Altınlarımı geri istemek kötü bir şey mi

Kesinlikle çok doğru 1500 tl nedir saniyede harcanıyor zaten ya cidden çok üzücü . Ben verdim altınlarımı ama gönlüm rahat verdim bir daha gelmeyeceğini biliyordum

Kesinlikle çok doğru 1500 tl nedir saniyede harcanıyor zaten ya cidden çok üzücü . Ben verdim altınlarımı ama gönlüm rahat verdim bir daha gelmeyeceğini biliyordum
İşte dediğim gibi sizin evliliğiniz, eşinizin karakteri, aranızdaki iletişim, ortak kararlar alıp uygulama vs tıkır tıkır gidiyordur ama öyle evlilikler var ki adam eşinin maaşını kuruşuna kadar biliyor ve el koyuyor ama kendi maaşıyla alakalı tek laf etmiyor veya adamın birikim yaptığından karısının asla haberi olmuyor, iletişim yok, paylaşım yok, ortak karar alıp uygulama yok, maaşlı bir kadın olsun mümkünse kadın memur olsun ki iş garantisi olsun, evini de temizler yemeği de önüne gelir daha ne olsun diye düşünerek evleniyor bazı erkekler, çok erkek ailesine denk geldim memur gelin arayan, memur gelin isteyen.

Son düzenleme:
Bizim cidden tıkır tıkır işliyor maddi anlamda hiç anlaşmazlık yaşamadık diyebilirim . Maddi açıdan ilk evlendiğimiz zaman kredimiz çok yüksekti ayrıca ev kirası ödüyorduk eşimin eksi hesabı vardı vs çok zordu mune . Ben maaşımı eşimin eline saymazdım ya . Benim çevremde memur gelin vs arayan cidden yok ama başkalarından duyuyorum garip geliyor

E tabii evlilik kolay değil, maddi manevi zorlukları oluyor, gününüz gününüze uymuyor, maddi sıkıntı çekildiği de oluyor feraha çıkıp oh çok şükür dendiği de oluyor ama her eş de fedakarlığı hak etmiyor maalesef, sen yapıyorsun yapıyorsun aldatmasına bile gerek yok an geliyor aranızda bir olay yaşanıyor yapmasaydın ben mi dedim yap diye karşımda ağlayıp durma deyiveriyor erkek, son yıllarda prenses erkek tanımı türedi hiç duymadınız mı? Adamlar neredeyse yan gelip yatacak kadın hem çalışacak hem evi çekip çevirecek hem kocaya prenses gibi bakacak hem çocuk yapacak, sonra bunların popo bir kalkıyor aman Allah.

Memur gelin aramayı çok duydum ben, anacım ev sahipleri bile memur kiracı arıyor :)) kayınvalideler de oradan yola çıktıysa demek, memur gelini olanların gözleri parlıyor yeminle böyle daha bir değişik diyorlar memur gelinim var diye.

Son düzenleme:
Ayyy doğru vallahi benim kendi ailemin çevresi genelde esnaf durumu iyi aileler ondan duymuyorum galiba eşimin ailesinde de yurtdışına gitme sevdası var onlar üst level öyle memur gelin kesmiyor

Var ne yazık ki ve maalesef sitede çok denk geldiğim için KK konu içeriklerinden yola çıkarak yazıyorum siz ve diğer memur arkadaşlarım üzerinize alınmayın lütfen maaşını veya maaş kartını verenlerin çoğu da memur, asgari lise mezunu olan KPSS için geceli gündüzlü çalışmış kadınların o kadar emeği alınterini erkeğin eline vermeleri olacak iş değil

Var canım var. Mazallah ev işini aksatırsan, yemeği kocanla beraber hazırlarsan, temizliğe birini çağırırsan bazı kadınların gözünde yetersiz kadın oluyorsun, çalışıp para kazanman bir hiç oluyor.

