• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Altın vs araba ve kaynana

Kaynana arabayı satın altınları da verin evin yarı parasına demiş ama😅😀
Kadının eşi kabul ederse sıkıntı orda asıl , evi kimin üstüne yapacaklar orası da önemli, eşi kabul ederse konu sahibi karşı çıkabilecek mi ne yapacak , konu sahibi koca baskın bir iliski icindeyse soz de geciremez
Bu denklemi çözünüz.

Kadının eşi kabul ederse sıkıntı orda asıl , evi kimin üstüne yapacaklar orası da önemli, eşi kabul ederse konu sahibi karşı çıkabilecek mi ne yapacak , konu sahibi koca baskın bir iliski icindeyse soz de geciremez
Bu denklemi çözünüz.
Kadın boşanırsa hiç bir şey alamayacak. Ev kaynananın olacak çünkü. Bir de ortada paylaşılacak mal yoksa erkek daha acımasız oluyor eşine istediğini söylüyor emeğine saygı duymuyor. Ortada kaptıracağı mallar olunca bir kaç tık daha itinalı oluyorlar eşe

Kadın boşanırsa hiç bir şey alamayacak. Ev kaynananın olacak çünkü. Bir de ortada paylaşılacak mal yoksa erkek daha acımasız oluyor eşine istediğini söylüyor emeğine saygı duymuyor. Ortada kaptıracağı mallar olunca bir kaç tık daha itinalı oluyorlar eşe
Kaynanin amacı ne işte ben hala ordayım niyeti ne tamam aldılar ev 2 evi oldu diyelim bunu koz olarak elinde mi tutacak yani gelinler bir şey koparamasın, aman oğullarım çalışsın bana getirsin , mi , zihniyeti nasıl.
Curcuna oldum.

Esinize bana sormadan neden soz verdin diye hesap sorun
Bir de o ailesiyle arkanizdan is çevirirken sorun yok da siz ailenize anlatinca neden sorun?
Benim aklıma şu geldi
Altınlar ne kadarsa hepsini tek tek yazın ve fotograflayin
Verilecekse bile bunlari yazip kayit altina alın, altina da şu tarihte şu kisiye (kv adi) ev alınmak üzere borc olarak verilmiştir, karşılığında ev verilecektir diye yazip esinizle imza atin ve o yazi lütfen sizde kalsın hatta borç ne zaman odenecekse onu da belirtin esiniz vıdı vıdı ederse de kusura bakma sen bana danismadan soz vermissin ben kendimi garantiye almak isterim eger imzalamazsan vermiyorum diye cingar cikartin
Ben biraz garantici bir insanim soz ucar yazi kalir, kanıtlayabileceginiz sekilde hareket edin derim

Herkese iyi akşamlar.
Kızlar size danışmak istedim eşim bugün işten geldi annesigil ev alacakmış kendisi ve kardeşi yarı yarıya para verecekmiş.. Ev ilerde ikisine kalacak bu arada kaynanamın evi var ama başka bir yerde bir daha istiyor eş kişisi altın veya arabayı satalım diyor ve kabul etmiş bana sormadan ama bana mantıklı gelmiyor elimizde bi altın ve araba var ve kiraya felan verilmeyecek ev için değer mi sizce eşime ne demeliyim ki araba da çok lazım annemler ben den uzakta ben bir şey desem para yok der annesi deyince hemen tamam demiş bana danışmadan.. Yoruldum artık. Durumları kötü olsa neyse ama değil evleri arabaları altınları var. Ben darlık çekeceğim gibi kaç yıla araba alınır ki sarılınca elde para kalmayacak hiç satılırsa.
Kayınvaliden oturduğu evi satsın istediği yerden istediği gibi bir ev alsın ne saçma yani size kalacak diye siz alacaksınız evi ne mana.. Herkes kendine kendi evini alabilir illa miras yoluyla mı kalması gerekiyor.. Bu millet artık iyice şaşırdı ben şok..

Arabayı sat demek ne saçma. Hayır sizin malınızın üzerinde nasıl söz hakkı sahibi olabilirler. Eşinize ve ailesine kesin bir dille arabayı satmıyoruz, altınları da vermiyorum deyin bence. Sonucta ıkınızın parası. Eşiniz tek karar veremez.

