Bence evin idaresi kadında olmalı. Erkek karışmasın demiyorum elbette hesap kitap ortaktır, eve giren para o evde yaşayan herkese aittir. Ama evin hanımı tüm harcamaları bilmeli, karı-koca eve ne alıyorsa ortak almalı ve ortak karar vermeli. Eğer siz eşinize bilezik almak istediğinizde danışıyorsanız, oda size saat almak istediğinde danışacak.. Hatta gidip beraber yapacaksınız alışverişi. Danışmak derken izin almaktan bahsetmiyorum sakın yanlış anlamayın.
Ayrıca çalışan bir kadının maaşının tamamını kocasına vermesi de doğru değil. Bir miktar kendimiz için ayırıp biriktirmeliyiz bence. Evin harcamaları ortak karşılanmalı elbette ama erkek karısının maddi isteklerini de göz ardı etmemeli. Eşiniz saat beğendiyse sizde bilezik beğeniyorsunuz, ondan izin almak zorunda değilsiniz bence bilezik almak için.
Ben evli değilim o nedenle konuşmak kolay geliyor diye düşünebilirsiniz, ama gerçekten size bu yapılan haksızlık ve ben buna izin vermezdim. Siz de izin vermeyin. Paranız varken ihtiyaçlarınızı ve isteklerinizi niye erteliyorsunuz ki?