Altınlarımı geri istemek kötü bir şey mi

Kadının maaşını komple alması peki?

Bilezik, mehir bu kadar önemliyse sizin için altınların tamamını vermeseydiniz en azından. Ben altınların, ev, araba için kullanılmasını çok normal buluyorum.
Bulmayan baştan ona göre hareket etmeli. Adam altınların üzerine çökmemiş, kendi keyfine yememiş, ortak kullandığınız bir araba alınmış.

Maaş konusuna gelince de madem bilezik hevesiniz var siz yapın birikim eşinize vermek yerine. Direkt eşiniz alsın diyorsanız artık onun parası, sizin paranız yok bir yerde. O alsa evin ihtiyacı için yine sizin maaşınız ihtiyaç duyacak.

Çok doğru

Altınları verirken 2 milyonluk araba alacağını bilmiyor muydunuz neden karsi çıkmadınız? Verdiyseniz niye şimdi sorun çıkarıyorsunuz onu anlamadım. Zaten size sormadan alıyorsa buyuk bir problem. Ben altinlarimla ne alınacağını bilmeden vermezdim.
Borç varsa şuan onları oduyorsaniz altınlarınızi nasil alsin? Butun maaşınızı eşinize yollamayın. Birikimi kendinizi neden yapmıyorsunuz anlamadim?
Altınları ne alınacağını bilmeden hibe etmek,butun maaşı yollamak..
Altin istiyorsanız napiyim arabayı mi satayım dediğinde neden üzülüyorsunuz? Para yoksa araba satılmadan nasıl alacaksınız butun altınları? ‍♀

Kaldı ki maaşım yattığında kendime biraz harçlık alır gerisini hep ona atarım ya yatırım yapsın ya da borcu ödesin diye.
Demek borç ödemeye veya yatırım yapmaya sizin kafanız basmıyor. Şanslısınız eşinizle tanışmışsınız da paranızı emeğinizi kendisi yönetiyor. Hiç gram rahatsızlık hissetmiyor musunuz kendi paranızdan harçlık alırken? Adam bulmuş memuru, hem düğün takılarına çökmüş hem de her ay maaşını alıyor elinden. Bekleyin siz o mehri belki gelir. Yatırım yapıyormuş aynen.

Maaşınızı tamamen yollamak yerine kendinize her ay bir çeyrek alın. İki üç ayda bir ajda eder sanırım.

Bende maaş ve birikim niye kocada onu anlamadım. Ortak bir karar alın. Adam borç ödüyorum diye sizden gizli birikim yapabilirsiniz mi?Söylemleri çok kırıcı benim açımdan. O arabaya hiç altın vermeseniz bile zaten sizden zaten araba sakınmaya hakkı yok. Çalışmayada bilirdiniz o zaman arabaya binmeye hakkınız olmayacak mıydı?

Bizde araba alırken altın verdim.Ben araba kullanmaya korkuyorum ama eşim bana bu şekilde hiç konuşmadı. Üstelik teşvik ediyor kullan diye,ders aldırdı bana gene cesaret edemiyorum.

Bu ülkede evlenirken o altınların alıp, hiç dokunmadan mal mülk sahibi olacak çift sayısı oldukça az. Sizden alıp birikim gibi görmeden geri vermesini beklemeniz de hayal ürünü. Maddi olarak bu kadar rahat olsa baştan altınlara ihtiyaç duymazdınız.
Bazı şeylere gerçekçi bakmanız lazım.

Maaş konusunda farklı bir yol izleyebilirsiniz, heves ediyorsanız, alırsınız 2-3 tane ajda bilezik, atla deve değil. Siz eşim alsın ondan sonra hiç dokunmasın diyorsunuz ama ihtiyaç olursa yine verirsiniz, niye vermeyeceksiniz, ben bunu anlamıyorum sanırım.

Siz banka hesabi acamiyor musunuz da butun parayi esinize gonderiyorsunuz, acin bir altin hesabi orda biriksin. Zaten altinlari vermissiniz. Bizde eskiden tek araba vardi, benim isim.uzakta oldugu icin daha cok ben kullaniyordum. Oyle bir durum varsa altinlari vermekte bir sakinca yok, zaten evlilik icinde alinan mallar ortaktir.

Maaşınızı ona atmayın kendinize istediğiniz takıyı alın biriktirip.

Diğer konişmalarınıza değinmeyeceğim. Benlik bir durum değil pek.

Ama bir insan neden maaşını kocas8nanverir hiç anlamam . Eve harcanacaksa siz de ödeme yapabilirsiniz markette vs zaten. Niye ona atıyorsunuzki

Arabayı esirgemiyorum.ne bu arada. İkimizin zaten araba demesi gerekmiyor mu ben mi garibim

Artık ilişkilerde hangi taraf kadın hangi taraf erkek şaşırdık. Şok oluyorum karısının maaşını alan kocaları gördükçe. Evini geçindiremeyen ödeyemeyeceği borca da girmesin bi zahmet. Bizim babalarımızın hiç mi canı yokmuş adamlar gece gündüz çalışıp ev araba almış bizi okutmuş üstelik benim annemde ev hanımıydı 3 kardeştik annem lüks takılır bizi de en lüks şekilde büyütürdü ayrıca bir gram altınını bile istemezdi babam. Güçlü kadın olalımı yanlış anlamışsınız benim param benimdir evi geçindirmek erkeğin görevidir. Ben o parayı çocuğuma kendime harcarım eğer böyle değilseniz çalışıp kocalarınıza bakmayın sonra alışıyorlar ve herhangi bi terslikte çalışmadığınızda adam sizin ihtiyacınız var mı diye düşünmüyor tüm böyle yapan kadınlar mağdur oluyor maalesef. Ben de düğün takılarımı sattım ama kendime araba aldım eşim istemedi ne alaka yani?? İsteyen adamın zannetmiyorum vereceğini bence unutun o takıları

Aynı taleple eşim geldi. Çok az bir kısmı bozdurduk (ziynet değil). Gerisini borç harç aldık ve altınlarımı bozdurmadım. Etrafa bozdurduk dedik. (yarın bir gün bizden borç altın istemesinler diye) Şuan borç ödüyoruz deli gibi ama umurumda değil. Borç ödeniyor ama altınlar yerine zor gelir.

vayy bee neler kaybetmissiniz 4 milyonluk arabaya binemeyip mazallah hasta falan olmayın sonra. Siz konuyu anlayamadgnz için bu şekilde "adam bozmuş kumarda mi yemiş" diye fikir beyan ediyorsunuz.
2 buçuk milyonluk araba yüzünden hep bunlar bence

Araba ve ev için altınlarını ben de verirdim acikcasi. Zaten ortak mala giriyor. Esiniz yapacağım demiş zaten.
Maddi durumunuzu siz biliyorsunuz, esiniz yapabilecek olsa yapardi heralde.isteyipte huzur kacirmayin
Ortak borc yoksa,maaşınız siz de kalmalı. Gerektiğinde alisveris yapmalısınız. Kendi bileziginizinide alırsın boylece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…