- Konu Sahibi zeynep_ neva
-
Hayır ama ya ne alakası var adam bozmuş götürüp kumarda yememiş ki kadınla ortak arabaya biniyorlar . Bende verdim bileziklerimi iyide yaptım keşke eşim ilk dediği zaman verseydim şuan 4 milyonluk arabaya binecektik şuan 2.5 milyona biniyoruz keşke onu dinleseydim
Kadının maaşını adam almıyor kadın veriyor bu saçmalık vermesin ? Niye veriyor kendi birikim yapabilirKadının maaşını komple alması peki?
Çok doğruBilezik, mehir bu kadar önemliyse sizin için altınların tamamını vermeseydiniz en azından. Ben altınların, ev, araba için kullanılmasını çok normal buluyorum.
Bulmayan baştan ona göre hareket etmeli. Adam altınların üzerine çökmemiş, kendi keyfine yememiş, ortak kullandığınız bir araba alınmış.
Maaş konusuna gelince de madem bilezik hevesiniz var siz yapın birikim eşinize vermek yerine. Direkt eşiniz alsın diyorsanız artık onun parası, sizin paranız yok bir yerde. O alsa evin ihtiyacı için yine sizin maaşınız ihtiyaç duyacak.
Demek borç ödemeye veya yatırım yapmaya sizin kafanız basmıyor. Şanslısınız eşinizle tanışmışsınız da paranızı emeğinizi kendisi yönetiyor. Hiç gram rahatsızlık hissetmiyor musunuz kendi paranızdan harçlık alırken? Adam bulmuş memuru, hem düğün takılarına çökmüş hem de her ay maaşını alıyor elinden. Bekleyin siz o mehri belki gelir. Yatırım yapıyormuş aynen.Kaldı ki maaşım yattığında kendime biraz harçlık alır gerisini hep ona atarım ya yatırım yapsın ya da borcu ödesin diye.
Maaşınızı ona atmayın kendinize istediğiniz takıyı alın biriktirip.Kızlar merhaba size bi şey danışmak istiyorum. Hemen hemen 1 yıllık evliyim memurum. Eşim evlendikten birkaç ay sonra arabayı değiştirmek istedi benim altınlarımı ve etraftan borç aldı. Daha 1 sene bile takamadan tüm bileziklerimi verdim. Arkadaşlarımın kolunda ajdaları görünce hevesleniyorum bi zamanlar benim de vardı diye. Dün akşam eşime bu konuyu açtım. Benim mehirleri tekrar ne zaman yaparız diye. Ben zaten yapıcam demiyor muyum? O kadar da yaparım daha fazlasını da yaparım. Neden maddi konuları önümüze getiriyorsun diye tartıştık.Ben o bilezikleri aldıysam altına verdim arabayı esirgemiyorum demeler falan. Oysa gitti 2 milyonu geçkin paraya araba aldı o kadarına ihtiyacımız yokken hemde. Ses etmedim. Kaldı ki maaşım yattığında kendime biraz harçlık alır gerisini hep ona atarım ya yatırım yapsın ya da borcu ödesin diye.( öyle de yapıyor hakkını yiyemem) ama neden ben doğru dürüst takamadığım bilezikleri isteyince ya da neden maddi olarak bi şeye “ benim” dediğimde bu kadar zoruna gidiyor hiç anlamıyorum.
Arabayı esirgemiyorum.ne bu arada. İkimizin zaten araba demesi gerekmiyor mu ben mi garibimKızlar merhaba size bi şey danışmak istiyorum. Hemen hemen 1 yıllık evliyim memurum. Eşim evlendikten birkaç ay sonra arabayı değiştirmek istedi benim altınlarımı ve etraftan borç aldı. Daha 1 sene bile takamadan tüm bileziklerimi verdim. Arkadaşlarımın kolunda ajdaları görünce hevesleniyorum bi zamanlar benim de vardı diye. Dün akşam eşime bu konuyu açtım. Benim mehirleri tekrar ne zaman yaparız diye. Ben zaten yapıcam demiyor muyum? O kadar da yaparım daha fazlasını da yaparım. Neden maddi konuları önümüze getiriyorsun diye tartıştık.Ben o bilezikleri aldıysam altına verdim arabayı esirgemiyorum demeler falan. Oysa gitti 2 milyonu geçkin paraya araba aldı o kadarına ihtiyacımız yokken hemde. Ses etmedim. Kaldı ki maaşım yattığında kendime biraz harçlık alır gerisini hep ona atarım ya yatırım yapsın ya da borcu ödesin diye.( öyle de yapıyor hakkını yiyemem) ama neden ben doğru dürüst takamadığım bilezikleri isteyince ya da neden maddi olarak bi şeye “ benim” dediğimde bu kadar zoruna gidiyor hiç anlamıyorum.
