• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Altınlarım Olmazsa Evlenmem!

Bir erkek kardeş ablası olarak inşallah gelin kızımız olunca özel zamanlarında kullanacağı şık bir set ve elimizden geldiğince (10 adet kadar) bilezik yapmayı planlıyoruz. Set bizim gelinimize hediyemiz , yapılan bilezikler de uygun gördükleri zamanda yatırım yapmaları için biraz birikim olur.
Hiç bir zaman geline yapıyoruz diye düşünmeyiz , kendi evladımızın mutluluğu için hazırlık yapıyoruz.
Biliyoruz ki o 'elkızı ' mutlu olmadan bizim oğlumuz mutlu olmaz.
Ama durumu olup da geline gidicek diye hiç destek olmayan aileler de gördük.
Durumu olmayan damat tarafından çok şeyler istemek ne kadar saçmaysa , durumu olan damat tarafının gençlere destek olmaması da o kadar saçma.

Bunlar hep kadinlarimizin gercek altin bileziklerinin yani hayatlarini surdurebilecekleri bir meslek sahibi olmamalarindan kaynaklaniyor. Evlenirken bari 3 kurus cebime girsin diyor ama o 3 kurus bile kendine ait olamiyor. Haydan gelen huya gider misali kocadan zorla gelen para sonra senden zorla alinir . senin kendi gercek bilezigin yoksa kilon kadar altin verseler bos. Bi meslegin olsun onu kimse elinden alamaz sen ne zaman istersen o zaman bozdurup harcarsin. Kizim degerli 30 bilezik isterim diyen anne babalar bunlari dusunsunler once de kizlarini meslek sahibi yapsinlar once. 18 yasinda kizi verip damattan altin koparmaya calismak cok sacma:KK62::KK62::KK62:

erkekler ortaçağ zihniyetinden çıktığı gün biz de çıkarız ama ben tecrübemi aktarıyorum.
altın bilezik istemeyen kıza kimse değer vermiyor.

ahh canım senin kafa çok eskide kalmış şimdiler ev aldırıyor.evleniyor araba çektiriyor altlarına haa bir de karı koca aynı hamurdansa düşün durumları.örnek benim elti hala KV ve KP yi nasıl yolarız derdindeler

valla ne varsa isteyeceksin ben evlendiğim zaman annem babam bişey istememişti hatta kaynanam eşya beğenmeye bile beni götürmedi kaynanam bana aynen bu yatak odasından almıştı tek yatak çift kişilikti yazık değilmi bana ben gelin değilmiydim insan değilmiydim
celiksoy-lora-genc-odasi-takimi-kirmizi-476x297.webp

valla ne varsa isteyeceksin ben evlendiğim zaman annem babam bişey istememişti hatta kaynanam eşya beğenmeye bile beni götürmedi kaynanam bana aynen bu yatak odasından almıştı tek yatak çift kişilikti yazık değilmi bana ben gelin değilmiydim insan değilmiydim Eki Görüntüle 1314985
E beğenmediyseniz kendi paranızla kendiniz alsaydınız odanızı? Kayınvalide mi yatacak orada, siz mi? İnsan değil miydim vs dövüneceğinize... Kendi kendinizi siz bile insan yerine koymamışsınız ki başınız dik, beğendiğiniz odayı alıp kimseye minnet etmeyeceğinize, milletin aldığı odaya mızmızlanıp, bir o kadar da paşa paşa kullanıyorsunuz. İşte elaleme eşya diretmeyle bu kadar oluyor. Kendine yeten ve kimseden medet ummayan gelinler kayınvalidenin aldığı şeye ağlamaya kalmıyor. Başı dik, kimseyle alacak verecek derdi olmadan evini kendi parasıyla, kendi gücüyle düzüyor. Konuya çok uygun bir örneksiniz gerçekten.

E beğenmediyseniz kendi paranızla kendiniz alsaydınız odanızı? Kayınvalide mi yatacak orada, siz mi? İnsan değil miydim vs dövüneceğinize... Kendi kendinizi siz bile insan yerine koymamışsınız ki başınız dik, beğendiğiniz odayı alıp kimseye minnet etmeyeceğinize, milletin aldığı odaya mızmızlanıp, bir o kadar da paşa paşa kullanıyorsunuz. İşte elaleme eşya diretmeyle bu kadar oluyor. Kendine yeten ve kimseden medet ummayan gelinler kayınvalidenin aldığı şeye ağlamaya kalmıyor. Başı dik, kimseyle alacak verecek derdi olmadan evini kendi parasıyla, kendi gücüyle düzüyor. Konuya çok uygun bir örneksiniz gerçekten.
kullandığımıda nereden çıkarttın ayrıca hangi geline eşya alınmıyorki eşya almaya giderken benim haberim bile olmadı sanki TÜRK adet ve geleneklerini bilmiyormuş gibi konuşuyorsunuz pes doğrusu ben bunu istemem diyip çocuk gibi ağlasamıydım kavgamı çıkartsaydım ben zaten üstüme düşeni yaptım yapmasaydı ozaman rahat bıraksaydı eşyamıda kendim alırdım oğlunuda boşamazdım ALLAHA şükür başım dik kalkıp burada ahkam kesip 2 gün sonra dövünenleri çok gördük canım darısı başına kendine yetme konusunda ise üstüme yok çok şükür ayrıca kaynananın üstüne ne vazife gidip bana yatak odası almak alır şimdi kı.ına sokar bilmişlik yapıp laf sokma yarışına giren dengesiz çok bilmişlereinde biyerine monte olsun kapı menteşeleri .öpüyorum seni canım :KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

ayrıca nefret ettiğiniz bir yerde yaşadığınız için bayaaa agresif siniz ama kusura bakmayın size katlanmak zorunda değiliz gidin stresinizi başka yerlerde atın psikolojik tedavi görün

ayrıca nefret ettiğiniz bir yerde yaşadığınız için bayaaa agresif siniz ama kusura bakmayın size katlanmak zorunda değiliz gidin stresinizi başka yerlerde atın psikolojik tedavi görün
Hanfendi yanlış konudasınız. Benim konu bu değil. Size üstte cevap verdim. Verecek cevabınız yoksa vermezsiniz. Doğru düzgün cevap veremeyince gidip de eski konuları karıştırıp buraya gelmek çok komik olmuş. Güldüm doğrusu. Yav he he, öyle. :)

