Altın konusu devamı

Kv de altınlardan alacak diğer konusunda okuduk kredi çekmişler masraflar için

Sizinkinin aynısı bende de oldu ama konu sahibi birşey anlatmamış kendi konusunda ayrıntı yazıp kaçıyor her seferinde cvp filan yok yAni . Bir tek kv nin kredi çektiğini duyduk sanki gelen altınlardan alacakmış bu durumda kızın annesinin de altınlardan alıp borçlarını kapatma hakkı yok mu evet kadının şuan yaptığı çok yanlış üslubu çok bozuk. Ayrıca annesi altınları istemiş yA tüm altınlar mo acaba yoksa kendi tarafının taktıklarını mı orası da muamma

muhtemelen kendi götürdüğünün karşılığında gelenleri istemiştir. sanmam hepsini istesin.

Burda takılan takılar yeni yuva kuran genç insanlara destek olmaktır diyenleri de anlayamadım valla. bu devirde amca hala değilsen kimse karşılıksız kimseye bişi yapmaz arkadaşlar.

yardımı mı kaldı allah aşkına. sen ona yaparsın o sana işte. kim kime al 250 tl sana yardım olsun diye veriyo.

o durumda sizin takı yaptığınız kişiler bişi getirmediğinde hiç kafaya takmıyosunuzdur.

Çocuk yapmayacağım. Bana altın falan gelmeyecek bir ömür yani. Sırf bu altın mevzusuna çocuk yapayım hatta boşa gitmesin altınlar. Düşünceleriniz böyleyse siz ve sizin gibiler takmasın altın. Sonra insanları zor durumda bırakmayın.

10 çocuk yapıp hepsinin düğününden, sünnetinden altın beklemekte aslında meslek olabilirmiş. Boşa çalışıyorum cidden :)) az çocuk yapanlar düşünsün diyip geçmek varmış.
Aslınsa takılar kvlere takılsa iyi olurmuş. Gelinle damada takılmış gibi rol yapmaya gerek yok. Şaka gibi :)) ziynet eşyası davalarında da kvler, kpler lehine hüküm kurulmalı. Altınların gelinin annesine iadesine..

çevrenizde altın için çocuk yapan mı var? nerde yaşıyosunuz siz acaba

Karşılık beklemeden altın takmayanların olmadığı yerlerde şükür.

konuyu saptırmak konusunda üstünüze yok.

siz insanlara (10 çocuk doğurup hepsine altın bekleyenler de dahil) altın dağıtıp mutlu olabilirsiniz.

artık bunlar yardımlaşmadan çıkıp adete dönüşmüş durumda diyorum ben. kimseye altın yaptım karşılığını getireceksin demiyorum.

illa karşınızdaki kişinin ne dediğini anlamadan ezmek isteyeceksiniz dimi?

10 çocuk yapıp hepsinin düğününden, sünnetinden altın beklemekte aslında meslek olabilirmiş. Boşa çalışıyorum cidden :)) az çocuk yapanlar düşünsün diyip geçmek varmış.
Alemsiniz mesela benim 4 çocuğum var senin 2 benimkiler evlenirken sen 1 er tane altın getirdin yA ben seninkiler evlenirken o 2 altını 4 e bölüyorum ve senin çocuklara dağıtıyorum yAni kimse benim 4 çocuk var ben sana 2 sen bana 4 altın takmıyormuş bunu Yen'i öğrendim benim kv nin 4 çocuk varda o anlattı neyse onun dışında isteyen takıyor tabi böyle bir kuralda yok . Ayrıca benim düğünde annem birisine 1 altın götürmüş o kişi 50 tl para getirdi yine söylüyorum her zaman durumlar böyle işlemiyor anlayacağın

tüm altını siz alın borclari da kendiniz kapatın bu arada annenin tavri itici ve çok paracı davranıp sürekli dillendiriyor belli ki konuyu dügüne birsey kalmadi telliogullari seferogullari arasi yeşil vadiye dönmüş sizin altınlar kvde kredi cekmiş altinlara güvenerek cektiyse oda ayıp etmiş burda hanimefendiyi oynamasin elinde olan yapmak isteyen yapsin gösteriş için yapıp geri parasını istemek de ayrı iticilik

:))) Berbat .. Bu saçma şeyleri devam ettirmeyin bari sizler. Ben her düğüne eli boş gitmeliyim o zaman. Ama bana yakışmaz. Düğünlerde hasta numarası yapayım bari. Cidden aileler alıyorsa takmam altın kimseye :)) gerçi benim çevrem böyle değil herkes nikahını, düğününü kendi yapıyor, aileler bilinçli. Yine de içime kurt düştü.

Tabi biz bilinçsiziz dimi herkesin adeti şunu bunu farklı hanımefendi siz böylesiniz biz böyleyiz merak etmeyin akraba filanda olmayız allahım ya valla garipsiniz

umarım iyi niyetinizi kaybetmezsiniz ama gerçekler böyle maalesef.

herşey sizin dediğiniz gibi olsaydı bdv'de bu konularla ilgili bir sürü konu açılmazdı.

Allah hepimizi iyilerle, gönlü tok insanlarla karşılaştırsın. sevgiler.

Tabi biz bilinçsiziz dimi herkesin adeti şunu bunu farklı hanımefendi siz böylesiniz biz böyleyiz merak etmeyin akraba filanda olmayız allahım ya valla garipsiniz
Aynen öyle. Toplumun her kesiminin yapısı farklıdır. Ben böyle şeyleri sevmem, çünkü ailemden görmedim. Ona altın taktım o bana taktı, takmadı olayı olmaz bizde. Aileler yardım etmez evlenin diye, çocuk mutlaka okutulur, okumak istemeyen zorla okutulur gerekirse, sonra parasını kazanır, özellikle kız çocuğu mesleğini eline alınca gider kendi isteğine göre evlenir. Ailesi hediye amaçlı eşya vs alır o kadar. Annem taktı altınları, altınlar onun diye bir şey ilk defa duydum bu forum sayesinde. Neyse daha azla açıklama yapmayacağım farklı dünyalar çünkü.

Bizde okuduk benimde eşiminde meslekleri vardı ama düğünü eşyayı aileler yaptı eğer yapmasaydılar o zaman evet borçlarım için yardımcı olsunlar derdim ama yaptıkları için onların borçları vardı neyseki düğünden önce herşey kapandı . Bu durumun eğitimle filan alakası yok anlayacağınız

Düğününü kendi yapıp borç harçla uğraşan insanlara yardım ederim tabi. Var bu ay sonu düğün, eşim ayrı ben ayrı bilezik takacağız. Ailesi takamayacak ben takacağım, çünkü ailesi yok iki tarafında. Akrabalar uzak durmuş hep bize yük olmasınlar diye. Durumum var yapmazsam çok üzülürüm. Ailesine gidecekse vermem para. Nikah yapıp kursunlar yuvalarını paraları yoksa. Benim düşüncem bu yönde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…