altınları kv deme verıp borcuda bız odeyecekmısız mantık varmı sizce

bu taktiği uygula canım

onun aılesı masraf yapıyosa senın aılende yapıyo nedemek altınları onun aılesıne vermek hıc sevmedğım bı olay nasıl talep ederler boyle bıseyı
sende dekı benım aılemde masraf yaptı onlarada verelım de
yanı emın ol senın aılenn durumu olmasa bıle sana bırsuru sey alsalarda kendılerı oderler yınede senden altın falan ıstemezler
ama nedense erkek tarafı ıstıyo

benim ailemin ve kendi tarafımın taktıklarını asla vermem de o kendi taktıklarını kavga gürültü alcak belli ki sakın düğünde kolundan çıkarma altınlarını yakandakileride hemen kesene at veme sakın isterse onun taktıklarını ver ama bir daha eskisi gib olma derim o zamanda

Sorsana nişanlına, ev alıp ananın üstüne yapalım borcu da biz ödeyelim mi diye?
Tövbee tövbeee.. İyi niyeti bu kadar sömüren insanlar varken ortada aşk mı kalır deliriyorum valla

ne ayıp şey daha şimdiden altın falan konuşulması

diyeceksin ki madem ailelerin masraflarına gidecek altınlar
ailen 10 masraf yaptıysa ona göre alıcaklar altınları
benim ailem de 5 masraf yaptıysa ona göre alacak
yada oran neyse ona göre veririz dersin

altın falan önemli değil
yapılan terbiyesizlik tavırlar söylemler ve nişanlının baskısı önemli

zor insanlar belli
şimdiden kendini ezdirme

kesinlikle öyle ama kız tarafına hediyeler altın gelirmis çok saçmalıyor kadın ya babaanneme ben teklif etsem kadın utanır ve bana kızar onlar resmen atlıyolar nişanlım da öyle diyo altınları evlendıkten sonra gidip verelim yok yaaa

evet bu çok ıyı fikir caımsaol

rahatsızlık verici bence eltinin verdiğini öne sürüp senden de bir şey isterlerse senin ailenin muhtemelen eltinin ailesinden daha çok masraf yaptığını belirtirsin. onun dışında vermene gerek yok. inşallah nişanlının aklına bunları kayınvaliden sokmuyordur. her ne borcunuz olacaksa sizin olsun yani. aileleriniz bile olsa başkasından almayın başkasına vermeyin düğün dernek hususunda.

adım isterse çingeneye çıksın o altınları ben olsam vermem kimin ne dediği kim bozulmuş kim üzülmüş sevgilim ne düşünmüş umurumda olmaz

böylece ak koyun kara koyun ortaya çıkar.

ben üzülüp düşüneceğime sevgilim düşünsün ve üzülsün o erkek bu kadar herşeyi kız yapmaz emin ol değerin olmaz.

Son düzenleme:

haklısın ben verdikçe onlara kötü oluyorum yapmayan daha değerli oluor

valla canım durumun uzucu ve sıkntılı gercekten
nısanlının boyle dusunmesı ayrı bı konu zaten
ben tabıkıde verme derım onlar senın sonucta
bu duğun tabıkı masraf olacak herkes elını tasın altına sokacak bu boyledır
onun aılesının durumu nasıl pekı?

Kesinlikle altınları vermeyi kabul etmeyin(aynı durumda eşimin ailesi tarafından takılan para ve altını istediler(düğüne 2 gün kala) bizden ve sırf huzursuzluk olmasın diye ben verdim)benim

tarafımdan takılanlar bana kaldı sadece.Bu mevzu erkek tarafının uyanıklığından başka bir şey değildir,bir de söylesen adet böyle derler,uydurma adetlerle ne alabilirsek diye

uğraşıyorlar.Siz baştan konuşun bu tarz konuları hem altınları verip hem de borç ödemek neyin nesi?sizin nişanlınız evleneceğinizi ve ev geçindireceğinizi idrak edememiş

heralde,ailesinin lafına baktığına göre.

anneside babasıda emeklıler ki çokıyı yerlerden hemde

Benim annem daha düğn, nişan hiç bir şey yokken altınların yerini yapıyor. Bir kısmını o alacakmış

dün dedimki hayatım benım tarafın altınları kalsın hemsını veremem sızden gelenriveririm dedim tamm dedi ya durumlarıda iyi gittiler 8 binliraya salon tuttular ben o kadar pahalıya kaçmayın dedğim halde tutmasaydı ya sinir oluyorum altınlara guvenerek iş yapıyorlar biz kımseye guenmedık şuan en az15 bin sadece biz harcadık bızden kımse ağzını acık altın demedi kızım huzurlu olda sen hersey yerıne gelir denildi hayret bişi yA

Salon ücreti fazlaymış,bizimkiler çok çok ucuz tuttular ve de borclarıda kapatmadılar.Öyle oluyor canım senin ailenin harcadığı onların gözüne gözükmez hiçbir zaman.Şimdi

sen neyi kabul edersen daha sonra daha fazlalarını istiyecekler o yüzden tepkini koy şimdiden.Nişanlını da alıştır anlat işte bizde bir aile oluyoruz ve bütçemizi düşünmeliyiz,

geleceğimiz için kendimizi düşünmemiz gerekiyor falan diye..

bide güya kıramızı onlar ödeyeceklermiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…