Altınlarımı geri istemek kötü bir şey mi

Arkadaşlarının kolundaki ajdaya mi özeniyorsun Kuzum sen kaç yaşındasın ya. Bizim zamanımızda altın bilezik yaşlıların dayattığı gençlerin takmayı sevmediği birseydi. Değişti mi ya o

Neyse senin içindeki hanım teyzeyi bir kenara bırakıp esine yorum yapmak istiyorum. Yahu şu devirde Türkiye gibi ülkede altın bozdurup araba yükseltmek nasil bi basiretsizlik ya. Hadi araba hiç olmasa anlicam da. Neyse... Bana göre bu ikinizin verdiği Bi karar. Eğer verdiysen hemen arkasına dusmicen, arkasına düşeceğin şeyi de vermicen. Para da ailenin araba da altın da... Aman neyse ya.

Tabiii Mune yıllar önce öğretmenlerin yaz semineri istediğiniz yerde alabilirsiniz muhabbeti çıkmıştı. Gittiğim okulda müdür yardımcısı odasında böyle orta yaşlı kadınlar vardı anlam veremedim. Snr baktım müdür yardımcısı 'bizim hocalarımız hep evli bekar varsa dışardan gelen bu hocalarımız' dedi. Meğer seminere dışardan gelen olacağını duyunca kız bakmaya gelmişler gerçekten memur arayan duymadım diyen nerde yaşıyor merak ettim.
Hatta ben ilk mezun olduğumda 'atandıysa istemeye gelicez' demişlerdi. Ben de 'zahmet etmesinler maaş kartımı yollarım' demiştim

Kaldı ki maaşım yattığında kendime biraz harçlık alır gerisini hep ona atarım ya yatırım yapsın ya da borcu ödesin diye

Aileye alınmış birşeyde senin benim durumunu yersiz buluyorum.Siz bir yere gideceğiniz zaman benim arabam, bana lazım diyor mu? Diyorsa alın tabi altınlarınızı.

Maaş vermek çok acayip bence.Borc varsa siz de ödeyebilirsiniz yada yatırım lazımsa yapabilirsiniz.İnternet bankacılığı varken bunlar zaman alan şeyler de değil.1 aylık emekten harçlık alıp gerisini koca elini saymayı hiç doğru bulmadım.

Ben de ilk köye atanmıştım. Yeni atanmışsın, kimseyi tanımıyorsun, bi teyze sürekli okula geliyor oğlundan bahsediyor. İstanbul'da şoförmüş, anlatıyor anlamıyoruz tabi. Snr bi gün oğlu köye geldi, aldı okula getirdi. Ne alaka ya okulu niye gezdirir falan derken yine bir büyüğümüz "okul gezdirmiyor, kız gösteriyor, hanginizi beğenecek diye soruyor ona göre sizi isteyecek" dedi çok da kibirliler. Biz kesin kabul edecez de onlar hangimizi beğenecek mesele o yani

Altın günü dua günü vs derken sağda solda memur gelin araştırmasına giren çok teyze var, cüretkarlar da.
Hiç tanımadığım ama aynı sokakta oturduğumuzu bildiğim bir kadın da beni çevirmişti çocuğun var mı diye, 1 kızım var dedim, başladı kaç yaşında evli mi ne iş yapıyor demeye, sizi ne ilgilendiriyor evli mi bekar mı işi ne, ne yapacaksınız bu bilgileri dedim tersledim, o günden sonra bir daha konuşmadı, benim kız memur olsa kafasındaki evlenecekler listesindeki biriyle eşleştirecekti belki de

Ne meraklıyız milletin işine gücüne medeni haline

Baştan vermeyecektin. Bence unut altinlari, 1 milyonluk araba isinizi gormuyo muydu da 2 milyonluk almis varini yogunu gereksiz bi arabaya yatiran birinden aile babasi olmaz. Maasini alip borc oduyormus bi de hakkini yiyemem yazmissin, bi de senin maasi kumarda yeseydi. Tabi ki yemeyecek, ah bacim g.tunu kaldirmayin sunlarin bu kadar ya. Birikimi neden kendin yapmadin bi altin hesabi acmak saniyelik is.

aracı siz de kullanın o halde
veya siz daha çok kullanın
maaşın da tamamını atmayın
bir kısmını kendısınıze saklayın
altınlarınızı gerı yaparsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…