Altın meselesi ve anne kuzusu eş?

yalnizkus_

Guru
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2014
766
693
303
Diğer
Merhabalar, nişanlımla bir yıldır beraberiz. Ben antep o sinoplu. En başından beri örf ve adetlerimizi biliyordu, beni çok sevdiğine eminim çok emek verdi, emek verdik. Kendisi yüzbaşı, ben de çalışıyorum. Düğün planlıyoruz fakat bizim örf ve adetlerimize göre 350 gr altın talep edildi. Nişanlım bunu başta biliyordu, geçiştirdi bir süre miktarı birebir olmasa da tamam dedi vs. şimdi en fazla 100 gr yapabileceğini söylüyor bu bunu annesinin ikaz etmesiyle yapıyor. Nişan yüzüğümüzden tutun, tutacağımız mekana kadar annesine danıştı, onun kararlarını aldı. Tek çocuk annesine aşırı düşkün ve hep ona soruyor, onun dediklerini yapıyor. Yerine getirilemeyen örf adetler ve her kararı annesiyle veren biriyle eş olunmalı mı?

Bu devirde 350 Gr altın mı? Sizin mevcut durumdan haberiniz yok sanırım.
Siz damada kaç gram takacaksınız?

350 gr bu altin sizin olacak ailenizin degil adam gidip borca alsin sonra evlenince calisin ödeyin o zaman saka mi bu rakam ya..... benimde annem olsa karisir hatta dusundumde 350 grama annemin teyzesinin oglunun amcasi bile karisabilir su duruma hayirdir yani gramina kadar herkes kendi serefine sanina butcesine duseni yapar

350 Gr altın su an 580 bin TL civarı yapıyor. Yanlış anlamayın ama erkek olsam bu ekonomik şiddete ok deyip sizinle evlenmezdim. ( gerçi baştan tamam deyip sonradan caymasi ayrı bir olay).

Diğer sorunuza gelince ben nişanlın gibi ana kuzusu ile de evlenmezdim
Bence evlenmeyin.

100 gramı nasıl kabul ettirdiniz? Neler dediniz ailecek? Kendim denemek isterim evlenirken bu taktiği.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…