altınları kv deme verıp borcuda bız odeyecekmısız mantık varmı sizce

buserkan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2013
513
1
0
Sivas
merhaba kızlar daha oncede konu acmıstım bu sefer konu şu kı bgun nısanlım bıze geldı ve dugunde takılan ufak tefek altınları annemlere verelım borca gırdıler fln dedı tamm dedım sonrada 300 lırada taksıt oderız deyınce şok oldum şöyleki bız yatak odasını 5 bın e aldık fırın bulasık mak. Camasız. Mak kucuk aletler mutfat takımı tencereler takımlar fln ve en pahalısı oldu tek borcumuz olmasın dıye bızımkıler aldı hepsını kı burada kız tarafı sadece yatak odası alır onun dısında hıc bır sey almaz ve benım taraf cok acık ellı yanı altın fln cok takarlar ve kvlerın boyle hesaplara gırmesı benım canımı cok sıkıyor sonucta onlar bızım guvencemız bıze en basta deselerdı kı sız alın odeyın deselerdı ona gore esya alırdım ama canım cok sıkıldı bu duruma ya en nefret ettıgım sey para konusudur kızlar kusura bakmayın fıyat verdım ama bunu yanlıs anlamayın bız hersey olsun borcsuz olsun dıye ugrasırken onların dusuncelerıne cok uzuluyorum herseyımı babaannem aldı deden sag olsaydı oda boyle yaprdı dedı yazık ama o kadınada herseyınden kısıp herseyımı aldı fazlasıyla aldı adaletmı bu ?

altınlarınızı vermeyin derim. eşyalarınızı nişanlınızla alın gerekirse siz bozdurur ödersin böylece kimsenin lafını dinlememiş olursunuz. tabi maddi durumlarınızı bilemem.

altınlarınızı vermeyin derim. eşyalarınızı nişanlınızla alın gerekirse siz bozdurur ödersin böylece kimsenin lafını dinlememiş olursunuz. tabi maddi durumlarınızı bilemem.

ilk sene ben okuyacagım ıcın bıraz sıkıntı olabılır arsada ımar planını beklıyo ev yaptrcaz ama benım ailem borçsuz olsun istedi hersey guzel olsun ıstedı ama haksızlık bu onlar kadar benım aılemde masrafa girdi benım aılem neden talep etmiyor anlamıyorum bu ınsanları

cnm altınlar seninmihrin kes,nlikle verme..gösteriş için mi takıldı onlar..borçlarınızı ödemeniz durumuzu düzelştemni için eşin dostun ailelerin bulunduklrı bi katkı..el koyaömazlar..bemim kyınvalide zumhuriyet altınlatrını aldı benim saflığıma denlk geldi ama bilezikleri vermedim allahtan..insan değil bunlar ya utanmıyorlar..

ya ben kendi aılemden para ısterken utanıyorum onlarnasıl rahatlık bu anlamıyorum

ya ben kendi aılemden para ısterken utanıyorum onlarnasıl rahatlık bu anlamıyorum

cnm onlar çirkefleşmiş resmen..sende yanlarına bırakma..o altınalar senin mihrin.geleneklerimizde var bu..kimse el koyamaz taviz verme sakın sonra çok piişman olursun şimdi gurur var sende ama ilerde neden akıllıca davranmadım diyceksin..emin ol

hem en çok takı kız tarafından gelecek hem kv ye verilecek hemde borçları gelin /damat ödeyecek yok yaa
bence asla kabul etmeyin bazı anne babaları anlamıyorum neden bu daha ilk günden hayatı zorlaştırma çabaları şahsen ben olsam 1 krş vermem
gerekirse kendi eşyalarımın borçlarını da kendim öderim... nitekim ben öyle yaptım zaten size de tavsiye ederim ilerde başınıza kakacak bir bahaneleri olmuyor en azından

kesinlikle haklısın bıde bızım aıle çok tanınmış bır aıle soydımız bıtek bıze aıt bura kucuk yer fln bunlar daha çok takılacagını bılıyorlar hesap yaptılar akılları sıra

ya babaannem dediki ben hepsini alayım dedi rahmetlık dedem gecen sene vefat ettı o olsaydı şuan arabamdan evime kadar hazır olacaktı babaannemde dedemın yapacaklarını gucu yettiğince yapmak isyor ama kullanılmak istemiyorum ben

ufak altınlardan kasıt çeyrektir diye düşünüyorum. nasıl bir düğün yapacaklarına bağlı olarak verebilirsiniz de vermeyebilirsiniz de. yani çok şaşalı, büyük bir düğün olacaksa belki, neden olmasın. ama orta karar olacaksa ya da istediğiniz bazı şeyleri çok tutar diye geri çeviriyorlarsa, vermeyin tabii.

altınları vermek yerine onların alamadıklarını yani parasını vereceğiniz şeyleri kendiniz alın. borca girin kendi altınınızla ödeyin. sonra bir de biz aldık havasına girerler. böyle altınları geri vercez haaa koşuluyla birşeyler almalarındansa almamaları daha iyi. hem ayrıca bir sürü insan borca giriyor. size alsalar da borç onlarındır. niye altınlarla ödeyeceksiniz. borca girmek istemiyorlarsa da siz alın siz ödeyin. şuan yapılmış olan plan çok çok saçma. şimdiden böyle bir konuda canınızı sıkmalarına izin vermeyin.

biraz pahalı bi düğün canımmm

ya neymıs eltım vermıste altınları ama şöyle bi durum var eltimin aılesi çöp bile almamıs eltımde gtmıs en pahalı esyaları aldırmıs

biraz pahalı bi düğün canımmm

pahalıysa sıkıntı yok, bizimki de sağa sola gösteriş için oldukça pahalı olmuştu, küçük altınları verdim ben, zaten fazla küçük altın yoktu. hem bana bir zararı olmadı fazla sayıda olmadığı için hem de laf edebilecekleri bir durum olmadı hem de "ne kadar iyi bir gelinim, gık demeden paylaştım" deme hakkı doğmuştu

sen hayatını eltinlere endeksli yaşamayacaksın ki.
sen farklısın o farklı.
biz de böyle olayını anlat bence.
ha düğün onları aşıyorsa senin soyadına göre yapılacak olan yapabildikleri kadarını ödesinler geri kalanı da sen nişanlınla aranda hallet.
altınlar sizin.
bunu iyice bellet.

ya ben dedimzaten orası çok pahalı başka yer bakalım dedım kv ıllada ora olsun deyınce tamm dedim

Altınları vermek istemiyorsanız tembihleyin akrabaları annenize versinler düğünden sonra ya da eve oturmaya geldiklerinde getirsinler. Böylece az da olsa çeyrekleri vererek hem eşinizin hem ailesinin gönlünü yapabilirsiniz.

yerinde olsam nişanlıma derim o zaman sizin tarafın taktıklarını size verelim benim tarafın taktıklarınıda benim aileme verelim neticede onlarda masraf yaptı, eminim kabul etmicektir bu durumda sıkı bi kavga et onunla ki vur ensesine al lokmasını bi kız olmadığını anlasın gerekirse ailene söyle sonradan ağzının tadı kaçacağına şimdi kaçsın hem görmüş olursun bu adam ne kadar arkanda duruyo

en iyi fikir bu......fazla iyi niyetli olmak iyi bir şey değil çünkü kıymeti yok.......benim annem de borçlu diyeceksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…