Altınlarımı geri istemek kötü bir şey mi

Mehir denilen şey bilinenin aksine en kısa sürede verilmesi makbuldur boşanirken değil :) kadına verirsin mehrini o naparsa yapar

Vermeseydiniz ?
Verip verip geri isteyince kıymeti kalıyor mu sahi ?
Durduk yere eşlerinizle daha da kötü oluyorsunuz
Mehirse vermeyip 1 milyonluk arabaya binecektiniz.
Verdiyseniz arabanın yarısı da sizin zaten.
Saçmalamayı bırakın artık
Maaşınızı da kendiniz biriktirin.
Ben salağım al sen biriktir demeyin.
Bu kadınlarımız akıllanmıyor
20 yıllık evlilikten bildiriyorum altınlar yerine gelmiyor.
Ya vermeyip kötü olacaksınız ki zorunda degilsiniz.
Ya da verdikten sonra kavga edip kötü olacaksınız
Tercih sizin.
Verip verip ama mehir re re rö rö etmenin alemi yok.

Mehir denilen şey bilinenin aksine en kısa sürede verilmesi makbuldur boşanirken değil :) kadına verirsin mehrini o naparsa yapar
Bizimkiler mehir denilince dizi dizi altınlar, evler, arabalar sanıyorlar maalesef.
Neyse ya aman.
Ben altınlarımı saçma sapan şeyler için verdim çünkü niye ? Salaktım.
Şimdiki aklım olsa asla vermez, yatırım için kullanırdım.
Ev, arsa alımı vs.

İşte bunu herkes biliyorda gene dert edip gene veriyorlar valla ortak araba falan bilmem 2m arabaya binmek zorunda degiller ha bide ortak dediğin araç nedense sadece adamlara özelmiş gibi oluyor

Ne alakası var ? Ne demek istediğinizi hiç anlayamadım . Olaya ticaretten bakarsanız anlarsınız biz araba alırken altın bozdurmak istemedim daha sonra ihtiyaç olabileceğini düşündüm. Biz arabayı aldık altın daha az yükseldi ve bir anda araç fiyatları uçtu zarar ettik bu durumda anladınız mı ? Dalga geçilecek bir durum değil anlayacağız . Adam kumarda yememiş evet ailecek kullanıyorlar arabayı

Maaşınızı eşinize vermeyin kendiniz alın bilezik neden yatırımı o yapıyor ki?
Ben olsam ben de altın durmasındansa arabaya yatırmayı tercih ederdim. Ama siz bilezik seviyorsanız alın kendiniz geçin.
Burada herkes altınlarını eve arabaya yatırmıştır bir şekilde. Bu devirde kimin altını var ki.
Bir de mehir dediğiniz ne kadarlık bir altındı?
Ayrıca düğün takıları da vardır. Onları da kullandınız heralde arabada. Ama sorun sadece mehir olarak takılanlar mı? Tam anlamadım.

Son düzenleme:
Altınla araba alınmış, ortak da kullanıyorsunuz zaten. Ben ortada bir sorun göremiyorum. 1 senelik evlilikte de mal edinirken bir miktar sıkışma olur yani ne bekliyorsunuz ki?

Maaş konusundaysa borçlar bitene kadar canını alacak haliniz yok, mecbur kimin hesabından kesiliyorsa o kadar miktar ona atılacaktır. Borç bittikten sonra kendi yatırımınızı kendiniz yapın, eşinize atıp onun yapmasını beklemeyin.

İşte ben de bunu anlamıyorum mehir kadının Hakkı olan şey yani . Bu kadar kükreyecek ne var anlamadım. Beni seviyor ama dik başlı olmayım diye de her daim tedbirini alıyor gibi hissediyorum
Çirkin hesaplar bunlar o yüzden sende tedbirini al
Kendine ait bir birikimin olsun, paranı kuruşu kuruşuna eline verme
Böyle adamlarla başa çıkılmaz, kükreyerek seni bastırıyor, kendince her zaman haklı çıkacak
O yüzden sen kendini garantiye al, birikimini yap, işler kötüye giderse dımdızlak ortada kalma

Geçen sene nisanda 700 e araba aldım altın alaydım şimdiye 2 ye katlardı altın uzun vadeli bi yatırım aracı .

Araba kimin adına
Şimdiye kadar 6 arabamız oldu hepsi benim üzerimdeydi . Bu arabayı sıfır aldık kredi desteği kullandık şuan ben çalışmıyorum o yüzden kredi bana çıkmadığı için bu arabamız eşimin üzerine

Son düzenleme:
Eşiniz ortak aracınıza ikimizin demek yerine esirgemiyorum diyor, sorun burda bence neden ikimizin değil mi demiyosunuz? Ayrıca siz maaş yatınca banka hesabından altın döviz almayıda mı beceremeyecek seviyedesiniz de eşinize para veriyosunuz?
Gerçekten anlamıyorum ben bu işi, ne için çalışıyosunuz o zaman, her ay 5gram atsanız 2 ayda 1 ajda takarsınız kolunuza.

Geçen sene nisanda 700 e araba aldım altın alaydım şimdiye 2 ye katlardı altın uzun vadeli bi yatırım aracı .
Evet doğru bu ama o zaman çok ciddi araba kar ettirmişti . Altınlarımı daha yeni bozdurdum ben 8 sene oldu evleneli baya kar ettik

Madem iki binlik arabaya ihtiyaç olmadığını düşünüyordunuz bunu dile getirmeliydiniz. Altınların şu kadarını verebilirim deseydiniz. Bu saatten sonra ben olsam her ay 5 tane gram altını kenar koyarım.

Ben sizi anladım siz gönül rızasıyla verip sonradan zoruna gidenlerdensiniz, üzgünüm hatalısınız.
Adam altınları isterken ne için istediğini biliyordunuz, lal olmadığınıza göre vermek istemiyorum diyebilirdiniz, demediniz.
Sen kendi maaşınla borçları öde evin geçimine destek at ben de maaşımın şu kadarlık kısmı ile kendime altın alacağım
kalanıyla evin geçimine destek atarım deseydiniz diyeceğim onu da demediniz maalesef, neyse sonuç olarak hem altınları hibe ettiniz hem maaşı hibe ettiniz bile isteye
şimdi sorun nerde kimde oturun düşünün, elinizden zorla değil gönül rızasıyla alan kocanızda değil orası kesin.

Mehir boşanırken ödenmesi gereken bir şey değil mi ya, ben mi yanlış biliyorum? Herkeste bir mehir sevdası. O altınlar asla geri gelmeyecek üstüne soğuk u için, arabanızın tadını çıkarın, maaşınızın da tamamını vermeyin.

Hep derim erkeğe verilen altın geri gelmez. Kendi öz babam bile yedi bu b.ku. Olan annemin güzelim altınlarına oldu. O yüzden de asla ama asla içime sinmiyorsa gereksiz görüyorsam yatırımlık bir durum yoksa vermem. Üstüne su için konu sahibi. Geri gelmez altınlarınız

1 milyonluk araba yerine 2 milyonluk arabayı borç harç ile alan adam da bence hesap kitap işi çok bilmiyordur. Onun dışında maaşınızı vermeniz aşırı gereksiz. Zaten araba için altınları siz vermişsiniz daha ne diye bir de maaşınıza çöküyor. Ama yeni nesil çalışan kadınlarda da bu huy türedi maalesef. Özellikle memur ve öğretmen kesim gidip kocasının eline para sayıyor. Sonra neden erkekler böyle oldu, yok bir kahve parasının hesabını yapıyorlar diye hayıflanıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…