• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Altın vs araba ve kaynana

sırf onlar 2. evlerini alacaklar diye mi ? doğru mu anlıyorum ? :KK57::KK57:
yani tamam evleri olmasa evvallah, ama bu biraz fesat bi durum gibime geldi, ve bu kararı sormadan fikir almadan vermesi de ayrı konu, gayet rahat bi şekilde yanlış davrandığını söylemeniz lazım bence de...

Herkese iyi akşamlar.
Kızlar size danışmak istedim eşim bugün işten geldi annesigil ev alacakmış kendisi ve kardeşi yarı yarıya para verecekmiş.. Ev ilerde ikisine kalacak bu arada kaynanamın evi var ama başka bir yerde bir daha istiyor eş kişisi altın veya arabayı satalım diyor ve kabul etmiş bana sormadan ama bana mantıklı gelmiyor elimizde bi altın ve araba var ve kiraya felan verilmeyecek ev için değer mi sizce eşime ne demeliyim ki araba da çok lazım annemler ben den uzakta ben bir şey desem para yok der annesi deyince hemen tamam demiş bana danışmadan.. Yoruldum artık. Durumları kötü olsa neyse ama değil evleri arabaları altınları var. Ben darlık çekeceğim gibi kaç yıla araba alınır ki sarılınca elde para kalmayacak hiç satılırsa.
Yaaa hayır sakin böyle şeyleri kabul etmeyin eşiniz niye ev aliyo yok ben hayatta kabul etmem şuan aynı şeyin bana yapıldığını düşünüyorum da yok kabul edemem

Herkese iyi akşamlar.
Kızlar size danışmak istedim eşim bugün işten geldi annesigil ev alacakmış kendisi ve kardeşi yarı yarıya para verecekmiş.. Ev ilerde ikisine kalacak bu arada kaynanamın evi var ama başka bir yerde bir daha istiyor eş kişisi altın veya arabayı satalım diyor ve kabul etmiş bana sormadan ama bana mantıklı gelmiyor elimizde bi altın ve araba var ve kiraya felan verilmeyecek ev için değer mi sizce eşime ne demeliyim ki araba da çok lazım annemler ben den uzakta ben bir şey desem para yok der annesi deyince hemen tamam demiş bana danışmadan.. Yoruldum artık. Durumları kötü olsa neyse ama değil evleri arabaları altınları var. Ben darlık çekeceğim gibi kaç yıla araba alınır ki sarılınca elde para kalmayacak hiç satılırsa.
Yok artıkjjjjkkkkkkk

Ben konu sahibinde suç buluyorum. Nasıl bir adam ki bu, böyle bir teklifi size yapmaya cesareti ediyor ? Biraz dişli olun Allah aşkına bu kadar saf olmayın vermeyin biz sinirleniyoruz Burda

imdat diye bağırmak istiyorum :)

kusura bakmayın evet size suç buldum çünkü böyle bir teklif bile size gelmemeliydi, eşiniz ya benim hanım bunu kabul etmez diyip direkt hayır demeliydi

Esinize bana sormadan neden soz verdin diye hesap sorun
Bir de o ailesiyle arkanizdan is çevirirken sorun yok da siz ailenize anlatinca neden sorun?
Benim aklıma şu geldi
Altınlar ne kadarsa hepsini tek tek yazın ve fotograflayin
Verilecekse bile bunlari yazip kayit altina alın, altina da şu tarihte şu kisiye (kv adi) ev alınmak üzere borc olarak verilmiştir, karşılığında ev verilecektir diye yazip esinizle imza atin ve o yazi lütfen sizde kalsın hatta borç ne zaman odenecekse onu da belirtin esiniz vıdı vıdı ederse de kusura bakma sen bana danismadan soz vermissin ben kendimi garantiye almak isterim eger imzalamazsan vermiyorum diye cingar cikartin
Ben biraz garantici bir insanim soz ucar yazi kalir, kanıtlayabileceginiz sekilde hareket edin derim

Hatta bu yazı ve imza işini noterde vs yaptırın. Sağlam garanti olsun. Altını da bozdurup bankadan borç olarak verilmektedir yazarak gönderin. Fiziki altınları vermeyin.

Kaynanin amacı ne işte ben hala ordayım niyeti ne tamam aldılar ev 2 evi oldu diyelim bunu koz olarak elinde mi tutacak yani gelinler bir şey koparamasın, aman oğullarım çalışsın bana getirsin , mi , zihniyeti nasıl.
Curcuna oldum.
Sebep konu sahibin aşağıdaki mesajında gizli.
Gelin oğluşumun paralarını boşa harcıyor.
O paraları bana verin parayı harcayamasın, üzerinde söz hakkı olmasın.
Bildiğimiz mal kaçırma işte.

Bide geçen aylarda bayıldı evde bir şeyler eksikti eşim tutarı söylemiş.
13 bin felan bayılmış, ağlamış paraya günah diye eve para harcamak yerine çocuk yapsın demişler yeni öğrendim Rabbim büyük

ablası ile kendine kalacakmış mış mış mış
Ablanın durumu nasıl? Çalışıyor mu? Eşiyle arası nasıl?
Kızının problemleri varsa belki kızına ek gelir veyahut oturabilmesi için ev tahsis etmeye çalışıyor olabilir.
Kendi cebinden vereceğine erkek kardeşini sponsor etmek isteyen ilk kayınvalide olmaz, şaşırmayız.:)

Bence kesinlikle kabul etmeyin. Hayatımda daha saçma bir şey duymadım yani kadının evi var bir ev daha alacak ona da parası yok oğullarına güvenmis.
Bir kere ortak,miras mal hep sıkıntı çıkarır. Kardeşinin bir borcu biseyi olsa yarın öbür gün o ev satılırken o borç çıkar. Sıkıntıya girilir. Onu da geçtim niye böyle bişey yapılıyor yani kadının evi varken. Çok istiyorsa altınları arabayı satıp siz kendinize ev peşinatı yapın.
Hele ki altınlar kadınındir yani size sormadan o altınlar üzerinden plan yapması çok ayıp.

