bak bencede çok küçük düşürmüş kendini ona lafım yok . Ben yukarda da sordum anlamadığım birşey var annesi tüm altınları mı istiyormuş şuan ? birde bu kınada takılan altınlar mevzusu var o dahha komik bence kınada kim altın takıyor düğünde kim yani. eşim anlatıyor geçen gün kınada akşam onlara gelen altınlara bakmışlar 20 tane mi neymiş düğünden sonra kv 60 altın geldi nakitler filan hariç dedi bize. hadi millet hep kınada verse hediyeleri o zaman tüm altın annesinin mi olacak hiç anlamadım çok saçma yaniEe borcu odeyeceklermis zaten,ama kadın yok altınlar benimde benim diye tutturmus,bu biraz ayıp olmuyor mu ? Altınlar a mi güvenip borca girmiş,girmeyeymis madem.Çok ayıp ,çok küçük düşürmüş kendini.
o konuda evet haksız yani ben bişey söylemiyorum. altın konusunda her yörenin durumu farklı burada onu anladık. mesela bizim düğünlerde kız tarafından akrabalar hediyelerini kızın annesine verirler. erkek tarafında ise eğer salonda takı töreni yapılıyor ise törende takarlar (benim düğünde takı töreni olmadı) eğer takı töreni olmazsa kvnin eline verirler. kv çantaya koyar. düğünden sonra kapanacak borç varsa kapatılır. geri kalan olursa gelinle damada vermek isterser verir yani bu böyle bizde. benim düğünde arkadaşlarım 4 altın taktılar annem onları bana verdi. kv ise 60 altından 10 tane kadar filan verdi galiba çünkü balayına gidecektik ve bazı ihtiyaçlarımız vardı. geri kalanı ile ise borçları kapattıBenim annemde yanlız yaşıyordu üstüne kv demler öyle ahım şahım birşeyde yapmadı üstüne 2 kardeşimde üniversite okuyordu. Perşembenin geleceği çarşambadan belli olur 10 tane çeyrek için kızını bu duruma düşüreceğine almasaydı daha iyiydi. Yada böyle yaygara yapacağına güzellikle halletseydi. O zaman kayınvalidesi de kredi çekmiş alsınlar gelinle damadın elindeki avucundakini.
Evlenen insanlara yardım edin denilmiş yuva kurulurken faydalı olmak gerekir değil mi ?
Önce olayı doğru anlat kına gecesi kız tarafınındır kız tarafı altınları getirir. Düğünde erkek tarafı takar.Konuyu öyle bi anlatmışsın ki okuyan bütün altınlara el koyacak sanıyor.
Halbuki annen daha önce emaneten verilen altınların kalan borçlarını ödemek üzere istiyor. Ödenmiş altınlar zaten sana kalıcak.
Hem nişanlına noluyorki altınların derdine kendi düşmüş. Annen bence gayet makul bi istek te bulunmuş. Nişanlının demesi gereken tamam o altınlar zaten sizin taraftan geliyor tassarrufu size kalmış senin de rızan varsa olabilir gibi yaklaşması gerekirken ilk mızıkçılığı kendisi yapıyor.
Anladığım annen de pek altta kalmayacak bi kadın. Burda duruma sen el koy annenin borçlarını ver kimseye de laf söyletme
Normal olmayan ne biliyomusunAynen bende bunu söyledim. Annen ayıp etmiş diyenleri anlamıyorum. Şimdi kız tarafı eve mutfak eşyası halı perde felan alıyor erkek tarafıda mobilya alıyor buraya kadar tamam. Takılan parayla genelde erkek tarafı aldığı mobilyanın ya da düğünün borcunu ödüyor eee bu normalde kadın kendi tarafının taktığı altınla senin evine aldığı eşyanın borcunu ödeyecek bunun neresi anormal veya yanlış. Allahım ya.