Artık ilişkilerde hangi taraf kadın hangi taraf erkek şaşırdık. Şok oluyorum karısının maaşını alan kocaları gördükçe. Evini geçindiremeyen ödeyemeyeceği borca da girmesin bi zahmet. Bizim babalarımızın hiç mi canı yokmuş adamlar gece gündüz çalışıp ev araba almış bizi okutmuş üstelik benim annemde ev hanımıydı 3 kardeştik annem lüks takılır bizi de en lüks şekilde büyütürdü ayrıca bir gram altınını bile istemezdi babam. Güçlü kadın olalımı yanlış anlamışsınız benim param benimdir evi geçindirmek erkeğin görevidir. Ben o parayı çocuğuma kendime harcarım eğer böyle değilseniz çalışıp kocalarınıza bakmayın sonra alışıyorlar ve herhangi bi terslikte çalışmadığınızda adam sizin ihtiyacınız var mı diye düşünmüyor tüm böyle yapan kadınlar mağdur oluyor maalesef. Ben de düğün takılarımı sattım ama kendime araba aldım eşim istemedi ne alaka yani?? İsteyen adamın zannetmiyorum vereceğini bence unutun o takılarıKızlar merhaba size bi şey danışmak istiyorum. Hemen hemen 1 yıllık evliyim memurum. Eşim evlendikten birkaç ay sonra arabayı değiştirmek istedi benim altınlarımı ve etraftan borç aldı. Daha 1 sene bile takamadan tüm bileziklerimi verdim. Arkadaşlarımın kolunda ajdaları görünce hevesleniyorum bi zamanlar benim de vardı diye. Dün akşam eşime bu konuyu açtım. Benim mehirleri tekrar ne zaman yaparız diye. Ben zaten yapıcam demiyor muyum? O kadar da yaparım daha fazlasını da yaparım. Neden maddi konuları önümüze getiriyorsun diye tartıştık.Ben o bilezikleri aldıysam altına verdim arabayı esirgemiyorum demeler falan. Oysa gitti 2 milyonu geçkin paraya araba aldı o kadarına ihtiyacımız yokken hemde. Ses etmedim. Kaldı ki maaşım yattığında kendime biraz harçlık alır gerisini hep ona atarım ya yatırım yapsın ya da borcu ödesin diye.( öyle de yapıyor hakkını yiyemem) ama neden ben doğru dürüst takamadığım bilezikleri isteyince ya da neden maddi olarak bi şeye “ benim” dediğimde bu kadar zoruna gidiyor hiç anlamıyorum.
vayy bee neler kaybetmissiniz 4 milyonluk arabaya binemeyip mazallah hasta falan olmayın sonra. Siz konuyu anlayamadgnz için bu şekilde "adam bozmuş kumarda mi yemiş" diye fikir beyan ediyorsunuz.Hayır ama ya ne alakası var adam bozmuş götürüp kumarda yememiş ki kadınla ortak arabaya biniyorlar . Bende verdim bileziklerimi iyide yaptım keşke eşim ilk dediği zaman verseydim şuan 4 milyonluk arabaya binecektik şuan 2.5 milyona biniyoruz keşke onu dinleseydim
Hiç de geri kafalı değil bence kadının kazandığı kendine bunun dinimizde de yeri varbiraz geri kafalı bir yorum olacak ama adam dediğin de eşinin altınını bozdurup araba modeli yükseltmez ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?