Desene o kaynanaya; ben ev alacak olsam arabamı altınlarımı satıp kendime alırım. Kusura bakma bir evin var onunla idare edeceksin.Bizde o da yok. Sen bize biraz destek çıkta biz alalım de bence.

Altınlar sizin düğünde takılan altınlarınızsa neden veresiniz? Ben olsam herkese duyurur olay çıkarırım.
Kızına ve oğluna birer ev bırakmak isteyen kadın o evi kendisi alacak bir zahmet, çocuğunun arabasını altını sattırarak değil!
Kocanız artık kendi ailesini kurduğunu, sorumluluğunun size karşı da olduğunu öğrenememiş bence. Önce küçük bir cinnet geçirip bunu farketmesini sağlayın. Gerekirse alın altınınızı annenizin evine gidin, akıllansın. Deli mi ne??!

C civcivsin benim anlayamadığım siz “Hayır ben kabul etmiyorum , vermeyeceğim.” diye kestirip atamıyor musunuz ?
Eş laftan zor anlıyor neler dedim bir bilseniz.
Tamam dedi ama hala çocuk gibi köşesinde oturmuş kendisinin düşünmesi lazım bizim bir evimiz yok, gelire ihtiyaç var neymiş annem oturacak annenin evi arabası var o zaman arabayı satsın diyorum kafası geç alıyor annesine yazık rahat etsin ama eşi ne olsun umurunda değil demek ki

Herkese iyi akşamlar.
Aynı sebepten eşimden soğumuş yıllarca bunun kavgasını etmiştim en sonunda da boşandık ev falan da alınmadı bu arada çok sakinsiniz masallah

Eşinize benim ailemde ev alacak onlara vereceğim dediğinizde ne söyledi? C civcivsin
Kaynınızın evli mi, eşi ne tepki vermiş, kuzu kuzu kabul etmemiştir sanırım.
Eşinizin size sormadan böyle bir karar alması çok üzücü ve rencide edici. Direnin kaptırmayın altını ve arabayı.
Kabul etmiş onlar veriyor parayı biliyor benim ailemin asla istemeyeceğini susuyor en son kendi altınlarımı alırım ne yaparsan yap dedim patladım baya annesi aradı açmadım bile.
Neymiş hasta olmuş ya para için hasta oluyorlar şaşırıyorum neden bu erkekler böyle ve anneleri..

Aynı sebepten eşimden soğumuş yıllarca bunun kavgasını etmiştim en sonunda da boşandık ev falan da alınmadı bu arada çok sakinsiniz masallah
Ben genel olarak sakinim ama az önce cinnet geçirdim eşim seni böyle bilmezdim diyor unutmadan annesi prensesler içinde yaşamalı zamanında çok çekmiş sanki ben çektirdim

Ablanın durumu nasıl? Çalışıyor mu? Eşiyle arası nasıl?
Kızının problemleri varsa belki kızına ek gelir veyahut oturabilmesi için ev tahsis etmeye çalışıyor olabilir.
Kendi cebinden vereceğine erkek kardeşini sponsor etmek isteyen ilk kayınvalide olmaz, şaşırmayız.:)
Çalışmıyor gizli gizli onlara veriliyor zaten ilk tanıştığımız da demişti ve zaten ona ev verildi yine veriliyor 🤔

Ben genel olarak sakinim ama az önce cinnet geçirdim eşim seni böyle bilmezdim diyor unutmadan annesi prensesler içinde yaşamalı zamanında çok çekmiş sanki ben çektirdim
Üstelik sizin de eviniz yokmuş şaka gibi asla kabul edilemez bir şey evlenmeyip anasına baksaymis o zaman

Tamam deyin, evi sizin üzerinize yapsınlar. Haricinde bunu nasıl teklif ederler? Razı olmayın hiçbir şekilde. Sizin bundan kazancınız ne olacak? Başkasını ev sahibi etmek için mi biriktirdiniz? Tövbe ya hiç anlamıyorum böyle yüzsüz yiyicileri.

Şaka mı ya? 😅 bu kafaya nasıl ulaşıyorlar, bu ne cesaret nasıl teklif edebiliyorlar? Uyanıklara bak. Asla asla kabul etmeyin. Ev alınabiliyorsa size alsınlar, kiradan kurtulun. Akıllı eşiniz de ölünce bize kalacak diyor, mirasta sizin hakkınız yok ki. Ohh hem altınları verin, hem arabayı satın, hem kirada oturun hem de günün sonunda bir çöpünüz olmasın. Arabanız evlendikten sonra mı alındı?

Son düzenleme:
Herkese iyi akşamlar.
Kabul etmeyin.
Siz elinizdeki altınınızdan arabanızdan olduğunuzla kalırsınız.
Alıyorsanız kendinize ev alın.
Nasıl olsa size kalacak palavralarına inanmayın.

Back
X