Ev ilerde ikisine kalacak derken anne baba öldükten sonra değil mi yani ne zaman ölecekler onu de bilmiyorsun ? Çok saçma resmen dolandırıcılık bu kabul etme kavga çıkar asla verme .siz kendinize ev alın kiraya verin onlara neden veriyorsunuz

Sizi zor duruma sokuyorsa eşinizle bi sınav sizi bekliyor demektir umarım muvaffak olursunuz , kadın gelinlerin rahat olmasından rahatsız mi oluyor ne , ne bu acele evden eve taşınıyor. Hiç anlayış yok mu , durumunuzu bilmiyor mu ?
Ve her yerde anlayışlıyım diye kendini över ve kaynanasındsn
Sebep?

Dediniz mi?
Ev alınacakmış mantıklı gelmiş kiraya verecekler mi dedim hayır istedikleri zaman kendileri gelip oturacakmış diğer zamanlar diğer eve gideceklermiş ölünce ablası ile kendine kalacakmış mış mış mış

Ev ilerde ikisine kalacak derken anne baba öldükten sonra değil mi yani ne zaman ölecekler onu de bilmiyorsun ? Çok saçma resmen dolandırıcılık bu kabul etme kavga çıkar asla verme .siz kendinize ev alın kiraya verin onlara neden veriyorsunuz
Bilmiyorum tabi ki belki de ben zorluk çekip önce öleceğim işin o kısmı bile var.

Aslında duyar duymaz hadi yaa ben de bugün altınları babamlara vermiştim tüh deseydiniz bi sormadan iş yapmak nasıl oluyormuş görseydi
Dedim gece ben de kendi aileme vereceğim ev alacaklar dedim üstelik bir şey daha alacaktım almıyorum dedim annen daha yeni taşındı ne acelesi var paramız yok bilmiyor mu dedim kadın her ilde ev alacak üstelik kendisi az miktar verecekmiş 😁 durumu kötü olsa zaten yardım edilir annesi ama bir anne çocuklarına arabanızı satın parasını versin der mi 😬 bi de arabası kalamayız değince düşük model alırsınız oldu...

konu sahibinin kayınvalidesinin isteklerini konuşmuyormuyduk?😅kendi evinde otursun ya da geline yakın olmak istiyorsa evini kiraya verip yakından ev tutsun. Ben kiradayken evladım da dahil kimseye 2. Ev almam
Kuzum bana yakındı zaten yeni taşındı 1 ay oldu 2 yıl sonra birikim yapar ev alırım dedi.
Sonra çocuklardan istenmiş 1 ay oldu daha geri benim yanımı istemiş duyanda beni seviyor sanacak vallahi 🤣🤣🤣

Yasaya göre eşinize miras yoluyla kalan malda sizin bir hakkınız olmaz. Ona göre hareket edin.

Miras kişiseldir. Ilerde istenmeyen bir durum oluşursa allah korusun ayrılık vb gibi miras yoluyla kalan ev bolusulmez yani eşinizindir net. Ya da ilerde kendi kendine satabilir, her türlü tasarruf eşinize ait oluyor.sizin söz hakkınız olmuyor.

Yasaya göre eşinize miras yoluyla kalan malda sizin bir hakkınız olmaz. Ona göre hareket edin.

Miras kişiseldir. Ilerde istenmeyen bir durum oluşursa allah korusun ayrılık vb gibi miras yoluyla kalan ev bolusulmez yani eşinizindir net. Ya da ilerde kendi kendine satabilir, her türlü tasarruf eşinize ait oluyor.sizin söz hakkınız olmuyor.
Hakikaten bu yorum en doğru yorum
Konu sahibi eşiniz ve ailesi birileri ve veya tümü sansar.
Ay ya gercekten tiksindim ne pis insanlar var. Bunu düşünmeleri bile berbat.

Dedim gece ben de kendi aileme vereceğim ev alacaklar dedim üstelik bir şey daha alacaktım almıyorum dedim annen daha yeni taşındı ne acelesi var paramız yok bilmiyor mu dedim kadın her ilde ev alacak üstelik kendisi az miktar verecekmiş 😁 durumu kötü olsa zaten yardım edilir annesi ama bir anne çocuklarına arabanızı satın parasını versin der mi 😬 bi de arabası kalamayız değince düşük model alırsınız oldu...
Valla mücadelenizi bırakmayın düşük modele binme mecburiyetiniz de yok

Eşinize benim ailemde ev alacak onlara vereceğim dediğinizde ne söyledi? C civcivsin
Kaynınızın evli mi, eşi ne tepki vermiş, kuzu kuzu kabul etmemiştir sanırım.
Eşinizin size sormadan böyle bir karar alması çok üzücü ve rencide edici. Direnin kaptırmayın altını ve arabayı.

Back
X