Ben biraz geç atandım, neyse atandığımı duyunca komşumuz benim çok iyi bir insan olduğuma kanaat getirmiş olacak ki ev sahibimiz olan komşuya oğlunu evlendirmek istediğini söylemiş, beni sormuş vs. Ev sahibi de benim sözlü sayıldığımı ama bekar kuzenim olduğunu söylemiş. Tabi ki kuzenim çalışmadığı için tanımayı geçtim fotosuna bakma zahmetine bile girmemiş komşumuz. Ben iyiysem de kötüysem de atanmadan önce de aynı kişiydim. Ama mevzu para tabi. Kendi kızı da çalışmadan evlendi orası ayrı

Kurban olduğum memuriyet sen nelere kadirsin atandığınızı duyunca garanti iş sosyal haklar oğlumu yaşatır bu kız diyerek gözleri parlamıştır :)))

Oğlu memurla evlenen kayınvalidelerin gelinin meslek sorulunca memur demeleri bile değişik oluyor, ben meraklı mahalle teyzeleri içinde büyüdüm, kaderimse çekerim nerede oturursam oturayım o teyzelerden hep olurdu yakınlarda bunlar böyle ayak üstü sokak sohbetini severler, birinin memur gelini varsa ağzı dolu dolu gerinerek söylüyor diğerininki özelde vasıfsız çalışıyorsa ağzında geveleyerek söylüyor

Kayınvalidelerde bile bu kadar itibarı varken memur kadınlarımızın bazılarının kocanın eline maaş vermesi şok etkisi yaratıyordu sağ olsunlar artık alıştık, yapmasınlar sizlerden örnek alsınlar.

Oğlu da işsiz güçsüzün biri miydi? Doğuya atanan öğretmen arkadaşlarımı işsiz güçsüz oğulları için darlayan çok manyak teyze varmış da 30 yaşındaki arkadaşıma evde kalmışsın zaten bu yaştan sonra kim ne yapsın deyip lütufta bulunur gibi oğlunu pazarlamış bunak biri kızcağızın da psikolojisini bozmuştu yazık ya..

Polisti sanırım

Ya ben bu "kocam araba almak için altınlarımı aldı" serzenişini anlayamıyorum, varsa mantıklı bir tarafı biri lütfen bana açıklasın. Evlenmişsiniz, ortak bir mal edinmeye karar veriyorsunuz, sizin elinizde altinlariniz var eşinizin de birikmiş parası olsa o da onu koyardı. Ve aldığınız arabayı eşiniz kendisine almıyor, ikinize alıyor. Şoförlüğünüz varsa siz de arabayı alıp gezebilirsiniz, yoksa ehliyet almakla ise başlayabilirsiniz. Ben de yaklaşık 1 senedir evliyim ve araba alırken altınlarımı "eşime" vermedim. İkimiz de elimizdeki tüm imkanlari birlestirdik ve araba aldık. O günden beri de araba eşimden çok bana yaramıştır muhtemelen. He bileziklerimi takmak istiyorduysam "ben araba istemiyorum, bileziklerimi takmak istiyorum" der vermezdim, toplu taşımada eziyet çekmeye devam ederdim.

Bana da sorulmadı ya ne istiyorsun diye hatta ben direkt birine el verdim o kıydı belki dini nikahım bile yok dini nikah kıymak
İsteniyordum o dönem kocamla eşimin akrabasına el verdik onlar kendi kendine kıydı nikahımızı jlglrjgrkvjdovjdlvjls sorcam mehirim neymiş

Çalışıpta parayı eşe yollamak ne bilim. Bende memurum ilk atanınca eşim kartını verirsin ödemeleri hallederiz dedi. Niye kartımı veriyorum hiç çalışmam o parayı görmedikten sonra dedim. Nihayi yeniydik o beni ben onu yanlış anlamış olabiliriz ama umurumda değil. O kadar emek verip eline harçlık diye mi bakıcam . Baştan nasıl giderse devamı öyle olur bozarsanız kötü olan siz oluyorsunuz. Yenisiniz önceliğiniz kendiniz birikime başlamak. Hesabımda görünce motive oluyorum diğer türlü çalışma isteğim yok böyle iyi diyin.

Bu yoruma kesinlikle katılıyorum. Kendine değil qrabamız var demek daha mantıklı. Sonuçta evlilik birliği içinde alınan mallar ortaktır. Yeterki taraflar benim yerine bizim demesini bilsin.

Yarın öbür gün size mehrinizi sizin ona verdiğiniz maaşınızla mı geri ödeyecek eşiniz ?

Kafamda bir sürü sorular ve cümleler var ama yazmasam daha iyi

Düğünde takılmış altınlarla araba alıp sizin maasinizla arabanın borcunu öderken "esirgememek" kolay.

Hem kendi maaş kartınızı vermeyin hem de eşinizin maaş kartini ona harçlık bırakarak alın,
sonra da siz birikim yapıp borç ödeyin ,
bakalım o zaman anlarsınız sizden bişey esirgiyor mu esirgemiyor mu?

Siz,biz olmamışsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…