annemin tum takilara el koyup benim demesi ve nisanlim hakkinda annesine kullandigi kelimeler. Evlendikten sonra nisanlimin anneme alabilecegi tavir. Ne yapmam gerekli kim hakli kim haksiz sasirmis durumdayim.
Annen haksiz. Sen nisanlinin tarafinda ol. Annene kötü konusturma ama hatali oldunu nisanlinin yaninda dile getir.Arkadaslar merhaba tekrar bi once ki konumdan bilmeyenler icin kosaca ozet geceyim. Annem kinada takilan takilari alip yazicam odenmesi gereken borclardan sonra size geri veririm demisti. Nisanlimda hayir sana versin sen yaz ve odenmesi gereken borclari biz odeyelim dedi. Dun bu konuyu anneme soyledim. Annem cok fazla tepki gosterdi. Nisanlimin annesini aradi. X kisi benim altinlarima guvenerek mi shanna ile evleniyor, eger taki icin aliyorsa hic gelmeyin. Takilar benim ister veririm ister vermem. diye tepki gosterdi. Bu da dogal olarak nisanlimin kulagina gitti. Dugun 4 gun kala iptal olma noktasina geldi. Nisanlimin annesi konustu ortami nisanlimi sakinlestirdi, annem size takilanlarida sen al dedi ama kayinvalide ben almam benim cocuguma takilanlari ben nasil alirim gibisinden konustu bi sekilde konu kapandi ve dugun planlandigi gibi yapilacak. Simdi benim endisem annemin tum takilara el koyup benim demesi ve nisanlim hakkinda annesine kullandigi kelimeler. Evlendikten sonra nisanlimin anneme alabilecegi tavir. Ne yapmam gerekli kim hakli kim haksiz sasirmis durumdayim.
Hayır karşı taraf alacak altınlardan diğer konusunda okuduk adamlar kredi çekmişler . Ayrıca söyle birşey var masraf yapmasın deniyor yA bu komik bence. Nasıl yapmasın o evin mutfağı nasıl oluşturulacak küçük ev aletler yastık yorgan nevresim para harcamadan bunlar gökten inemeyecek öyle değil mi böyle düşünün birde. Eğer gençler kendiler borçla düğünü yaptılarsa o zaman altınları almaları taraftarıyım açıkcası. Yok aileler borçla yaptıysa ki bu durum öyle o zaman aileler de alsınlar . Ayrıca benim annem benim mutfağıma küçğk ev aletler ve tekstil için 15 bin tl gibi bir harcama yaptı . Ben altınları bize ver filan demedimKendi icin mi takti zamaninda simdi topladi yani.Evladi icin degil mi?Kendi icin takiyorsa hic takmasin .Kizina ne fayda ozaman.Gorunurde takiliyor ama onun olmuyor.Yeni evlenen onlar.Durumu yoksa borc yapmasin.Kizi da anlayisli olsun dunurler de damat da.Ama altin almak borclar icin bile olsa hos degil.Borcu yeni evlenecek cift yuklensin.Cunku karsi taraf da almayacak dugunde ayip da oluyor.Ayrica kizin degil sadece ciftin.Ama kizin sayilabilir islami usullere gore mehir denen sey var.
Hayır karşı taraf alacak altınlardan diğer konusunda okuduk adamlar kredi çekmişler . Ayrıca söyle birşey var masraf yapmasın deniyor yA bu komik bence. Nasıl yapmasın o evin mutfağı nasıl oluşturulacak küçük ev aletler yastık yorgan nevresim para harcamadan bunlar gökten inemeyecek öyle değil mi böyle düşünün birde. Eğer gençler kendiler borçla düğünü yaptılarsa o zaman altınları almaları taraftarıyım açıkcası. Yok aileler borçla yaptıysa ki bu durum öyle o zaman aileler de alsınlar . Ayrıca benim annem benim mutfağıma küçğk ev aletler ve tekstil için 15 bin tl gibi bir harcama yaptı . Ben altınları bize ver filan demedim
Kendi amcan teyzen vs yani senin tarafından takılan hediyeler de mi kv ye gittiAynı şekilde benimde tam 15 bin tl tutmuştu eşimin aileside mobilyayı zaten 30 bine aldılar hatta 28 mi ne öyle birşey. Yarı yarıya. Annem kına gecesinde takılanlarıda almadı nişanda onlara takılanlarıda minnet etmedik. Etmemde ama pişman oldum annemin cebinden onların cebine kaydı bir tane çeyreğimi bile görmedim yemin ederim..
Çünkü o altınlar gelinle damada takılıyor. Ben her taktığım altını evlenen çifte yardım için takıyorum. Anne babası masraflarını çıkarsın dye değil. Bilsem ki ailesi alacak takmam altın.Evet KV tarafı da alabilir kendi altınlarını zaten dediğim gibi bence doğru olan da bu. İçinde 5 kuruş daha katkım bulunmayan altınlara sirf gelin olduğum için el koyamam benim görüşüm bu yönde. Anne baba isterse verebilir bir kısmını veya hepsini kim ne karışır ya gerçekten aklım almıyor nasıl bu kadar sahiplenip "benim o altınlar" diyebiliyorlar. Bana göre de sizin gibi düşünenler çok ilginç geliyor .
Kendi amcan teyzen vs yani senin tarafından takılan hediyeler de mi kv ye gitti
Konu acildigindan beri ayni seyi dusunuyorum cok guzel dile getirmissinizo altınları anne taktığı için getiriyorlar diyenlere: Takmasaydi keşke. Takmasaydi kimse getirmezdi, kizcagiz da bu duruma düşmezdi. hem nasıl bir değiş tokuş bu yani. herkesin farkli sayida cocugu var. az cocugu olana haksizlik oluyor o zaman. takının amacı düğündur. geline damata yardımcı olmaktır. adi ustunde hediyedir. konu sahibi evlenmeseydi ne olacaktı. aman sen bize taktin diye altın getiren mi olacaktı.
bu bir alışveriş değil. düğünü olana gücüm yettiğince taki takarım. bu benim insanligimdandir. onlar da zamanı gelince güçleri neye yeterse benim çocuklarıma yapar. zaman değişir, hiç yapamayacak olan da olabilir. kapısına gidip mi isteyelim. ne yanlış adetler
Ay inanmıyorum resmen skandal bu yani bizde kına gecesinde takıyla ilgili hiç birşey olmaz valla ben burada duydum bunuda. Düğünde isteyen takı töreni yapar . İsteyen aileler misafirlere hoşgeldniz diyor yA orada annelerin eline verir. Ki takı töreni olsa bile kız tarafı asla kızın üzerine takmazlar bilirler ki altınları kv ye gidecek kızın annesinin eline verilirAnnem dedi ki düğünde takın uzak yere evleniyor orada boş kalmasın dedi yoksa bizim adetlerde kına gecesinde takılır anne alır, güya hesapta bize kalacaktı amcam dayım ne taktıysa hepsi bir aradaydı kvde duruyordu eşim almamıştı lazım olunca alırız diye. Düğünden bir ay sonra bir duyduk ki bizim takılanlar gitmiş. Kendi tarafımında hiç bir şeyi bana kalmadı yani. O yüzden kv almayacak zart zurt inanmiyorum ben benimkilerde çok zengindi almayacaklardı. Yalan insanlar çok fesat inanmayın kimseye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?