Normal olmayan ne biliyomusun
Konu sahibinin anlatımı
Olay nasıl bu noktaya geldi anlatmamış. Kına gecesi takılan altınlar niye damat tarafına verilir anlatmamış. Anne niye bu kadar fevri bu kadını bu noktaya nasıl getirdiler anlatmamış.
Sonra anne aç gözlü olmuş belki kadın karşı tarafın sinsiliğini gördü. Konu sahibi de biraz tutuk. Anne de yardırmış gidiyor :)))
Aynen bende bunu söyledim. Annen ayıp etmiş diyenleri anlamıyorum. Şimdi kız tarafı eve mutfak eşyası halı perde felan alıyor erkek tarafıda mobilya alıyor buraya kadar tamam. Takılan parayla genelde erkek tarafı aldığı mobilyanın ya da düğünün borcunu ödüyor eee bu normalde kadın kendi tarafının taktığı altınla senin evine aldığı eşyanın borcunu ödeyecek bunun neresi anormal veya yanlış. Allahım ya.
Aynen... kk daki '' ana o ana sırtınızda taşıyın analarınızı'' diyen tim de görsün bu konuyu. Mesele annelik değil özde iyi bir insan olmak. Herkes doğurmasın kardeşim. Her doğurana da kutsallık madalyası takılmasın.İşte herkes anne olamıyor sözüne bir örnek daha. Kizimi nasıl rezil ederim nasıl değer düşürürüm onun derdinde. Üç kuruş için değer mi bi annenin kendini bu hale sokmasına. Yarın öbür gün bu insanlar annenin yüzüne tükürmez mi ? Sen sanıyor musun kocan annenle bu olaylardan sonra anne oğul gibi olabilecek? Yazık.
Kesinlikle katılıyorum.Aynen... kk daki '' ana o ana sırtınızda taşıyın analarınızı'' diyen tim de görsün bu konuyu. Mesele annelik değil özde iyi bir insan olmak. Herkes doğurmasın kardeşim. Her doğurana da kutsallık madalyası takılmasın.
Kendi icin mi takti zamaninda simdi topladi yani.Evladi icin degil mi?Kendi icin takiyorsa hic takmasin .Kizina ne fayda ozaman.Gorunurde takiliyor ama onun olmuyor.Yeni evlenen onlar.Durumu yoksa borc yapmasin.Kizi da anlayisli olsun dunurler de damat da.Ama altin almak borclar icin bile olsa hos degil.Borcu yeni evlenecek cift yuklensin.Cunku karsi taraf da almayacak dugunde ayip da oluyor.Ayrica kizin degil sadece ciftin.Ama kizin sayilabilir islami usullere gore mehir denen sey var.bende sizinle aynı görüşteyim diğer konuyada yazdım ama herkes tepki göstermişti. kızın annesi yıllarca onun bunun çocuğuna altın para götürdü dahada götürecek dimi. millet o bana altın getirdi bende ona altın götüreceğim diyor . sonuçta bence kız tarafından gelen altınlar kızın annesinde olmalı zaten . Erkek tarafı içinde geçerli bu durum aynı şekilde . AmA isteyen rızasıyla gelenen çifte verebilir ama illa gelin damadın diye birşey yok bence
Kayınvalide isteseydi adet diyen, annen senin için borç mu ödesin diyen, o altınlar geri alınmak için takıldı diyenler kıyamet koparirdi.Burada tüm boşanma konularında düğün altınları kadına aittir deniyor. Kv altınları isteyince kıyametler kopuyor. Nasıl herkes altınlarını verme şu bu diye yorumlar yapıyor.
Sonra Kv değilde öz anne kına altını isteyince vay efendim adetler şöyledir böyledir diye herkes anneyi haklı çıkarıyor şaşırıyorum valla.
Benim anlamadığım Kv kınada geline altın takar. Mesela o altın da mı annenin hakkı oluyor.
Bu arada bu düğün olayı akıllıca yapılırsa kendi masrafını kurtarır üstüne araba bile aldırır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?