Hanfendi yanlış konudasınız. Benim konu bu değil. Size üstte cevap verdim. Verecek cevabınız yoksa vermezsiniz. Doğru düzgün cevap veremeyince gidip de eski konuları karıştırıp buraya gelmek çok komik olmuş. Güldüm doğrusu. Yav he he, öyle. :)
beni eleştireceğine git beynini geliştir bebeğim muckssss :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

sanamı cevap verememişim bennn :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes: bi git yaaa bi gitt

Bir gün evlenirsem eğer; isteyeceğim tek şey 'huzur' olur. Yok efendim benim kızım değerli şu kilo kadar altın getirin, şu kadar bilezik yaptırın, bunu alın onu alın. Ne ayıp şeyler. Benim babam annem bile söylemeye utanır. Babamın isteyeceği tek şey, ben kızımı gül gibi büyüttüm bu günlere getirdim siz de kızımı kızınız gibi bilin, mutlu olsun o yeter der. Mutlu olmam için de kolumda onlarca bileziğe, villada oturmaya, altıma araba çekmelerine gerek yok. Beni sevsinler bu bana yeter. Üstelik kendi koluma taktıgım bileziği, bindiğim arabayı, oturacağım evi, eşyalarımı ben beğenip almazsam için hiç rahat etmez. 'Ucuza gittim' falan gibi soylemler duyuyorum bazen forumda, insanlar şaşırmış..

bu nasıl iş arkadaşlar buraya mahalle kavgası etmeye mi geldiniz? Lütfen düzgün ve terbiyeli mesajlar yazınız. Bizi sizin mesajlarınızı okuyup strese sokmaya, germeye hiç hakkınız yok!

Bir erkek kardeş ablası olarak inşallah gelin kızımız olunca özel zamanlarında kullanacağı şık bir set ve elimizden geldiğince (10 adet kadar) bilezik yapmayı planlıyoruz. Set bizim gelinimize hediyemiz , yapılan bilezikler de uygun gördükleri zamanda yatırım yapmaları için biraz birikim olur.
Hiç bir zaman geline yapıyoruz diye düşünmeyiz , kendi evladımızın mutluluğu için hazırlık yapıyoruz.
Biliyoruz ki o 'elkızı ' mutlu olmadan bizim oğlumuz mutlu olmaz.
Ama durumu olup da geline gidicek diye hiç destek olmayan aileler de gördük.
Durumu olmayan damat tarafından çok şeyler istemek ne kadar saçmaysa , durumu olan damat tarafının gençlere destek olmaması da o kadar saçma.
ne kadar mantıklı cümleler...:KK61:

Biz bişey istemedik düğünde takılanların hepsini evlerinin tadilatına verdirttiler bi süre biz oturduk o evde sonra sizin eviniz değil dediler laf arasında, şimdi de o evde kendileri oturuyorlar bense kiradayım bu lafı duyarda dururmuyum.Benim ailemin taktıkları da onların evine gitti oğullarının hiç çeyizi yoktu ben herşeyimi almıştım bide düğünden sonra eşya borcu ödedik. Bu arada ben çalışıyorum yüksek maaşım olduğu halde bana bizim sayemizde araba aldınız dediler neymiş onların evinde oturmuşuz kira ödememişiz. Peşin ödedik tadilat yağtırarak bunu hiç söylemiyorlar. Ha birde evimin anahtarını tadilattan hemen sonra aldılar gelip giderlermiş ben yokken han kapısına çevirdiler evimi neyse konuyu dağıtmayayım. Düğünde eş dostlarına verdikleri yemek şirketi parasını dahi altınlarımızdan istediler. Bu arada benim bamam yok ve annemin evi de yoktu. Kayınpedetimde 3 ev ve bir sürü bağ bahçe ve emeklisi vardı.

Son düzenleme:
ben de evlenirken hiç bir şey istemedim. herşeyi kendi imkanları doğrultusunda yaptılar.
ama şöyle birşey var arkadaşlar. çalışan bir bayanım aynı sizin gib düşünüyordum başlık parası gibi öyle bilezik adeti mi söylenir çok çirkin dedim hiçbir şey beklemedim. ama bu süreçte ev düzerken olsun evlendikten sonra olsun sürekli benden beklent içine girildiğini farkettim. tabi bunlar direkt söylenmiyordu ay nasıl alsak nasıl etsek gibilerden.
ben çalışan bir bayan olduğum için çok sorun etmedim.
ama bu durum gerçekten kadını değersizleştiriyor. burda bazı arkadaşlar işte modern başlık parası demiş takı adeti söylemeye. insanlar o kadar farklı ki. bence de takı istenmeli. bire bir bu olayı yaşamış bir insanım.
kv benden para mı beklemedi, neler neler... yani belli ölçüde birşeyler istemeli bence

Back
X