- 9 Ağustos 2021
- 15.785
- 54.461
- 548
- Konu Sahibi yalnizkus_
-
Valla ben bişey istemedim hiç kıymet bilmediler. Etrafımda 100 bin liralık altın olmazsa evlenmem diyen (3 4 sene öncesi), 10 bilezik diyen, mobilyayı en pahalısından isteyen, evi olmazsa evlenmem diyen herkes el üstünde. O yüzden bence istesin zorlasın ki kıymet bilsinler.
Ben ilk gelinim. Kayınailem hep üç çocuğuna da aynı miktarda altın takacağından bahsediyordu. Sonuç: Eltiminki daha fazla.biz ikimiz de erzincanlıyız. hiçbir şey istemedik babam doğru bulmadı. karşı taraf da sormadı ne istersiniz diye.ama eltim istemiş o yüzden ona takılanın aynısı takıldı. sağ olsun elticim o da 120gr
Bide bayil istersenErkek kardesime / ogluma boyle bi kiz denk gelirse, her turlu cirkefligi yapar ayiririm. Olmadi prof snape gidip buyulu iksir hazirlatir iciririm.
Bana 50 gr taktılar. Benden ucuza giden olmamıştır benceŞimdi sordum eşime, 280 grammış benimkiler. Eltiminki kesin 350’dir skskksks
Valla ben bişey istemedim hiç kıymet bilmediler. Etrafımda 100 bin liralık altın olmazsa evlenmem diyen (3 4 sene öncesi), 10 bilezik diyen, mobilyayı en pahalısından isteyen, evi olmazsa evlenmem diyen herkes el üstünde. O yüzden bence istesin zorlasın ki kıymet bilsinler.
Hiç kıymet bilmeyince zorla morla da olsa bileydi iyiydi diyorum:)Zorla kıymet bilecek adam da kenarda dursun valla.
Vazgeçmiyor vazgeçmeyen valla millet mi efsunlu biz mi safız bilmiyorum ki:))Sonra erkek vazgecse aglamak yok ama
Sirf eltime giciklik olsun diye en kucuk kaynim evlenirken kvme “al annem katki olsun” diye altin gomme fikri cik aklimdan.Ben ilk gelinim. Kayınailem hep üç çocuğuna da aynı miktarda altın takacağından bahsediyordu. Sonuç: Eltiminki daha fazla.Ama onda eşimin abisinin de katkısı var muhtemelen.
Seni bıraksın kardeşimii alsın nişanlın :) 350 gram nedir ya?Merhabalar, nişanlımla bir yıldır beraberiz. Ben antep o sinoplu. En başından beri örf ve adetlerimizi biliyordu, beni çok sevdiğine eminim çok emek verdi, emek verdik. Kendisi yüzbaşı, ben de çalışıyorum. Düğün planlıyoruz fakat bizim örf ve adetlerimize göre 350 gr altın talep edildi. Nişanlım bunu başta biliyordu, geçiştirdi bir süre miktarı birebir olmasa da tamam dedi vs. şimdi en fazla 100 gr yapabileceğini söylüyor bu bunu annesinin ikaz etmesiyle yapıyor. Nişan yüzüğümüzden tutun, tutacağımız mekana kadar annesine danıştı, onun kararlarını aldı. Tek çocuk annesine aşırı düşkün ve hep ona soruyor, onun dediklerini yapıyor. Yerine getirilemeyen örf adetler ve her kararı annesiyle veren biriyle eş olunmalı mı?
Evet ya bide 50 si var neden yaniMerak ettim sizi 350 gr da durduran neydi ?
Evlenirken altin istemek bana kötü gelmiyor, hatta ekonomik özgürlüğü olmayan kadınlar için kimseye kaptirmazsa muhteşem bir garanti, keza olanlar için bile aynı. Sadece karşıdakinin durumuna göre makul davranmak lazım, yoksa Arap şeyhi ile evleneceksen ağırlığın kadar isteEvlenmek için altın istemek ne yaaa evdeki orta sehpadan ne farkınız kaldı fiyat biçiliyor ikinizede. Bide adet gelenek derler sanki hepsini yapıyorlarmış gibi
Adet adı altında bir soygun düzeni kurulmuş resmen, nişanda 350 gram altın ne demek?Merhabalar, nişanlımla bir yıldır beraberiz. Ben antep o sinoplu. En başından beri örf ve adetlerimizi biliyordu, beni çok sevdiğine eminim çok emek verdi, emek verdik. Kendisi yüzbaşı, ben de çalışıyorum. Düğün planlıyoruz fakat bizim örf ve adetlerimize göre 350 gr altın talep edildi. Nişanlım bunu başta biliyordu, geçiştirdi bir süre miktarı birebir olmasa da tamam dedi vs. şimdi en fazla 100 gr yapabileceğini söylüyor bu bunu annesinin ikaz etmesiyle yapıyor. Nişan yüzüğümüzden tutun, tutacağımız mekana kadar annesine danıştı, onun kararlarını aldı. Tek çocuk annesine aşırı düşkün ve hep ona soruyor, onun dediklerini yapıyor. Yerine getirilemeyen örf adetler ve her kararı annesiyle veren biriyle eş olunmalı mı?
Kendini veriyorSen ne vereceksin peki konu sahibi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?