Altın konusu devamı

Ben de boyle düşünüyorum

O el koymam ben oğlumun altınlarına dokunmam diyen kayinvalideyi evlendikten sonra görelim lütfen
Yineliyorum nişanlı tek bir altını bile goturmeyecek o düğünlere

Bende yeni evlendim iki tarafnda durumu iyi degildi ustelik kimse konusunu dahi acmadı altinlarin annem sadece uzerine isim yazılıyor ya onları istedi yazin verin bana dedi

annenizin en ufak bir haklı tarafı yok,
yani borcu verilecek dendiği halde altınım da altınım demesinde hiç iyi niyet göremiyorum,
kızı veriyorum ne kaparsam kardır kafasında sanki,
işin altınında olmazdım sırf bu kadar çirkinleştiği için altınları vermezdim anneme, borçlarını öderdim.

damat tarafi görgülü insanlarmış yoksa su an ayrılmıştınız. anneniz simdiye kadar millete taki takarken fatura da kestirseymis simdi kartla taksitli öderdi. sizin altinlari sahiplenmezdi. damat tarafına bu olaydan dolayi ezik hissedeceksiniz ne zmn hatirlansa.

Ben nişanlıyı biraz hadsiz buldum şahsen

Evet KV tarafı da alabilir kendi altınlarını zaten dediğim gibi bence doğru olan da bu. İçinde 5 kuruş daha katkım bulunmayan altınlara sirf gelin olduğum için el koyamam benim görüşüm bu yönde. Anne baba isterse verebilir bir kısmını veya hepsini kim ne karışır ya gerçekten aklım almıyor nasıl bu kadar sahiplenip "benim o altınlar" diyebiliyorlar. Bana göre de sizin gibi düşünenler çok ilginç geliyor .

şimdi tüm altınları derken erkek tarafından gelen altınlarda mı dahil bu duruma yani damadın dayısı amcası vs nin taktıklarını da mı annen istiyor anlayamadım tam

bende sizinle aynı görüşteyim diğer konuyada yazdım ama herkes tepki göstermişti. kızın annesi yıllarca onun bunun çocuğuna altın para götürdü dahada götürecek dimi. millet o bana altın getirdi bende ona altın götüreceğim diyor . sonuçta bence kız tarafından gelen altınlar kızın annesinde olmalı zaten . Erkek tarafı içinde geçerli bu durum aynı şekilde . AmA isteyen rızasıyla gelenen çifte verebilir ama illa gelin damadın diye birşey yok bence

Ay ne fena annen varmış. Yalnız birşey söyleyeyim mi ben olsam kıyameti kopartırdım.
Annen bu zamana kadar orda burda taktığı takıları ileride kızımın düğününde alırım diye mi takmış millete öyle ağzını gere gere konuşmuş ama.
Valla kusura bakmayın ben olsam nişanlım ve annesi ile iş birliği yapardım düğündeki takılarıda anneme vermezdim rezillikse rezillik çıkarsın kendi rezil olsun ki yeterince olmuş zaten.
Nişanlınız da annesi de sonuna kadar haklı o yüzden annenizi savunmayın derim. Bunu kaynanan yapmış olsaydı şimdiye ayrılmıştın o yüzden evlendikten sonra da anneni evliliğine karıştırma fazla yüz göz olma

Bi tanidigimiz aynen boyle bir olay yaşadi dugun gecesi k.v kendi tarafindan takilanlara el koydu gelin odasinda tartisma cikti ve damat dugunun bitimine yakin gelini aldi çikti kimseyle vedalasmadan fotograf çekilemeden.bence annenle konus sakin bi sekilde olay daha fazla büyümesin dugun gunu burnundan gelmesin

Takmasın o zaman annesi ? madem çoluğuna çocuguna takılıcak altınları alıcak takmasın arkadaş
Düğünde düğün diye tutturmasınlar nikahla evlendirsinler, o olsun bu olsun diye gençleri milyon tane borcun altına soksunlar sonra ben taktım benim olucak o zaman takıda anasına assınlar kırmızı kurdeleyi

burada gençler borca girmedi diğer konuda yazmıştı kv ler kredi çekmişler düğün yapmak için anneside yanlız yaşıyordu baba yok kadın borcum var diyor yanlız yaşıyor çalışmıyor nasıl ödeyecek o borcu

Bu söylediğiniz çok saçma. Benim hayatı boyunca bekar kalmış büyüklerim var her düğüne de gidip takıyorlar. Arkadaşlarım var onların düğünlerinde bulundum taktım. Onlar yurt dışında şehir dışında olduğu için gelemediler. Benim düğününe giymediğim insanlar gelip taktılar.

Benim annemde yanlız yaşıyordu üstüne kv demler öyle ahım şahım birşeyde yapmadı üstüne 2 kardeşimde üniversite okuyordu. Perşembenin geleceği çarşambadan belli olur 10 tane çeyrek için kızını bu duruma düşüreceğine almasaydı daha iyiydi. Yada böyle yaygara yapacağına güzellikle halletseydi. O zaman kayınvalidesi de kredi çekmiş alsınlar gelinle damadın elindeki avucundakini.
Evlenen insanlara yardım edin denilmiş yuva kurulurken faydalı olmak gerekir değil mi ?

Annen ne yapmaya çalışıyor ki? Ne demek kıza takılanlar benim çocuğa takılanları da siz alın...
Yahu o altınlar eşinle senin yatırımın niye göz dikti bu kadar?

Madem annenin durumu iyi değil masraf yapmasaydı hiç... Nişan kına düğün girmeseydiniz bu mevzulara bi nikah yapsaydınız olur biterdi yada sadece bir düğün...

Ama kayınvalidene kadar arayıpta çirkefleşmeye ne luzum vardı? Şimdi eşin annene tavır alacak muhtemelen bir çok fırsatta yüzüne de vuracak olan size olacak yazık...

Ayy herkez tutmuş aile masraf yapıyorsa takılar ailenin borç ödenecek vs. vs....

Bir tek onlar mı masraf yapıyor? Yada çıkamayacağı borcun altına girmeseydi o zaman...

Bizde evlendik, benim de babam masraf yaptı çeyizimi a dan z ye aldı ve hesapladık 20 bin civarında sadece çeyiz almışım ki adam bir kaçının taksitini hala ödüyor üzerine birde kalktı düğünümde bilezik yaptı taktı ve hiç konusu bile açılmadı takılanları alırım borç öderim diye...
Üzerine nişanım ve kına gecem de salonda oldu onuda biz yaptık illa evlenen çifti zor duruma mı sokmak gerekiyor?

Her iki tarafta takılar çocukların kimse dokunmayacak dedi...

Zihniyet çok önemli...

Ee borcu odeyeceklermis zaten,ama kadın yok altınlar benimde benim diye tutturmus,bu biraz ayıp olmuyor mu ? Altınlar a mi güvenip borca girmiş,girmeyeymis madem.Çok ayıp ,çok küçük düşürmüş kendini.

Annen çok fena, Allah'tan kayınvalideniz olgun bir kadınmış da alttan almış. Annenin üslubu çok yanlış, ayrıca kızının mutluluğu mu önemli altınlar mı ? Annenle düğün öncesi bir konuşma yap bence ve bir daha altın muhabbeti açmaması için mutlaka söz al. Altınlar da bizim eşimle de, sana mı güvenip altın dağıtmış ? Ne anneler var yahu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…