Altınlarımı geri istemek kötü bir şey mi

zeynep_ neva

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2024
82
29
3
26
Kızlar merhaba size bi şey danışmak istiyorum. Hemen hemen 1 yıllık evliyim memurum. Eşim evlendikten birkaç ay sonra arabayı değiştirmek istedi benim altınlarımı ve etraftan borç aldı. Daha 1 sene bile takamadan tüm bileziklerimi verdim. Arkadaşlarımın kolunda ajdaları görünce hevesleniyorum bi zamanlar benim de vardı diye. Dün akşam eşime bu konuyu açtım. Benim mehirleri tekrar ne zaman yaparız diye. Ben zaten yapıcam demiyor muyum? O kadar da yaparım daha fazlasını da yaparım. Neden maddi konuları önümüze getiriyorsun diye tartıştık.Ben o bilezikleri aldıysam altına verdim arabayı esirgemiyorum demeler falan. Oysa gitti 2 milyonu geçkin paraya araba aldı o kadarına ihtiyacımız yokken hemde. Ses etmedim. Kaldı ki maaşım yattığında kendime biraz harçlık alır gerisini hep ona atarım ya yatırım yapsın ya da borcu ödesin diye.( öyle de yapıyor hakkını yiyemem) ama neden ben doğru dürüst takamadığım bilezikleri isteyince ya da neden maddi olarak bi şeye “ benim” dediğimde bu kadar zoruna gidiyor hiç anlamıyorum.

İsteyemezsiniz çünkü hepsini vermeniz sizim hatanız. Dediğiniz gibi tüm yatırımı bir metal yığınına yapmışsınız. Yoka düşseniz arabayı yiyecek haliniz yok. 2 milyonluk değil 1 milyonluk araba alırdınız altınınızda sizde kalırdı. arabayı sakınmıyorum ? ahhaha buna gülerim teşekkür ettiniz mi bunun için ? yemek de veriyor mu karşılıksız veya arada şekerleme de alıyor mu ? terbiyesiz , maaşına çökmüş, arabayı sakınmıyormuş. Hem borç hem altınlar, siz neden ne yapıyoruz biz kocacığım demediniz ?

Araba sadece size mi ait yoksa ortak kullanımlar dışında genellikle eşin mi kullanıyor? Eşin kullanıyorsa sizin için değil eşin için alınmış. Daha azına almaya imkanı varken altınlarını istediyse demekki altınlara göre plan yapılmış. Ben nedense eşinin altınları geri vereceğini düşünmüyorum. Ortak harcamalar dışında eşine para gönderme. Kendin yatırım yap. Em azından her ay altın al o parayla yoksa altınları unut. Umarım altın paralarını hesap üzerinden göndermişsindir.

İşte canım şöyle olur borcumuz bitince tüm yatırımı sana yaparız gram almak yerine koluna bilezik yaparız diyor. Ben birikim olarak yapacağımız şeyi koluma istemiyorum çünkü bi şey alacak olsak geri gidecek mehirimi istiyorum diyorum yine birikimi gram olarak yapalım diyorum. Biz bi şey olsa kolundan bi şey isteyemeyecek miyiz ona mı getiriyorsun diyor neyi nasıl anlatacağımı şaşırdım

Neden maaşı eşinize veriyorsunuz siz kendınız yapamıyor musunuz birikim ? gerçekten artık kafayı yicem maaşı kocaya gönderen memurları okudukça Yapmayın bunu kendınıze bakın para işi bozar nasılda eşiniz bi anda düşman oluvermiş karşınızda ,halbuki dinen o sizin hakkınız . Bugün ayrılık kararı almış olsanız sıfırdan başlamak size düşecek ,altın falan da hak getire vermeyin paranızı çalışıp kazanırken aklım yetiyor biriktirirken de kendım biriktirebilirim diyin .

Ayrıca siz bilezik talebinde bulununca hatun birikimden alalım hevesin kalmasın oda bizim oda bizim diyip gönül almak bu kadar zor muydu? evet yıne kendı paranızla alınmış gibi olacaktı ama sizinde gönlünüzü oturup kırmayacaktı . !!! Para ıcın karşımda carlayan kocaya kurban ederim valla delikli kuruş nasip etmezdim

Bişey olursa kolundan istemesin bi zahmet ona göre harcama yapsın cebınden yesin . Önünden ye diyin .

