Ben sizi burada yazdıklarınızdan daha farklı biri olarak tahayyül etmiştim,bu konu hayal kırıklığı oldu bende doğrusu.
Şimdi nişanlınız ailesiyle kötü birşeyler yaşamış olabilir, küs -olmamalı normalde- ama olabilir.E madem öyle o görüşmüyorsa zaten sizi bağlayan bir durum olmaz sizde görüşmezsiniz.
Düğününüze gelmeyecek,evinize girmeyecek,sizinle iletişim kurmayacak bir adamın da size karşı ödemesi gereken bir hak yok bence,altınları almak çok saçma olur.
Evlatlar nasıl hata yaparsa ana,baba da hata yapabilir.Bir sohbette duymuştum 'atan firavun olsa sen onun evladı olduğun için senin üzerinde hakkı vardır'
Evet çok yanlış yapmışlar,eskisi gibi olamaz eşiniz elbet ama ana,babaya kin gütmekte çok fazla.
Bunun üzerine sizin verdiğiniz tepki de çok aşırı.
Sen görüşsende ben görüşmem demek niye?
Siz bu insanlarla kaç kere oturup sohbet ettiniz,direkt size bir fenalık yapmadıkları ve oğullarına karşı olan hatalarından pişman olmuş insanlara karşı neden bu kadar önyargılısınız.
Biraz önce baska bir konuda babaanneninde yenidoğan torunu görmesinin hakkı olduğunu düşünüyordunuz,ee sizin ileride inşallah bir yavrunuz olursa onlar görmeye gelebilecek mi?
Ben eş ailesinden çok canı yanmış bir insanım,hem bana hem aileme ama en çokta kendi oğullarına bilerek veya bilmeyerek çok eziyet ettiler,sene de bir görüyorum şu an.
Ama demiyorum ki hiç gelmesinler,biz hiç gitmeyelim.
Eşime sen hep git,ara sor, ihtiyaçlarına cevap ver diyorum ki vallahi benim de nefsime ağır geldiği halde yapıyorum bunu.
Sırf oğlumun evine giremiyorum denilmesin diye,senede bir hafta ağırlarım,ben memleketteyken de gelip kalsınlar seninle diyorum.
Velhasıl ben direkt bana yapılan haksızlıklardan dolayı azami şekilde görüşsemde eşime yada evladıma böyle bir sınır koymayı kendime hak görmüyorum.
Belki tedirgin olduğunuz noktalar var,haklı yanlarınız var.
Fakat sizin nişanlınız nasıl ki babanızın bazı zor yanlarına sizin hatrınız için katlanıyorsa,siz de eğer eşiniz affederse onun ailesini azami şekilde görüp,idare edebilirsiniz.
Dertsiz başıma dert almayayım derseniz de altınları da almayın, gayet açık olarakta müstakbel eşimin kalbinde derin yaralar açmanızdan mütevellit sizinle görüşmek istemiyorum dersiniz.
Evladının küslüğüne dayanan ana baba,gelinin mesafesini fazla kafaya takmaz bence.
Hakkınızda hayırlısı olsun.