Yok ya nerde. Torbasıyla verdim altınlarımı. Arabayı ortak kullanıyoruz. Evet çok kullanmayı bilmiyordum o cesaretlendirdi hep bi yerlere tek gitmem için ama arabayı ortak parayla almamıza rağmen ben hiç esirgemeden 2 milyonluk arabayı sana veriyorum. Altınları istiyorsan napıyım satıyım mı arabayı demesi beni çok üzüyor

İşte ben de bunu anlamıyorum mehir kadının Hakkı olan şey yani . Bu kadar kükreyecek ne var anlamadım. Beni seviyor ama dik başlı olmayım diye de her daim tedbirini alıyor gibi hissediyorum

Maaşını niye ona veriyın? Bu mantıklı mı ya? Harçlık al paranı o harcasın. 2 milyonluk araba vs offf evliliğe bak. Süferrrrrr.... altını niye verdin bu da başka bir sorun. Manipüle ediyor seni.

Sen haklısın. Altınlarını vermeseydin keşke. Paranı ona verme.

İşte ben de bunu anlamıyorum mehir kadının Hakkı olan şey yani . Bu kadar kükreyecek ne var anlamadım. Beni seviyor ama dik başlı olmayım diye de her daim tedbirini alıyor gibi hissediyorum
Siz çalıştığınızın karşılığı olan maaşınıza sahip çıkın bundan sonra . Ne güzel ekmeğinize bal sürmüş bu hareketlerıyle . Yapıştırın lafı vermeyin maaşı !

Arabanın senin olduğunu hatırlat. Dediğim gibi paranı da verme o parayla kendine altın al. Bankada kasada sakla sorarsa harcadım de. Şimdiden sahiplenmiş arabayı.

Kadının aklı yetmiyo sanırım birikim yapıp borç ödemeye. Çift maaş için evlenip kadından altın ve para dilenen erkeklerden nefret ederim. Kadın altınını isteyince bi de suçlu olmuş. Ula binmem 2 milyonluk arabaya arabası batsın. 400 binliğe binerim ama maaşımdan 1 tl vermem.

Emin oldum. Erkekler para için evleniyor. Bu kesin artık. Altınımı verip 2 milyonluk araba aldıracağım maaşımı yollayacağım o herif napacak? Ee ? Köle gibi çalış çabala evlen bi de para hesabı yap gece gündüz. Hiç evlenmem mis gibi paramı yer gezerim.

altınları vermişsiniz, diğer borcu da siz ödüyorsunuz.

ben müşterekçi bir insanım ama bir milyonluk arabalar dururken daha forslu gözükmek adına iki milyonluk araba almak için altınlarıma çöken adamın borçlarına yardım etmem. o kadar zenginse kendi ödesin. borçlar bitene kadar altınları istemeyin bence bir süre, bittikten sonra mehrini ödesin.

mehir ne alaka boşanıyor musunuz?
ortak araba almışsınız sizde kullanın arabayı.
boşanıyorsanız bile arabanın yarısı sizin altınlarınız orda.
maaş verme konusuna gelince kendi birikiminizi yapamıyor musunuz da eşinize atıyorsunuz birikim yapsın diye.

Atanmış memur olmasanız sizinle evlenmezdi. O altınların üstüne de şöyle buzzz gibi bir soğuk su için çünkü yeri gelmeyecekler. Kendi maaşınızın da dilencisi olmaya devam edin. Yeni nesil kadınların da büyüklerimiz gibi bu kadar haklarından habersiz olması beni çıldırtıyor. Bu örnekleri gördükçe evlilikten soğuyorum

Son düzenleme:
Artık bu zamanda kadınlar akıl tutulmasi mı yaşıyor anlam veremiyorum. Maaşı vermek altinlari vermek sizin bu durumda söz söylemeye hakknz var mı sanıyorsunuz? Tabi ki kizacak yakında başka borca da sokar sizi. gecenlerde maaşından kendine 1500 TL ayırıp kocama aşığım diyen kadın vardı ya onun başka versiyonu bu.
Siz üniversite okurken nasıl bir zihin yapısı halinde okudnz dünya görüşü hak hukuk bunlardan haberiniz yok mu?
Mune lütfen burda bir konu açar msn ve evlilikte maaş v.b şeyler nasıl olması gerekir anlatalım burda yoksa bu kadınlar iyice çığrından ciktilar

Eşiniz hem altınların üstüne çökmüş hemde maaşınızın üstüne çökmüş. Altın maltında geri almaz maaşınız vermeyin. Çok seviyorum her şeyim canım eşime feda olsun diyorsanız devam edin

biraz geri kafalı bir yorum olacak ama adam dediğin de eşinin altınını bozdurup araba modeli yükseltmez ya
Hayır ama ya ne alakası var adam bozmuş götürüp kumarda yememiş ki kadınla ortak arabaya biniyorlar . Bende verdim bileziklerimi iyide yaptım keşke eşim ilk dediği zaman verseydim şuan 4 milyonluk arabaya binecektik şuan 2.5 milyona biniyoruz keşke onu dinleseydim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…